objavi na
pozareport.si
forum
Mediji

Ponedeljek, 5. februar 2018 ob 06:55

Tudi tega še ni bilo: njen mož z RTV obrača na sto tisoče evrov, Manica Janežič Ambrožič pa bi bila odgovorna urednica.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Za funkcijo novega odgovornega urednika oziroma urednice informativnega programa TV Slovenija, po nedavnem odstrelu Jadranke Rebernik, naj bi se spopadli Vanja Vardjan (vir), trenutno v.d. odgovornega urednika informativnega programa, Mojca Pašek Šetinc, urednica dnevnoinformativnega programa TVS in žena znanega političnega lobista Mileta Šetinca, in Manica Janežič Ambrožič, voditeljica TV Dnevnika ter žena Tomaža Ambrožiča, direktorja in solastnika športne agencije Sport Media Focus, prej imenovano S.V.-RSA d.o.o..
Če je "sodelovanje" med zakoncema Pašek Šetinc pri televizijskem programu že znano, sporno ter večkrat zelo pod okusno mejo novinarske legitimnosti na javni televiziji, ki jo financiramo davkoplačevalci, pa nekaj takšnega, kar zdaj ponujata zakonca Janežič - Ambrožič, tudi še - ni bilo.

AMBROŽIČ - KLARIČ IN 1,4 MILIJONA EVROV ZA RTV

Tomaž Ambrožič namreč preko svoje zasebne družbe Sport Media Fokus d.o.o. z javnim zavodom RTV Slovenija obrača na sto tisoče evrov, njegova žena Manica pa bi na tej isti televiziji rada postala še odgovorna urednica informativnega programa?! Zadeva je še bolj zapletena zato, ker naj bi bil Tomaž Ambrožič vpleten tudi v plačilo 1,4 milijone evrov pogodbene kazni (vir), ki jo je morala RTV Slovenija plačati oglaševalski agenciji Media Publikum, katere večinski lastnik je Darko Martin Klarič, sicer tudi 51-odstotni lastnik družbe Sport Media Fokus, ki jo vodi - Tomaž Ambrožič. Po uradno dostopnih podatkih je RTV Slovenija zasebnemu podjetju Tomaža Ambrožiča v zadnjih letih nakazala dobrih 776 tisoč evrov (vir: Erar).

GOVORICE: MOŽ JI KUPUJE FUNKCIJO

Očitki na račun tega skrajno čudnega razmerja se vrstijo tudi na RTV. Naši viri pravijo, da bi vodstvo RTV Slovenija moralo podrobno razkriti celotno poslovanje javne televizije z možem Manice Janežič Ambrožič, če že ona kandidira za odgovorno urednico informativnega programa, saj se zdi, kot da "ji mož kupuje to funkcijo". O tem naj bi razpravljal tudi svet delavcev na TVS. Manico Janežič Ambrožič sicer forsira odhajajoča direktorica TVS Ljerka Bizlj (vir). 

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Zim Zelen

2018-07-22 11:10:12


slabo se nam piše
borut rojc

2018-07-18 11:09:07


* prisvojili njuno

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca
Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Tudi tega še ni bilo: njen mož z RTV obrača na sto tisoče evrov, Manica Janežič Ambrožič pa bi bila odgovorna urednica.