objavi na
pozareport.si
forum
Bizarno

Nedelja, 4. marec 2018 ob 06:57

Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe! (III.)
Bojan Požar

Odpri galerijo

 
POPRAVEK
Dne 19. februarja 2018 je bil na spletni strani www.pozareport.si, katerega izdajatelj je Report d.o.o., družba za medije, založništvo, internet in komunikacije objavljen članek z naslovom "Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe!", v katerem so zatrjevana napačna dejstva oziroma so podane neresnične navedbe, in sicer: "Državna tožilka Žgajnarjeva naj bi namreč vpila na dolgoletnega ravnatelja šole, Marjana Gorupa, da si v življenju ne bo več mogel najti službe, če zadevo spravi v javnost, finančnik Štemberger pa je v zahvalo, ker je bila zadeva utišana, financiral nakup novega kipa Prežihovega Voranca pred šolo (ki ga je sicer ustvaril kipar Mirsad Begić), prejšnjega so namreč ukradli. In kaj vse se je takrat dogajalo: otroka sta fizično napadale mlajše učence, jih izsiljevala za denar in se nad naj njimi znašala na vse možne načine. Starši niso vedeli, kaj storiti, ravnatelj pa tudi ni storil - ničesar".
V zvezi z navedenim člankom naši stranki navajata:
Ga. Blanka Žgajnar nikoli ni grozila g. Gorupu, ravnatelju Osnovne šole Prežihovega Voranca iz Ljubljane ali nanj kričala. Z ravnateljem šole je komunicirala zgolj kot mati otrok, ki so obiskovali šolo, katere ravnatelj je g. Gorup. G. Štemberger je res pomagal pri financiranju kipa Prežihovega Voranca pred šolo, vendar nikakor ne iz vzgibov, ki se zatrjujejo v zadevnem članku, temveč iz povsem plemenitih nagibov. Donacija je bila izvedena z vednostjo in soglasjem ustanovitelja, tj. Mestne občine Ljubljana.
Učenci vseh družin na Osnovni šoli Prežihovega Voranca so obravnavani strokovno in enakopravno, neodvisno od družbenega statusa staršev. Ravnatelj g. Gorup še poudarja, da mu v njegovi 20 letni karieri ravnateljevanja ni nihče nikoli grozil. Svojo službo opravlja skladno z lastnimi prepričanji in skladno s pedagoško stroko. Ker se dogodki, opisani v članku, v zvezi z otroci ga. Žgajnar in g. Štemberger-ja niso zgodili, tudi ravnatelj ni imel razloga za ukrepanje.
Odvetniška pisarna Završek, o.p., d.o.o.
Timon Hren, odvetnik  
 

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Zim Zelen

2018-07-22 11:10:12


slabo se nam piše
borut rojc

2018-07-18 11:09:07


* prisvojili njuno

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca
Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe! (III.)