objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 19. februar 2019 ob 06:55

Skrivnost izobrazbe politika Matjaža Nemca. Zakaj je hodil na državno šolo, maturiral pa na zasebni? Je res 7-krat padel?!
Bilo bi prav in pošteno do javnosti, da Nemec, ki zdaj kandidira celo za evropskega poslanca, enkrat končno sam pove, kaj točno se je dogajalo z njegovo maturo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Čeprav je Matjaž Nemec (na sliki desno Jan Prednik) poklicni politik že celo vrsto let, njegovih političnih stališč do posameznih konkretnih vprašanj praktično ne poznamo, saj se je v javnosti doslej pojavljal predvsem po rumenih revijah in ob organizaciji dobrodelne nogometne tekme v domačih Biljah.

PRAVIJO MU TUDI MATURANT

Matjaž Nemec, tudi nesojeni predsednik Nogometne zveze Slovenije, je že celo vrsto let politik, toda njegov lik in delo sta zavita v precejšnjo skrivnost. Je bivši podpredsednik državnega zbora, danes pa poslanec, podpredsednik Socialnih demokratov, predsednik parlamentarnega odbora za zunanje zadeve in zdaj še kandidat SD za evropskega poslanca. Same eminentne funkcije, bi rekli celo, "nema šta nema". A hkrati polno skrivnosti, čeprav gre pri Nemcu za absolutno javno osebnost?!

Naštejmo jih nekaj, ki se jih večinski mediji začuda, saj gre za vrhunsko ambicioznega politika, tako rekoč ne dotaknejo:

- Matjaž Nemec je večkrat javno lagal ali vsaj zavestno dopuščal laži predvsem tabloidnih medijev, da je (bil) "osebni tajnik" Boruta Pahorja, čeprav to ni bilo res. Ko je delal v Pahorjevem kabinetu, takrat je bil Pahor še predsednik vlade, je bil Nemec zaposlen na delovnem mestu asistenta tedanje šefinje kabineta Simone Dimic. Nič več in nič manj kot to.

- Pred nedavnim je (spet) dokumentirano lagal, da sta še vedno skupaj z ženo Iryno Osypenko, nekdanjo manekenko ukrajinskega rodu, čeprav ga je Osypenkova že davno zapustila (vir).

- Mediji nikoli niso preiskovali govoric in informacij, ali je Nemec kot politik in prek zvez res "pritiskal" na državna podjetja, naj odkupujejo kiparska dela njegovega pokojnega očeta, znanega kiparja Negovana Nemca.

- Četudi je Nemec poklicni politik že celo vrsto let, njegovih političnih stališč do posameznih konkretnih vprašanj praktično ne poznamo, saj se je v javnosti doslej pojavljal predvsem po rumenih revijah in ob organizaciji dobrodelne nogometne tekme v domačih Biljah. Se je pa zadnjih nekaj dni prelevil v prav histeričnega borca proti napol namišljenemu fašizmu in predsedniku evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju zaradi nedavnih čudnih izjav tega italijanskega politika v Bazovici.

- Pred kratkim, januarja, so nekateri mediji zabeležili, da je italijanska policija zaradi trgovine z mamili pridržala tudi "Novogoričanko L. N." (ime in priimek sta znana avtorju teh vrstic), gre pa, vsaj po naših informacijah, za sorodnico politika Matjaža Nemca. Ko smo ga takrat vprašali za komentar, se je najprej sprenevedal, da ne ve, za kaj gre, ko smo ga potem vprašali, kako, ali niti te sorodnice ne pozna, saj Bilje pač niso New York, pa je le priznal, da jo pozna, in dodal, da "ni seznanjen s tem, kaj se dogaja v življenju vseh njegovih sorodnikov".

- Praktično povsem mimo večinskih medijev je kot naročena izpuhtela tudi sodna zgodba Matjaža Nemca, ko je bil uradno obtožen pretepa svojega nekdanjega očima in bivšega legendarnega direktorja novogoriškega Hita - Danila Kovačiča. Teflonski Nemec pač, seveda po zaslugi medijev.

MATURA ŠELE PRI 27 LETIH. IN ŠE TO ZASEBNO, ZA PLAČILO?!

Morda največja skrivnost politika Matjaža Nemca pa je njegova famozna izobrazba. Po doslej znanih podatkih je obiskoval novogoriško gimnazijo (v uradnem življenjepisu, objavljenem na portalu državnega zbora, to sicer nima navedeno), kjer pa menda ni zmogel maturirati. Po urbani legendi, ki kroži na politično-medijski sceni, naj bi celo sedemkrat padel, tako se govori, zato mu pravijo tudi "maturant", potem pa je nenadoma maturiral na zasebni šoli CDI Univerzum, ko je bil star - ne boste verjeli - 27 let! Seveda za plačilo!

Vir: Državni zbor Vir: Državni zbor

Potem ko je odkril plačljivo zasebno šolstvo, mu je šolanje očitno steklo. Pet let kasneje, spet na zasebni šoli - IBS Mednarodni poslovni šoli v Ljubljani, je diplomiral in štiri leta kasneje na tej isti zasebni šoli tudi magistriral. Da je magister, si je dal - kot eden zelo redkih - ponosno vstaviti tudi v svoj profil na twitterju. Nekateri njegovi poslanski kolegi sicer zatrjujejo, da Nemec v resnici sploh ni magister znanosti, na twitterju pa naj bi ta naziv, kot ugotavljajo njegovi politični kolegi, cinično, po freudovsko, imel zaradi "kompleksa":

Pri tem je tudi ali celo najbolj zanimivo, da je Matjaž Nemec kot vidni član stranke SD odločno za javno, državno šolstvo in proti zasebnemu šolstvu, čeprav je vse svoje šolske uspehe izrecno dosegel v zasebnih šolah, ne javnih. Kar pomeni najmanj, da politik Matjaž Nemec eno govori, drugo pa kot Matjaž Nemec dela!

NAJ POLITIK SAM POVE, KAJ JE BILO Z NJEGOVO MATURO!

Vsekakor pa je politik Matjaž Nemec slovenski javnosti dolžan vsaj svoje osebno pojasnilo, morda ravno zdaj, ko se pravkar uradno poteguje celo za evropskega poslanca, kaj natančno se je dogajalo z njegovo maturo ...?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Nemec Borut Pahor Socialni demokrati Iryna Osypenko simona dimic Antonio Tajani Negovan Nemec Danilo Kovačič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Skrivnost izobrazbe politika Matjaža Nemca. Zakaj je hodil na državno šolo, maturiral pa na zasebni? Je res 7-krat padel?!