objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 28. december 2017 ob 06:52

Ekipa Marjana Šarca vedno bolj prestreljena s kadri Gregorja Golobiča. Zdaj so mu dodali še Golubovića.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Brane Golubović (na sliki se rokuje z Barbaro Tavš) je leta 2013 postal nadomestni poslanec PS.
Nova ožja ekipa Marjana Šarca, župana občine Kamnik, poraženega kandidata za predsednika republike, liderja Liste Marjana Šarca in pretendenta za parlamentarne volitve, postaja vedno bolj prestreljena s kadri propadlih strank LDS, Zares in Pozitivne Slovenije, še natančneje, s kadri Gregorja Golobiča. Poleg preverjenega terenskega operativca LDS, Zares in PS Dejana Kmetiča (vir) so Šarcu zdaj dodali še Braneta Golubovića, nekdanjega vidnega politika LDS in bivšega poslanca Pozitivne Slovenije.
Golubović v ožjih družbah sicer razlaga, da samo malo popoldne svetuje in pomaga Šarcu, vendar naši viri pravijo drugače. Dela intenzivno, zadnje čase ga je tudi precej videti v Ljubljani.

ŠAREC (NE) VE, KAJ SE MU DOGAJA, ALI PA NOČE VEDETI

Prehod Golubovića k Marjanu Šarcu tudi dokazuje, da Kučanov in Golobičev krog delata na tem, da Šarca obkrožijo s svojimi ljudmi in tako kontrolirajo njegov volilni štab, predvsem pa, da mu sestavijo večji del kandidatne liste za junijske volitve. Medtem ko se Šarec hvali ter razlaga gor in dol po Kamniku, da bo on novi mandatar, mu Kučan in Golobič sestavljata listo kandidatov za poslance, ki bodo, če bodo izvoljeni v državni zbor, glasovali tako, kot bo odločalo ozadje tranzicijske levice. Zlasti ko bo šlo za sestavo nove koalicije. Ali drugače: Šarec morda v bistvu sploh ne ve, kaj se mu dogaja v ozadju, ali pač tega noče vedeti.
Mimogrede. Milan Kučan sicer zelo skrbno prikriva, da stavi (tudi) na Šarca, kar potrjuje tudi njegov prihod na nedavni kongres Mladega foruma Socialnih demokratov. Ta prihod je namreč pomenil, da Kučan še ni dal javno vedeti, koga na levici bo podprl pred parlamentarnimi volitvami.
In prav tako je še vedno v igri tudi ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković - kot možni "tehnični mandatar" bodoče leve koalicije, morda celo na predlog Liste Marjana Šarca, če bo Šarec seveda prišel v parlament. Po zadnji anketi Mediane za Pop TV mu kaže, Šarcu namreč, da bi lahko dobil nekaj več kot 8 odstotkov volilnih glasov. In če bi Lista Marjana Šarca za mandatarja na koncu res predlagala Jankovića, bi to bila še večja volilna prevara, saj Jankovićeva Pozitivna Slovenija zanesljivo ne bo prestopila parlamentarnega praga. In spomnimo, Zoran Janković je bil tihi Kučanov kandidat za mandatarja že leta 2008, ko je na volitvah zmagal tako imenovani levi trojček, SD, Zares in LDS.

ZAPOSLITEV GOLUBOVIĆA KOT STRATEŠKA POTEZA

Za osvežitev spomina: februarja letos je Brane Golubović nenadoma odstopil kot mestni svetnik kamniške občine na Listi Dušana Papeža (faksimile) in se že čez nekaj dni na veliko presenečenje lokalne kamniške politične scene zaposlil v kabinetu župana Marjana Šarca. Do takrat sta namreč Šarec in Golubović, ki je bil tudi že podžupan Kamnika, veljala za huda nasprotnika; še več, Šarec se je o Goluboviću v ožjih družbah tudi zelo žaljivo izražal. Kasneje pa se je izgovarjal, da je pri zaposlitvi Braneta Golubovića v njegovem kabinetu šlo za "strateško potezo". No, zdaj vidimo, za kakšno strategijo je šlo ...

				Brane Golubović je 13. februarja letos nenadoma odstopil kot mestni svetnik in se kmalu potem zaposlil v kabinetu Marjana Šarca.<br>
			Brane Golubović je 13. februarja letos nenadoma odstopil kot mestni svetnik in se kmalu potem zaposlil v kabinetu Marjana Šarca.

ZAMOLČANE POLITIČNE STRANKE

Politik Brane Golubović ima tudi svojo spletno stran "Brane Golubović - razmišljanja". Je lično urejena, pri branju pa pade v oči dejstvo, da Golubović med samopredstavitvijo spretno zamolči svojo strankarsko preteklost. Je samo politik, ne omeni pa LDS. Je bil poslanec, ne omenja pa Pozitivne Slovenije?! Golubović je bil sicer samo nadomestni poslanec PS, to pa je postal namesto Alenke Bratušek, ko je bila Bratuškova izvoljena za predsednico vlade (2013).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Brane Golubović Gregor Golobič Dejan Kmetič LDS Zares Pozitivna Slovenija Milan Kučan zoran janković Alenka Bratušek predsedniške volitve 2017 marjan šarec jani mderndorfer SMC Bogdan Biščak Roni Kordiš Sevnica Posavje Policijska postaja Sevnica Samo Omerzel Ultra ministrstvo za infrastrukturo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.
Igor Hauptman

2019-10-18 09:18:38


Se pridružujem čestitkam komentatorja Bitenčevim za sodno zmago proti ljubljanskemu županu ter desetletno maltretiranje, ki ga je prenašala cela družina Bitenc. Vsi člani družine so namreč po poklicu farmacevti, njegova mama je tudi vodila lekarno. Zakaj pišem o tem. Pri tej družini vključno z Borom Bitencem, bivšim odličnjakom bežigrajske gimnazije ter diplomantom Fakultete za farmacijo v nasprotju prepričanji povprečnega Slovenca, da je prodaja farmacevtskih izdelkov nekaj, kar samo po sebi prinaša kupe denarja, tega ne boste niti približno opazili, vsaj kar se njihovega življenjskega sloga tiče ne. Nobenih bogataških vil. razkošnih vikendov z jahtami, nobenih belih mercedesov in BMW-jev, nič od tega pri njih ne boste videli za razliko od sinčkov župana, katerih poslovni in siceršnji potenciali so sicer znani daleč preko mej glavnega mesta, kjer kraljuje njun ata. Pa pri tej zadevi to niti ni poglavitno. Zame nepojmljivo je dejstvo, da je naše sodstvo potrebovalo deset (10) let za to, da je ugotovilo (Vrhovno sodišče), da je lekarniška dejavnost javna služba in zato pri presoji koncesijske pogodbe ni mogoče odločati le na podlagi Zakona o gospodarskih družbah ter pri tem upravičeno nisem brez dvomov o tem, kaj je gnalo vrhovne sodnike, da so se po desetih letih sploh tako odločili, kot so na koncu se. Kaj se sploh gremo v tej državi. V kolikšnem času mislite, bi takšno vprašanje razrešila britanska sodišča, t.j. sodišča tiste države za katero berem v komentarjih na družbenih omrežjih, naj se čimprej pobere iz EU ker, da ji ni prostora v družbi držav med katere sodi tudi Slovenija.
borut rojc

2019-10-18 08:14:43


Enkrat mi je ob kavi, uslužbenka MOL-a dejala : ,, Jankovič je kriminalec in kot takega ga moraš sprejeti, da lahko shajaš z njim , ,, Tega mnenja sem tudi sam, torej, da je človek gangster, kljub temu pa je sinonim nedolžnosti, nedotakljivosti za slovensko krivosodje. V tem pogledu bi znak tehtnice v emblemu, ki v smislu tehtanja med dobrim in zlom, lažjo in resnico, predstavlja sodstvo, morali zamenjati s sliko Jankovičev, prej omenjenega kriminalca in njegovih, retardiranih sinov. ..Niso nam nevarni volkovi in medvedi, pač pa tovrstni nenadertalci, opičnjaki, ki se svobodno sprehajajo naokrog in iz sodišča vedno prihajajo široko nasmejani, razigrani in predvsem pripravljeni na nova kazniva dejanja. Nekoliko zadrege se kaže le v tem, kje se zvečer s sodniki in tožilci dobiti na večerji , da jih kdo ne opazi. Slovenija danes... Mimogrede, čestitke Bitenčevim, da so obdržali lekarno in se niso dali gangsterju. Zanj , seveda, to ni poraz. V sodelovanju s sodiščem, žrtvujejo lekarno, da obdržijo milijonske zneske pri drugih sumljivih poslih...Logično je, da zaradi takšnega, mafijskega ustroja države in povezave sodstva z najbolj krvoločnimi kriminalci, nek ustavni sodnik, ne bo odstopil, ker se mu je nekaj zareklo. On niti ne more odstopiti, kot ne Šarec, ker je te ljudi nastavila prav mafija, ki dejansko vodi in obvladuje državo. Bog pomagaj, če uporabim izraz enega od komentatorjev, ko gledam te predsednike sodišč danes; Kneza, Florjančiča, Pogačnika. Kot bi bili le Jankovičevi pomočniki...Dvomim, da pa bo Jakličeva integriteta načeta, če se ga lotita dva norca iz režimskega medija, ki bosta kmalu na zavodu za zaposlovanje. Ko te obdeluje veselinka, ima to posebno težo. Vseeno si bo Vukovička morala najti nekoga, kot tudi prismojeni Cirman, ki ga bosta, se mu morda sama pustila obdelati. Za ljubi kruhek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ekipa Marjana Šarca vedno bolj prestreljena s kadri Gregorja Golobiča. Zdaj so mu dodali še Golubovića.