objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 28. december 2017 ob 06:52

Ekipa Marjana Šarca vedno bolj prestreljena s kadri Gregorja Golobiča. Zdaj so mu dodali še Golubovića.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Brane Golubović (na sliki se rokuje z Barbaro Tavš) je leta 2013 postal nadomestni poslanec PS.
Nova ožja ekipa Marjana Šarca, župana občine Kamnik, poraženega kandidata za predsednika republike, liderja Liste Marjana Šarca in pretendenta za parlamentarne volitve, postaja vedno bolj prestreljena s kadri propadlih strank LDS, Zares in Pozitivne Slovenije, še natančneje, s kadri Gregorja Golobiča. Poleg preverjenega terenskega operativca LDS, Zares in PS Dejana Kmetiča (vir) so Šarcu zdaj dodali še Braneta Golubovića, nekdanjega vidnega politika LDS in bivšega poslanca Pozitivne Slovenije.
Golubović v ožjih družbah sicer razlaga, da samo malo popoldne svetuje in pomaga Šarcu, vendar naši viri pravijo drugače. Dela intenzivno, zadnje čase ga je tudi precej videti v Ljubljani.

ŠAREC (NE) VE, KAJ SE MU DOGAJA, ALI PA NOČE VEDETI

Prehod Golubovića k Marjanu Šarcu tudi dokazuje, da Kučanov in Golobičev krog delata na tem, da Šarca obkrožijo s svojimi ljudmi in tako kontrolirajo njegov volilni štab, predvsem pa, da mu sestavijo večji del kandidatne liste za junijske volitve. Medtem ko se Šarec hvali ter razlaga gor in dol po Kamniku, da bo on novi mandatar, mu Kučan in Golobič sestavljata listo kandidatov za poslance, ki bodo, če bodo izvoljeni v državni zbor, glasovali tako, kot bo odločalo ozadje tranzicijske levice. Zlasti ko bo šlo za sestavo nove koalicije. Ali drugače: Šarec morda v bistvu sploh ne ve, kaj se mu dogaja v ozadju, ali pač tega noče vedeti.
Mimogrede. Milan Kučan sicer zelo skrbno prikriva, da stavi (tudi) na Šarca, kar potrjuje tudi njegov prihod na nedavni kongres Mladega foruma Socialnih demokratov. Ta prihod je namreč pomenil, da Kučan še ni dal javno vedeti, koga na levici bo podprl pred parlamentarnimi volitvami.
In prav tako je še vedno v igri tudi ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković - kot možni "tehnični mandatar" bodoče leve koalicije, morda celo na predlog Liste Marjana Šarca, če bo Šarec seveda prišel v parlament. Po zadnji anketi Mediane za Pop TV mu kaže, Šarcu namreč, da bi lahko dobil nekaj več kot 8 odstotkov volilnih glasov. In če bi Lista Marjana Šarca za mandatarja na koncu res predlagala Jankovića, bi to bila še večja volilna prevara, saj Jankovićeva Pozitivna Slovenija zanesljivo ne bo prestopila parlamentarnega praga. In spomnimo, Zoran Janković je bil tihi Kučanov kandidat za mandatarja že leta 2008, ko je na volitvah zmagal tako imenovani levi trojček, SD, Zares in LDS.

ZAPOSLITEV GOLUBOVIĆA KOT STRATEŠKA POTEZA

Za osvežitev spomina: februarja letos je Brane Golubović nenadoma odstopil kot mestni svetnik kamniške občine na Listi Dušana Papeža (faksimile) in se že čez nekaj dni na veliko presenečenje lokalne kamniške politične scene zaposlil v kabinetu župana Marjana Šarca. Do takrat sta namreč Šarec in Golubović, ki je bil tudi že podžupan Kamnika, veljala za huda nasprotnika; še več, Šarec se je o Goluboviću v ožjih družbah tudi zelo žaljivo izražal. Kasneje pa se je izgovarjal, da je pri zaposlitvi Braneta Golubovića v njegovem kabinetu šlo za "strateško potezo". No, zdaj vidimo, za kakšno strategijo je šlo ...

				Brane Golubović je 13. februarja letos nenadoma odstopil kot mestni svetnik in se kmalu potem zaposlil v kabinetu Marjana Šarca.<br>
			Brane Golubović je 13. februarja letos nenadoma odstopil kot mestni svetnik in se kmalu potem zaposlil v kabinetu Marjana Šarca.

ZAMOLČANE POLITIČNE STRANKE

Politik Brane Golubović ima tudi svojo spletno stran "Brane Golubović - razmišljanja". Je lično urejena, pri branju pa pade v oči dejstvo, da Golubović med samopredstavitvijo spretno zamolči svojo strankarsko preteklost. Je samo politik, ne omeni pa LDS. Je bil poslanec, ne omenja pa Pozitivne Slovenije?! Golubović je bil sicer samo nadomestni poslanec PS, to pa je postal namesto Alenke Bratušek, ko je bila Bratuškova izvoljena za predsednico vlade (2013).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Brane Golubović Gregor Golobič Dejan Kmetič LDS Zares Pozitivna Slovenija Milan Kučan zoran janković Alenka Bratušek predsedniške volitve 2017 marjan šarec jani mderndorfer SMC Bogdan Biščak Roni Kordiš Sevnica Posavje Policijska postaja Sevnica Samo Omerzel Ultra ministrstvo za infrastrukturo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ekipa Marjana Šarca vedno bolj prestreljena s kadri Gregorja Golobiča. Zdaj so mu dodali še Golubovića.