objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 2. marec 2018 ob 06:42

Erotična anonimka SMC. Počivalšek pa grozi Cerarju: Če Tišma ne bo član uprave SDH, ne bom kandidiral za poslanca.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zdravko Počivalšek naj bi poslanca na listi SMC kandidiral v Mariboru. Kjer računa na pomoč Magne.
Zaradi nizkega ugleda predsednika vlade Mira Cerarja in stranke SMC na vseh anketah javnega mnenja (vse bližje smo namreč napovedim, da se SMC na junijskih volitvah sploh ne bo prebila v državni zbor!) so se znotraj SMC pred kongresom stranke v Mariboru (10. marca) vneli strašni notranji boji.
* Glede medijsko napovedane famozne protikandidature Miru Cerarju za funkcijo predsednika stranke na kongresu, ki naj bi jo napovedal neki lokalni politik SMC, potem pa svojo kandidaturo kakor umaknil, pri SMC pa njegovega imena in priimka ne izdajo, ni povsem jasno, ali gre samo še za en propadli piarovski fiasko ožje ekipe strategov premiera Cerarja, da pokažejo na notranji "demokratični ustroj stranke", ali pa je dejansko šlo za poskus dodatnega spodkopavanja ostankov Cerarjevega ugleda na samem kongresu.

STRANKA MODERNEGA CENTRA V POSTELJI

* Pred dnevi smo prejeli daljše anonimno pismo z naslovom "SMC je res stranka modernega centra - ampak v postelji". Anonimka zanesljivo prihaja iz vrha SMC, opisuje pa prepletenost erotičnih oziroma intimnih razmerij med posameznimi vodilnimi politiki SMC, tako znotraj vladne palače na Gregorčičevi ulici v Ljubljani kot tudi v državnem zboru. Značilnost teh razmerij pa je, da so neposredno povezana z vodenjem države in trošenjem državnega denarja. No, zato so ta razmerja vredna pozornosti in tudi novinarske obravnave.
Med glavnimi akterji anonimke in teh nevarnih razmerij, kjer razpadajo ali pa so tik pred razpadom tudi cele družine, pa so poleg Mira Cerarja in Mojce Stropnik sami vidni politiki ali funkcionarji SMC, recimo Simona Kustec Lipicer, Jože Artnak, Erik Kopač, Renata Ribežl, Iztok Štefanič, Branko Zorman, Teja Ljubič in drugi ... Je pa zanimivo, da ta anonimka razvpitega Aleksandra Kešeljevića opisuje kot "dekletom privlačnega strokovnjaka", ki pa ga nobeni od prej omenjenih žensk iz SMC "še ni uspelo spraviti v posteljo", Nejca Brezovarja pa kot človeka, ki je "medtem popolnoma spremenil svoj način življenja, shujšal, se spravil v formo, poročil in dobil otroka. Ampak tudi Brezovar naj bi partnerko dobil preko stranke SMC ..."

SDH: ZORKO NA VRHU, TIŠMA NA DNU

* Pred nedavnim smo že poročali o namerah Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, da svojega človeka Marka Tišmo nastavi za novega člana uprave Slovenskega državnega holdinga (vir). Tudi tukaj, gre pa za najpomembnejšo kadrovsko odločitev do junijskih volitev, se je situacija očitno zaostrila do konca. Po zaslišanjih kandidatov je namreč - na seznamu članov nadzornega sveta SDH - Dušan Zorko daleč zgoraj na vrhu, Tišma pa daleč spodaj, na zadnjem mestu. Zato zdaj Počivalšek po eni strani širi govorice, da naj bi Socialni demokrati, predvsem Dejan Levanič, generalni sekretar SD, in Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, "dvignili roke" od Zorka, kar naj bi Levanič po telefonu že priznal Počivalšku, po drugi strani pa Počivalšek, sicer znan kot eden najbolj primitivnih ministrov v zgodovini samostojne Slovenije, odkrito grozi Cerarju, da ne bo kandidiral za poslanca, če njegov kader Tišma ne bo postal član uprave SDH. S svojim odstopom pa naj bi zagrozil tudi Duško Kos, član nadzornega sveta SDH, če član uprave SDH ne bo postal - Dušan Zorko.
Počivalšek naj bi sicer za poslanca kandidiral v Mariboru, kjer pa so možnosti za njegovo izvolitev, čeprav minister menda računa na pomoč Magne Steyr, kjer naj bi mu vrnili uslugo za - tudi zakonsko sporni - sforsirani projekt Magne v Hočah, praktično nične.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek miro cerar SMC Kongres SMC mojca stropnik Simona Kustec Lipicer jože artnak Erik Kopač Renata Ribežl Iztok Štefanič Branko Zorman Teja Ljubič aleksandar kešeljević Nejc Brezovar Marko Tišma sdh Dušan Zorko Dejan Levanič Matjaž Han Socialni demokrati Duško Kos

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Erotična anonimka SMC. Počivalšek pa grozi Cerarju: Če Tišma ne bo član uprave SDH, ne bom kandidiral za poslanca.