objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 3. september 2018 ob 06:28

Neznani Šarčev kandidat za ministra odpuščen iz Citroëna, ker naj bi imel kolerični izpad?!
Za uradnimi biografijami prihajajo še neuradne: gre za pripovedi ljudi, ki so bili zraven ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ob nekaterih imenih za ministrske kandidate smo ostali brez besed celo tisti, ki že dvajset let spremljamo slovensko politiko. Česa takšnega namreč še nismo videli. To je res dno. Tako je, očitno zgrožen, še pred podpisom koalicijske pogodbe, zapisal novinar Dejan Steinbuch (vir: PortalPlus).

Po medijski razglasitvi "manj znanih" kandidatov za ministrice ali ministre bodoče vlade Marjana Šarca zdaj prihajajo na dan tudi njihove neuradne biografije. Gre sicer za pripovedi ljudi, katerih imena so znana uredništvu, in ki so "bili zraven" pri dosedanjih karierah ministrskih kandidatov.

Toda najprej poglejmo, kaj se kakor uradno ve o "bogati mednarodni poslovni karieri (prosto po Zoranu Potiću, novinarju časopisa Dnevnik)" gospoda Tugomirja Kodelje, širši javnosti popolnoma neznanega kandidata Liste Marjana Šarca za novega ministra za javno upravo.

TAKO VEČINSKI MEDIJI KOT "URADNI VLADNI VIRI" ...

Citiramo, kar so - očitno malo olepšano - zapisali na Primorskih novicah:

"58-letni Tugomir Kodelja, ki se poteguje za funkcijo za ministra za javno upravo, je po izobrazbi diplomirani ekonomist. Širša javnost ga ne pozna. Kariero je začel v portoroški Drogi, v koprskih poslovnih krogih pa se ga še najbolj spomnijo iz časa, ko je bil zaposlen v podjetju Citroën Slovenija (kasneje skupina PSA Peugeot-Citroën), kasneje je delal kot vodja prodaje v tej skupini, kjer je skrbel za velike kupce. Leta 2014 je bil imenovan za viteza Nacionalnega reda za zasluge Francije. Pred službo v skupini PSA je bil Kodelja zaposlen v koprskem podjetju Avtoplus, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov. Leta 2014 je Kodelja zasukal kariero; začel se je ukvarjati s poslovnim svetovanjem, najprej v Münchnu in nato v Sloveniji: vmes je krajši čas vodil novogoriško enoto AC Cosmosa. Kodelja živi v Svetem Antonu.

"Znajde se v vsakršni vodah, zelo verjetno se bo tudi v ministrski. Je spreten pogajalec z veliko mero sposobnosti prepričevanja," pravi eden od naših sogovornikov."

VIRI, LJUDJE, KI SO BILI ZRAVEN, PA TAKOLE:

"Tale "prodajalec avtomobilov" je že kako leto bivši "prodajalec avtomobilov", saj so z njim prekinili poslovno sodelovanje, beri: odpustili so ga. Problem je bil njegov kolerični izpad.

Francosko odlikovanje pa je dobil zato, ker je poskrbel, da je ob obisku francoske vojaške lažje v Kopru lahko določeno osebje uporabljajo službena vozila v lasti Citroën Slovenija. Se pravi, s tujim po koprivah in pobrati osebne zasluge. Tako zna delati, če pa ni po njegovo, pa pridejo na vrsto takšni ali drugačni pritiski ...

Drugače pa gospod Tugomir Kodelja ni bil vodja prodaje pri Citroenu, niti po kasnejši združitvi s Peugeotom v skupino PSA. Nikoli ni bil niti blizu funkcije izvršnega direktorja, kot se omenja v nekaterih medijih. Bil je zadolžen za B2B prodajo, dokler v roke ni dobil - odpovedi. Potem je malo potegnil ročno zavoro, bil nekaj časa na delu v AC Cosmos, in kot kaže tudi v Münchnu. Kaj točno je počel v Nemčiji, se ne ve. Bi pa bilo zanimivo vedeti, kdaj točno je bil urando odpuščen na Citroënu, glede na to, da je na dan prejetja odpovedi odšel na daljši bolniški stalež."

In zdaj, komu verjeti?! Vladi oziroma večinskim medijem, ali našim virom?! Kakorkoli, spomnimo: gospod Tugomir Kodelja, če bo postal novi minister za javno upravo, bo med drugim vodil vladna pogajanja z javnim sektorjem.

Sorodni članki:

Iztok Štucin, Šarčev (nesojeni) kandidat za notranjega ministra, pa ima masla na glavi. Celo ovadbo, ker naj bi napadel svakinjo!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Lista Marjana Šarca Tugomir Kodelja PSA PeugeotCitron AC Cosmos Avtoplus droga Ministrstvo za javno upravo dejan steinbuch PortalPlus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Neznani Šarčev kandidat za ministra odpuščen iz Citroëna, ker naj bi imel kolerični izpad?!