objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. januar 2019 ob 07:01

Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!
Predsednik vlade Marjan Šarec pa še vedno molči. Kaj pa večinski mediji? Po šestih dneh popolnega medijskega mrka prek Slovenske tiskovne agencije zdaj objavljajo samo Vilfanovo različico ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pritisk je bil očitno premočan. Toda Vilfan se ni oglasil osebno, ampak strahopetno z varne razdalje prek Slovenske tiskovne agencije in z daljšim pismom, ki ga je posredoval nekaterim medijem.

Po šestih dneh popolnega molka - od izbruha afere Vilfanovi davki (vir) - se je tokrat vendarle oglasil Peter Vilfan, državni sekretar za šport v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca. Pritisk je bil očitno premočan. Toda Vilfan se ni oglasil osebno, ampak strahopetno, z varne razdalje prek Slovenske tiskovne agencije in z daljšim pismom, ki ga je posredoval nekaterim medijem.

Vilfan v svojem odzivi (pismu) navaja (vir), da so naši očitki glede davčnih utaj neresnični, zavajajoči in manipulativni, toda pri tem ničesar zapisanega ne demantira. Vilfan ne zanika nobene objavljene številke in nobene pogodbe, celo potrjuje vse številke in vse pogodbe, ki smo jih dokumentirano navajali v naših člankih! Se pa brani, spreneveda in verjetno tudi laže, z odlašanjem odstopa ter čakanjem na "odločitve pristojnih organov" pa se nespodobno oklepa funkcije državnega sekretarja in na vse kriplje poskuša ostati politik v dobro plačani državni službi.

Zato Peter Vilfan, nekdanji košarkar, ki je z ramo ob rami z Zoranom Jankovićem zajadral tudi v državno politiko, žal postaja ena velika sramota za upokojene slovenske športnike!

Mimogrede, za osvežitev spomina: ljubljanski župan Janković in Peter Vilfan sta danes sprta in sploh ne govorita.

VILFANOVA PRIČA KONČAN OSUMLJEN PRANJA DENARJA!

Vilfan je svojemu pismu medijem priložil tudi strokovno mnenje finančnega svetovalca Darka Končana. In to tistega Darka Končana, ki ga država, konkretno celjsko sodišče, sumi pranja denarja skupaj z razvpitim Urošem Rotnikom (Teš6) in "borznikom" Bogdanom Pušnikom (vir). Toliko o kredibilnosti Vilfanovih prič.

Če Peter Vilfan namreč meni, da bo javnost nasedla zgodbi, da je ves denar, ki ga je med politično kariero dodatno služil kot televizijski komentator košarke, dobrodelno namenjal delovanju svojega športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan, kjer je januarja lani za nameček odpustil edinega zaposlenega (vir), potem je ta politik očitno tudi prepričan, da s(m)o vsi slovenski državljani voli ...?!

Sicer pa so stvari zelo jasne, kot za revijo Reporter ugotavlja vodilni slovenski davčni svetovalec Ivan Simič, znan tudi kot nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave. "Če je Peter Vilfan pogodbo sklenil kot društvo, potem bi se moral na obeh televizijah predstavljati kot društvo in ne kot komentator Peter Vilfan. Vse potne stroške mu je morala plačati televizija in to prikazati v svoji dohodnini."

Toda Vilfan je to v svojem, ne sicer ravno najbolj brihtno spisanem odzivu že sam potrdil - da je pogodbe z javnim zavodom RTV Slovenija podpisal kot društvo (Vilfan je bil takrat še ljubljanski mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića), enako tudi z zasebnima televizijama Pop TV in Kanal A, ko pa je že bil poslanec. Da pa je dovoljenje za televizijsko komentiranje košarke pod krinko "zahtevnejšega strokovnega znanstvenega, pedagoškega ali publicističnega dela v obsegu petine polnega delovnega časa" v državnem zboru dobil kot posameznik Peter Vilfan, tudi ni nobenega dvoma. Poglejte in preberite oba magnetograma mandatno-volilne komisije iz februarja in marca leta 2012, kjer so nekateri poslanci Vilfana celo prepričevali, naj v svoji prošnji za odobritev komentiranja košarke vsaj zapiše, da bo poučeval komentatorje, saj bi tako morda lahko zadostil predpisom - da gre za pedagoško delo, na podlagi katerega mu lahko - kot poslancu - odobrijo komentiranje. No, po nekaj zapletih so Petru Vilfanu poslanci na koncu z glasovanjem vendarle omogočili komentiranje (spodaj):

Mandatno-volilna komisija. 2.2.2012 - zadeva Vilfan.pdf

Mandatno-volilna komisija. 15.3.2012 - zadeva Vilfan.pdf

Novinarji revije Reporter pa zdaj še dodatno razkrivajo (vir), da naj bi Peter Vilfan odhodke svojega društva označeval kot normirane ("normirano društvo"?!) in tako tudi na tej točki kršil zakonodajo.

KUPIL SI JE ŠE NEKAJ MESECEV NA FUNKCIJI ...

... DESUS PA ŽE TONE

Po oceni Ivana Simiča bi lahko uradna preiskava spornih Vilfanovih poslov, ki jo je napovedala davčna uprava (Furs), trajala do šest mesecev in točno toliko časa si je, kot zdaj kaže, Peter Vilfan še izboril na funkciji državnega sekretarja, češ, potem bo sprejel odgovornost. Vilfan je medtem seveda že postal politično truplo, stranka DeSUS pa je od izbruha te afere po anketi Mediane za časopis Delo (vir) padla na komaj 2 odstotka glasov - in je praktično zunaj parlamenta.

Kaj pa drugi - večinski - mediji? Po šestih dneh popolnega mrka v aferi Vilfanovi davki so včeraj začeli objavljati samo in zgolj Vilfanovo različico poslovanja njegovega društva. Skratka, objavljajo demantije politika na to, česar itak sploh niso objavljali?!

ŠAREC PA ŠE VEDNO MOLČI!

Predsednik vlade Marjan Šarec pa še vedno molči, čeprav Slovenska tiskovna agencija navaja, da je Šarec od Petra Vilfana "zahteval in tudi dobil pojasnila". Za kakšna pojasnila naj bi šlo, pa STA ne poroča, in večinski mediji tega niti slučajno nočejo spraševati ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan marjan šarec desus Mediana rtv slovenija pop tv KANAL A Revija Reporter Ivan Simič Darko Končan furs Uroš Rotnik Bogdan Pušnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!