objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 23. februar 2019 ob 08:26

Gotovi so. Leben je sesut, Počivalšek se infantilno spreneveda, Cerar, ponižan na celi črti, pa sploh ne ve, kaj se dogaja!
Koruptivna SMC pred dokončnim kolapsom: tudi prijateljica Violeta Bulc izdala Mira Cerarja in spet se postavlja vprašanje, kje je 5 milijonov evrov, ki so izpuhteli z bančnega računa stranke SMC?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

... Ključni akterji tega kolapsa SMC pa so ministri Miro Cerar, Jure Leben in Zdravko Počivalšek.

CERAR?! SMC?! GOTOFI SO!

Po vnovičnem izbruhu afere z maketo se je Cerarjeva stranka SMC, že nekaj časa najkoruptivnejša stranka v državi, znašla pred dokončnim kolapsom.

Ali, kot bi rekli Štajerci, gotofi so! Ključni akterji tega kolapsa SMC pa so ministri Miro Cerar, Jure Leben in Zdravko Počivalšek.

CERAR

- Miro Cerar, minister za zunanje zadeve in lider SMC, doživlja notranjepolitični poraz za porazom, na javni sceni pa ponižanje za ponižanjem. Za skupni nastop LMŠ, SMC in SAB na prihajajočih volitvah v evropski parlament (26. maja) jih je že pred časom odpikal Marjan Šarec, potem je možno skupno listo SMC, SAB in DeSUS, ki jo je javno ponudil Cerar, nemudoma odpikal Karl Erjavec, zdaj pa Cerar ponižno prosi Alenko Bratušek, da bi naredila skupno listo vsaj onadva, čeprav je Bratuškova že dala javno vedeti, da se v njeni Stranki Alenke Bratušek nagibajo k temu, da bi na evropske volitve šli samostojno, kandidatno listo SAB pa bi vodil sekretar njene stranke in dolgoletni osebni zaupnik Alenke Bratušek - Jernej Pavlič.

Pred tremi dnevi smo že prvi poročali, da je Cerarja odpikala tudi Violeta Bulc, sicer njegova osebna in družinska prijateljica, ki je evropska komisarka postala izključno po zaslugi - Mira Cerarja (spodaj - vir: Twitter):

... in prav tako je ponudbo Mira Cerarja, da bi kandidiral za evropskega poslanca na listi SMC, zavrnil tudi nekdanji slovenski evropski komisar Janez Potočnik.

Naši viri iz SMC pravijo, da Miro Cerar z novo - nosečo - spremljevalko Mojco Stropnik, novimi zobmi in brez očal (še vedno) plava nad oblaki ter mu v resnici sploh ni jasno, kaj se (mu) dogaja. Zdaj, ob izbruhi afere z maketo, kjer se ponovno potrjuje vsa koruptivnost SMC, pa se je tudi popolnoma izgubil. Govori in opravičuje se skoraj dobesedno v tistem znamenitem bizarnem slogu svoje zdaj že pokojne mame Zdenke Cerar, ministrice za pravosodje, generalne državne tožilke in visoke političarke LDS, češ, "vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje" ...

LEBEN

- Minister za okolje in prostor Jure Leben je, pravijo, "čisto sesut", ima pa očitno to "dobro" lastnost, da (še) vedno govori, da ni nič kriv. Toda elektronska sporočila, ki dežujejo v medije, čeprav doslej še niso bila objavljena, dokazujejo tudi njegovo osebno in direktno vpletenost v sporno in koruptivno zgodbo o maketi, ne samo prek elektronskih sporočil "navadne piarovke Nataše Pelko", ki je itak, saj to je vendar vsakomur jasno, delala izključno po njegovih navodilih (spodaj):

Na dan pa ob ministru Lebnu prihajajo še druge zgodbe. Napete zgodbe o tem, kako je zamenjal več kot deset vodilnih uradnikov ministrstva, po SMC-jevskem in zasebnem ključu, kako grob, ukazovalen in poln sebe je do podrejenih sodelavcev - uradnikov (nekaterim denimo govori, da jih noče niti videti v svoji bližini), kako vse svoje napake pokriva po enakem ključu (s piarovskimi spini in dogovorjenimi naklonjenimi intervjuji ravno ob pravem času, tudi bogato poplačanimi z denarjem davkoplačevalcev, o čiščenju raznih kanalov in predstavljanju sebe kot velikega borca za okolje, ko gre zares, recimo ob Magni, pa strahopetno "stisne zobe", kar bi v državah zahodne Evrope avtomatično odneslo vsakega okoljskega ministra), slišati je, da naj bi večkrat govoril, da mu to in to "naroča šef", pri čemer misli na Mira Cerarja, slišati je tudi zgodbe o spolzkih SMS-jih, ki naj bi jih pošiljal nekaterim novinarkam*, najbolj pa naj bi ga poleg makete bremenili tako imenovani "lobistični stiki", ki so v njegovem primeru izrecno nezakoniti. Po neposrednih informacijah avtorja teh vrstic je ta afera tik pred izbruhom, zato sem pred tremi dnevi tudi objavil spodnji tvit. Gre pa za ministra Lebna:

Afera z maketo je - po nedavnih kriminalističnih preiskavah - sicer že tretja velika afera Jureta Lebna (po famoznih BMW-jih in njegovem tastu med vlado Boruta Pahorja ter spornem nazivu magister, zaradi katerega bi moral kot državni sekretar odstopiti že takoj na začetku mandata Cerarjeve vlade), zato bo predsednik vlade Marjan Šarec moral zelo hitro revidirati svoje stališče, da Jure Leben ni osebno naročal makete in da ni med preiskovanimi ...?! Po naših zanesljivih informacijah namreč kriminalistična policija že širi preiskavo sporne makete na domnevno nezakonito financiranje stranke SMC.

Jure Leben je po naših informacijah tudi osebno določil agencijo Futura za vodenje vladne referendumske kampanje za 2. tir (ne nazadnje, tudi sam se je hvalil na televiziji, da vse vodi on), konkurenčni agenciji ProPiar, ki se je prav tako prijavila na takratni javni razpis ministrstva za infrastrukturo, pa je v pogovorih dejal, naj se ne pritožijo zoper izbor Future, ter jim v zameno za molk kar direktno obljubil, da bodo tudi oni kasneje dobili nekaj (posla, denarja?) pri drugem tiru.

Izbor agencije Futura seveda ni bil golo naključje. Gre za hišno agencijo dela tranzicijske levice - LDS in Zares, ki je med drugim vodila tudi referendumsko kampanjo za pokojninsko reformo z Urško Čepin v glavni vlogi ter finančno, seveda prek državnega denarja, vzdrževala hišni spletni portal LDS in Zares Vest.si, kjer sta bila med glavnimi Jani Sever, bivši odgovorni urednik revije Mladina, in sedanji tiskovno predstavnik Socialnih demokratov Denis Sarkič, dokler na Vest.si niso dokončno finančno propadli. S Futuro je pri omenjeni referendumski kampanji in kasneje pri - zadnji - volilni kampanji sodeloval tudi Stojan Pelko, dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča (zato v medijih, ki jih večinsko obvladuje tranzicijska levica, Pelko velja za praktično nedotakljivega) in bivši predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek, ki zdaj prevzema vodenje kabineta zunanjega ministra Mira Cerarja. Več o tem smo že objavili v članku z naslovom "Vse je povezano". No, Stojan Pelko je tudi nekdanji mož Nataše Pelko, ki je po zamenjavi Cerarjeve vlade dobila službo na podjetju 2TDK, d. o. o. (vir: Požareport), kjer delajo drugi tir. Zato je eden od vrhuncev včerajšnjega sprenevedanja Mira Cerarja tudi to, ko pravi, da SMC ni poslovala s Futuro. Seveda je, toda plačila za Futuro niso šla z bančnega računa SMC, ampak direktno iz državnega proračuna. Kar bi morala, no, vsaj morala tudi zlahka dokazati kriminalistična preiskava.

Gre pa za milijone in milijone evrov, kar je vse lepo razvidno s portala Erar, uradne aplikacije Komisije za preprečevanje korupcije (spodaj):

POČIVALŠEK

- Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je prav tako med prvaki infantilnega sprenevedanja znotraj stranke SMC. Lep primer je Magna v občini Hoče - Slivnica. Počivalšek in Cerar sta poseben zakon o Magni, lex Magna, dosegla s konkretno obljubo o 3500 delovnih mestih! Potem sta Počivalšek in Cerar z Magno Steyr podpisala - za Slovenijo izrazito škodljivo - pogodbo o samo 1000 delovnih mestih (celotno pogodbo si lahko preberete tukaj):

Magna - Pogodba.pdf

... zdaj pa jih Magna zaposluje samo 200!? Od tega po zdajšnjih informacijah 2 lokalna delavca iz Hoč, večino preostalih Slovencev pa je pripeljala nazaj iz obratov Magne v avstrijskem Gradcu - na nižjo plačo. Kljub temu smo Magni prek Cerarjeve vlade skoraj zastonj dali 100 hektarjev kmetijske zemlje pod Pohorjem in 18 milijonov evrov subvencije. Zadnja farsa pred očmi slovenske javnosti s pridobivanjem okoljevarstvenega dovoljenja, spet v režiji ministra Zdravka Počivalška in na koncu tudi ministra Jureta Lebna, pa je dokazala ne samo vso pokvarjenost in prodanost duš slovenskih nevladnih "zelenih" organizacij, ampak tudi dejstvo, da je slovenska vlada dovolila gradnjo Magne v Hočah na črno, ob dokazanih kršitvah zakona o vodah. In to isti ljudje, Cerar in kompanija, ki so v ustavo sami zapisali pravico do čiste vode.

To je res popolna farsa!

Zdravka Počivalška pa tako ali drugače bremeni tudi afera KLI Logatec in DUTB (slaba banka), kjer bo po logiki stvari moral pričati tudi pred napovedano parlamentarno komisijo za preiskavo spornih poslov slabe banke.

Pri tem pa je zanimivo in pomenljivo, da Počivalšek že nekaj časa goji ambicije, da bi namesto Cerarja prevzel SMC, zato ni čisto izključeno, da Počivalšek in Leben ne načrtujeta znotrajstrankarskega puča zoper Cerarja, če bo "zagustilo" in bosta mislila, da se želi Cerar zaradi svoje lastne obrambe znebiti najprej Lebna, potem pa morda še Počivalška. Jure Leben je sicer podobno kot Violeta Bulc s Cerarjem povezan tudi družinsko.

KJE JE 5 MILIJONOV EVROV - IZGINULIH Z RAČUNA SMC?! 

Na koncu pa je treba spet postaviti vprašanje, ki ga je že aprila lani, torej še pred junijskimi parlamentarnimi volitvami, javno postavil Bojan Krajnc, bivši poslanec SMC, skratka insajder znotraj SMC (vir: Požareport): Kam je - z bančnega računa SMC - izpuhtelo pet (5) milijonov evrov? (spodaj)

Po naših zanesljivih informacijah iz SMC o tem - kam je šlo teh 5 milijonov evrov, največ vedo tako rekoč "izginuli" vidni in prej izjemno vplivni član ožjega vodstva SMC Aleksandar Kešeljević (še na ljubljanski Ekonomski fakulteti, kjer je zaposlen, ga redko vidijo - menda pride in gre, pravijo naši viri, ker naj bi mu bilo nerodno), sedanji generalni sekretar SMC Andrej Klemenc in seveda Miro Cerar! 

* Avtor teh vrstic poudarja, da omenjenih SMS-sporočil osebno ni videl, je pa govoril z nekaterimi politiki, ki mu zatrjujejo, da so jih.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar SMC jure leben zdravko počivalšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Gotovi so. Leben je sesut, Počivalšek se infantilno spreneveda, Cerar, ponižan na celi črti, pa sploh ne ve, kaj se dogaja!