objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 6. marec 2019 ob 06:48

Šarec ponavlja vajo Vilfan. Tudi njegova kandidatka za evropsko poslanko že med davčnimi neplačniki in hudo zadolžena!
Vsi obrazi in vse firme Šarčeve kandidatke Katje Damij ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec in njegova lista kandidatov za evropski parlament

Katja Damij je trenutno lastnica in direktorica podjetja Lartis, ki se je prej imenovalo Temna luna d.o.o., registriranega za vse, od peke kruha do izdelave parfumov. Ni da ni ... Katja Damij je trenutno lastnica in direktorica podjetja Lartis, ki se je prej imenovalo Temna luna 44, d. o. o., in je registrirano za vse, od peke kruha do izdelave parfumov, pa direktorica Val Arta, d. o. o., direktorica in solastnica podjetja Tad, d. o. o., ter solastnica in direktorica podjetja Pravo zavarovanje, d. o. o. Ni da ni ...

DAVKI, BLOKADE, ZADOLŽENOST

Čeprav sta praktično celotno medijsko pozornost med osmimi kandidatkami in kandidati Liste Marjana Šarca za evropski parlament pričakovano pobrala nosilka liste, novinarka Pop TV Irena Joveva, ter državni sekretar na ministrstvu za obrambo Klemen Grošelj (sicer nekdanji član trdega jedra stranke Zares pod vodstvom Gregorja Golobiča, še posebej znan po Zaresovem propadlem poskusu prevzema poslovodstva Pošte Slovenije v času Pahorjeve vlade ob medijski asistenci tedanje novinarke Pop TV Katje Šeruga - to je konec leta 2016, ko je bil Grošelj, takrat še vodja kabineta Zaresove ministrice za gospodarstvo Darje Radić, tudi predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije), vsi ostali so namreč širši javnosti popolnoma neznani, je po svoje vsaj enako zanimiva tudi četrta Šarčeva kandidatka za evropsko poslanko - famozna magistra Katja Damij (vir).

Predvsem zato, ker se je kot direktorica in solastnica številnih zasebnih podjetij, tako rekoč male podjetniške hobotnice, že znašla na seznamu davčnih neplačnikov, med blokiranimi transakcijskimi računi, še danes pa jo bremeni tudi visoka finančna zadolženost. Marjan Šarec kot predsednik vlade in Liste Marjana Šarca s Katjo Damij tako na nek način ponavlja svojo prejšnjo vajo s Petrom Vilfanom. To so nekatere podrobnosti:

HOBOTNICA: LARTIS, PRAVNO ZAVAROVANJE, TAD IN VAL ART, D. O. O.

Vir: Gvin Vir: Gvin

Podjetje Lartis, d. o. o., sicer registrirano za podjetniško in poslovno svetovanje pa tudi za peko kruha in izdelavo parfumov, torej ni da ni, je Damijeva registrirala 11. maja 2017 in se je nekaj časa imenovalo Temna luna 44, d. o. o. Katja Damij je tudi edina lastnica tega podjetja.

V družbi Pravo zavarovanje, d. o. o. (vir - Gvin):

... ki "premore", kot lahko razberemo iz javno dostopnih podatkov, tudi katastrofalno slabo poslovno bilanco, beleži izgube in visoke dolgove, je Katja Damij solastnica skupaj z - verjetno gre za sorodnico - Ano Damij in očetom Talibom Damijem. Slednji je profesor na ljubljanski Ekonomski fakulteti, kjer pa se o njem širijo najmanj "nenavadne govorice".

No, Katjina sestra Nadja Damij pa je nekdanja zasebna partnerka Boruta Rončeviča, generalnega sekretarja ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport v času druge vlade Janeza Janše.

Sledi podjetje Tad, d. o. o. (vir: Gvin):

... in prav tako slaba bilanca, je visoko zadolženo in se je prav tako že znašlo na seznamu davčnih neplačnikov. Poleg gospe Katje Damij sta tudi v tem podjetju solastnika še sestra Ana Damij in oče Talib Damij.

Potem je tukaj še podjetje Val Art, d. o. o., kjer je Katja Damij "samo" direktorica, pri čemer je morda zanimivo, da je ta družba čisto naključno registrirana na istem naslovu kot širši javnosti znana agencija za meritve javnega mnenja Mediana. Tudi podjetje Val Art, d. o. o., je leta 2017 imelo prejkone skromnih 14 tisoč evrov prihodkov in 334 evrov dobička:

Iz zasebnega zavoda Aurescu, kjer je bila Katja Damij ustanoviteljica, ponovno skupaj z Ano Damij, pa je nadobudna Šarčeva kandidatka za evropsko poslanko že izstopila. Bančni računi tega zavoda so sicer še vedno blokirani (vir: Gvin):

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Lista Marjana Šarca Irena Joveva klemen grošelj Karja Damij Ana Damij Talib Damij Ekonomska fakulteta v Ljubljani Peter Vilfan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Šarec ponavlja vajo Vilfan. Tudi njegova kandidatka za evropsko poslanko že med davčnimi neplačniki in hudo zadolžena!