objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 18. december 2018 ob 06:18

RTVS = Slovenija v malem: Kadunc obstal za 1 glas, potem ko so si, vsi že čisto živčni, drug drugemu očitali može in žene!
Ne boj, mesarsko klanje, do intimnosti: med tajnim glasovanjem pa se je izkazalo tudi, da ni šlo zgolj za spopad med SMC in SD, saj je direktorja tokrat rešila predvsem upokojena stara novinarska garda ... ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Generalni direktor Igor Kadunc je obstal - za 1 sam glas! (foto: STA)

Razprava in razplet tajnega glasovanja za ali proti razrešitvi generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca na včerajšnji seji programskega sveta RTV Slovenija sta spet dokazala staro dobro tezo avtorja teh vrstic, da je svet RTVS oziroma RTV Slovenija nasploh - "Slovenija v malem".

No, še bolj natančno: RTV Slovenija je slovenska medijsko-politična scena v malem, saj zunaj tega obstaja še neka druga Slovenija, boljša, recimo tista, ki se je včeraj zvečer - povsem mimo programskega sveta RTVS - zbrala v kamniškem samostanu Mekinje, na predavanju o Jakobovi poti, pohodništvu in zdravem življenju (vir).

NE BOJ, MESARSKO KLANJE - DO INTIMNOSTI

Debata med svetniki za ali proti Igorju Kaduncu (vir) se je na trenutke sprevrgla v totalno vojno, na meji intimnosti, žalitev in očitkov, kdo je koga klicaril po telefonu, ko sta si Robert Pajek (RTVS) in Petra Ložar (SMC) začela direktno očitati še moža in ženo, pa je predsednik sveta Ciril Baškovič (Socialni demokrati) sejo za vsak primer raje kar prekinil, za nekaj minut, češ, da se vsi malo pomirijo. Je pa glasovanje potem pokazalo, da ni šlo zgolj za kadrovski spopad med SMC in SD, kdo bo poslej obvladoval RTVS, ampak so Kadunca - ki je obstal zgolj zato, ker njegovim nasprotnikom (no, vsi deklarirani SMC-jevci, člani sveta RTVS Petra Ložar, Vesna Ugrinovski, Matej Wiessenbach in Damir Orehovec, so sicer strankarsko disciplinirano glasovali za razrešitev Kadunca) ...

Petra Ložar in Vesna Ugrinovski, glavni vojakinji SMC v Programskem svetu RTV, sta del razprave porabili tudi za obrambo lika in dela Dragana Matića, bivšega poslanca SMC in tihega kandidata za novega generalnega direktorja RTV. Petra Ložar in Vesna Ugrinovski, glavni vojakinji SMC v programskem svetu RTVS, sta del razprave porabili tudi za obrambo lika in dela Dragana Matića, bivšega poslanca SMC in tihega kandidata za novega generalnega direktorja RTVS.

... ni uspelo zbrati minimalno potrebnih 15 glasov, ampak samo 14 - rešili, kot bomo videli v nadaljevanju, "nekateri drugi"! Na funkciji generalnega direktorja je torej Igor Kadunc obstal za 1 (en) sam glas (12 jih je namreč glasovalo proti razrešitvi, dva sta se vzdržala, svetnice Zsuzsanne Bači pa na včerajšnji seji ni bilo), kar tudi pomeni, da generalni direktor Kadunc v 29-članskem programskem svetu RTVS nima več večine! SD se je razdelil na dvoje, Baškovič, recimo, je glasoval proti razrešitvi Kadunca, Mitja Rotovnik pa za razrešitev (kako napeto je bilo, dokazuje tudi to, da celo Mitja Rotovnik pred sejo ni vedel, kako se bo vse skupaj razpletlo), in na koncu so Kadunca na direktorski funkciji dejansko obvarovali trije upokojeni pripadniki stare novinarske garde, Lado Ambrožič (ta je "znorel", potem ko je Vesna Ugrinovski primerjala RTVS in Teš6), Marjan Dora in Jože Poglajen, plus komik Aleksander (Sašo) Hribar, na pol pa se je razklala tudi politična desnica. Igor Prodnik, denimo, je bil za razrešitev Kadunca, akademik Janko Kos pa se je vzdržal, kar praktično pomeni, da je bil proti (spodaj: izpis glasovanja - vir: Spletni časopis):

Kar se tiče sedanje kadrovske vojne med Socialnimi demokrati in SMC v zadnjih dneh, pa je trenutno stanje naslednje:

NOVI ŠEF HITA ...

- Židanovi Socialni demokrati so spet dobili predsednika uprave Hita iz Nove Gorice: to je prejšnjo sredo postal Tomaž Repinc, ki je na koncu, bil je pravi fotofiniš, premagal Matjaža Komparo, ta pa je imel podporo SMC.

... IN "JANŠIST" POČIVALŠEK

- Je pa SMC takoj naslednji dan, na četrtkovi seji Šarčeve vlade, dobila novega neizvršnega direktorja DUTB (slabe banke), kar je postal Marko Tišma, sicer dolgoletni zaupnik gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Je pa Miro Cerar na čelu upravnega odbora DUTB pred dvema tednoma izgubil svojega osebnega zaupnika, saj je vlada razrešila Miho Juharta, dosedanjega predsednika upravnega odbora slabe banke. Da je Cerar izgubil svojega Juharta, Počivalšek pa dobil svojega Tišmo, pa kaže na neka nova razmerja znotraj SMC, pri čemer Počivalšku zdaj nekateri SMC-jevci pravijo "janšist", saj je bil precej dovzeten za koalicijo SMC in SDS ter se je pojavil tudi na zadnjem kongresu in 25-obletnici delovanja novodobne Slovenske ljudske stranke, drugi SMC-jevci pa razlagajo, da želi Počivalšek, ki naj bi "fural samo neke svoje projekte", spodnesti Mira Cerarja - na vrhu SMC ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
igor kadunc rtv slovenija SMC Socialni demokrati

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

RTVS = Slovenija v malem: Kadunc obstal za 1 glas, potem ko so si, vsi že čisto živčni, drug drugemu očitali može in žene!