objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 23. avgust 2018 ob 06:49

Iztok Štucin, Šarčev kandidat za notranjega ministra, pa ima masla na glavi. Celo ovadbo, ker naj bi napadel svakinjo?!
Nekdanji zadnji direktor Policijske uprave Postojna menda zalužen tudi zato, da je znana kazenska ovadba zoper Zorana Jankovića obležala v predalu
Bojan Požar

Odpri galerijo

Iztok Štucin (na sliki levo) snema tablo Policijske uprave Postojna. To je bilo marca pred sedmimi leti. Danes je izbranec Marjana Šarca za njegovega ministra za notranje zadeve.

Iztok Štucin, nekdanji zadnji direktor Policijske uprave Postojna (preden so jo, marca 2011, v sklopu projekta Libra ukinili, postojnski policisti pa prešli pod komando Policijske uprave Koper), je - po nekaterih informacijah - kandidat Liste Marjana Šarca za novega ministra za notranje zadeve. Toda hkrati je to gospod, ki ima že doslej ogromno masla na glavi. Če je, kot takšen, res najbolj primeren za notranjega ministra, lahko presodite sami.

ZALOŽENA OVADBA ZOPER ZORANA JANKOVIĆA

* Iztok Štucin naj bi bil kot šef Policijske uprave Postojna najbolj "zaslužen" zato, da je v predalih postojnskih policistov dlje časa skrivnostno ter sumljivo obležala ena od znanih kazenskih ovadb zoper ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića (vir). Spomnimo, ministrica za notranje zadeve je bila takrat predsednica LDS in kasneje propadla političarka Katarina Kresal, generalni direktor policije pa Janko Goršek.

ZAMENJAL ŽE TRI POLITIČNE STRANKE

* Politično gledano je Iztok Štucin očitno izjemno "načelen in stabilen," saj je v zadnjih letih kot kandidat za občinskega svetnika ali poslanca v državnem zboru, zamenjal "samo" tri politične stranke, oziroma politične liste (skratka, v popolnem slogu znanih "novih obrazov"), toda njegove kandidature so bile vselej neuspešne.

Leta 2010 se je na Listi Branka Milharčiča neuspešno potegoval za občinskega svetnika. Leta 2014 se je spet kandidiral za občinskega svetnika, ponovno neuspešno, vendat tokrat na listi Cerarjeve Stranke modernega centra. Junija letos pa se je na parlamentarnih volitah potegoval za poslanca državnega zbora, jasno, spet neuspešno, vendar tokrat na Listi Marjana Šarca.

KARIERA ZAČINJENA Z "BOLNIŠKO"

* Aprila letos, torej malo pred volitvami, je Iztok Štucin hotel postati tudi generalni direktor policije, ampak tudi tam mu ni uspelo. Premagal ga je Simon Velički. Že septembra 2016 pa mu prenehala uradna licenca za zasebnega detektiva. Iztok Štucin je zadnjih šest let zaposlen kot vodja kadrovske službe v Postojnski jami, pri znanemu poslovnežu Marjanu Batagelju, kjer pa se ga, tako vsaj pravijo naši viri, želijo odkrižati. Menda tudi zato, ker ogromno časa prebije v bolniškem staležu, in to ne vedno upravičeno. Pa še ribe naj bi lovil med "bolniško" ...

SPORNE VOŽNJE S PROMILI?!

* Med starimi policijskimi kolegi v Postojni krožijo številne zgodbe o Štucinovih vožnjah s policijskimi avtomobili pod vplivom alkohola, menda naj bi se v takšnem stanju vozil celo čez mejo v Italijo, vendar tega danes žal ni več mogoče povsem preveriti.

OVADEN. FIZIČNO NAPADEL IN POŠKODOVAL SVAKINJO?!

* Pravi "biser" pa je Štucinov nedavni fizični napad na svakinjo, ki se je po naših zanesljivih informacijah zgodil 12. julija letos. Nesrečna svakinja naj bi po incidentu pristala celo v bolnišnici, z zlomljeno roko, 52-letnega Iztoka Štucina, ki ima ravno danes rojstni dan, pa naj bi zato kazensko ovadili na postojnski policiji. V kakšni fazi je ovadba, nam uradno še ni uspelo izvedeti, saj so nam na policiji - kot običajno - sporočili, da kazenskih ovadb zoper fizične osebe, pač zaradi varstva osebnih podatkov, ne komentirajo ... Niso pa ovadbe zanikali.

Pa vendar, tukaj gre za človeka, ki se poteguje za visoko funkcijo člana nove vlade ter ministra za notranje zadeve. In to znotraj kvote Liste Marjana Šarca.

Ministrica za finance naj bi sicer (p)ostala Mateja Vraničar Erman, dva ministra, oziroma ministrici za zdravje in javno upravo pa novi predsednik vlade Marjan Šarec še išče. Neuradno: zanimanja ni veliko.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Iztok Štucin Policijska uprava Postojna policijska uprava koper marjan šarec Lista Marjana Šarca Ministrstvo za notranje zadeve zoran janković Katarina Kresal Janko Goršek simon velički Postojnska jama marjan batagelj miro cerar stranka modernega centra Lista Branka Milharčiča Mateja Vranićar Erman Pozitivna Slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.
Igor Hauptman

2019-10-18 09:18:38


Se pridružujem čestitkam komentatorja Bitenčevim za sodno zmago proti ljubljanskemu županu ter desetletno maltretiranje, ki ga je prenašala cela družina Bitenc. Vsi člani družine so namreč po poklicu farmacevti, njegova mama je tudi vodila lekarno. Zakaj pišem o tem. Pri tej družini vključno z Borom Bitencem, bivšim odličnjakom bežigrajske gimnazije ter diplomantom Fakultete za farmacijo v nasprotju prepričanji povprečnega Slovenca, da je prodaja farmacevtskih izdelkov nekaj, kar samo po sebi prinaša kupe denarja, tega ne boste niti približno opazili, vsaj kar se njihovega življenjskega sloga tiče ne. Nobenih bogataških vil. razkošnih vikendov z jahtami, nobenih belih mercedesov in BMW-jev, nič od tega pri njih ne boste videli za razliko od sinčkov župana, katerih poslovni in siceršnji potenciali so sicer znani daleč preko mej glavnega mesta, kjer kraljuje njun ata. Pa pri tej zadevi to niti ni poglavitno. Zame nepojmljivo je dejstvo, da je naše sodstvo potrebovalo deset (10) let za to, da je ugotovilo (Vrhovno sodišče), da je lekarniška dejavnost javna služba in zato pri presoji koncesijske pogodbe ni mogoče odločati le na podlagi Zakona o gospodarskih družbah ter pri tem upravičeno nisem brez dvomov o tem, kaj je gnalo vrhovne sodnike, da so se po desetih letih sploh tako odločili, kot so na koncu se. Kaj se sploh gremo v tej državi. V kolikšnem času mislite, bi takšno vprašanje razrešila britanska sodišča, t.j. sodišča tiste države za katero berem v komentarjih na družbenih omrežjih, naj se čimprej pobere iz EU ker, da ji ni prostora v družbi držav med katere sodi tudi Slovenija.
borut rojc

2019-10-18 08:14:43


Enkrat mi je ob kavi, uslužbenka MOL-a dejala : ,, Jankovič je kriminalec in kot takega ga moraš sprejeti, da lahko shajaš z njim , ,, Tega mnenja sem tudi sam, torej, da je človek gangster, kljub temu pa je sinonim nedolžnosti, nedotakljivosti za slovensko krivosodje. V tem pogledu bi znak tehtnice v emblemu, ki v smislu tehtanja med dobrim in zlom, lažjo in resnico, predstavlja sodstvo, morali zamenjati s sliko Jankovičev, prej omenjenega kriminalca in njegovih, retardiranih sinov. ..Niso nam nevarni volkovi in medvedi, pač pa tovrstni nenadertalci, opičnjaki, ki se svobodno sprehajajo naokrog in iz sodišča vedno prihajajo široko nasmejani, razigrani in predvsem pripravljeni na nova kazniva dejanja. Nekoliko zadrege se kaže le v tem, kje se zvečer s sodniki in tožilci dobiti na večerji , da jih kdo ne opazi. Slovenija danes... Mimogrede, čestitke Bitenčevim, da so obdržali lekarno in se niso dali gangsterju. Zanj , seveda, to ni poraz. V sodelovanju s sodiščem, žrtvujejo lekarno, da obdržijo milijonske zneske pri drugih sumljivih poslih...Logično je, da zaradi takšnega, mafijskega ustroja države in povezave sodstva z najbolj krvoločnimi kriminalci, nek ustavni sodnik, ne bo odstopil, ker se mu je nekaj zareklo. On niti ne more odstopiti, kot ne Šarec, ker je te ljudi nastavila prav mafija, ki dejansko vodi in obvladuje državo. Bog pomagaj, če uporabim izraz enega od komentatorjev, ko gledam te predsednike sodišč danes; Kneza, Florjančiča, Pogačnika. Kot bi bili le Jankovičevi pomočniki...Dvomim, da pa bo Jakličeva integriteta načeta, če se ga lotita dva norca iz režimskega medija, ki bosta kmalu na zavodu za zaposlovanje. Ko te obdeluje veselinka, ima to posebno težo. Vseeno si bo Vukovička morala najti nekoga, kot tudi prismojeni Cirman, ki ga bosta, se mu morda sama pustila obdelati. Za ljubi kruhek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Iztok Štucin, Šarčev kandidat za notranjega ministra, pa ima masla na glavi. Celo ovadbo, ker naj bi napadel svakinjo?!