objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 13. september 2018 ob 06:57

Danes nova vlada, Šarčeva. Nato še 3 vlade v senci: Janševa, Toninova in Steinbuchova, ki naj bi jo financiral Pečečnik?!
Včeraj dvojni #fakenews-si: da bo Lista Marjana Šarca glasovala proti vladi, in da je proti vladi tudi stranka Levica
Bojan Požar

Odpri galerijo

Za današnjo potrditev vlade pod vodstvom Marjana Šarca v državnem zboru ima Šarčev peterček tudi več kot dovolj glasov - 43. Bi pa ta predlagana ministrska ekipa gladko padla, če bi poslanci Levice glasovali proti!

Slovenija bo danes, trinajstega (septembra), dobila novo vlado - vlado Marjana Šarca, trinajsto po vrsti v samostojni Sloveniji. Šlo naj bi za "stabilno manjšinsko vlado s podporo stranke Levica (5 + 1)", ali "neke vrste družbeni eksperiment," kot je predsednik državnega zbora in prvak Socialnih demokratov Dejan Židan politološko bizarno razlagal minuli ponedeljek, ob svojem - kot je tvitnil - ponovnem "obisku" v televizijski oddaji Studio City (imenovanem tudi "TV Mladina") na TV Slovenija.

Šarčeva ministrska ekipa za današnjo izvolitev v državnem zboru potrebuje zgolj relativno večino, torej - teoretično - najmanj en poslanski glas več, kot jih skupaj premorejo SDS, Nova Slovenija in Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka - 36 glasov. Ali drugače, 43 poslanskih glasov, ki jih ima Šarčev peterček (Lista Marjana Šarca, SD, SMC, Stranka Alenke Bratušek in DeSUS), je za današnjo nemoteno izvolitev Šarčeve vlade več kot dovolj.

Zato so bile včerajšnje medijske novice, da Šarčeve ministrske ekipe kakor "ne bo podprla" Levica, dejansko čisti #fakenews. In to celo dvojni.

#FAKENEWS PRVIČ ...

Prvič zato, ker se je to, da Levica na prvem glasovanju v državnem zboru ne bo podprla ministrske ekipe, torej vlade, pod priložnostno medijsko krinko, da so - po njihovem - v tej ekipi trije moteči kandidati za ministre, Zdravko Počivalšek (ministrstvo za gospodarstvo), Boštjan Poklukar (ministrstvo za notranje zadeve) in Samo Fakin (ministrstvo za zdravje), vedelo že prej (na tem portalu smo to napovedali pred nekaj tedni, pa ne samo enkrat), in drugič, podpora Levice pri današnji potrditvi nove vlade sploh ni potrebna, saj ima peterček, kot smo že ugotovili, brez Levice čisto dovolj poslanskih glasov za ležerno in udobno samoizvolitev svoje nove vlade.

LEVICA BO DANES ŠARČEVO VLADO DEJANSKO PODPRLA!

Še več, Levica bo na tak način - da danes navidezno "ne bo podprla" izvolitev nove vlade, ker se bodo poslanci Levice glasovanja vzdržali (po domače, gledali bodo stran) - izvolitev Šarčeve ministrske ekipe ali vlade pravzaprav direktno podprla! Če bi Levica hotela, če bi Levica bila res opozicija, bi namreč poslanci Levice glasovali proti vladi, in v tem primeru pa vlada danes ne bi bila izvoljena!

Saj bi šestintridesetim (36) poslanskim glasovom desne opozicije prišteli devet (9) poslanskih glasov Levice, kar bi skupaj pomenilo 45 glasov, Šarčev peterček pa jih ima, že vemo, samo 43! Torej, včerajšnja novica, da Levica danes "ne bo podprla" potrjevanje vlade, je zgolj nadaljevanje ustvarjanja lažnega mita opozicijske drže Levice (in tudi čisto zavajanje ter norčevanja iz ljudi), ki ga s #fakenewsi širijo tudi novinarji večinski medijev, saj bi predlagana Šarčeva ministrska ekipa na današnjem glasovanju gladko padla, če bi proti tej ekipi glasovali poslanci Levice!

To, da Levica danes navidezno ne bo podprla vlade Marjana Šarca, je bilo znano že pred tedni. Toda ravno z nepodporo bo Levica v v bistvu omogočila današnjo izvolitev Šarčeve ministrske ekipe! To, da Levica danes navidezno ne bo podprla vlade Marjana Šarca, je bilo znano že pred tedni. Toda ravno z nepodporo bo Levica v v bistvu omogočila današnjo izvolitev Šarčeve ministrske ekipe!

IN #FAKENEWS DRUGIČ

Prav tako so brez realne osnove tiste govorice, ki so se pojavile v zadnjih dneh, da bo danes, proti vladi Marjana Šarca, glasovala Lista Marjana Šarca. Menda z namenom, da vlada pri današnjem glasovanju pade, kar bi Šarcu kasneje omogočalo, da se znebi Levice, in kot šesto vladno stranko pritegne Novo Slovenijo. Ampak, spet kot rečeno, gre samo za #fakenews, in ustvarjanju tako imenovane "Drnovškove podobe" Marjana Šarca.

BI PEČEČNIK RES DAL 50 JURJEV ZA VLADO V SENCI?

Kmalu po pravi vladi na soncu pa bomo, kot kaže, dobili celo tri vlade v senci. Eno bo vodil Janez Janša (SDS), drugo Matej Tonin (NSi), tretjo pa menda kar novinar Dejan Steinbuch, sicer urednik spletnega portala PortalPlus.si. Steinbuch v zakulisju že pospešeno novači (svoje) bodoče ministre v senci, ta vlada v senci naj bi imela svojo posebno spletno stran, kjer bodo navedeni vsi ministri, ne pa tudi predsednik vlade v senci, ki naj bi bil neznan, imaginaren, kot nekakšen Avatar. Sicer pa naj bi to Steinbuchoco vlado v glavnem financiral podjetnik Joc Pečečnik, menda z uvodno investicijo 50 tisoč evrov.

Spomnimo, Joc Pečečnik (Skupina Interblock) je pred slabima dvema mesecema v Novi ljubljanski banki oziroma konzorciju petih slovenskih bank, najel sto (100!) milijonov evrov kredita (vir). No, poznavalci Pečečnikovega načina dela sicer resno dvomijo v to, da bi Pečečnik odrinil 50 jurjev za delo (neke) vlade v senci ...

Preberite tudi:

Big Picture: Janši bo težko uspelo, novih volitev ne bo, Golobič pa dela novi LDS

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
levica marjan šarec Janez Janša matej tonin dejan steinbuch joc pečečnik Skupina Interblock nova ljubljanska banka Lista Marjana Šarca državni zbor vlada rs desus Socialni demokrati SMC Stranka Alenke Bratušek Dejan Židan studio city tv slovenija sds Zmago Jelinčič Plemeniti nova slovenija SNS PortalPlus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.
Igor Hauptman

2019-10-18 09:18:38


Se pridružujem čestitkam komentatorja Bitenčevim za sodno zmago proti ljubljanskemu županu ter desetletno maltretiranje, ki ga je prenašala cela družina Bitenc. Vsi člani družine so namreč po poklicu farmacevti, njegova mama je tudi vodila lekarno. Zakaj pišem o tem. Pri tej družini vključno z Borom Bitencem, bivšim odličnjakom bežigrajske gimnazije ter diplomantom Fakultete za farmacijo v nasprotju prepričanji povprečnega Slovenca, da je prodaja farmacevtskih izdelkov nekaj, kar samo po sebi prinaša kupe denarja, tega ne boste niti približno opazili, vsaj kar se njihovega življenjskega sloga tiče ne. Nobenih bogataških vil. razkošnih vikendov z jahtami, nobenih belih mercedesov in BMW-jev, nič od tega pri njih ne boste videli za razliko od sinčkov župana, katerih poslovni in siceršnji potenciali so sicer znani daleč preko mej glavnega mesta, kjer kraljuje njun ata. Pa pri tej zadevi to niti ni poglavitno. Zame nepojmljivo je dejstvo, da je naše sodstvo potrebovalo deset (10) let za to, da je ugotovilo (Vrhovno sodišče), da je lekarniška dejavnost javna služba in zato pri presoji koncesijske pogodbe ni mogoče odločati le na podlagi Zakona o gospodarskih družbah ter pri tem upravičeno nisem brez dvomov o tem, kaj je gnalo vrhovne sodnike, da so se po desetih letih sploh tako odločili, kot so na koncu se. Kaj se sploh gremo v tej državi. V kolikšnem času mislite, bi takšno vprašanje razrešila britanska sodišča, t.j. sodišča tiste države za katero berem v komentarjih na družbenih omrežjih, naj se čimprej pobere iz EU ker, da ji ni prostora v družbi držav med katere sodi tudi Slovenija.
borut rojc

2019-10-18 08:14:43


Enkrat mi je ob kavi, uslužbenka MOL-a dejala : ,, Jankovič je kriminalec in kot takega ga moraš sprejeti, da lahko shajaš z njim , ,, Tega mnenja sem tudi sam, torej, da je človek gangster, kljub temu pa je sinonim nedolžnosti, nedotakljivosti za slovensko krivosodje. V tem pogledu bi znak tehtnice v emblemu, ki v smislu tehtanja med dobrim in zlom, lažjo in resnico, predstavlja sodstvo, morali zamenjati s sliko Jankovičev, prej omenjenega kriminalca in njegovih, retardiranih sinov. ..Niso nam nevarni volkovi in medvedi, pač pa tovrstni nenadertalci, opičnjaki, ki se svobodno sprehajajo naokrog in iz sodišča vedno prihajajo široko nasmejani, razigrani in predvsem pripravljeni na nova kazniva dejanja. Nekoliko zadrege se kaže le v tem, kje se zvečer s sodniki in tožilci dobiti na večerji , da jih kdo ne opazi. Slovenija danes... Mimogrede, čestitke Bitenčevim, da so obdržali lekarno in se niso dali gangsterju. Zanj , seveda, to ni poraz. V sodelovanju s sodiščem, žrtvujejo lekarno, da obdržijo milijonske zneske pri drugih sumljivih poslih...Logično je, da zaradi takšnega, mafijskega ustroja države in povezave sodstva z najbolj krvoločnimi kriminalci, nek ustavni sodnik, ne bo odstopil, ker se mu je nekaj zareklo. On niti ne more odstopiti, kot ne Šarec, ker je te ljudi nastavila prav mafija, ki dejansko vodi in obvladuje državo. Bog pomagaj, če uporabim izraz enega od komentatorjev, ko gledam te predsednike sodišč danes; Kneza, Florjančiča, Pogačnika. Kot bi bili le Jankovičevi pomočniki...Dvomim, da pa bo Jakličeva integriteta načeta, če se ga lotita dva norca iz režimskega medija, ki bosta kmalu na zavodu za zaposlovanje. Ko te obdeluje veselinka, ima to posebno težo. Vseeno si bo Vukovička morala najti nekoga, kot tudi prismojeni Cirman, ki ga bosta, se mu morda sama pustila obdelati. Za ljubi kruhek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Danes nova vlada, Šarčeva. Nato še 3 vlade v senci: Janševa, Toninova in Steinbuchova, ki naj bi jo financiral Pečečnik?!