objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 24. januar 2018 ob 06:58

Šarec dal dvojko novemu Demosu Mateja Tonina in Ljudmile Novak. Kdo potaplja NSi, in to tako, da se iz njih celo norčuje?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ljudmila Novak, Robert Ilc in Matej Tonin. Kdo jim servira za njih uničujočo politično strategijo?!
Da bo "novi Demos", kot naj bi si ga zamislili v Novi Sloveniji ("naj bi" zato, ker nekateri vemo, da si ga znotraj NSi niso omislili sami), propadel, še preden bo sploh začel nastajati, je bilo boljšim poznavalcem slovenske politične in medijske scene jasno takoj po tem, ko je bil na to temo objavljen članek v časniku Delo. Marjan Šarec, župan Kamnika in lider fantomske Liste Marjana Šarca, jim je dal dvojko že čez dva dni. In to na twitterju, čeprav Šarec razlaga, da on twitterja ne mara in praktično tudi sploh ne tvita.
Je pa Šarec tokrat pravočasno tvitnil: "Novi Demos", če sploh bo, bo brez nas. G. Peterle je lahko brez skrbi.
No, politično izkušeni evropski poslanec Lojze Peterle je sicer - verjetno - še pravočasno zavohal past in ugotovil, da nekaj ne štima pri tej ideji NSi, verjetno tudi zato, ker je bila na tak način objavljena v Delu, zato je šel takoj na Odmeve (TV Slovenija), v ponedeljek zvečer, in poskušal idejo - omiliti. Toda javno ponižanje in vnovična precejšnja škoda za NSi je bila že storjena.

OB TEM JE TREBA VEDETI NASLEDNJE:

* Prav neverjetno, kako je mogoče, da se parlamentarna stranka, kot je NSi, nenadoma, pet mesecev pred volitvami, na kolenih priplazi do nekega župana in liderja Liste (Šarca), ki je praktično ni (LMŠ), ter mu vsem na očeh ponižno ponuja predvolilno koalicijo. In to javno, prek medijev, ne da bi se politiki NSi z Marjanom Šarcem prej potihoma dogovorili, ali je sploh za to?!
* Nova Slovenija zaradi zaganjanja v Janeza Janšo in SDS ne dobiva nobenih političnih točk razen posameznih "piškotkov" medijev, ki so blizu levice. Taisti mediji pa jih, ko je to politično oportuno, praviloma vedno zatolčejo. Gre predvsem za Delo, kjer je za piškotke Novi Sloveniji zadolžen novinar Zoran Potič, no, tokrat je članek o novem Demosu objavila novinarka Suzana Kos. Pri NSi pa se zdaj po različnih kanalih razburjajo, češ, Kosova ni pravilno povzela ideje NSi in da je v članek sama dodala neke svoje stavke?!
Kar pa zadeva Janšo in SDS ter 20 odstotkov volilnih glasov, ki so tradicionalno najzvestejši SDS, Nova Slovenija teh ne more prevzeti, drugih, tistih proti desni sredini, pa z napadi na Janšo in SDS tudi nikoli ne bo dobila. Stalni napadi NSi na Janšo in SDS (potencialnih) desnosredinskih volivcev sploh ne zanimajo (več).
* Znotraj NSi se morajo zelo resno zamisliti, ampak res, kdo in zakaj jim daje takšne nasvete, okoli Janše in novega Demosa z Marjanom Šarcem recimo. Milan Kučan? Lobist Marko Pogorevc? Znani poslovnež Janez Škrabec? Nekdo tretji? Jim res hočejo dobro ali pa z njimi zgolj brutalno manipulirajo?!
Celo Ljudmila Novak, predsednica NSi, je pred najavo svoje kandidature za predsednico republike nekaterim priznala, da ji tisti, ki jo silijo v to kandidaturo, ne želijo dobro. Danes že vemo, da je v bistvu imela še kako prav. Zaradi slabega rezultata na predsedniških volitvah je Novakova tik pred zamenjavo, na čelu stranke ostaja pravzaprav le še zato, ker bi njena zamenjava na silo, z Matejem Toninom, sama namreč noče odstopiti, znotraj stranke povzročila razkol, ki pa ga NSi zanesljivo ne bi preživela.
* Ne držijo zaklinjanja vidnih članov NSi, da NSi premore najboljši ekonomski program. To so običajne politične floskule.
* Pri Novi Sloveniji se morajo čim hitreje dogovoriti, da iz twitterja službeno "izklopijo" Janeza Pogorelca, vidnega člana NSi in namestnika direktorice vladne službe za zakonodajo. Ta samooklicani "politični veleum" jim namreč dela izrazito škodo.
* Na junijskih parlamentarnih volitvah precej visi ponovna izvolitev Mateja Tonina za poslanca. V Kamniku mu nasproti stoji bildani Marjan Šarec, z desne pa mu za ovratnik diha Aleš Hojs (SDS). Če se bo Tonin slučajno umaknil v kak drug volilni okraj ali celo drugo volilno enoto, pa bo cela Slovenija vedela, da Tonin beži pred Šarcem in Hojsom.
* Nova Slovenija je po vseh zadnjih anketah javnega mnenja čisto na robu parlamentarnega praga. In če bodo še naprej počeli takšne neumnosti, lahko celo izpadejo iz parlamenta!

... IN SE VPRAŠATI:

* Kdo neki potaplja NSi, in to tako, da se iz njih celo norčuje?!
Pa spomnimo: že pred časom smo na tem portalu zapisali, da (nova) Kučanova "žlahtna desnica" postaja Lista Marjana Šarca. Ponižanje in potapljanje NSi je zato predvsem v vlogi bildanja Marjana Šarca in njegove Liste (vir).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nova slovenija nsi marjan šarec Lista Marjana Šarca matej tonin ljudmila novak lojze peterle OdmeviTV Slovenija časopisna hiša delo Zoran Potić suzana kos Milan Kučan marko pogorevc janez škrabec sds aleš hojs janez pogorelec Vladna služba republike Slovenije za zakonodajo Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Šarec dal dvojko novemu Demosu Mateja Tonina in Ljudmile Novak. Kdo potaplja NSi, in to tako, da se iz njih celo norčuje?!