objavi na
pozareport.si

forum

Slovenija

Torek, 22. januar 2019 ob 14:47

Uradno: policija začela preiskavo! Minister za kulturo Prešiček že pri Šarcu, državni sekretar Škoberne pa raje na dopustu?!
Naši viri tudi pravijo, da naj bi se "hiša", torej zaposleni na ministrstvu za kulturo, tako rekoč uprli vodstvu ministrstva in množično odhajajo na bolniško ali dopuste ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Predsednik vlade Marjan Šarec naj bi danes dopoldne poklical ministra Prešička - na zagovor.

Drama, povezana z dogajanji na ministrstvu za kulturo in tragično smrtjo uslužbenca T. B., ki naj bi storil samomor zaradi šikaniranja na delovnem mestu, se še stopnjuje (vir). Kljub neverjetnemu in dobesedno srhljivemu medijskemu molku večinskih medijev je policija - prav zaradi našega poročanja - zdaj uradno začela preiskavo suma kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti.

Avtorju teh vrstic so namreč s policije pravkar sporočili, da so na "podlagi medijskih objav o šikaniranju uslužbenca ministrstva za kulturo začeli s preverjanjem razlogov za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja. V kolikor bodo razlogi za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja potrjeni, bomo pričeli s predkazenskim postopkom ter o zadevi obveščali pristojno državno tožilstvo". Podpis: Maja Adlešič, predstavnica Policije za odnose z javnostmi.

DEJAN PREŠIČEK PRI ŠARCU, JAN ŠKOBERNE NA DOPUSTU?!

Po naših informacijah iz vladnih virov pa se je moral minister za kulturo Dejan Prešiček (Socialni demokrati) že dopoldne oglasiti in "zagovarjati" pri predsedniku vlade Marjanu Šarcu, ki je od ministra tudi pisno zahteval pojasnila, Jan Škoberne, Prešičkov državni sekretar, pa je - ne boste verjeli - menda raje šel, beri: pobegnil, kar na dopust?! No, o dopoldanskem pogovoru med Šarcem in Prešičkom zdaj končno le poroča tudi državna RTV Slovenija (vir).

Naši viri tudi pravijo, da naj bi se "hiša", torej zaposleni na ministrstvu za kulturo, tako rekoč uprli vodstvu ministrstva in množično odhajajo na bolniško oziroma dopuste. Nekatera elektronska sporočila, ki jih dobivamo v uredništvo, te navedbe tudi dejansko dokazujejo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Prešiček marjan šarec Jan Škoberne Socialni demokrati ministrstvo za kulturo policija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Uradno: policija začela preiskavo! Minister za kulturo Prešiček že pri Šarcu, državni sekretar Škoberne pa raje na dopustu?!