objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 11. december 2018 ob 06:46

Ni res, kar pravi Šarec - premier na Sovi ni nagovoril "več kot 100" agentov, ampak točno 87. In kdo je Franci Kregar?
Zakulisna bitka za novega direktorja NPU (II.) ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dva sporna kandidata: Dušan Florjančič ...

... in Mitja Gregorc. ... in Mitja Gregorc

Nadaljujemo včeraj začeto in napeto zgodbo (vir) o bitki za novega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Naprej glede predsednika vlade Marjana Šarca, ki se je v sobotnem prirejenem intervjuju za spletni portal Siol.net med drugim pohvalil, da je, citiramo Šarca, "pred mesecem in pol v Tacnu nagovoril pripadnike Sove". Ker se to do danes ni razvedelo, to Šarec jemlje kot dokaz, da "zadeve še tesnijo". In pravi: "Nagovoril sem več kot sto uslužbencev, ki vnaprej niso vedeli, da pridem".

Vendar to ne drži. Po naših zanesljivih informacijah je premier Šarec na Sovi nagovoril točno 87 ljudi. In vprašanje je tudi, kakšna navodila so imeli uslužbenci Sove pred njegovim kakor "nenadnim" prihodom. Ko je namreč Šarec pred časom prišel na ministrstvo za notranje zadeve, je minister Boštjan Poklukar - vsaj tako naši viri - uslužbencem ministrstva pravočasno in pred Šarčevim prihodom poslal zelo natančna navodila, kako naj se med pogovorom s predsednikom vlade - vedejo.

Zanimiva naj bi bila tudi vloga širši javnosti povsem neznanega nekdanjega pripadnika policije Francija Kregarja, ki velja za skritega prišepetovalca predsednika vlade pri policijskih zadevah. Namreč, nanj opozarjajo naši viri, gre pa za Kamničana, ki mu je pred časom potekla pogodba o zaposlitvi na policiji, vendar mu je niso podaljšali, Šarec pa naj bi osebno posredoval pri ministru Poklukarju, da je Kregarja zaposlil kot posebnega svetovalca v svojem kabinetu, na ministrovo zaupanje. Franci Kregar je tudi tisti nekdanji pripadnik specialne policijske enote, ki je leta 1991 na sedežu specialne policije na Vodnikovi cesti sprožil raketo, medtem ko jo je kazal eni od tajnic, nekaj mesecev nazaj pa naj bi v Kamniku postal skriti Šarčev prišepetovalec za policijske zgodbice.

Toda vrnimo se k dvema spornima kandidatoma za novega direktorja NPU Dušanu Florjančiču in Mitji Gregorcu.

POD LUPO DRŽAVNEGA TOŽILSTVA?

Pri Dušanu Florjančiču, vodji sektorja gospodarske kriminalitete pri generalni policijski upravi, smo že včeraj omenili domnevno sporne osebne finančne akrobacije z obračuni plač in potnimi stroški. No, po - še nepreverjenih - navedbah naših virov naj bi to že obravnaval oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na specializiranem državnem tožilstvu. Florjančiča naj bi namreč sumili goljufije pri potnih stroških, neupravičene uporabe službenega vozila v osebne namene, neupravičenega izplačevanja nadurnega dela samemu sebi ... o vseh teh (domnevnih) nepravilnostih pa naj bi bil najprej in že večkrat obveščen Florjančičev pomočnik (za poslovni in javni sektor) Dragan Obolnar. Ki pa naj ne bi storil ničesar, saj naj bi bil predviden za bodočega Florjančičevega pomočnika na NPU. Ker Dragan Obolnar ni ukrepal, naj bi bilo obveščeno tudi vodstvo kriminalistične policije, med drugimi tudi direktor Boštjan Lindav, kjer pa naj tudi ne bi ničesar naredili, zato naj bi prijava romala na specializirano državno tožilstvo.

Zakaj niso nič naredili, zakaj niso ukrepali, je pa drugo vprašanje, pravijo naši viri. Dušanu Florjančiču naj bi sicer tudi očitali, da si nekolegialno vedno sam lasti vse zasluge ...

SPREMENIL TUDI IME: IZ MILOJEVIČA JE POSTAL GREGORC

Mitja Gregorc, ki nam je včeraj, po skorajda rekordno hitrem času, zjutraj, ob 7. uri in 33 minut, torej komaj neverjetnih 34 minut po objavi našega članka (!!!), po elektronski pošti poslal zahtevo po "objavi popravka besedila", pa zatrjuje, da naše navedbe o njem niso resnične ter da naj sporni zapis izbrišemo in navedemo, da ima izkušnje za "kandidirano delovno mesto" direktorja NPU, saj se, če jih ne bi imel, ne bi prijavil.

Gregorc tudi navaja, da so naše navedbe, da naj bi se igral zasebnega detektiva in izterjevalca, prav tako neresnične.

"Saj sem se," tako Mitja Gregorc (objavljamo nelektorirano), "v svojem popoldanskem s.p.-ju ukvarjal s pravnim svetovanjem in izterjavo zapadlih obveznosti, kot to določa Zakon o izvršbi in zavarovanju, torej s predlogom za izvršbo na sodišče in potem sodišče izda sklep o izvršbi. Sam se nikoli nisem udeleževal izvršb na terenu. Sploh pa te rubeže dolžnikovega premoženja lahko izvajajo izključno izvršitelji, sam pa nikoli nisem bi izvršitelj. Svojčas sem bil zaposlen na MF, Durs, kjer sem bil pooblaščena uradna oseba svetovalec-izterjevalec in sem v imenu in za račun države opravljal najtežje rubeže premoženja dolžnikov, ki so dolgovali državi in izključno državi. zaposlen sem bil kot javni uslužbenec. In to veliko preden sem imel popoldanski s.p. in med tema dvema stvarema ni popolnoma nobene povezave".

Toda mediji so ob razkritju njegovega popoldanskega dela (septembra 2010) poročali nekoliko drugače, da je res šlo za kolizijo interesov, pa so bili prepričani tudi Gregor Virant, nekdanji minister za notranje zadeve, ter znana pravnika Lojze Ude in Rajko Pirnat (vir - Finance: Dopoldne kriminalist, popoldne izterjevalec).

Vir: Finance, september 2010. Vir: Finance, september 2010.

Zasebna in poslovna zgodba Mitje Gregorca, višjega kriminalističnega inšpektorja in preiskovalca NPU precej strašljivega videza, pa ima tudi sicer zanimivo brado. Diplomiral je leta 2008, star 31 let, njegova mentorica pa je bila Liljana Selinšek, kasneje podpredsednica Komisije za preprečevanje korupcije pod vodstvom Gorana Klemenčiča, zdaj že bivšega ministra za pravosodje v Cerarjevi vladi. Toda pozor, Mitja Gregorc je diplomiral pod imenom Mitja Milojevič (spodaj) ...

							... malo kasneje, vendar še isto leto, 30. avgusta 2008, pa se je preimenoval v Mitjo Gregorca (spodaj). Zakaj se je Mitja Milojevič preimenoval v Mitjo Gregorca, ni znano.

In zelo zanimivo je tudi z njegovimi s. p. Status samostojnega podjetnika za pravno, davčno in poslovno svetovanje je kriminalist Mitja Gregorc že zaprl, odprtega pa je imel od 22. januarja 2008 do 1. marca 2014. Sedež s. p. je bil na Cesti maršala Tita 29 na Jesenicah, imel pa je kar dve podružnici (precej nenavadno za s.p.?!), eno v Kranju, na naslovu Golnik 48, drugo pa na naslovu Depala vas 8, Domžale.

No, na Golniku 8, kjer sta lastnika nepremičnine Mitja Gregorc in njegova žena, je vpisana tudi zabavno pomenljiva hipoteka Abanke - 18 milijonov slovenskih tolarjev:

Vir: Zemljiška knjiga Vir: Zemljiška knjiga

Gre sicer za "samo" 75 tisoč evrov, vendar, zakaj Abanka tega zneska (še) ni konvertirala v evre?! Ta kredit sicer zapade šele leta 2035.

In mimogrede: kriminalist Mitja Gregorc je bil javno opažen na televizijskih posnetkih med hišno preiskavo Igorja Bavčarja. No, to preiskavo zoper Bavčarja, vloženo na podlagi osebne kazenske ovadbe ljubljanskega župana Zorana Jankovića, pa je vodil - spomnimo - kriminalist Simon Golub, ki je kasneje, aprila 2013, doma padel z lestve in se smrtno ponesrečil, še prej pa so ga uradno osumili jemanja podkupnine (vir). Umrl pa je točno dan pred zaslišanjem - ko naj bi ga zaslišali zaradi suma jemanja podkupnine. In tudi pokojni kriminalist Simon Golub, podobno kot kriminalist Mitja Gregorc, je imel popoldanski s. p. za "pravno svetovanje" (vir) ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec npu Boštjan Poklukar Franci Kregar Mitja Gregorc Igor Bavčar Liljana Selinšek komisija za preprečevanje korupcije goran klemenčič Simon Golub Specializirano državno tožilstvo Abanka Dušan Florjančič Generalna policijska uprava zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ni res, kar pravi Šarec - premier na Sovi ni nagovoril "več kot 100" agentov, ampak točno 87. In kdo je Franci Kregar?