objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 3. september 2018 ob 06:28

Neznani Šarčev kandidat za ministra odpuščen iz Citroëna, ker naj bi imel kolerični izpad?!
Za uradnimi biografijami prihajajo še neuradne: gre za pripovedi ljudi, ki so bili zraven ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ob nekaterih imenih za ministrske kandidate smo ostali brez besed celo tisti, ki že dvajset let spremljamo slovensko politiko. Česa takšnega namreč še nismo videli. To je res dno. Tako je, očitno zgrožen, še pred podpisom koalicijske pogodbe, zapisal novinar Dejan Steinbuch (vir: PortalPlus).

Po medijski razglasitvi "manj znanih" kandidatov za ministrice ali ministre bodoče vlade Marjana Šarca zdaj prihajajo na dan tudi njihove neuradne biografije. Gre sicer za pripovedi ljudi, katerih imena so znana uredništvu, in ki so "bili zraven" pri dosedanjih karierah ministrskih kandidatov.

Toda najprej poglejmo, kaj se kakor uradno ve o "bogati mednarodni poslovni karieri (prosto po Zoranu Potiću, novinarju časopisa Dnevnik)" gospoda Tugomirja Kodelje, širši javnosti popolnoma neznanega kandidata Liste Marjana Šarca za novega ministra za javno upravo.

TAKO VEČINSKI MEDIJI KOT "URADNI VLADNI VIRI" ...

Citiramo, kar so - očitno malo olepšano - zapisali na Primorskih novicah:

"58-letni Tugomir Kodelja, ki se poteguje za funkcijo za ministra za javno upravo, je po izobrazbi diplomirani ekonomist. Širša javnost ga ne pozna. Kariero je začel v portoroški Drogi, v koprskih poslovnih krogih pa se ga še najbolj spomnijo iz časa, ko je bil zaposlen v podjetju Citroën Slovenija (kasneje skupina PSA Peugeot-Citroën), kasneje je delal kot vodja prodaje v tej skupini, kjer je skrbel za velike kupce. Leta 2014 je bil imenovan za viteza Nacionalnega reda za zasluge Francije. Pred službo v skupini PSA je bil Kodelja zaposlen v koprskem podjetju Avtoplus, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov. Leta 2014 je Kodelja zasukal kariero; začel se je ukvarjati s poslovnim svetovanjem, najprej v Münchnu in nato v Sloveniji: vmes je krajši čas vodil novogoriško enoto AC Cosmosa. Kodelja živi v Svetem Antonu.

"Znajde se v vsakršni vodah, zelo verjetno se bo tudi v ministrski. Je spreten pogajalec z veliko mero sposobnosti prepričevanja," pravi eden od naših sogovornikov."

VIRI, LJUDJE, KI SO BILI ZRAVEN, PA TAKOLE:

"Tale "prodajalec avtomobilov" je že kako leto bivši "prodajalec avtomobilov", saj so z njim prekinili poslovno sodelovanje, beri: odpustili so ga. Problem je bil njegov kolerični izpad.

Francosko odlikovanje pa je dobil zato, ker je poskrbel, da je ob obisku francoske vojaške lažje v Kopru lahko določeno osebje uporabljajo službena vozila v lasti Citroën Slovenija. Se pravi, s tujim po koprivah in pobrati osebne zasluge. Tako zna delati, če pa ni po njegovo, pa pridejo na vrsto takšni ali drugačni pritiski ...

Drugače pa gospod Tugomir Kodelja ni bil vodja prodaje pri Citroenu, niti po kasnejši združitvi s Peugeotom v skupino PSA. Nikoli ni bil niti blizu funkcije izvršnega direktorja, kot se omenja v nekaterih medijih. Bil je zadolžen za B2B prodajo, dokler v roke ni dobil - odpovedi. Potem je malo potegnil ročno zavoro, bil nekaj časa na delu v AC Cosmos, in kot kaže tudi v Münchnu. Kaj točno je počel v Nemčiji, se ne ve. Bi pa bilo zanimivo vedeti, kdaj točno je bil urando odpuščen na Citroënu, glede na to, da je na dan prejetja odpovedi odšel na daljši bolniški stalež."

In zdaj, komu verjeti?! Vladi oziroma večinskim medijem, ali našim virom?! Kakorkoli, spomnimo: gospod Tugomir Kodelja, če bo postal novi minister za javno upravo, bo med drugim vodil vladna pogajanja z javnim sektorjem.

Sorodni članki:

Iztok Štucin, Šarčev (nesojeni) kandidat za notranjega ministra, pa ima masla na glavi. Celo ovadbo, ker naj bi napadel svakinjo!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Lista Marjana Šarca Tugomir Kodelja PSA PeugeotCitron AC Cosmos Avtoplus droga Ministrstvo za javno upravo dejan steinbuch PortalPlus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Neznani Šarčev kandidat za ministra odpuščen iz Citroëna, ker naj bi imel kolerični izpad?!