objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 3. april 2019 ob 07:00

Laži in sprenevedanja. Katja Damij, sporna Šarčeva kandidatka za evroposlanko, je padla zaradi razkritij na Požareportu.
Menda naj bi njeno zamenjavo osebno zahteval Marjan Šarec, speljal jo je generalni sekretar LMŠ Brane Kralj, zgodila pa se je že pred dvema tednoma ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Politične stranke, v tem primeru Lista Marjana Šarca, očitno kadrujejo kar na cesti, tistega, ki pač pride mimo, tako ali drugače. Pri tem pa, kot kaže, niti minimalno ne preverjajo osebnih ali poslovnih zgodb in ozadij teh ljudi?! (foto: Peter Jančič)

DAVKI, BLOKADE, ZADOLŽENOST (II.)

Katja Damij, sporna in zdaj že nesojena kandidatka za evropsko poslanko na Listi Marjana Šarca, ni odstopila od kandidature zato, ker bi želela nadaljevati svojo podjetniško kariero, kot to sporoča sama prek facebooka:

... ali pa Lista Marjana Šarca prek svoje uradne spletne strani oziroma kar prek časopisa Delo. Ne, Katjo Damij so kot kandidatko za evropsko poslanko umaknili po razkritjih na Požareportu, dokumentiranih razkritjih o njenem spornem poslovanju, ki smo jih objavili praktično takoj po tem, ko je Marjan Šarec predstavil seznam kandidatov Liste Marjana Šarca za majske volitve v evropski parlament, s "presenetljivo" nosilko liste novinarko Ireno Jovevo na čelu.

V omenjenem članku, objavljenem 6. marca ...

... smo razkrili skorajda bizarno podjetniško hobotnico famozne magistre Katje Damij, pravzaprav hobotnico njene celotne družine, saj se pri njenih podjetjih in zavodih pojavljajo kar štirje Damijevi. Poleg Katje še Ana Damij, Talib Damij (gre za profesorja na ljubljanski Ekonomski fakulteti, o katerem se sicer širi ne najbolj strokoven sloves) in Nadja Damij, nekdanja zasebna spremljevalka Boruta Rončeviča, visokega uslužbenca druge Janševe vlade. Mimogrede, Katja in Nadja Damij se fizično razlikujeta kot ogenj in voda, Nadja je namreč svetlolasa in po splošnih lepotnih kriterijih tudi prava lepotica.

PO OBJAVI NAŠEGA ČLANKA SE ZAČNE DOGAJATI ...

Več o podjetniški hobotnici Katje Damij si lahko preberete tukaj (vir). Po predstavitvi njene kandidature se pri njenem podjetništvu tudi ni zgodilo nič posebnega in že samo to je dokaz, da gre pri umiku kandidature v smislu "nadaljevanja podjetniške kariere" za čisto navadno sprenevedanje, za laž, se je pa po objavi našega članka 6. marca začelo na polno dogajati v zakulisju.

- Katja Damij je po elektronski pošti začela panično obveščati poslovne partnerje, da je z njo vse v redu. Kar pa ni (bilo) res, saj so javno dostopni podatki poslovnih baz dokazovali, da gre pri njeni podjetniški hobotnici za neplačevanje davkov, blokade transakcijskih računov in visoko zadolženost.

- Na avtorja teh vrstic so se tudi direktno obrnili poslovni partnerji Katje Damij, ki so hkrati sami opažali "nekatere neetične menedžerske prakse" pri podjetju Katji Damij, kar je seveda letelo na kandidatko LMŠ za evropsko poslanko:

ZLATO! IN SREBRO.

- Na dan pa so prihajale tudi informacije o nekaterih skrajno nenavadnih potezah novopečene političarke na evropski listi Liste Marjana Šarca. Čeprav se Katja Damij javno predstavlja kot predavateljica in strokovnjakinja za mrežni marketing, se po navedbah naših virov največ ukvarja s prodajo zlata, tudi za gotovino, kar ne nazadnje dokazuje tudi oglas, ki ga je pod šifro "Zlato" že januarja leta 2016 objavila na spletnem portalu Med.Ovet.Net (faksimile).

Katja Damij je takrat - med drugim - delala tudi v zavodu Auresko, ki se je kasneje znašel v rdečih številkah. Po še ne povsem preverjenih informacijah naj bi partnerjem v omenjenem zavodu poskušala celo ukrasti 80 dekagramov zlata, vrednega približno 40 tisoč evrov. In šele ko naj bi ji zdaj že bivša dva od partnerjev v tem zavodu (Damijeva je namreč kasneje Auresko zapustila) zagrozila s policijo, naj bi zlato prinesla nazaj. Prodajo kovancev zlata ali srebra prek podjetja Tad, d. o. o., je možno preveriti tudi s klicem na mobilno telefonsko številko 041 444 001, javno objavljeno v oglasu na Med.Over.Net, čeprav mi po objavi našega članka nismo imeli prave sreče, saj je Damijeva trmasto prekinjala klice.

ZAMENJAVO NAJ BI NATO OSEBNO ZAHTEVAL ŠAREC?!

Po naših informacijah je Katja Damij kot kandidatka za evropsko poslanko v resnici padla že pred dvema tednoma, torej po objavi našega prvega članka, in takrat, ko smo začeli na terenu preverjati nove informacije o njenem "poslovanju". Menda naj bi njeno zamenjavo osebno zahteval Marjan Šarec, speljal pa jo je generalni sekretar LMŠ Brane Kralj. Namesto Damijeve je na visoko četrto mesto na kandidatni listi LMŠ za volitve v evropski parlament, ki bodo 26. maja, zdaj prišla Tina Heferle, poslanka LMŠ in podpredsednica državnega zbora.

KADROVANJE IN NOVINARSTVO

Pri vzponu in padcu Katje Damij, sicer tudi novopečene ljubljanske mestne svetnice na strankarski listi Liste Marjana Šarca, pa je neverjetno vsaj dvoje:

Prvič. Politične stranke, v tem primeru Lista Marjana Šarca, očitno kadrujejo tako rekoč na cesti, tistega, ki pač pride mimo, tako ali drugače. Pri tem pa, kot kaže, niti minimalno ne preverjajo osebnih ali poslovnih zgodb in ozadij teh ljudi?!

In drugič. Zelo podobno velja tudi za novinarje, ki kakor "poznavalsko" spremljajo politiko. Že ko je Šarec predstavil kandidatno listo LMŠ za evropske volitve, na tiskovni konferenci predsednika vlade in predstavljene liste ni bilo niti enega samega novinarskega vprašanja???!!! Celo za novinarsko kolegico Ireno Jovevo ne?! Nepojmljivo, in še Šarec se je takrat začudil, zakaj ni prav nobenih novinarskih vprašanj. Očitno je za novinarje dobro čisto vse, kar skadruje prava in vladajoča politika?! To velja tudi za prej omenjeni članek v Delu, kjer podpisana novinarka "resnega" časopisa Delo Sandra Hanžič ni preverila niti najbolj osnovnih stvari, povezanih z LMŠ in Damijevo. To je res prava sramota, velika večina novinarjev znotraj večinskih medijev danes ne premore več prav nobene kritične distance do politike oziroma ne počne čisto nič več razen prepisovanja izjav politikov ali plonkanja uradnih spletnih strani političnih strank?!

Če že ne zganjajo direktne politične propagande ...

TAD, D. O. O.

				Vir: Gvin			Vir: Gvin

Za krovno družinsko podjetje družine Damij - Tad, d. o. o., kjer naj bi Damijeva nadaljevala svojo podjetniško kariero namesto politične na evropski ravni, je še vedno značilna slaba bilanca, je visoko zadolženo in se je prav tako že znašlo na seznamu davčnih neplačnikov. Poleg Katje Damij sta tudi v tem podjetju solastnika Ana Damij in Talib Damij.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Katja Damij Lista Marjana Šarca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-24 11:18:21


Vsi ti južnoafriški in indijanski finančni skladi, so nateg z umazanim denarjem, izginulimi milijoni in milijardami eurov, ki so mimo državnih institucij in organov pregona pristali v davčnih oazah. Ko mafija in država operirata z roko v roki... Zdaj se denar vrača in pere skozi razne oblike naložb. Jebivetri, ki se predstavljajo kot vodilni kadri teh skladov zgolj pokrivajo prave kriminalce, kateri se nikoli ne bodo povsem razkrili. Vsi ti zgolj potrebujejo in so ustoličili cirkusanta na čelu vlade, tako, da posel, tudi preko trupel, lahko nemoteno teče naprej. Gre v bistvu za razbojništvo, ki se kaže kot osnovni osnovni postulat tranzicije udbomafijske države na napačni strani ALp...Proizvodnja in preprodaja droge je bila za delovanje države izjemnega pomena že v Jugi in je še zdaj. V tem kontekstu ni pomemno, koliko ljudi je treba ubiti ali pustiti umreti v zaporih. Roka roko umije, država mafiji, mafija državi. Svoje v tem pogledu naredijo tudi mediji, recimo norci iz tednika Mladina, ki se tudi hraijo preko offshore podjetij. S svojimi abotnimi temami ob napadu na krščanstvo in zahodno civilzacijo, poimenovano s fašisti, odvračajo pozornost tistih petih ljudi, ki jih berejo ,od kaznivih dejanj njihovega lastnika in njegovih murgelskih prijateljev. Vse za ljubi kruhek...Povprečnemu upokojencu se paitak težko dopove, da ni Janša kriv, da nimajo tisoč, namesto petstotaka pokojnine, pač pa prej omenjeni razbojniki, ki grabijo po tistem, kar so ustvarili. Država je neozdravljivo gnila in bolna. Biti moraš res ubog na umu, totalno zjeban v glavo, če v tej vukojebini vidiš prihodnost. Država mrtvih postajamo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Laži in sprenevedanja. Katja Damij, sporna Šarčeva kandidatka za evroposlanko, je padla zaradi razkritij na Požareportu.