objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 7. januar 2019 ob 07:00

Maske padajo. Arsenovičev prijatelj, ki se je med prvimi zaposlil na mestni občini, ovaden zaradi goljufije. Večer pa molči.
Gre za podjetnika Matjaža Štandekerja, ki naj bi bil že prej pri novem mariborskem županu Saši Arsenoviču zadolžen za "mutne posle".
Bojan Požar

Odpri galerijo

Saša Arsenovič ni smel sam izbrati novega direktorja mestne uprave, ne, Borisa Železnika s Ptuja mu je pripeljala Cerarjeva stranka SMC. (foto: STA)

Podjetnik Matjaž Štandeker, ki ga je novi mariborski župan Saša Arsenovič med prvimi zaposlil v svojem kabinetu, na tako imenovano zaupanje (že 21. decembra, takoj po prvi seji mestnega sveta), ima - kot vse kaže - zelo sporno preteklost, saj ga je policija enkrat že kazensko ovadila zaradi suma goljufije.

Zgodilo se je pred sedmimi leti, ko je nekaj sto gospodinjstev na Lenarškem in Halozah podjetju Brezžična zvestoba, d. o. o., plačalo po 150 evrov za dostop do širokopasovnih telekomunikacij, vendar te opreme še danes niso dobili, podjetje pa jim denarja tudi ni vrnilo. Vse tri lastnike Brezžične zvestobe, d. o. o., ki so svoje - očitno lažne - storitve ponujali še drugod po Sloveniji, Miodraga in Radomirja Kotlajića ter Matjaža Štandekerja, so policisti zato tudi kazensko ovadili. Za Kotlajićeva se ne ve, kje sta zdaj, Matjaž Štandeker pa je tik pred novim letom postal tesni sodelavec mariborskega župana, zaposlen v njegovem kabinetu, na delovnem mestu "koodinatorja V".

Štandeker je bil v času poslovanja Brezžične zvestobe uradno prijavljen na Polskavi, kjer so, zanimivo, starši Saše Arsenoviča imeli vikend, ki pa so ga kasneje prodali. Štandeker je za mestnega svetnika na Listi Arsenovič za Maribor sicer kandidiral s stalnim bivališčem na Maistrovi ulici, čeprav naši viri trdijo, da županov sodelavec dejansko živi na naslovu Ulica Eva Lovše 19, kjer je tudi sedež dveh podjetij, Finančna, d. o. o., in Matiks, d. o. o., ki ju Matjaž Štandeker vodi kot direktor.

Pri čemer je podjetje Finančna, d. o. o., praktično povsem na dnu in ga najdemo tudi med davčnimi dolžniki, njegovo novejše podjetje, Matiks, d. o. o., pa komajda posluje, z minimalnimi prihodki in strahotno slabo boniteto. Formalni lastnik obeh podjetij je sicer javnosti neznani Nik Štandeker.

Javno dostopni uradni podatki nam - kar zadeva stanje Štandekerjevih podjetij - prikažejo naslednje stanje:

SKRIVAČ!

Pri tem pa je dovolj pomenljivo vsaj še dvoje. Prvič, Matjaž Štandeker, ki ga imajo v Mariboru za "mutibariča", pri Arsenoviču pa naj bi bil že prej zadolžen za "mutne posle", se očitno dobesedno skriva, in to precej pobalinsko. Ko smo pred to objavo želeli pridobiti njegov komentar, smo ga poklicali po mobilnem telefonu, se predstavili, toda glas na drugi strani nam je dejal, da on ni Matjaž Štandeker, ampak neki Marko, da je Matjaž Štandeker pozabil mobilni telefon, zato se na klice oglaša on, Matjaž Štandeker pa nas bo poklical nazaj. To se seveda ni zgodilo, Štandeker ni poklical, tudi na vprašanja, poslana po SMS, Matjaž Štandeker ni odgovoril, komentar pa so zavrnili tudi na mestni občini, češ, gre za Štandekerjeve "osebne zadeve". No, pri tem na mariborski mestni občini pozabljajo in se verjetno sprenevedajo, saj ima javnost vso pravico do potankosti izvedeti, kdo so ti ljudje, ki bodo po novem vodili Maribor in ki so tudi plačani iz davkoplačevalskega denarja.

NA VEČERU VSE VEDELI ...

TODA ZAMOLČALI, DA NE BI ŠKODOVALI ARSENOVIČU?!

In drugič. Za sumljive posle Matjaža Štandekerja so vedeli tudi na mariborskem časopisu Večer, saj so 9. maja 2013 sami objavili daljši članek o "varanju" Brezžične zvestobe, d. o. o., ter eksplicitno omenili tudi kazensko prijavo zoper novega svetovalca mariborskega župana Matjaža Štandekerja (faksimile):

Zdaj pa so vse to, ko so pred dnevi na kratko zabeležili Štandekerjevo zaposlitev na mesti občini, gladko zamolčali in zgolj lakonično zapisali, da je Štandeker pač dolgoletni prijatelj Saše Arsenoviča?! Pomembna dejstva so torej novinarji časopisa Večer širši javnosti po fakenewsovsko zamolčali samo zato, da ne bi kakor preveč škodovali Arsenoviču, za katerega so na Večeru povsem odkrito navijali tudi pred samimi volitvami ...

ŽELEZNIK JE IZBOR SMC, NE PA ŽUPANA ARSENOVIČA

Mimogrede, Boris Železnik, zdaj že bivši komandir Policijske postaje Ptuj, ki danes prevzema posle direktorja mariborske mestne uprave, ni izbor novega župana Saše Arsenoviča, ampak Cerarjeve stranke SMC.

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saša Arsenovič SMC Boris Železnik Matjaž Štandeker miro cerar časopis Večer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Maske padajo. Arsenovičev prijatelj, ki se je med prvimi zaposlil na mestni občini, ovaden zaradi goljufije. Večer pa molči.