objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 15. januar 2019 ob 06:45

Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!
Točno 6 dni po našem razkritju se je Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, znašel v preiskavi davčne uprave. In vprašanje: do kdaj bodo molčali večinski mediji in Marjan Šarec?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tudi Peter Vilfan (na sliki desno Milan Brglez) se je zavil v molk. (foto: STA)

Zdaj je tudi uradno: točno 6 dni po našem razkritju (vir) se je Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, znašel v preiskavi davčne uprave, kar so na Fursu že včeraj potrdili za tednik Reporter (vir - faksimile):

				Vir: revija Reporter			Vir: revija Reporter

Na Fursu med drugim pravijo in zagotavljajo, da bodo vse okoliščine, ki kažejo na možnost kršitev predpisov, preverili skladno s svojimi pristojnostmi, tarča davčne preiskave pa so Peter Vilfan kot fizična in "povezana" oseba, njegovo športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan in pogodbe, ki sta jih Vilfan in društvo sklenilo z javnim zavodom RTV Slovenija, najverjetneje pa tudi vsaj še s Pro Plusom oziroma Pop TV in Kanalom A. Toda pod davčno preiskavo Fursa se bodo tako ali drugače morali znajti tudi številni drugi zneski, na primer "donacije", ki jih je prejemalo Vilfanovo športno društvo, od podjetij, ki so v državni lasti, do zasebnih podjetij. Razkrili smo že, da je Peter Vilfan tudi kot poslanec Pozitivne Slovenije, Zavezništva Alenke Bratušek in DeSUS, pošiljal SMS-sporočila vodilnim ljudem v posamezna podjetja - in to je nonšalantno počel s poslanskim mobilnim telefonom, ki ga plačujemo davkoplačevalci, ter "fehtal" finančne donacije za svoje športno društvo.

DODATNIH 42 POSLANSKIH PLAČ!

Spomnimo: Peter Vilfan je - odkar je vstopil v politiko, najprej kot ljubljanski mestni svetni na Listi Zorana Jankovića, potem pa kot poslanec - na svoje športno društvo dobil že več kot 103 tisoč evrov državnega denarja (vir: Erar), kar je zneslo približno 42 Vilfanovo neto poslanskih plač!!! Ni slabo ...

Vir: Erar / Komisija za preprečevanje korupcije Vir: Erar / Komisija za preprečevanje korupcije

ŽE ODPUSTIL EDINEGA ZAPOSLENEGA

Po naših zanesljivih informacijah je Peter Vilfan v zadnjih mesecih nekatere dolgove svoje košarkarske šole sicer že poplačal, kar pa ne vpliva na njegovo izogibanje davkom. Tako je lani oktobra poplačal 750 evrov, decembra še 2.140 evrov, edinega zaposlenega v društvu Aleša Fabjana, Mariborčana, ki danes živi v Kamniku, pa je Vilfan odpustil že 26. januarja 2018. No, vse to tudi veliko pove o izjavi Petra Vilfana, ki jo je dal ob imenovanju za državnega sekretarja, pristojnega za šport, da je njegovo imenovanje za državnega sekretarja priznanje za slovenski šport?! Po izbruhu te afere pa se je Peter Vilfan dobesedno pogreznil v zemljo, pogreznil v globoki molk, in to, kar se zdaj dogaja, je predvsem ena velika sramota za politika Vilfana, ki noče sam in spodobno odstopiti.

PRVI DRŽAVNI SEKRETAR V SAMOSTOJNI SLOVENIJI ...

KI GA - ZARADI IZOGIBANJA DAVKOM - PREISKUJE FURS!

In zdaj, ko je preiskavo uradno začel Furs, bo še posebej zanimivo spremljati naslednje:

DO KDAJ MEDIJSKI MOLK ...

- Ali je možno, tako rekoč neverjetno in meji že na medijsko znanstveno fantastiko, da bodo večinski mediji in Slovenska tiskovna agencija zdaj zamolčali tudi to dejstvo, da se je sredi davčne preiskave znašel državni sekretar v kabinetu predsednika vlade?! Peter Vilfan pa je - pozor - celo prvi državni sekretar v samostojni Sloveniji, ki ga zaradi suma izogibanja plačila davkov preiskuje davčna uprava. Zato nam afera Vilfanovi davki spet ogromno in še več pove tudi o slovenskih medijih, njihovih lastnikih, urednikih in slovenskem novinarstvu ...

... IN MOLK MARJANA ŠARCA?

- Do kdaj se bo aferi Vilfanovi davki izogibal predsednik vlade Marjan Šarec?! Če še niste opazili, se Šarec, odkar je izbruhnila ta afera, še ni pokazal v javnosti, ker se očitno boji, da bi ga kdo, morda celo kakšen novinar, z mikrofonom in kamero, javno soočil z afero Vilfanovi davki. In tako še vedno ostajajo neodgovorjena tudi naša vprašanja, ki smo jih predsedniku vlade Marjanu Šarcu poslali že pred dnevi:

- Zakaj predsednik vlade dopušča, da so med državnimi sekretarji v njegovem kabinetu tudi takšni politiki, ki se izogibajo plačevanju davkov ...
- ... in manipulirajo z denarjem davkoplačevalcev prek transakcijskih računov svojih zasebnih društev?
- Kako predsednik vlade Marjan Šarec gleda na dejstvo, da je Vilfanovo športno društvo, ki je zasebna košarkarska šola, davčni dolžnik, državni sekretar v kabinetu predsednik vlade Peter Vilfan pa hkrati dobiva osebni dohodek iz državnega proračuna?
- Ali namerava predsednik vlade svojega državnega sekretarja Petra Vilfana, obremenjenega z davčno afero, pozvati k odstopu oziroma razrešiti ali pa bo Peter Vilfan odstopil sam?

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan marjan šarec furs Aleš Fabjan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!