objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 13. september 2018 ob 06:57

Danes nova vlada, Šarčeva. Nato še 3 vlade v senci: Janševa, Toninova in Steinbuchova, ki naj bi jo financiral Pečečnik?!
Včeraj dvojni #fakenews-si: da bo Lista Marjana Šarca glasovala proti vladi, in da je proti vladi tudi stranka Levica
Bojan Požar

Odpri galerijo

Za današnjo potrditev vlade pod vodstvom Marjana Šarca v državnem zboru ima Šarčev peterček tudi več kot dovolj glasov - 43. Bi pa ta predlagana ministrska ekipa gladko padla, če bi poslanci Levice glasovali proti!

Slovenija bo danes, trinajstega (septembra), dobila novo vlado - vlado Marjana Šarca, trinajsto po vrsti v samostojni Sloveniji. Šlo naj bi za "stabilno manjšinsko vlado s podporo stranke Levica (5 + 1)", ali "neke vrste družbeni eksperiment," kot je predsednik državnega zbora in prvak Socialnih demokratov Dejan Židan politološko bizarno razlagal minuli ponedeljek, ob svojem - kot je tvitnil - ponovnem "obisku" v televizijski oddaji Studio City (imenovanem tudi "TV Mladina") na TV Slovenija.

Šarčeva ministrska ekipa za današnjo izvolitev v državnem zboru potrebuje zgolj relativno večino, torej - teoretično - najmanj en poslanski glas več, kot jih skupaj premorejo SDS, Nova Slovenija in Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka - 36 glasov. Ali drugače, 43 poslanskih glasov, ki jih ima Šarčev peterček (Lista Marjana Šarca, SD, SMC, Stranka Alenke Bratušek in DeSUS), je za današnjo nemoteno izvolitev Šarčeve vlade več kot dovolj.

Zato so bile včerajšnje medijske novice, da Šarčeve ministrske ekipe kakor "ne bo podprla" Levica, dejansko čisti #fakenews. In to celo dvojni.

#FAKENEWS PRVIČ ...

Prvič zato, ker se je to, da Levica na prvem glasovanju v državnem zboru ne bo podprla ministrske ekipe, torej vlade, pod priložnostno medijsko krinko, da so - po njihovem - v tej ekipi trije moteči kandidati za ministre, Zdravko Počivalšek (ministrstvo za gospodarstvo), Boštjan Poklukar (ministrstvo za notranje zadeve) in Samo Fakin (ministrstvo za zdravje), vedelo že prej (na tem portalu smo to napovedali pred nekaj tedni, pa ne samo enkrat), in drugič, podpora Levice pri današnji potrditvi nove vlade sploh ni potrebna, saj ima peterček, kot smo že ugotovili, brez Levice čisto dovolj poslanskih glasov za ležerno in udobno samoizvolitev svoje nove vlade.

LEVICA BO DANES ŠARČEVO VLADO DEJANSKO PODPRLA!

Še več, Levica bo na tak način - da danes navidezno "ne bo podprla" izvolitev nove vlade, ker se bodo poslanci Levice glasovanja vzdržali (po domače, gledali bodo stran) - izvolitev Šarčeve ministrske ekipe ali vlade pravzaprav direktno podprla! Če bi Levica hotela, če bi Levica bila res opozicija, bi namreč poslanci Levice glasovali proti vladi, in v tem primeru pa vlada danes ne bi bila izvoljena!

Saj bi šestintridesetim (36) poslanskim glasovom desne opozicije prišteli devet (9) poslanskih glasov Levice, kar bi skupaj pomenilo 45 glasov, Šarčev peterček pa jih ima, že vemo, samo 43! Torej, včerajšnja novica, da Levica danes "ne bo podprla" potrjevanje vlade, je zgolj nadaljevanje ustvarjanja lažnega mita opozicijske drže Levice (in tudi čisto zavajanje ter norčevanja iz ljudi), ki ga s #fakenewsi širijo tudi novinarji večinski medijev, saj bi predlagana Šarčeva ministrska ekipa na današnjem glasovanju gladko padla, če bi proti tej ekipi glasovali poslanci Levice!

To, da Levica danes navidezno ne bo podprla vlade Marjana Šarca, je bilo znano že pred tedni. Toda ravno z nepodporo bo Levica v v bistvu omogočila današnjo izvolitev Šarčeve ministrske ekipe! To, da Levica danes navidezno ne bo podprla vlade Marjana Šarca, je bilo znano že pred tedni. Toda ravno z nepodporo bo Levica v v bistvu omogočila današnjo izvolitev Šarčeve ministrske ekipe!

IN #FAKENEWS DRUGIČ

Prav tako so brez realne osnove tiste govorice, ki so se pojavile v zadnjih dneh, da bo danes, proti vladi Marjana Šarca, glasovala Lista Marjana Šarca. Menda z namenom, da vlada pri današnjem glasovanju pade, kar bi Šarcu kasneje omogočalo, da se znebi Levice, in kot šesto vladno stranko pritegne Novo Slovenijo. Ampak, spet kot rečeno, gre samo za #fakenews, in ustvarjanju tako imenovane "Drnovškove podobe" Marjana Šarca.

BI PEČEČNIK RES DAL 50 JURJEV ZA VLADO V SENCI?

Kmalu po pravi vladi na soncu pa bomo, kot kaže, dobili celo tri vlade v senci. Eno bo vodil Janez Janša (SDS), drugo Matej Tonin (NSi), tretjo pa menda kar novinar Dejan Steinbuch, sicer urednik spletnega portala PortalPlus.si. Steinbuch v zakulisju že pospešeno novači (svoje) bodoče ministre v senci, ta vlada v senci naj bi imela svojo posebno spletno stran, kjer bodo navedeni vsi ministri, ne pa tudi predsednik vlade v senci, ki naj bi bil neznan, imaginaren, kot nekakšen Avatar. Sicer pa naj bi to Steinbuchoco vlado v glavnem financiral podjetnik Joc Pečečnik, menda z uvodno investicijo 50 tisoč evrov.

Spomnimo, Joc Pečečnik (Skupina Interblock) je pred slabima dvema mesecema v Novi ljubljanski banki oziroma konzorciju petih slovenskih bank, najel sto (100!) milijonov evrov kredita (vir). No, poznavalci Pečečnikovega načina dela sicer resno dvomijo v to, da bi Pečečnik odrinil 50 jurjev za delo (neke) vlade v senci ...

Preberite tudi:

Big Picture: Janši bo težko uspelo, novih volitev ne bo, Golobič pa dela novi LDS

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
levica marjan šarec Janez Janša matej tonin dejan steinbuch joc pečečnik Skupina Interblock nova ljubljanska banka Lista Marjana Šarca državni zbor vlada rs desus Socialni demokrati SMC Stranka Alenke Bratušek Dejan Židan studio city tv slovenija sds Zmago Jelinčič Plemeniti nova slovenija SNS PortalPlus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Danes nova vlada, Šarčeva. Nato še 3 vlade v senci: Janševa, Toninova in Steinbuchova, ki naj bi jo financiral Pečečnik?!