objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 19. februar 2019 ob 06:55

Skrivnost izobrazbe politika Matjaža Nemca. Zakaj je hodil na državno šolo, maturiral pa na zasebni? Je res 7-krat padel?!
Bilo bi prav in pošteno do javnosti, da Nemec, ki zdaj kandidira celo za evropskega poslanca, enkrat končno sam pove, kaj točno se je dogajalo z njegovo maturo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Čeprav je Matjaž Nemec (na sliki desno Jan Prednik) poklicni politik že celo vrsto let, njegovih političnih stališč do posameznih konkretnih vprašanj praktično ne poznamo, saj se je v javnosti doslej pojavljal predvsem po rumenih revijah in ob organizaciji dobrodelne nogometne tekme v domačih Biljah.

PRAVIJO MU TUDI MATURANT

Matjaž Nemec, tudi nesojeni predsednik Nogometne zveze Slovenije, je že celo vrsto let politik, toda njegov lik in delo sta zavita v precejšnjo skrivnost. Je bivši podpredsednik državnega zbora, danes pa poslanec, podpredsednik Socialnih demokratov, predsednik parlamentarnega odbora za zunanje zadeve in zdaj še kandidat SD za evropskega poslanca. Same eminentne funkcije, bi rekli celo, "nema šta nema". A hkrati polno skrivnosti, čeprav gre pri Nemcu za absolutno javno osebnost?!

Naštejmo jih nekaj, ki se jih večinski mediji začuda, saj gre za vrhunsko ambicioznega politika, tako rekoč ne dotaknejo:

- Matjaž Nemec je večkrat javno lagal ali vsaj zavestno dopuščal laži predvsem tabloidnih medijev, da je (bil) "osebni tajnik" Boruta Pahorja, čeprav to ni bilo res. Ko je delal v Pahorjevem kabinetu, takrat je bil Pahor še predsednik vlade, je bil Nemec zaposlen na delovnem mestu asistenta tedanje šefinje kabineta Simone Dimic. Nič več in nič manj kot to.

- Pred nedavnim je (spet) dokumentirano lagal, da sta še vedno skupaj z ženo Iryno Osypenko, nekdanjo manekenko ukrajinskega rodu, čeprav ga je Osypenkova že davno zapustila (vir).

- Mediji nikoli niso preiskovali govoric in informacij, ali je Nemec kot politik in prek zvez res "pritiskal" na državna podjetja, naj odkupujejo kiparska dela njegovega pokojnega očeta, znanega kiparja Negovana Nemca.

- Četudi je Nemec poklicni politik že celo vrsto let, njegovih političnih stališč do posameznih konkretnih vprašanj praktično ne poznamo, saj se je v javnosti doslej pojavljal predvsem po rumenih revijah in ob organizaciji dobrodelne nogometne tekme v domačih Biljah. Se je pa zadnjih nekaj dni prelevil v prav histeričnega borca proti napol namišljenemu fašizmu in predsedniku evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju zaradi nedavnih čudnih izjav tega italijanskega politika v Bazovici.

- Pred kratkim, januarja, so nekateri mediji zabeležili, da je italijanska policija zaradi trgovine z mamili pridržala tudi "Novogoričanko L. N." (ime in priimek sta znana avtorju teh vrstic), gre pa, vsaj po naših informacijah, za sorodnico politika Matjaža Nemca. Ko smo ga takrat vprašali za komentar, se je najprej sprenevedal, da ne ve, za kaj gre, ko smo ga potem vprašali, kako, ali niti te sorodnice ne pozna, saj Bilje pač niso New York, pa je le priznal, da jo pozna, in dodal, da "ni seznanjen s tem, kaj se dogaja v življenju vseh njegovih sorodnikov".

- Praktično povsem mimo večinskih medijev je kot naročena izpuhtela tudi sodna zgodba Matjaža Nemca, ko je bil uradno obtožen pretepa svojega nekdanjega očima in bivšega legendarnega direktorja novogoriškega Hita - Danila Kovačiča. Teflonski Nemec pač, seveda po zaslugi medijev.

MATURA ŠELE PRI 27 LETIH. IN ŠE TO ZASEBNO, ZA PLAČILO?!

Morda največja skrivnost politika Matjaža Nemca pa je njegova famozna izobrazba. Po doslej znanih podatkih je obiskoval novogoriško gimnazijo (v uradnem življenjepisu, objavljenem na portalu državnega zbora, to sicer nima navedeno), kjer pa menda ni zmogel maturirati. Po urbani legendi, ki kroži na politično-medijski sceni, naj bi celo sedemkrat padel, tako se govori, zato mu pravijo tudi "maturant", potem pa je nenadoma maturiral na zasebni šoli CDI Univerzum, ko je bil star - ne boste verjeli - 27 let! Seveda za plačilo!

Vir: Državni zbor Vir: Državni zbor

Potem ko je odkril plačljivo zasebno šolstvo, mu je šolanje očitno steklo. Pet let kasneje, spet na zasebni šoli - IBS Mednarodni poslovni šoli v Ljubljani, je diplomiral in štiri leta kasneje na tej isti zasebni šoli tudi magistriral. Da je magister, si je dal - kot eden zelo redkih - ponosno vstaviti tudi v svoj profil na twitterju. Nekateri njegovi poslanski kolegi sicer zatrjujejo, da Nemec v resnici sploh ni magister znanosti, na twitterju pa naj bi ta naziv, kot ugotavljajo njegovi politični kolegi, cinično, po freudovsko, imel zaradi "kompleksa":

Pri tem je tudi ali celo najbolj zanimivo, da je Matjaž Nemec kot vidni član stranke SD odločno za javno, državno šolstvo in proti zasebnemu šolstvu, čeprav je vse svoje šolske uspehe izrecno dosegel v zasebnih šolah, ne javnih. Kar pomeni najmanj, da politik Matjaž Nemec eno govori, drugo pa kot Matjaž Nemec dela!

NAJ POLITIK SAM POVE, KAJ JE BILO Z NJEGOVO MATURO!

Vsekakor pa je politik Matjaž Nemec slovenski javnosti dolžan vsaj svoje osebno pojasnilo, morda ravno zdaj, ko se pravkar uradno poteguje celo za evropskega poslanca, kaj natančno se je dogajalo z njegovo maturo ...?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Nemec Borut Pahor Socialni demokrati Iryna Osypenko simona dimic Antonio Tajani Negovan Nemec Danilo Kovačič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-24 11:13:52


Ljudje, čudnih obrazov, ki vodijo to državo, kateri so klovna postavili na oblast, so z njim vred po izgledu, mentaliteti, stopnji kulturnega razvoja in načinu razmišljanja precej bližje balkanskim plemenom in orientalskim divjakom kot Slovencem. V tem kontekstu je vsaj zame isti kurac in enak nivo varnostnega tveganja, če se mi na vratih pojavijo Kučan, Jankovič, Šarec ali Iračan, Sirijec in Maročan. V obeh primerih se zavem, da nekaj hočejo od mene in ti mi bodo, tudi na silo, hoteli odvzeti to...Doživeli smo eksodus balkanskih plemen v našo deželo, zdaj se vrši tzv. islamizacija. Sistemsko...To je en vidik težav z južno mejo, ki ga oblastniki sploh ne zaznajo, drug pa se izraža s prioritetami mafijskega ustroja države. Golobiči, Šetinci, Zemljariči in Biščaki, pač ne živijo od varnosti države pač pa od konkretnih projektov marionetne vlade. Denarja za vojsko in ljudi ob meji preprosto zmanjka, preden se nasiti vse te jebivetre. Zato je predvsem zelo priročno in dobrodošlo, da se nekaj tega cvenka da pridobiti tudi v Bruslju, kamor niti klovn ne gre rad proti nagradi. Tako je vajen še iz veseljačenj po gasilskih feštah in privatih žurih. Ciganka, ki jo tja pošilja, res nima pojma o ničemer, vonj po denarju pa ji že zdaj vleče nasmeh do ušes. Vsekakor sta oba s predsednikom v Slovenijo prišla po migrantski poti. Nekaj izkušenj imata. Razumeta te, ki srečo poizkušajo zdaj. Razumem tudi jaz Šarca, da se je pred mano ogradil s trimetrsko ograjo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Skrivnost izobrazbe politika Matjaža Nemca. Zakaj je hodil na državno šolo, maturiral pa na zasebni? Je res 7-krat padel?!