objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 16. april 2018 ob 06:41

3 debele laži Mira Cerarja. To, kar očita drugim, počne on sam. On je tabloiden, on laže, on manipulira, on škodi državi.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zakaj Miro Cerar dopušča lažni medijski mit, da je ustavni pravnik, še ni znano.
Miro Cerar, predsednik SMC in predsednik vlade v odstopu, je med petkovim več kot enournim intervjujem na Planet TV (vir) izustil kopico sprenevedanj in laži.
Komentiramo tri najbolj očitne ter v nebo vpijoče.

JUHART IN BELIČ STA NJEGOVA OSEBNA PRIJATELJA

Miro Cerar je edini predsednik vlade doslej, ki je dva svoja osebna prijatelja, Miho Juharta in Damjana Beliča, postavil za predsednika upravnega odbora DUTB (slabe banke - Juharta) in predsednika nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (Beliča). To so pač dejstva, ne pa, kot je minuli petek zvečer razlagal Cerar, da se v Sloveniji "vsi poznamo". Še več, Belič je bil tudi Cerarjev poslovni partner, še iz študentskih časov, ko sta bila Cerar in Belič člana tako imenovane Službe pravne pomoči za študente. O tem sem podrobno pisal že novembra 2015 v članku z naslovom "Skrite povezave predsednika vlade. Cerarjev tihi favorit je bil Marko Bošnjak." (vir).
Med intervjujem za Planet TV je Cerar svojega prijatelja Juharta, sicer tudi nekdanjega dekana Pravne fakultete v Ljubljani, označil za "strokovnjaka". Toda spomnimo, kar so eni, tudi novinarji, očitno nenadoma kar pozabili: Juhart je spisal pravno mnenje o korektnosti pogodbe med Teš in francoskim Alstomom ter svetoval tedanjemu direktorju Teša, zloglasnemu Urošu Rotniku. Je to eden od razlogov, da se policija in pravosodje, ki ju zadnja štiri leta neposredno obvladuje Cerarjeva stranka SMC, niti malo ne zganeta okoli razvpitega projekta Teš 6, kjer naj bi izginilo 350 milijonov evrov?!
Tudi Damjan Belič ni noben "strokovnjak" korporacijskega upravljanja, kot ga je med intervjujem predstavljal Cerar. Ne, Belič je najbolj znan po svojih spornih poslih z varnostnimi agencijami (!) iz Republike Srpske (vir).

POGREB KOT POLITIČNA PROMOCIJA

Miro Cerar je lagal tudi glede svojega vstopa v politiko in zdaj že pokojne mame Zdenke Cerar, nekdanje vrhovne generalne državne tožilke, ministrice za pravosodje in podpredsednice LDS. Cela Ljubljana namreč ve, da je Miro Cerar svoj govor na pogrebu mame konec poletja 2013 izkoristil za promocijo svojega bodočega vstopa v politiko, čeprav je mama političnim kolegom v LDS, med njimi tudi Tonetu Ropu, prostodušno razlagala, da njen Miro ni za politiko.

CERAR SPLOH NI USTAVNI PRAVNIK. TO JE LAŽNI MEDIJSKI MIT.

In ne nazadnje, Miro Cerar laže ali vsaj dopušča laži, da je ustavni pravnik. Pa ni. Miro Cerar ni diplomiral niti magistriral, kaj šele doktoriral iz ustavnega prava. Diplomsko nalogo je napisal iz teme "Pravnega varstva blagovnih znamk", magisterij iz "Večrazsežnosti človekovih pravic in dolžnosti", doktorat pa iz "(I)racionalnosti modernega prava". Predaval je filozofijo prava, ne ustavno pravo. Edina njegova povezava z ustavnim pravom je bila sekretarska funkcija pri takratni ustavni komisiji, kjer ga je inštaliral Peter Jambrek, na podlagi političnega dogovora z vrhom LDS. Zakaj Cerar dopušča lažni (medijski) mit, da je ustavni pravnik, ni znano. Smo pa ob nedavni razglasitvi sodbe vrhovnega sodišča v zvezi z referendumsko kampanjo za 2. tir videli, kako Cerar reagira na odločbe sodišč, ki mu ne dajo prav. Užaljeno odstopi kot predsednik vlade!
 
Razkritje. Po petkovem intervjuju Mira Cerarja na Planet TV, kjer me je osebno in žaljivo napadel, me mnogi sprašujejo, kaj bom naredil. Eni celo pravijo, naj ga tožim, ampak to ni moj slog, ni moj stil. Jaz ne vlagam tožb, jaz ne preganjam ljudi po sodiščih. Mi pa dovolite nekaj dejstev in osebnih misli:
Mira Cerarja poznam že vrsto let, še preden je postal politik. Tudi tikava se. Mirno lahko zapišem, da se mi je, kot številni drugi politiki, preden je postal premier, dobesedno prilizoval, danes pa me žali. Ko je prišel na premiersko funkcijo, se je Miro Cerar popolnoma spremenil. Tega ne ugotavljam samo jaz, nikakor, to mi pripovedujejo tisti, ki Mira Cerarja poznajo bistveno dlje in bistveno bolje od mene.
Vse, kar mi je očital v tem intervjuju - mimogrede, ker me Cerar praktično vsakič, ko se pojavi na televiziji, eksplicitno omenja, ugotavljam, da se me kot nekoga, ki se odpravlja na volitve, očitno zelo boji - počne on sam. Miro Cerar je tisti, ki ves čas nastopa po tabloidih in rumenih revijah, sam ali pa z najnovejšo spremljevalko Mojco Stropnik, jaz nikoli, on je tisti, ki laže, na primer o zmanjšanju nezaposlenosti mladih, on je tisti, ki manipulira, na primer glede Magne, Kemisa, Ekosistemov, vode v ustavi in podobno, in on je tisti, ki je škodljiv za državo. Saj danes vsi vidimo, kam nas je pripeljala Cerarjeva vlada. Do kaosa v zdravstvu, šolstvu, pravosodju, Slovenski vojski, zunanji politiki, mladi dobesedno bežijo v tujino, povprečni slovenski upokojenci pa so reveži. Tudi uradno.
Po drugi strani je Miro Cerar tudi velika reva v politiki, kot pravi kolega Aljuš Pertinač, voditelj oddaje VVFaktor na TV3, ki se na televiziji ne upa javno soočiti, šopiri in junači se samo tam, kjer je sam v studiu, na (para)državnih televizijah in v tajkunskih medijih, in kjer dobi, vsaj ponavadi, tudi vnaprej pripravljena vprašanja. Naj citiram Pertinača: "Miro Cerar bo šel na smetišče zgodovine kot največja mevža na čelu vlade. Ne upa se soočiti z našimi zlatimi fanti (košarkarji, ki so na lanskem evropskem prvenstvu v Istanbulu osvojili zlato medaljo), ne upa se soočiti z državljanom Vilijem Kovačičem, kaj šele z Bojanom Požarjem. Ne upa se soočiti niti sam seboj, zato je raje odstopil in še naprej veselo troši naš denar."
A žal je tudi v tem televizijskem intervjuju "ena na ena" novinar Mirko Mayer kar mirno dopustil, da politik Miro Cerar govori, kar pač govori, brez potrebnih novinarskih podvprašanj ter soočanj z dejstvi.
Miro Cerar me je kot človek in politik razočaral na celi črti in sram me je, da imamo takšnega predsednika vlade. No, ja, saj dolgo res ne bo več. Teh njegovih napadov name pa ne razumem kot sovražni govor, ampak kot primitiven izpad politika, rojenega z zlato žlico v ustih, ki je že zdavnaj izgubil občutek za realnost, če ga je sploh kadarkoli imel.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar SMC Miha Juhart Damjan Belič DUTB sdh Uroš Rotnik teš6 Zdenka Cerar LDS anton rop peter jambrek mojca stropnik aljuš pertinač VV Faktor na TV3 Mirko Mayer vili kovačič bojan požar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

3 debele laži Mira Cerarja. To, kar očita drugim, počne on sam. On je tabloiden, on laže, on manipulira, on škodi državi.