objavi na
pozareport.si

forum

Slovenija

Torek, 22. januar 2019 ob 14:47

Uradno: policija začela preiskavo! Minister za kulturo Prešiček že pri Šarcu, državni sekretar Škoberne pa raje na dopustu?!
Naši viri tudi pravijo, da naj bi se "hiša", torej zaposleni na ministrstvu za kulturo, tako rekoč uprli vodstvu ministrstva in množično odhajajo na bolniško ali dopuste ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Predsednik vlade Marjan Šarec naj bi danes dopoldne poklical ministra Prešička - na zagovor.

Drama, povezana z dogajanji na ministrstvu za kulturo in tragično smrtjo uslužbenca T. B., ki naj bi storil samomor zaradi šikaniranja na delovnem mestu, se še stopnjuje (vir). Kljub neverjetnemu in dobesedno srhljivemu medijskemu molku večinskih medijev je policija - prav zaradi našega poročanja - zdaj uradno začela preiskavo suma kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti.

Avtorju teh vrstic so namreč s policije pravkar sporočili, da so na "podlagi medijskih objav o šikaniranju uslužbenca ministrstva za kulturo začeli s preverjanjem razlogov za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja. V kolikor bodo razlogi za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja potrjeni, bomo pričeli s predkazenskim postopkom ter o zadevi obveščali pristojno državno tožilstvo". Podpis: Maja Adlešič, predstavnica Policije za odnose z javnostmi.

DEJAN PREŠIČEK PRI ŠARCU, JAN ŠKOBERNE NA DOPUSTU?!

Po naših informacijah iz vladnih virov pa se je moral minister za kulturo Dejan Prešiček (Socialni demokrati) že dopoldne oglasiti in "zagovarjati" pri predsedniku vlade Marjanu Šarcu, ki je od ministra tudi pisno zahteval pojasnila, Jan Škoberne, Prešičkov državni sekretar, pa je - ne boste verjeli - menda raje šel, beri: pobegnil, kar na dopust?! No, o dopoldanskem pogovoru med Šarcem in Prešičkom zdaj končno le poroča tudi državna RTV Slovenija (vir).

Naši viri tudi pravijo, da naj bi se "hiša", torej zaposleni na ministrstvu za kulturo, tako rekoč uprli vodstvu ministrstva in množično odhajajo na bolniško oziroma dopuste. Nekatera elektronska sporočila, ki jih dobivamo v uredništvo, te navedbe tudi dejansko dokazujejo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Prešiček marjan šarec Jan Škoberne Socialni demokrati ministrstvo za kulturo policija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Uradno: policija začela preiskavo! Minister za kulturo Prešiček že pri Šarcu, državni sekretar Škoberne pa raje na dopustu?!