objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 15. januar 2019 ob 06:45

Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!
Točno 6 dni po našem razkritju se je Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, znašel v preiskavi davčne uprave. In vprašanje: do kdaj bodo molčali večinski mediji in Marjan Šarec?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tudi Peter Vilfan (na sliki desno Milan Brglez) se je zavil v molk. (foto: STA)

Zdaj je tudi uradno: točno 6 dni po našem razkritju (vir) se je Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, znašel v preiskavi davčne uprave, kar so na Fursu že včeraj potrdili za tednik Reporter (vir - faksimile):

				Vir: revija Reporter			Vir: revija Reporter

Na Fursu med drugim pravijo in zagotavljajo, da bodo vse okoliščine, ki kažejo na možnost kršitev predpisov, preverili skladno s svojimi pristojnostmi, tarča davčne preiskave pa so Peter Vilfan kot fizična in "povezana" oseba, njegovo športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan in pogodbe, ki sta jih Vilfan in društvo sklenilo z javnim zavodom RTV Slovenija, najverjetneje pa tudi vsaj še s Pro Plusom oziroma Pop TV in Kanalom A. Toda pod davčno preiskavo Fursa se bodo tako ali drugače morali znajti tudi številni drugi zneski, na primer "donacije", ki jih je prejemalo Vilfanovo športno društvo, od podjetij, ki so v državni lasti, do zasebnih podjetij. Razkrili smo že, da je Peter Vilfan tudi kot poslanec Pozitivne Slovenije, Zavezništva Alenke Bratušek in DeSUS, pošiljal SMS-sporočila vodilnim ljudem v posamezna podjetja - in to je nonšalantno počel s poslanskim mobilnim telefonom, ki ga plačujemo davkoplačevalci, ter "fehtal" finančne donacije za svoje športno društvo.

DODATNIH 42 POSLANSKIH PLAČ!

Spomnimo: Peter Vilfan je - odkar je vstopil v politiko, najprej kot ljubljanski mestni svetni na Listi Zorana Jankovića, potem pa kot poslanec - na svoje športno društvo dobil že več kot 103 tisoč evrov državnega denarja (vir: Erar), kar je zneslo približno 42 Vilfanovo neto poslanskih plač!!! Ni slabo ...

Vir: Erar / Komisija za preprečevanje korupcije Vir: Erar / Komisija za preprečevanje korupcije

ŽE ODPUSTIL EDINEGA ZAPOSLENEGA

Po naših zanesljivih informacijah je Peter Vilfan v zadnjih mesecih nekatere dolgove svoje košarkarske šole sicer že poplačal, kar pa ne vpliva na njegovo izogibanje davkom. Tako je lani oktobra poplačal 750 evrov, decembra še 2.140 evrov, edinega zaposlenega v društvu Aleša Fabjana, Mariborčana, ki danes živi v Kamniku, pa je Vilfan odpustil že 26. januarja 2018. No, vse to tudi veliko pove o izjavi Petra Vilfana, ki jo je dal ob imenovanju za državnega sekretarja, pristojnega za šport, da je njegovo imenovanje za državnega sekretarja priznanje za slovenski šport?! Po izbruhu te afere pa se je Peter Vilfan dobesedno pogreznil v zemljo, pogreznil v globoki molk, in to, kar se zdaj dogaja, je predvsem ena velika sramota za politika Vilfana, ki noče sam in spodobno odstopiti.

PRVI DRŽAVNI SEKRETAR V SAMOSTOJNI SLOVENIJI ...

KI GA - ZARADI IZOGIBANJA DAVKOM - PREISKUJE FURS!

In zdaj, ko je preiskavo uradno začel Furs, bo še posebej zanimivo spremljati naslednje:

DO KDAJ MEDIJSKI MOLK ...

- Ali je možno, tako rekoč neverjetno in meji že na medijsko znanstveno fantastiko, da bodo večinski mediji in Slovenska tiskovna agencija zdaj zamolčali tudi to dejstvo, da se je sredi davčne preiskave znašel državni sekretar v kabinetu predsednika vlade?! Peter Vilfan pa je - pozor - celo prvi državni sekretar v samostojni Sloveniji, ki ga zaradi suma izogibanja plačila davkov preiskuje davčna uprava. Zato nam afera Vilfanovi davki spet ogromno in še več pove tudi o slovenskih medijih, njihovih lastnikih, urednikih in slovenskem novinarstvu ...

... IN MOLK MARJANA ŠARCA?

- Do kdaj se bo aferi Vilfanovi davki izogibal predsednik vlade Marjan Šarec?! Če še niste opazili, se Šarec, odkar je izbruhnila ta afera, še ni pokazal v javnosti, ker se očitno boji, da bi ga kdo, morda celo kakšen novinar, z mikrofonom in kamero, javno soočil z afero Vilfanovi davki. In tako še vedno ostajajo neodgovorjena tudi naša vprašanja, ki smo jih predsedniku vlade Marjanu Šarcu poslali že pred dnevi:

- Zakaj predsednik vlade dopušča, da so med državnimi sekretarji v njegovem kabinetu tudi takšni politiki, ki se izogibajo plačevanju davkov ...
- ... in manipulirajo z denarjem davkoplačevalcev prek transakcijskih računov svojih zasebnih društev?
- Kako predsednik vlade Marjan Šarec gleda na dejstvo, da je Vilfanovo športno društvo, ki je zasebna košarkarska šola, davčni dolžnik, državni sekretar v kabinetu predsednik vlade Peter Vilfan pa hkrati dobiva osebni dohodek iz državnega proračuna?
- Ali namerava predsednik vlade svojega državnega sekretarja Petra Vilfana, obremenjenega z davčno afero, pozvati k odstopu oziroma razrešiti ali pa bo Peter Vilfan odstopil sam?

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan marjan šarec furs Aleš Fabjan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!