objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 14. januar 2018 ob 07:45

Džizus. Za urednika na RTV Slovenija postavili Vardjana, obtoženega poskusa posilstva in naročanja pretepa novinarja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vanja Vardjan je kljub umazani preteklosti ter nepretirani sposobnosti spet postal pomemben urednik.
"Imeli smo predsednika vrhovnega sodišča, ki se je navduševal nad streljanjem prebežnikov čez mejo, generalnega tožilca, ki je preganjal duhovnika za postavitev križa, zdaj imamo vodjo policije, ki je pijan zakrivil prometno nesrečo s smrtnim izidom. Slovenia, how low can you go!?"
Tako je pred dvema dnevoma tvitnil novinar tednika Reporter Nenad Glücks‏, toda Slovenija je dokazala, da lahko gre še nižje. Po izrazito politični zamenjavi Jadranke Rebernik, odgovorne urednice informativnega programa RTV Slovenija, kjer je - kot eksekutorka Jadranke Rebernik! - sodelovala tudi Ljerka Bizilj, direktorica TV Slovenija, je Igor Kadunc, generalni direktor RTVS, za vršilca dolžnosti odgovornega urednika informativnega programa postavil Vanjo Vardjana, ki ga je policija leta 2004, ko je bil Vardjan odgovorni urednik razvedrilnega programa, kazensko ovadila zaradi poskusa posilstva, kršitve nedotakljivosti stanovanja in ogrožanja varnosti glasbene menedžerke Monice Viti, kasneje pa še zaradi ogrožanja varnosti avtorja teh vrstic, novinarja, ki je takrat na Slovenskih novicah razkril umazani in nasilni poskus posilstva Monice Viti.

JUTRI SI NAJEBALA ...

Nasilni poskus posilstva je v daljšem odmevnem intervjuju za Slovenske novice izpovedala sama Monica Viti, objavili pa smo tudi obširne odlomke iz policijskega zapisnika. Kjer je Vitijeva med drugim navedla:
"S prsti je poskušal prodreti v mojo ... nato je to poskušal tudi s svojim ... vendar mu to ni uspelo zaradi pijanosti, saj mu ... ni čisto otrdel."
Vanja Vardjan je Vitijevo med poskusom posilstva tudi močno udaril z roko po obrazu, ji poškodoval nos, na nogah je imela modrice, zatečeno ustnico in brazgotino na dojki. Po poskusu posilstva jo je še nadlegoval s SMS-sporočili v slogu "Jutri si najebala" ali "Pa jel češ ti da se javiš!".
Po razkritju te afere je Vanja Vardjan šel še dlje ter naročil mafijski pretep novinarja, avtorja teh vrstic, zaradi objave člankov o njem in Vitijevi. Na to so me takrat še pravočasno opozorili nekateri pripadniki ljubljanskega podzemlja. No, vse to je policiji potrdila tudi ena od prič, zato je policija Vardjana še enkrat kazensko ovadila, spet zaradi ogrožanja varnosti. Neznanci pa so napadli tudi Monico Viti - novembra 2004, na Litijski cesti v Ljubljani. Ko je sedla v svoj avto ter nameravala vžgati motor, jo je neznance izvlekel iz vozila in jo začel tepsti, po napadu pa so ji ukradli BMW.
Zaradi dveh kazenskih ovadb, grozila mu je tudi večletna zaporna kazen, bi Vanja Vardjan takrat moral odstopiti kot urednik razvedrilnega programa ali pa bi ga morali razrešiti, vendar ga je osebno zaščitil tedanji predsednik programskega sveta RTVS Janez Kocijančič. Vardjan je imel namreč odlične politične povezave z LDS in delom Socialnih demokratov, prek svojega očeta, zdaj že pokojnega Celestina Stineta Vardjana, dolgoletnega producenta na RTVS, pa je bil tudi prijateljsko zelo blizu Milanu Kučanu. Vanjo Vardjana je ščitil tudi dolgoletni razvpiti paroh Srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji Peran Bošković, ki ga je, spomnimo, ljubljansko sodišče junija lani obsodilo na šest mesecev pogojne kazni zapora zaradi poneverbe okoli 32.500 evrov cerkvenega denarja, s katerimi je plačeval izdatke za svojo družino. Na RTV Slovenija je kot glasbeni opremljevalec sicer zaposlen tudi brat Vanje Vardjana Miha Vardjan.

				Monica Viti, nekoč glasbena menedžerka, danes pa novinarka, je bila maja 2004 deležna brutalnih in umazanih napadov Vanje Vardjana, vključno s poskusom posilstva.<br>
			Monica Viti, nekoč glasbena menedžerka, danes pa novinarka, je bila maja 2004 deležna brutalnih in umazanih napadov Vanje Vardjana, vključno s poskusom posilstva.

PREJ MU JE UKAZOVAL KRAJNC, DANES MOJCA PAŠEK ŠETINC

V funkciji urednika razvedrilnega programa (za osvežitev spomina: Vardjan je na tej funkciji nasledil Marijo Mišo Molk) je bil precej nesposoben, veljal je tudi za izrazito vodenega in precej lenega urednika. Delal in podpisoval je namreč vse, kar mu je takrat ukazoval Bojan Krajnc, eden od urednikov razvedrilnega programa, znan po oddajah Tistega lepega popoldneva ali Hri-bar, in zelo podobno bo Vardjan funkcioniral tudi v sedanji vlogi urednika informativnega programa. Delal in podpisoval bo tako, kot mu bo ukazovala Mojca Pašek Šetinc, urednica dnevnoinformativnega programa, skupaj z novinarkama Eugenijo Carl in Jeleno Aščić, ki dejansko vodijo ta informativni program (vir).
Po tem, kako je politika takrat zaščitila Vanjo Vardjana, je tudi razumljivo, da se postopki na sodišču zoper Vardjana nikoli niso resno začeli. Vitijeva je kot oškodovanka na podlagi dogovorov z državnim tožilstvom ter v nepojasnjenih okoliščinah umaknila obtožbe zoper Vardjana, danes pa je novinarka na - Slovenskih novicah. Vanja Vardjan je kasneje postal dopisnik TV Slovenija iz Zagreba, donedavnega pa je bil tudi namestnik Jadranke Rebernik. Kam, kdaj in kako so na državnem tožilstvu izpuhtele kazenske ovadbe, ki jih je zoper Vardjana vložila policija, tudi ni znano.
So pa točno takšnega človeka minuli četrtek ustoličili za odgovornega urednika informativnega programa javne televizije! Res, how low can you go, Slovenija?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vanja Vardjan Miha Vardjan Celestin Stine Vardjan jadranka rebernik ljerka bizilj igor kadunc Informativni program TVS rtv slovenija janez kocijančič Programski svet RTV Milan Kučan LDS Socialni demokrati Peran Bošković Srbska pravoslavna cerkev v Sloveniji Bojan Krajnc Marija Miša Molk Razvedrilni program TV Slovenija Mojca Pašek Šetinc eugenija carl jelena aščić Monica Viti slovenske novice bojan požar državno tožilstvo How low can you go

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Džizus. Za urednika na RTV Slovenija postavili Vardjana, obtoženega poskusa posilstva in naročanja pretepa novinarja.