objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 14. december 2018 ob 06:21

Jambrek ne miruje. Prihaja Katedrala svobode. Cilj je famozno leto 22, parlamentarne in predsedniške volitve.
Po dosedanjih, izjemno skopih, skrivnostnih, vendar tudi precej zanesljivih informacijah gre za projektno mešanico med "think thankom" in bodočo politično stranko - stranko desne sredine ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tako je bilo pred desetimi leti, decembra 2008, na Zboru za republiko (z leve proti desni): Tomaž Zalaznik, Janko Kos, Gregor Virant in Peter Jambrek. No, zdaj, deset let kasneje, prihaja Jambrekova Katedrala svobode. (foto: STA)

Peter Jambrek, nekdanji politik, danes pa visokošolski podjetnik, sicer pa eden od ideologov slovenske politične desnice, očitno ne miruje. Prihaja namreč njegov projekt, skoraj genialno imenovan Katedrala svobode ali "Plečnikov parlament" (po drugem načrtu slavnega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika za slovenski parlament iz leta 1947 - vir). Po dosedanjih, izjemno skopih, skrivnostnih, vendar tudi precej zanesljivih informacijah gre za projektno mešanico med "think thankom" in bodočo politično stranko - stranko desne sredine, cilj tega projekta pa so parlamentarne in predsedniške volitve leta 2022. Katedrala svobode naj bi tudi "vzpostavila in določila" skupnega kandidata desnice za prve predsedniške volitve po - Borutu Pahorju.

Spomnimo, kar smo na tem portalu že ugotavljali in pisali: famozno leto 2022 bo tudi leto velike zamenjave generacij na slovenski politični sceni, ko tudi Borut Pahor - zaradi ustavne omejitve mandatov predsednika republike - ne bo mogel več kandidirati za predsednika države. Za številne znane obraze slovenske politike in političnega zakulisja, med njimi tudi za danes 78-letnega Jambreka, pa bodo to tudi nekakšne "zadnje volitve".

OD AVBLJA DO TISTE PODJETNIŠKE ELITE, KI JE BLIZU DESNICE

Katedrala svobode naj bi se prvič javno predstavila takoj v začetku prihodnjega leta, januarja ali februarja, zraven, poleg Jambreka, pa naj bi bil zanesljivo tudi njegov sodelavec Matej Avbelj, sicer izredni profesor za evropsko pravo na Jambrekovi Fakulteti za državne in evropske študije, in trenutno najbolj odmevni kolumnist poslovnega časnika Finance.

Po naših dosedanjih informacijah naj bi tokrat bolj izrazito zraven pritegnili tudi tisti del podjetniške elite, ki je blizu politične desnice.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor matej avbelj Jože Plečnik peter jambrek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Jambrek ne miruje. Prihaja Katedrala svobode. Cilj je famozno leto 22, parlamentarne in predsedniške volitve.