objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 16. september 2018 ob 07:19

Kabinet predsednika Pahorja, neuradno: Pahor za guvernerja ne forsira Marka Bošnjaka, Bošnjaka forsira Levica
Zakulisna bitka za novega guvernerje Banke Slovenije se bliža vrhuncu - odločitev do prihodnje srede.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec naj bi Pahorju jutri predlagal, naj razpis za guvernerja ponovi, Luka Mesec in njegovi pa forsirajo Bošnjaka. Tako pravijo tudi pri Pahorju.

Po petkovem članku o tem, da naj bi bil Marko Bošnjak, sporni kandidat za novega guvernerja Banke Slovenije, tisti kandidat, ki naj ga forsiral (tudi) predsednik države Borut Pahor, so nam nekateri sodelavci iz kabineta predsednika države to neuradno zanikali in hkrati potrdili govorice, da Bošnjaka forsira stranka Levica.

LEVICA, ZAKAJ RAVNO BOŠNJAK?!

Zakaj Levica poriva naprej ravno Marka Bošnjaka, pa je drugi vprašanje. Viri sicer pravijo, da je Bošnjak "dober trgovec z informacijami". Spomnimo, v petkovem članku pišemo tudi o tem, kako se je Bošnjak, sicer vice guverner Banke Slovenije, pred časom v prostorih stranke Levica v državnem zboru pojavil z odpeto srajco ...

Mimogrede, za Marka Bošnjaka po naših informacijah lobirata tudi Urška Ban, bivša poslanka Cerarjeve Stranke modernega centra in tudi nekdanja predsednica parlamentarnega odbora za finance, in Dušan Černe, častni konzul Ruske federacije v Sloveniji, sicer pa poslovnež iz Term Čatež in Marine Portorož, ki sodi v ožji krog Bojana Petana, prvega človeka DZS in časopisa Dnevnik. Černe se z lobiranjem za Bošnjaka celo hvali.

Predvidoma jutri pa naj bi se na temo kadrovanja guvernerja sestala še Pahor in novi predsednik vlade Marjan Šarec, ki prihaja z idejo, da je treba Pahorjev razpis za guvernersko mesto ponoviti.

IMETI SVOJEGA GUVERNERJA!

In zakaj je tokrat funkcija guvernerja Banke Slovenije še posebej pomembna?

Guverner Banke Slovenije je ključna oseba pri podeljevanju licenc za vodenje banke (spomnimo, kako je celo Matej Narat, ki naj bi bil "izbranec za naslednika" Janeza Zemljariča, pred leti ostal brez licence za vodenje Abanke, ker mu je ni dal takratni guverner Banke Slovenije Marko Kranjec), zdaj gre pa tudi za prodajo Nove Ljubljanske banke, prodajo Abanke, konsolidacijo lastništva Gorenjske banke, konsolidacijo Deželne banke Slovenije - po sporu Petra Vriska in Alenke Žnidaršič Kranjc, in Delavske hranilnice, ki naj bi jo iz ozadja upravljal razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar, sam sicer v osebnem stečaju, Banka Slovenije pa ima tudi pomemben vpliv na vse kazenske zadeve, povezane z bančnim kriminalom.

No, in ravno zato si je mlajši del tranzicijske levice za novega guvernerja Banke Slovenije tako želel Milana M. Cvikla ...

Preberite tudi:

Kaj bo zdaj naredil Pahor? Bo za guvernerja res predlagal Bošnjak, "mešetarja", ki ni bil več primeren za Hypo?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bošnjak Borut Pahor marjan šarec banka slovenije Deželna banka Slovenije Gorenjska banka nova ljubljanska banka Abanka Delavska hranilnica Igor Jurij Pogačar Matej Narat janez zemljarič Peter Vrisk alenka žnidaršič kranjc luka mesec Milan M Cvikl marko kranjec Urška Ban miro cerar SMC Bojan Petan Dušan Černe DZS Časopis Dnevnik ruska federacija Terme Čatež Marina Portorož

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kabinet predsednika Pahorja, neuradno: Pahor za guvernerja ne forsira Marka Bošnjaka, Bošnjaka forsira Levica