objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 23. avgust 2018 ob 06:49

Iztok Štucin, Šarčev kandidat za notranjega ministra, pa ima masla na glavi. Celo ovadbo, ker naj bi napadel svakinjo?!
Nekdanji zadnji direktor Policijske uprave Postojna menda zalužen tudi zato, da je znana kazenska ovadba zoper Zorana Jankovića obležala v predalu
Bojan Požar

Odpri galerijo

Iztok Štucin (na sliki levo) snema tablo Policijske uprave Postojna. To je bilo marca pred sedmimi leti. Danes je izbranec Marjana Šarca za njegovega ministra za notranje zadeve.

Iztok Štucin, nekdanji zadnji direktor Policijske uprave Postojna (preden so jo, marca 2011, v sklopu projekta Libra ukinili, postojnski policisti pa prešli pod komando Policijske uprave Koper), je - po nekaterih informacijah - kandidat Liste Marjana Šarca za novega ministra za notranje zadeve. Toda hkrati je to gospod, ki ima že doslej ogromno masla na glavi. Če je, kot takšen, res najbolj primeren za notranjega ministra, lahko presodite sami.

ZALOŽENA OVADBA ZOPER ZORANA JANKOVIĆA

* Iztok Štucin naj bi bil kot šef Policijske uprave Postojna najbolj "zaslužen" zato, da je v predalih postojnskih policistov dlje časa skrivnostno ter sumljivo obležala ena od znanih kazenskih ovadb zoper ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića (vir). Spomnimo, ministrica za notranje zadeve je bila takrat predsednica LDS in kasneje propadla političarka Katarina Kresal, generalni direktor policije pa Janko Goršek.

ZAMENJAL ŽE TRI POLITIČNE STRANKE

* Politično gledano je Iztok Štucin očitno izjemno "načelen in stabilen," saj je v zadnjih letih kot kandidat za občinskega svetnika ali poslanca v državnem zboru, zamenjal "samo" tri politične stranke, oziroma politične liste (skratka, v popolnem slogu znanih "novih obrazov"), toda njegove kandidature so bile vselej neuspešne.

Leta 2010 se je na Listi Branka Milharčiča neuspešno potegoval za občinskega svetnika. Leta 2014 se je spet kandidiral za občinskega svetnika, ponovno neuspešno, vendat tokrat na listi Cerarjeve Stranke modernega centra. Junija letos pa se je na parlamentarnih volitah potegoval za poslanca državnega zbora, jasno, spet neuspešno, vendar tokrat na Listi Marjana Šarca.

KARIERA ZAČINJENA Z "BOLNIŠKO"

* Aprila letos, torej malo pred volitvami, je Iztok Štucin hotel postati tudi generalni direktor policije, ampak tudi tam mu ni uspelo. Premagal ga je Simon Velički. Že septembra 2016 pa mu prenehala uradna licenca za zasebnega detektiva. Iztok Štucin je zadnjih šest let zaposlen kot vodja kadrovske službe v Postojnski jami, pri znanemu poslovnežu Marjanu Batagelju, kjer pa se ga, tako vsaj pravijo naši viri, želijo odkrižati. Menda tudi zato, ker ogromno časa prebije v bolniškem staležu, in to ne vedno upravičeno. Pa še ribe naj bi lovil med "bolniško" ...

SPORNE VOŽNJE S PROMILI?!

* Med starimi policijskimi kolegi v Postojni krožijo številne zgodbe o Štucinovih vožnjah s policijskimi avtomobili pod vplivom alkohola, menda naj bi se v takšnem stanju vozil celo čez mejo v Italijo, vendar tega danes žal ni več mogoče povsem preveriti.

OVADEN. FIZIČNO NAPADEL IN POŠKODOVAL SVAKINJO?!

* Pravi "biser" pa je Štucinov nedavni fizični napad na svakinjo, ki se je po naših zanesljivih informacijah zgodil 12. julija letos. Nesrečna svakinja naj bi po incidentu pristala celo v bolnišnici, z zlomljeno roko, 52-letnega Iztoka Štucina, ki ima ravno danes rojstni dan, pa naj bi zato kazensko ovadili na postojnski policiji. V kakšni fazi je ovadba, nam uradno še ni uspelo izvedeti, saj so nam na policiji - kot običajno - sporočili, da kazenskih ovadb zoper fizične osebe, pač zaradi varstva osebnih podatkov, ne komentirajo ... Niso pa ovadbe zanikali.

Pa vendar, tukaj gre za človeka, ki se poteguje za visoko funkcijo člana nove vlade ter ministra za notranje zadeve. In to znotraj kvote Liste Marjana Šarca.

Ministrica za finance naj bi sicer (p)ostala Mateja Vraničar Erman, dva ministra, oziroma ministrici za zdravje in javno upravo pa novi predsednik vlade Marjan Šarec še išče. Neuradno: zanimanja ni veliko.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Iztok Štucin Policijska uprava Postojna policijska uprava koper marjan šarec Lista Marjana Šarca Ministrstvo za notranje zadeve zoran janković Katarina Kresal Janko Goršek simon velički Postojnska jama marjan batagelj miro cerar stranka modernega centra Lista Branka Milharčiča Mateja Vranićar Erman Pozitivna Slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Iztok Štucin, Šarčev kandidat za notranjega ministra, pa ima masla na glavi. Celo ovadbo, ker naj bi napadel svakinjo?!