objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 3. april 2019 ob 07:00

Laži in sprenevedanja. Katja Damij, sporna Šarčeva kandidatka za evroposlanko, je padla zaradi razkritij na Požareportu.
Menda naj bi njeno zamenjavo osebno zahteval Marjan Šarec, speljal jo je generalni sekretar LMŠ Brane Kralj, zgodila pa se je že pred dvema tednoma ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Politične stranke, v tem primeru Lista Marjana Šarca, očitno kadrujejo kar na cesti, tistega, ki pač pride mimo, tako ali drugače. Pri tem pa, kot kaže, niti minimalno ne preverjajo osebnih ali poslovnih zgodb in ozadij teh ljudi?! (foto: Peter Jančič)

DAVKI, BLOKADE, ZADOLŽENOST (II.)

Katja Damij, sporna in zdaj že nesojena kandidatka za evropsko poslanko na Listi Marjana Šarca, ni odstopila od kandidature zato, ker bi želela nadaljevati svojo podjetniško kariero, kot to sporoča sama prek facebooka:

... ali pa Lista Marjana Šarca prek svoje uradne spletne strani oziroma kar prek časopisa Delo. Ne, Katjo Damij so kot kandidatko za evropsko poslanko umaknili po razkritjih na Požareportu, dokumentiranih razkritjih o njenem spornem poslovanju, ki smo jih objavili praktično takoj po tem, ko je Marjan Šarec predstavil seznam kandidatov Liste Marjana Šarca za majske volitve v evropski parlament, s "presenetljivo" nosilko liste novinarko Ireno Jovevo na čelu.

V omenjenem članku, objavljenem 6. marca ...

... smo razkrili skorajda bizarno podjetniško hobotnico famozne magistre Katje Damij, pravzaprav hobotnico njene celotne družine, saj se pri njenih podjetjih in zavodih pojavljajo kar štirje Damijevi. Poleg Katje še Ana Damij, Talib Damij (gre za profesorja na ljubljanski Ekonomski fakulteti, o katerem se sicer širi ne najbolj strokoven sloves) in Nadja Damij, nekdanja zasebna spremljevalka Boruta Rončeviča, visokega uslužbenca druge Janševe vlade. Mimogrede, Katja in Nadja Damij se fizično razlikujeta kot ogenj in voda, Nadja je namreč svetlolasa in po splošnih lepotnih kriterijih tudi prava lepotica.

PO OBJAVI NAŠEGA ČLANKA SE ZAČNE DOGAJATI ...

Več o podjetniški hobotnici Katje Damij si lahko preberete tukaj (vir). Po predstavitvi njene kandidature se pri njenem podjetništvu tudi ni zgodilo nič posebnega in že samo to je dokaz, da gre pri umiku kandidature v smislu "nadaljevanja podjetniške kariere" za čisto navadno sprenevedanje, za laž, se je pa po objavi našega članka 6. marca začelo na polno dogajati v zakulisju.

- Katja Damij je po elektronski pošti začela panično obveščati poslovne partnerje, da je z njo vse v redu. Kar pa ni (bilo) res, saj so javno dostopni podatki poslovnih baz dokazovali, da gre pri njeni podjetniški hobotnici za neplačevanje davkov, blokade transakcijskih računov in visoko zadolženost.

- Na avtorja teh vrstic so se tudi direktno obrnili poslovni partnerji Katje Damij, ki so hkrati sami opažali "nekatere neetične menedžerske prakse" pri podjetju Katji Damij, kar je seveda letelo na kandidatko LMŠ za evropsko poslanko:

ZLATO! IN SREBRO.

- Na dan pa so prihajale tudi informacije o nekaterih skrajno nenavadnih potezah novopečene političarke na evropski listi Liste Marjana Šarca. Čeprav se Katja Damij javno predstavlja kot predavateljica in strokovnjakinja za mrežni marketing, se po navedbah naših virov največ ukvarja s prodajo zlata, tudi za gotovino, kar ne nazadnje dokazuje tudi oglas, ki ga je pod šifro "Zlato" že januarja leta 2016 objavila na spletnem portalu Med.Ovet.Net (faksimile).

Katja Damij je takrat - med drugim - delala tudi v zavodu Auresko, ki se je kasneje znašel v rdečih številkah. Po še ne povsem preverjenih informacijah naj bi partnerjem v omenjenem zavodu poskušala celo ukrasti 80 dekagramov zlata, vrednega približno 40 tisoč evrov. In šele ko naj bi ji zdaj že bivša dva od partnerjev v tem zavodu (Damijeva je namreč kasneje Auresko zapustila) zagrozila s policijo, naj bi zlato prinesla nazaj. Prodajo kovancev zlata ali srebra prek podjetja Tad, d. o. o., je možno preveriti tudi s klicem na mobilno telefonsko številko 041 444 001, javno objavljeno v oglasu na Med.Over.Net, čeprav mi po objavi našega članka nismo imeli prave sreče, saj je Damijeva trmasto prekinjala klice.

ZAMENJAVO NAJ BI NATO OSEBNO ZAHTEVAL ŠAREC?!

Po naših informacijah je Katja Damij kot kandidatka za evropsko poslanko v resnici padla že pred dvema tednoma, torej po objavi našega prvega članka, in takrat, ko smo začeli na terenu preverjati nove informacije o njenem "poslovanju". Menda naj bi njeno zamenjavo osebno zahteval Marjan Šarec, speljal pa jo je generalni sekretar LMŠ Brane Kralj. Namesto Damijeve je na visoko četrto mesto na kandidatni listi LMŠ za volitve v evropski parlament, ki bodo 26. maja, zdaj prišla Tina Heferle, poslanka LMŠ in podpredsednica državnega zbora.

KADROVANJE IN NOVINARSTVO

Pri vzponu in padcu Katje Damij, sicer tudi novopečene ljubljanske mestne svetnice na strankarski listi Liste Marjana Šarca, pa je neverjetno vsaj dvoje:

Prvič. Politične stranke, v tem primeru Lista Marjana Šarca, očitno kadrujejo tako rekoč na cesti, tistega, ki pač pride mimo, tako ali drugače. Pri tem pa, kot kaže, niti minimalno ne preverjajo osebnih ali poslovnih zgodb in ozadij teh ljudi?!

In drugič. Zelo podobno velja tudi za novinarje, ki kakor "poznavalsko" spremljajo politiko. Že ko je Šarec predstavil kandidatno listo LMŠ za evropske volitve, na tiskovni konferenci predsednika vlade in predstavljene liste ni bilo niti enega samega novinarskega vprašanja???!!! Celo za novinarsko kolegico Ireno Jovevo ne?! Nepojmljivo, in še Šarec se je takrat začudil, zakaj ni prav nobenih novinarskih vprašanj. Očitno je za novinarje dobro čisto vse, kar skadruje prava in vladajoča politika?! To velja tudi za prej omenjeni članek v Delu, kjer podpisana novinarka "resnega" časopisa Delo Sandra Hanžič ni preverila niti najbolj osnovnih stvari, povezanih z LMŠ in Damijevo. To je res prava sramota, velika večina novinarjev znotraj večinskih medijev danes ne premore več prav nobene kritične distance do politike oziroma ne počne čisto nič več razen prepisovanja izjav politikov ali plonkanja uradnih spletnih strani političnih strank?!

Če že ne zganjajo direktne politične propagande ...

TAD, D. O. O.

				Vir: Gvin			Vir: Gvin

Za krovno družinsko podjetje družine Damij - Tad, d. o. o., kjer naj bi Damijeva nadaljevala svojo podjetniško kariero namesto politične na evropski ravni, je še vedno značilna slaba bilanca, je visoko zadolženo in se je prav tako že znašlo na seznamu davčnih neplačnikov. Poleg Katje Damij sta tudi v tem podjetju solastnika Ana Damij in Talib Damij.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Katja Damij Lista Marjana Šarca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Laži in sprenevedanja. Katja Damij, sporna Šarčeva kandidatka za evroposlanko, je padla zaradi razkritij na Požareportu.