objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 6. januar 2018 ob 06:25

Cerar bo pri plači Lidie Glavina spet igral na karto, da so ga zavedli. In znova iste ideje: znebiti se Lebna in Kešeljevića.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Erjavec, Cerar in Židan. Vlada bo rekla, to je zadeva SDH, plača Lidie Glavina po bo ostal povišana.
Miro Cerar, predsednik vlade in SMC, se bo po naših zanesljivih informacijah iz virov blizu vlade in SMC na politične ter medijske odmeve glede povišanja plače Lidie Glavina, predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga, odzval po že znanem Cerarjevem receptu: češ - "zavedli (nategnili) so me". Vlada pa naj bi prihodnji teden sprejela lakonično odločitev, da je povišanje plače gospe Glavina zadeva, ki sodi v pristojnost nadzornega sveta SDH, ne pa vlade. Tako naj bi utišali preostali dve koalicijski partnerici, DeSUS in Socialne demokrate, Karl Erjavec oziroma nekateri drugi poslanci stranke DeSUS, recimo Uroš Prikl, ki zdaj veselo tvitajo o "enormnem zvišanju" plače šefinje SDH, "medtem ko mnogi za preživeti nimajo," in seveda tudi Dejan Židan, pa bodo zadovoljili s tem, da so javno opozarjali na plačo Lidie Glavina?! Plača Lidie Glavina pa bo ostala povišana.
Da Miro Cerar pri 40-odstotnem povišanju plače za Lidio Glavina nikakor ni bil zaveden, materialno dokazujejo tudi zelo pogosti obiski Damjana Beliča, predsednika nadzornega sveta SDH, pri Miru Cerarju v njegovem kabinetu na Gregorčičevi ulici. Spomnimo, Cerar in Belič se poznata še iz "divjih" študentskih časov na ljubljanski Pravni fakulteti, ko sta tudi skupaj biznisirala z denarjem študentov. (članek "Skrite povezave predsednika vlade" - vir).
Tisti, ki dolgoletni odnos med Cerarjem in Beličem bolje poznajo, pritrjujejo, da Belič ne naredi praktično ničesar, česar ne bi prej uskladil s Cerarjem.

... TO JE PREDLAGAL ŽE ASAF, PA SO GA ODPUSTILI

Se pa znotraj ožjega kroga SMC in kabineta predsednika vlade znova pojavljajo še stare ideje, kako se zaradi "izboljšanja imidža" Mira Cerarja in SMC v javnosti pred junijskimi volitvami znebiti dveh vidnih članov SMC in vlade, Aleksandra Kešeljevića in Jureta Lebna. Spomnimo, da naj se znebi vsaj Kešeljevića, je Cerarju predlagal tudi bivši posebni svetovalec, Izraelec Eisin Asaf (vir), vendar so ga pri Cerarju kmalu potem odpustili (vir).

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Kabinet predsednika vlade sdh SMC desus Socialni demokrati karl erjavec Dejan Židan jure leben aleksandar kešeljević Eisin Asaf lidia glavina slovenski državni holding

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cerar bo pri plači Lidie Glavina spet igral na karto, da so ga zavedli. In znova iste ideje: znebiti se Lebna in Kešeljevića.