objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 16. september 2018 ob 07:19

Kabinet predsednika Pahorja, neuradno: Pahor za guvernerja ne forsira Marka Bošnjaka, Bošnjaka forsira Levica
Zakulisna bitka za novega guvernerje Banke Slovenije se bliža vrhuncu - odločitev do prihodnje srede.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec naj bi Pahorju jutri predlagal, naj razpis za guvernerja ponovi, Luka Mesec in njegovi pa forsirajo Bošnjaka. Tako pravijo tudi pri Pahorju.

Po petkovem članku o tem, da naj bi bil Marko Bošnjak, sporni kandidat za novega guvernerja Banke Slovenije, tisti kandidat, ki naj ga forsiral (tudi) predsednik države Borut Pahor, so nam nekateri sodelavci iz kabineta predsednika države to neuradno zanikali in hkrati potrdili govorice, da Bošnjaka forsira stranka Levica.

LEVICA, ZAKAJ RAVNO BOŠNJAK?!

Zakaj Levica poriva naprej ravno Marka Bošnjaka, pa je drugi vprašanje. Viri sicer pravijo, da je Bošnjak "dober trgovec z informacijami". Spomnimo, v petkovem članku pišemo tudi o tem, kako se je Bošnjak, sicer vice guverner Banke Slovenije, pred časom v prostorih stranke Levica v državnem zboru pojavil z odpeto srajco ...

Mimogrede, za Marka Bošnjaka po naših informacijah lobirata tudi Urška Ban, bivša poslanka Cerarjeve Stranke modernega centra in tudi nekdanja predsednica parlamentarnega odbora za finance, in Dušan Černe, častni konzul Ruske federacije v Sloveniji, sicer pa poslovnež iz Term Čatež in Marine Portorož, ki sodi v ožji krog Bojana Petana, prvega človeka DZS in časopisa Dnevnik. Černe se z lobiranjem za Bošnjaka celo hvali.

Predvidoma jutri pa naj bi se na temo kadrovanja guvernerja sestala še Pahor in novi predsednik vlade Marjan Šarec, ki prihaja z idejo, da je treba Pahorjev razpis za guvernersko mesto ponoviti.

IMETI SVOJEGA GUVERNERJA!

In zakaj je tokrat funkcija guvernerja Banke Slovenije še posebej pomembna?

Guverner Banke Slovenije je ključna oseba pri podeljevanju licenc za vodenje banke (spomnimo, kako je celo Matej Narat, ki naj bi bil "izbranec za naslednika" Janeza Zemljariča, pred leti ostal brez licence za vodenje Abanke, ker mu je ni dal takratni guverner Banke Slovenije Marko Kranjec), zdaj gre pa tudi za prodajo Nove Ljubljanske banke, prodajo Abanke, konsolidacijo lastništva Gorenjske banke, konsolidacijo Deželne banke Slovenije - po sporu Petra Vriska in Alenke Žnidaršič Kranjc, in Delavske hranilnice, ki naj bi jo iz ozadja upravljal razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar, sam sicer v osebnem stečaju, Banka Slovenije pa ima tudi pomemben vpliv na vse kazenske zadeve, povezane z bančnim kriminalom.

No, in ravno zato si je mlajši del tranzicijske levice za novega guvernerja Banke Slovenije tako želel Milana M. Cvikla ...

Preberite tudi:

Kaj bo zdaj naredil Pahor? Bo za guvernerja res predlagal Bošnjak, "mešetarja", ki ni bil več primeren za Hypo?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bošnjak Borut Pahor marjan šarec banka slovenije Deželna banka Slovenije Gorenjska banka nova ljubljanska banka Abanka Delavska hranilnica Igor Jurij Pogačar Matej Narat janez zemljarič Peter Vrisk alenka žnidaršič kranjc luka mesec Milan M Cvikl marko kranjec Urška Ban miro cerar SMC Bojan Petan Dušan Černe DZS Časopis Dnevnik ruska federacija Terme Čatež Marina Portorož

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Jaka Klopčič

2019-11-19 09:17:31


Toksične CHf kredite so v Sloveniji prve tržile avstrijske banke, in jih tudi daleč največ prodale. Daleč največ Arharjva Unicredit banka, In to po tem, ko je avstrijski regulator od njih zahteval dosledno upoštevanje predpisov, ki so veljali v Avstriji, zaradi česar je bila prodaja tega strupa praktično onemogočena. V Sloveniji so te banke harale po dolgem in počez in v kreditno suženjstvo spravile 20.000 slovenskih družin. Lepo bo opazovati zbegane obraze še bolj zbeganih sodržavljanov, ko bo sodišče EU dosodilo v prid ogoljufanih kreditojemalcev. Kar se pa tiče, pametnjakovičev, ki se zadaj jokajo - ali po domače ŠPEKULANTOV pa menim, da je bil to dobro premišljen spin in pritisk bank na usmerjanje javnega mnenja. Prvi je ogojufane kreditojemalce tako poimenoval France Arhar, ki je bil takrat predsednik Združenja bank Slovenije, pred tem Unicredit banke in še prej guverner Banke Slovenije. Preko Unicredit banke je prav on pripeljal švicarske kredite v Slovenijo. Ob čemer je zanimivo, da je že leta 2006 v letno poročilo zapisal, da se stranke ne zavedajo tveganj, ki jih prinašajo krediti z valutno klavzulo, in da bi morale banke nekaj storiti na področju zavarovanja pred valutnim tveganjem. Seveda niso nič naredili, nato pa so s prstom kazali na ogoljufane kreitojemalce, da so špekulirali. Ampak s krediti se ne špekulira, ob čemer je danes popolnoma jasno, da če bi ljudje vedeli, kakšno tveganje prevzemajo z najetjem kreditov v frankih, teh ne bi nikoli vzeli. Bnkirji se točno v tem trenutkut trudijo, da bi odškodnie, ki zagotovo sledijo zvalili na pleča bodočih proračunov RS. Od pametnjakovičev in brezjajčnih forumskih nakladačev ala Borut Đojc, pa je odvosno ali jim bo to uspelo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kabinet predsednika Pahorja, neuradno: Pahor za guvernerja ne forsira Marka Bošnjaka, Bošnjaka forsira Levica