objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 12. februar 2018 ob 06:51

Zadnjih pet minut slave za ministra Počivalška. Žali, izsiljuje in potuje, bil pa bi tudi predsednik SMC.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zdravko Počivalšek ima še velike ambicije. Tudi Cerarja bi zamenjal, če bi se ali če se bo dalo ...
Zdravko Počivalšek, Cerarjev minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, se bo v zgodovino vladnih garnitur samostojne Slovenije zapisal kot eden najprimitivnejših ministrov doslej. Trenutno je na krajši službeni poti po Avstraliji in Novi Zelandiji, kar je po družbenih omrežjih postalo predmet množičnega posmehovanja, za tipičen "vladni turizem" na državne stroške pred koncem mandata vlade Mira Cerarja pa so to Počivalškovo potovanje označili tudi resni politični analitiki. Ne nazadnje tudi zato, ker Počivalšek ne zna angleško.
Možnosti, da bi Počivalšek tudi po junijskih parlamentarnih volitvah nadaljeval svoj ministrski mandat, so predvsem zaradi vprašljive nadaljnje politične usode SMC tako rekoč neznatne, minimalne, praktično nične. Kar pa ne pomeni, da Zdravko Počivalšek nima ambicij in svojih računov. To se zdaj kaže takole:

ZA ODKUP MERCATORJA POOBLASTIL JAMNIKA

* Počivalšek dela na "državnem odkupu" Mercatorja. Po naših informacijah naj bi za to operacijo že pred časom "pooblastil" Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice. Kako naj bi to izpeljali, ni jasno.

NA SDH FORSIRA TIŠMO

* Počivalšek želi v upravo Slovenskega državnega holdinga postaviti svojega človeka - Marka Tišmo, nekdanjega direktorja časopisne hiše Večer, zdaj člana nadzornega sveta Term Olimia, firme, od koder prihaja Počivalšek.
Spomnimo: Zdravko Počivalšek je bil pred prihodom na ministrsko funkcijo tudi solastnik Term Olimia, tik preden je postal minister pa se je lastništva na hitro znebil, po vsej verjetnosti zgolj navidezno.
Zato je Počivalšek zdaj v hudih kadrovskih spopadih s Socialnimi demokrati, zlatim Matjažem Hanom, šefom poslanske skupine SD, ki na funkciji tretjega člana uprave SDH vodijo Dušana Zorka, dosedanjega dolgoletnega prvega človeka Pivovarne Laško. Viri pravijo, da Počivalšek zaradi Tišme izsiljuje in grozi, vendar prave podpore nima niti v SMC. Njegova računica s Tišmo je sicer popolnoma jasna: ko bo po junijskih volitvah moral iz spakirati iz politike in se vrniti v Terme Olimia, bi pri vrhu SDH imel svojega človeka. Počivalškov uradni argument, zakaj za člana uprave postaviti ravno Marka Tišmo, je (tudi) ta, da ima SDH znotraj portfelja državnega premoženja kar eno tretjino družb, povezanih s turizmom, Tišma pa prihaja iz Term, čeprav je bil zaposlen na Večeru in Novi Kreditni banki Maribor.

ON NAMESTO CERARJA?! MENDA NAJ BI DOBIVAL TAKŠNE SIGNALE ...

* Prave podpore znotraj SMC, karkoli naj bi to že pomenilo, pa Počivalšek tudi nima več, ker se poleg Milana Brgleza, predsednika državnega zbora, zdaj še on "vidi" na funkciji novega predsednika stranke - Mira Cerarja. Menda naj bi namige, da bi prav on lahko zamenjal Cerarja, dobival tudi od nekaterih stricev iz ozadja levice ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek miro cerar ambicije SMC milan brglez slovenski državni holding sdh Marko Tišma Terme Olimie večer Nova kreditna banka Maribor borut jamnik Modra zavarovalnica mercator Dušan Zorko Pivovarna LaškoUnion Matjaž Han Socialni demokrati

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zadnjih pet minut slave za ministra Počivalška. Žali, izsiljuje in potuje, bil pa bi tudi predsednik SMC.