objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 4. marec 2018 ob 06:57

Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe! (III.)
Bojan Požar

Odpri galerijo

Osnovna šola Prežihovega Voranca v Ljubljani
 
POPRAVEK
Dne 19. februarja 2018 je bil na spletni strani www.pozareport.si, katerega izdajatelj je Report d.o.o., družba za medije, založništvo, internet in komunikacije objavljen članek z naslovom "Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe!", v katerem so zatrjevana napačna dejstva oziroma so podane neresnične navedbe, in sicer: "Državna tožilka Žgajnarjeva naj bi namreč vpila na dolgoletnega ravnatelja šole, Marjana Gorupa, da si v življenju ne bo več mogel najti službe, če zadevo spravi v javnost, finančnik Štemberger pa je v zahvalo, ker je bila zadeva utišana, financiral nakup novega kipa Prežihovega Voranca pred šolo (ki ga je sicer ustvaril kipar Mirsad Begić), prejšnjega so namreč ukradli. In kaj vse se je takrat dogajalo: otroka sta fizično napadale mlajše učence, jih izsiljevala za denar in se nad naj njimi znašala na vse možne načine. Starši niso vedeli, kaj storiti, ravnatelj pa tudi ni storil - ničesar".
V zvezi z navedenim člankom naši stranki navajata:
Ga. Blanka Žgajnar nikoli ni grozila g. Gorupu, ravnatelju Osnovne šole Prežihovega Voranca iz Ljubljane ali nanj kričala. Z ravnateljem šole je komunicirala zgolj kot mati otrok, ki so obiskovali šolo, katere ravnatelj je g. Gorup. G. Štemberger je res pomagal pri financiranju kipa Prežihovega Voranca pred šolo, vendar nikakor ne iz vzgibov, ki se zatrjujejo v zadevnem članku, temveč iz povsem plemenitih nagibov. Donacija je bila izvedena z vednostjo in soglasjem ustanovitelja, tj. Mestne občine Ljubljana.
Učenci vseh družin na Osnovni šoli Prežihovega Voranca so obravnavani strokovno in enakopravno, neodvisno od družbenega statusa staršev. Ravnatelj g. Gorup še poudarja, da mu v njegovi 20 letni karieri ravnateljevanja ni nihče nikoli grozil. Svojo službo opravlja skladno z lastnimi prepričanji in skladno s pedagoško stroko. Ker se dogodki, opisani v članku, v zvezi z otroci ga. Žgajnar in g. Štemberger-ja niso zgodili, tudi ravnatelj ni imel razloga za ukrepanje.
Odvetniška pisarna Završek, o.p., d.o.o.
Timon Hren, odvetnik  
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nasilje otrok znanih staršev Osnovna šola Prežihovega Voranca Blanka Žgajnar Igor Štemberger Marjan Gorup mestna občina ljubljana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-10-23 15:29:27


Če koga glih zanima: STRATEŠKO RAZVOJNO INOVACIJSKO PARTNERSTVO TRAJNOSTNI TURIZEM VSEBINSKO POROČILO II. faza projekta od 08.08.2017 do 30.10.2018 Oktober 2018 TGZS in SRIPT od države pričakujeta podporo pri razvoju turistične branže #Izbrali smo odlične, uveljavljene in priznane strokovnjake na svojih področjih, ki se uspešno povezujejo in sodelujejo s člani SRIPT-a. To so: dr. Maja Maravić Uran, dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec</b>, Rebeka Koncilja, Jana Apih,itd. Vse navedene osebe so tudi člani koordinacije SRIPT.V primerjavi s preteklim obdobjem smo izvedli izrazito večje število (nad 65)proaktivnih delovnih sestankov z njimi na sedežu njihovih podjetij, zavodov, na sedežu nosilca projekta TGZS in na sedežu članov SRIPT, podjetij.# #Poleg zaposlenih na TGZ so člani koordinacije bili tudi strokovnjaki s področij razvoja po prioritetnih fokusnih področjih po SPS (zunanji izvajalci): dr. Maja Maravić Uran , dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, Jana Apih, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> Rebeka Koncilja in številni drugi strokovni sodelavci.# #Aktivno so sodelovali tudi zunanji strokovni sodelavci: dr. Boštjan Brumen, dr. Maja Uran Maravić, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> dr. Emil Juvan, dr. Nevenka Cukjati, Jana Apih, Rebeka Koncilja.Vsi so tudi člani koordinacijskega telesa SRIPT-a, s katerimi smo dodatno in predhodno izvedli redne, številčne delovne sestanke in posvetovanja

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe! (III.)