objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 5. februar 2018 ob 06:55

Tudi tega še ni bilo: njen mož z RTV obrača na sto tisoče evrov, Manica Janežič Ambrožič pa bi bila odgovorna urednica.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Manica Janežič Ambrožič se poteguje za funkcijo odgovorne urednica informativnega programa.
Za funkcijo novega odgovornega urednika oziroma urednice informativnega programa TV Slovenija, po nedavnem odstrelu Jadranke Rebernik, naj bi se spopadli Vanja Vardjan (vir), trenutno v.d. odgovornega urednika informativnega programa, Mojca Pašek Šetinc, urednica dnevnoinformativnega programa TVS in žena znanega političnega lobista Mileta Šetinca, in Manica Janežič Ambrožič, voditeljica TV Dnevnika ter žena Tomaža Ambrožiča, direktorja in solastnika športne agencije Sport Media Focus, prej imenovano S.V.-RSA d.o.o..
Če je "sodelovanje" med zakoncema Pašek Šetinc pri televizijskem programu že znano, sporno ter večkrat zelo pod okusno mejo novinarske legitimnosti na javni televiziji, ki jo financiramo davkoplačevalci, pa nekaj takšnega, kar zdaj ponujata zakonca Janežič - Ambrožič, tudi še - ni bilo.

AMBROŽIČ - KLARIČ IN 1,4 MILIJONA EVROV ZA RTV

Tomaž Ambrožič namreč preko svoje zasebne družbe Sport Media Fokus d.o.o. z javnim zavodom RTV Slovenija obrača na sto tisoče evrov, njegova žena Manica pa bi na tej isti televiziji rada postala še odgovorna urednica informativnega programa?! Zadeva je še bolj zapletena zato, ker naj bi bil Tomaž Ambrožič vpleten tudi v plačilo 1,4 milijone evrov pogodbene kazni (vir), ki jo je morala RTV Slovenija plačati oglaševalski agenciji Media Publikum, katere večinski lastnik je Darko Martin Klarič, sicer tudi 51-odstotni lastnik družbe Sport Media Fokus, ki jo vodi - Tomaž Ambrožič. Po uradno dostopnih podatkih je RTV Slovenija zasebnemu podjetju Tomaža Ambrožiča v zadnjih letih nakazala dobrih 776 tisoč evrov (vir: Erar).

GOVORICE: MOŽ JI KUPUJE FUNKCIJO

Očitki na račun tega skrajno čudnega razmerja se vrstijo tudi na RTV. Naši viri pravijo, da bi vodstvo RTV Slovenija moralo podrobno razkriti celotno poslovanje javne televizije z možem Manice Janežič Ambrožič, če že ona kandidira za odgovorno urednico informativnega programa, saj se zdi, kot da "ji mož kupuje to funkcijo". O tem naj bi razpravljal tudi svet delavcev na TVS. Manico Janežič Ambrožič sicer forsira odhajajoča direktorica TVS Ljerka Bizlj (vir). 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Manica Janežič Ambrožič Tomaž Ambrožič Sport Media Focus doo Media Publikum Darko Martin Klarič Vanja Vardjan Mojca Pašek Šetinc Mile Šetinc ljerka bizilj Informativni program TVS Aplikacija Erar rtv slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Tudi tega še ni bilo: njen mož z RTV obrača na sto tisoče evrov, Manica Janežič Ambrožič pa bi bila odgovorna urednica.