objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 13. februar 2019 ob 07:00

Maketa! Vse povezano: SMC-agencija Futura-bivša zakonca Pelko. Po Prešičku in Bandelliju zdaj visi minister Jure Leben?!
Govorice: Cerar, Leben in Počivalšek bi žrtvovali Damirja Topolka, Šarec in njegov svetovalec Črnčec naj bi potapljala Cerarja in SMC ter zakulisna vloga Alenke Bratušek in famoznega Izraelca Eisina Asafa ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Maketarji iz SMC, marca 2018: Zdravko Počivalšek, Miro Cerar, Peter Gašperšič, Jure Leben ...

ZDAJ VISI MINISTER JURE LEBEN?!

Točno 11 mesecev po lanskem odmevnem medijskem razkritju afere z maketo 2. tira so kriminalisti - včeraj - opravili prve hišne preiskave v Mariboru in Ljubljani. Zlorabe položaja naj bi bili osumljeni štirje vodilni iz direkcije za ceste (ministrstvo za infrastrukturo), med njimi tudi direktor te agencije Damir Topolko. O zakulisju posla so po izbruhu afere najpodrobneje pisali na Škandalu24 (vir), avtor teh vrstic pa se spomni, kako ga je dobro obveščeni vir blizu policije že takrat opozarjal, da na policiji vre, ker naj ne bi smeli začeti preiskave tega posla, kjer je korupcija "vidna iz aviona", del proračunskega denarja z ministrstva za infrastrukturo pa naj bi se takrat prek marketinške agencije Futura prekanalizal za potrebe volilne kampanje Cerarjeve stranke SMC.

Taisti dobro obveščeni vir blizu policije nas je sicer že takrat opozarjal, da bi morala policija v hišnih preiskavah nemudoma zaseči računalnike na ministrstvu za infrastrukturo, direkciji za ceste, agenciji Art Rebel 9, ki je sporni posel makete tudi uradno dobila, pa tudi na agenciji Futura. Pridobljena elektronska pošta, katere objavo smo že napovedali* in jo v celoti objavljamo v nadaljevanju, namreč dokazuje, da je vse niti makete v ozadju dejansko vodil Jure Leben, sedanji minister SMC v Šarčevi vladi za okolje in prostor, takrat še državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, da je bila zraven Nataša Pelko, nekdanja piarovka Pozitivne Slovenije, ki je pod dežnikom SMC  februarja 2018, torej malo pred izbruhom afere z maketo, dobila službo na ministrstvu za infrastrukturo, in da je bil zraven tudi Vital Verlič, vodilni človek agencije Futura, čeprav Futura uradno z maketo ni imela ničesar.

Poglejmo nekatere intrigantne podrobnosti:

GREŠNI KOZEL ENE POLITIKE - TOPOLKO?!

- Z načinom in obsegom včerajšnjih kriminalističnih preiskav se potrjuje (takratni) sum naših virov blizu policije, da poskuša del politike speljati odgovornost za maketo stran od politike in jo neposredno pripisati vodstvu direkcije za ceste, zlasti direktorju Damirju Topolku, kot grešnemu kozlu, ki ga bo sedanja ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek zelo verjetno že v kratkem zamenjala.

- Toda kdor malo bolje pozna Damirja Topolka (spomnimo: avtor teh vrstic je o tem že zelo veliko poročal), mu je povsem jasno, da se Topolko pač ne bo tako poceni prodal. Če kdo veliko ve, kar se tiče finančnega in drugega zakulisja cestnih gradbenih poslov z denarjem države, potem je to - Topolko ...

ZA LEBNA ODLOČILNI PRIHODNJI DNEVI

- Če to ne drži, potem bi morala policija opraviti hišne preiskave vsaj še na Futuri in pri ministru Juretu Lebnu, ki ga bremenijo posamezna elektronska sporočila, v katerih med drugim navaja, da bo na koncu on, Leben, odločil o maketi in sprejel odgovornost?! Iz teh sporočil pa tudi skoraj nedvoumno izhaja, da je bil glavni Leben in da je bil pravzaprav on tisti, ki je iz ozadja vlekel vse niti, povezane z razvpito maketo. Zato je bila interna preiskava na direkciji za ceste, s katero se danes hvali Jure Leben in so jo uvedli šele po izbruhu afere v javnosti, samo tako imenovani "damage control" in sprenevedanje, saj naj bi - pozor! - preiskovali zgolj to, kar so sami vodili (spodaj):

From Jutre Leben (14. 11. 2017) to ... "From Jure Leben (14. 11. 2017) to ..."

Elektronska sporočila, povezana z maketo, ki jih je, predvidevamo, včeraj med hišnimi preiskavami zasegla tudi policija.pdf

Za Jureta Lebna, ki je po padcu ministra Marka Bandellija in Dejana Prešička zdaj že tretji minister vlade Marjana Šarca na vrsti za odhod in od včeraj hodi, kot pravimo, s tarčo na prsih, bodo odločilni že prihodnji dnevi. Od včeraj pozno popoldne, ko se je vrnil iz Helsinkov in po telefonu poklical tudi avtorja teh vrstic ter zavrnil odgovornost za maketo, njegova ministrska kariera po logiki stvari visi na nitki. Če bi ali bo policija nekoliko "razširila preiskavo" ali pa bi in bo predsednik vlade Marjan Šarec zahteval politično odgovornost, potem bi in bo Jure Leben kot minister moral oditi. Pri tem bo ogromno odvisno tudi od medijev, če ne celo največ. Ali bo medijski pritisk na Lebna dovolj velik, da se bo "odločni" predsednik vlade Marjan Šarec pač moral odločiti?!

Mimogrede, Jure Leben naj bi pred nekaj tedni popustil pod zakulisnimi pritiski agencije Pristop ter po novem letu kakor ni podaljšal svetovalne pogodbe Sebastjanu Jeretiču, se pa zdaj menda že pogovarjalo za naprej.

- Agencija Futura, nekdanja hišna agencija LDS, zraven pa so bili tudi pri tisti famozni kampanji Pahorjeve vlade ob - za Pahorjevo vlado - propadlem pokojninskem referendumu, kjer je bila prvi obraz Pahorjeve vlade med referendumsko kampanjo starleta Urša Čepin, kasneje dokumentirano razkrinkana tudi kot prikrita prostitutka, je v drugi polovici mandata Cerarjeve vlade Futura ponovno doživela finančni razcvet, seveda na račun davkoplačevalcev:

Agencija Futura je iz proračuna doslej prejela že več milijonov evrov, novi razcvet z denarjem davkoplačevalcev pa je doživela v drugi polovici vlade Mira Cerarja (vir: Erar) Agencija Futura je iz proračuna doslej prejela že več milijonov evrov, novi razcvet z denarjem davkoplačevalcev pa je doživela v drugi polovici vlade Mira Cerarja. (vir: Erar)

Za osvežitev spomina: Futura je po padcu zakoncev Igorja in Tijane Arih ter famoznega izraelskega svetovalca Eisina Asafa prevzela tudi volilno kampanjo Mira Cerarja in SMC pred parlamentarnimi volitvami junija 2018.

BIVŠA ZAKONCA PELKO ...

TODA VEDNO SKUPAJ NA PRORAČUNSKEM DENARJU

- Nataša Pelko je nekdanja soproga propadlega politika Stojana Pelka (LDS, Zares, Pozitivna Slovenija, Zavezništvo Alenke Bratušek ...), dolgoletnega tesnega sodelavca Gregorja Golobiča (LDS in Zares), ki je skupaj s Futuro med volilno kampanjo svetoval Miru Cerarju, zdaj pa prevzema posle šefa Cerarjevega kabineta na ministrstvu za zunanje zadeve. In kaj mislite, kje se je padcu Cerarjeve vlade zaposlila Nataša Pelko?! Direktno na 2. tiru, kot uslužbenka vladnega podjetja 2TDK, d. o. o.! Res neverjetno!

Spomnimo, Stojana Pelka, tudi nekdanjega državnega sekretarja za kulturo v času Pahorjeve vlade na listi stranke Zares, smo s prsti v marmeladi takole zasačili aprila 2016, na denarju ministrstva za kulturo - vir.

OZADJE: ŠAREC, ČRNČEC, BRATUŠKOVA ...?!

- Hkrati se širijo govorice, da naj bi za včerajšnjo policijsko akcijo stala Marjan Šarec in njegov svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki naj bi tako potapljala SMC pred prihajajočimi volitvami v evropski parlament. No, to je včeraj na twitterju širil tudi lider opozicijske SDS Janez Janša.

- Iz krogov blizu Jureta Lebna pa prihajajo informacije, da naj bi za vsem tem stala Alenka Bratušek in prej omenjeni izraelski svetovalec za politični marketing Eisin Asaf, ki je delal tudi za Bratuškovo, podprta z denarjem Kolektorja in Stojana Petriča, glavnega pretendenta za gradbene posle, povezane z 2. tirom. Bratuškova, ki se je po aferi Bandelli tako rekoč umaknila iz dnevne politike in se vsaj navidezno ukvarja samo še z gradbenimi posli ministrstva za infrastrukturo, saj se v svoj drugi resor - energetiko kot ministrica menda ne upa spustiti, ker so tam Gregor Golobič in drugi, zanjo premočni igralci, naj bi vse dosedanje akterje 2. tira počasi izločala iz igre in se tako poskušala vzpostaviti kot tista političarka, ki je vse uredila ...

* Objavo elektronskih sporočil je avtor teh vrstic včeraj napovedal na twitterju.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jure leben Damir Topolko Direkcija za ceste ministrstvo za infrastrukturo SMC miro cerar Alenka Bratušek Futura Pristop Janez Janša marjan šarec damir crnčec Stojan Pelko Nataša Pelko Eisin Asaf Tijana in Igor Arih Vital Verlič Borut Pahor Urša Čepin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Maketa! Vse povezano: SMC-agencija Futura-bivša zakonca Pelko. Po Prešičku in Bandelliju zdaj visi minister Jure Leben?!