objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 24. januar 2018 ob 06:58

Šarec dal dvojko novemu Demosu Mateja Tonina in Ljudmile Novak. Kdo potaplja NSi, in to tako, da se iz njih celo norčuje?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ljudmila Novak, Robert Ilc in Matej Tonin. Kdo jim servira za njih uničujočo politično strategijo?!
Da bo "novi Demos", kot naj bi si ga zamislili v Novi Sloveniji ("naj bi" zato, ker nekateri vemo, da si ga znotraj NSi niso omislili sami), propadel, še preden bo sploh začel nastajati, je bilo boljšim poznavalcem slovenske politične in medijske scene jasno takoj po tem, ko je bil na to temo objavljen članek v časniku Delo. Marjan Šarec, župan Kamnika in lider fantomske Liste Marjana Šarca, jim je dal dvojko že čez dva dni. In to na twitterju, čeprav Šarec razlaga, da on twitterja ne mara in praktično tudi sploh ne tvita.
Je pa Šarec tokrat pravočasno tvitnil: "Novi Demos", če sploh bo, bo brez nas. G. Peterle je lahko brez skrbi.
No, politično izkušeni evropski poslanec Lojze Peterle je sicer - verjetno - še pravočasno zavohal past in ugotovil, da nekaj ne štima pri tej ideji NSi, verjetno tudi zato, ker je bila na tak način objavljena v Delu, zato je šel takoj na Odmeve (TV Slovenija), v ponedeljek zvečer, in poskušal idejo - omiliti. Toda javno ponižanje in vnovična precejšnja škoda za NSi je bila že storjena.

OB TEM JE TREBA VEDETI NASLEDNJE:

* Prav neverjetno, kako je mogoče, da se parlamentarna stranka, kot je NSi, nenadoma, pet mesecev pred volitvami, na kolenih priplazi do nekega župana in liderja Liste (Šarca), ki je praktično ni (LMŠ), ter mu vsem na očeh ponižno ponuja predvolilno koalicijo. In to javno, prek medijev, ne da bi se politiki NSi z Marjanom Šarcem prej potihoma dogovorili, ali je sploh za to?!
* Nova Slovenija zaradi zaganjanja v Janeza Janšo in SDS ne dobiva nobenih političnih točk razen posameznih "piškotkov" medijev, ki so blizu levice. Taisti mediji pa jih, ko je to politično oportuno, praviloma vedno zatolčejo. Gre predvsem za Delo, kjer je za piškotke Novi Sloveniji zadolžen novinar Zoran Potič, no, tokrat je članek o novem Demosu objavila novinarka Suzana Kos. Pri NSi pa se zdaj po različnih kanalih razburjajo, češ, Kosova ni pravilno povzela ideje NSi in da je v članek sama dodala neke svoje stavke?!
Kar pa zadeva Janšo in SDS ter 20 odstotkov volilnih glasov, ki so tradicionalno najzvestejši SDS, Nova Slovenija teh ne more prevzeti, drugih, tistih proti desni sredini, pa z napadi na Janšo in SDS tudi nikoli ne bo dobila. Stalni napadi NSi na Janšo in SDS (potencialnih) desnosredinskih volivcev sploh ne zanimajo (več).
* Znotraj NSi se morajo zelo resno zamisliti, ampak res, kdo in zakaj jim daje takšne nasvete, okoli Janše in novega Demosa z Marjanom Šarcem recimo. Milan Kučan? Lobist Marko Pogorevc? Znani poslovnež Janez Škrabec? Nekdo tretji? Jim res hočejo dobro ali pa z njimi zgolj brutalno manipulirajo?!
Celo Ljudmila Novak, predsednica NSi, je pred najavo svoje kandidature za predsednico republike nekaterim priznala, da ji tisti, ki jo silijo v to kandidaturo, ne želijo dobro. Danes že vemo, da je v bistvu imela še kako prav. Zaradi slabega rezultata na predsedniških volitvah je Novakova tik pred zamenjavo, na čelu stranke ostaja pravzaprav le še zato, ker bi njena zamenjava na silo, z Matejem Toninom, sama namreč noče odstopiti, znotraj stranke povzročila razkol, ki pa ga NSi zanesljivo ne bi preživela.
* Ne držijo zaklinjanja vidnih članov NSi, da NSi premore najboljši ekonomski program. To so običajne politične floskule.
* Pri Novi Sloveniji se morajo čim hitreje dogovoriti, da iz twitterja službeno "izklopijo" Janeza Pogorelca, vidnega člana NSi in namestnika direktorice vladne službe za zakonodajo. Ta samooklicani "politični veleum" jim namreč dela izrazito škodo.
* Na junijskih parlamentarnih volitvah precej visi ponovna izvolitev Mateja Tonina za poslanca. V Kamniku mu nasproti stoji bildani Marjan Šarec, z desne pa mu za ovratnik diha Aleš Hojs (SDS). Če se bo Tonin slučajno umaknil v kak drug volilni okraj ali celo drugo volilno enoto, pa bo cela Slovenija vedela, da Tonin beži pred Šarcem in Hojsom.
* Nova Slovenija je po vseh zadnjih anketah javnega mnenja čisto na robu parlamentarnega praga. In če bodo še naprej počeli takšne neumnosti, lahko celo izpadejo iz parlamenta!

... IN SE VPRAŠATI:

* Kdo neki potaplja NSi, in to tako, da se iz njih celo norčuje?!
Pa spomnimo: že pred časom smo na tem portalu zapisali, da (nova) Kučanova "žlahtna desnica" postaja Lista Marjana Šarca. Ponižanje in potapljanje NSi je zato predvsem v vlogi bildanja Marjana Šarca in njegove Liste (vir).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nova slovenija nsi marjan šarec Lista Marjana Šarca matej tonin ljudmila novak lojze peterle OdmeviTV Slovenija časopisna hiša delo Zoran Potić suzana kos Milan Kučan marko pogorevc janez škrabec sds aleš hojs janez pogorelec Vladna služba republike Slovenije za zakonodajo Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Šarec dal dvojko novemu Demosu Mateja Tonina in Ljudmile Novak. Kdo potaplja NSi, in to tako, da se iz njih celo norčuje?!