objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 14. januar 2018 ob 07:45

Džizus. Za urednika na RTV Slovenija postavili Vardjana, obtoženega poskusa posilstva in naročanja pretepa novinarja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vanja Vardjan je kljub umazani preteklosti ter nepretirani sposobnosti spet postal pomemben urednik.
"Imeli smo predsednika vrhovnega sodišča, ki se je navduševal nad streljanjem prebežnikov čez mejo, generalnega tožilca, ki je preganjal duhovnika za postavitev križa, zdaj imamo vodjo policije, ki je pijan zakrivil prometno nesrečo s smrtnim izidom. Slovenia, how low can you go!?"
Tako je pred dvema dnevoma tvitnil novinar tednika Reporter Nenad Glücks‏, toda Slovenija je dokazala, da lahko gre še nižje. Po izrazito politični zamenjavi Jadranke Rebernik, odgovorne urednice informativnega programa RTV Slovenija, kjer je - kot eksekutorka Jadranke Rebernik! - sodelovala tudi Ljerka Bizilj, direktorica TV Slovenija, je Igor Kadunc, generalni direktor RTVS, za vršilca dolžnosti odgovornega urednika informativnega programa postavil Vanjo Vardjana, ki ga je policija leta 2004, ko je bil Vardjan odgovorni urednik razvedrilnega programa, kazensko ovadila zaradi poskusa posilstva, kršitve nedotakljivosti stanovanja in ogrožanja varnosti glasbene menedžerke Monice Viti, kasneje pa še zaradi ogrožanja varnosti avtorja teh vrstic, novinarja, ki je takrat na Slovenskih novicah razkril umazani in nasilni poskus posilstva Monice Viti.

JUTRI SI NAJEBALA ...

Nasilni poskus posilstva je v daljšem odmevnem intervjuju za Slovenske novice izpovedala sama Monica Viti, objavili pa smo tudi obširne odlomke iz policijskega zapisnika. Kjer je Vitijeva med drugim navedla:
"S prsti je poskušal prodreti v mojo ... nato je to poskušal tudi s svojim ... vendar mu to ni uspelo zaradi pijanosti, saj mu ... ni čisto otrdel."
Vanja Vardjan je Vitijevo med poskusom posilstva tudi močno udaril z roko po obrazu, ji poškodoval nos, na nogah je imela modrice, zatečeno ustnico in brazgotino na dojki. Po poskusu posilstva jo je še nadlegoval s SMS-sporočili v slogu "Jutri si najebala" ali "Pa jel češ ti da se javiš!".
Po razkritju te afere je Vanja Vardjan šel še dlje ter naročil mafijski pretep novinarja, avtorja teh vrstic, zaradi objave člankov o njem in Vitijevi. Na to so me takrat še pravočasno opozorili nekateri pripadniki ljubljanskega podzemlja. No, vse to je policiji potrdila tudi ena od prič, zato je policija Vardjana še enkrat kazensko ovadila, spet zaradi ogrožanja varnosti. Neznanci pa so napadli tudi Monico Viti - novembra 2004, na Litijski cesti v Ljubljani. Ko je sedla v svoj avto ter nameravala vžgati motor, jo je neznance izvlekel iz vozila in jo začel tepsti, po napadu pa so ji ukradli BMW.
Zaradi dveh kazenskih ovadb, grozila mu je tudi večletna zaporna kazen, bi Vanja Vardjan takrat moral odstopiti kot urednik razvedrilnega programa ali pa bi ga morali razrešiti, vendar ga je osebno zaščitil tedanji predsednik programskega sveta RTVS Janez Kocijančič. Vardjan je imel namreč odlične politične povezave z LDS in delom Socialnih demokratov, prek svojega očeta, zdaj že pokojnega Celestina Stineta Vardjana, dolgoletnega producenta na RTVS, pa je bil tudi prijateljsko zelo blizu Milanu Kučanu. Vanjo Vardjana je ščitil tudi dolgoletni razvpiti paroh Srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji Peran Bošković, ki ga je, spomnimo, ljubljansko sodišče junija lani obsodilo na šest mesecev pogojne kazni zapora zaradi poneverbe okoli 32.500 evrov cerkvenega denarja, s katerimi je plačeval izdatke za svojo družino. Na RTV Slovenija je kot glasbeni opremljevalec sicer zaposlen tudi brat Vanje Vardjana Miha Vardjan.

				Monica Viti, nekoč glasbena menedžerka, danes pa novinarka, je bila maja 2004 deležna brutalnih in umazanih napadov Vanje Vardjana, vključno s poskusom posilstva.<br>
			Monica Viti, nekoč glasbena menedžerka, danes pa novinarka, je bila maja 2004 deležna brutalnih in umazanih napadov Vanje Vardjana, vključno s poskusom posilstva.

PREJ MU JE UKAZOVAL KRAJNC, DANES MOJCA PAŠEK ŠETINC

V funkciji urednika razvedrilnega programa (za osvežitev spomina: Vardjan je na tej funkciji nasledil Marijo Mišo Molk) je bil precej nesposoben, veljal je tudi za izrazito vodenega in precej lenega urednika. Delal in podpisoval je namreč vse, kar mu je takrat ukazoval Bojan Krajnc, eden od urednikov razvedrilnega programa, znan po oddajah Tistega lepega popoldneva ali Hri-bar, in zelo podobno bo Vardjan funkcioniral tudi v sedanji vlogi urednika informativnega programa. Delal in podpisoval bo tako, kot mu bo ukazovala Mojca Pašek Šetinc, urednica dnevnoinformativnega programa, skupaj z novinarkama Eugenijo Carl in Jeleno Aščić, ki dejansko vodijo ta informativni program (vir).
Po tem, kako je politika takrat zaščitila Vanjo Vardjana, je tudi razumljivo, da se postopki na sodišču zoper Vardjana nikoli niso resno začeli. Vitijeva je kot oškodovanka na podlagi dogovorov z državnim tožilstvom ter v nepojasnjenih okoliščinah umaknila obtožbe zoper Vardjana, danes pa je novinarka na - Slovenskih novicah. Vanja Vardjan je kasneje postal dopisnik TV Slovenija iz Zagreba, donedavnega pa je bil tudi namestnik Jadranke Rebernik. Kam, kdaj in kako so na državnem tožilstvu izpuhtele kazenske ovadbe, ki jih je zoper Vardjana vložila policija, tudi ni znano.
So pa točno takšnega človeka minuli četrtek ustoličili za odgovornega urednika informativnega programa javne televizije! Res, how low can you go, Slovenija?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vanja Vardjan Miha Vardjan Celestin Stine Vardjan jadranka rebernik ljerka bizilj igor kadunc Informativni program TVS rtv slovenija janez kocijančič Programski svet RTV Milan Kučan LDS Socialni demokrati Peran Bošković Srbska pravoslavna cerkev v Sloveniji Bojan Krajnc Marija Miša Molk Razvedrilni program TV Slovenija Mojca Pašek Šetinc eugenija carl jelena aščić Monica Viti slovenske novice bojan požar državno tožilstvo How low can you go

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 21:08:57


IVAN MAČEK - mene v debato o tisri ex SMC poslanki - ne boš pritegnil, koga drugega neplačanega, nestrankarskega komentatorja - razen mene Janea K. Kerna - pa nna tem ok e-- portalu g. POŽARJA TAKOINTAKO - NI. Nimaš - sogovornikov - a ne vidiš? Z MIHO SKUMARC.AMI sta takointako - ista oseba - IVAN MAČEK=MIHA SKUMARC-AMI- tsti tvoji kloni Istok, Hugo itd. - so a takointako - "tvoj program opuščenih klonov oz. tvojih vzdevkov. Ne blefiraj - saj veš, da ta portal - ni za polemike in zmerjanja kot je to bil dolgo časa OK E- PORTAL NOVE TV. Ta POŽAREPORT OK E-PORTAL -je bolj za objavo osebnih INFO, STALIŠŠČ, ne pa za polemike. Raje nam napiši, v kako tesnem sorodstvenemodnosu - sta bila oče in mama - od realnega IVANA MAČKA. Ti, ki se skrivaš za vzdevkom z imenom tega "realnega grozoviteža Ivana MAČKA -- si, se zdiš - tako javno nezanimiv, da si si moral nadeti tako "negativno reklamni vzdevek". Se zdi. Tista hvalabogu ex SMC poslanka - je paena zadnjih oseb, ki bi mene Janeza Kepic-Kerna - zanimala. Najbolje bo, če odideš - spat. Nihče te ne bo pogrešal. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA P.S. PRECEJ BOLJ OTROČJE" LJUDI- SE - IMAŠ NA ZGORNJI SLIKI. S častno izjemo g. Kovšce. Sploh pa si vsi - to beroči - ZAPOMNITE PREGOVOR moje pokojne - mame, ki je bila ok vzgojiteljica: "ODRASLI T.I. "MOŠK" SO LE NEKOLIKO VEČJI PREDVSEM PA VEČINOMA OD MALIH OTROK - VELIKO S L A B ŠŠ I "otroci".Vse negativne lastnosti otrok - imajo - močno potencirani. Luštnosti - malih otrok - pa "ODRASLI OTROCI=DEDI" takointako nimajo - nič večč. Sliko moj ok mame - si lahko ogledaš na mojem e-portalu "SLOVENIANA", NA: sloveniana.si. Pleše z dvema vnukoma.
Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Džizus. Za urednika na RTV Slovenija postavili Vardjana, obtoženega poskusa posilstva in naročanja pretepa novinarja.