objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 25. april 2019 ob 06:45

Arsenovič še vedno ni pokazal potrdila o plačilu švicarskih davkov, Mariborčanom pa dramatično draži položnice
Posebno prvomajsko darilo mariborskega župana za meščane mesta Maribor, ki so ga izvolili: cene komunalnih storitev se dvignejo za 38 odstotkov ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Iz tabora Saše Arsenoviča (v družbi šefinje kabineta Jelke Vrečko in tiskovne predstavnice Andreje Kocjančič) prihajajo informacije, da župan kupuje znano mariborsko gostilno Pri treh ribnikih.

6. maja, takoj po prvomajskih praznikih, bo minilo točno dva meseca, odkar smo na tem portalu razkrili švicarski bančni račun novega mariborskega župana Saše Arsenoviča, kjer je šlo za transakcije, težke najmanj 4 milijone evrov (vir). Arsenovič se je kasneje branil, da je kljub tajnemu računu v Zürichu, pri Schroder & Co Bank, plačal vse davke (Furs pa je napovedal preiskavo), vendar doslej kljub našemu javnemu pozivu:

... Arsenovič tega še vedno ni dokazal niti poskušal dokazati. Še vedno namreč ni javno pokazal prav nobenega potrdila o plačilu davkov, švicarskih in drugih, kaj šele svojih davčnih odločb?! Toliko o županovi verodostojnosti.

Spomnimo: naše razkritje Arsenovičevega bančnega računa v Švici je tudi mimogrede razkrilo, da novi mariborski župan do takrat še ni oddal obveznega poročila o stanju svojega premoženja na Komisijo za preprečevanje korupcije, ker naj bi na to kakor pozabil?!

Tako torej Saša Arsenovič in njegovi "zasebni" posli. Danes, tik pred prvomajskimi prazniki, pa župan Arsenovič - kot posebno darilo meščanom Maribora, ki so ga novembra lani izvolili za župana - pripravlja 38-odstotno povišanje cen komunalnih storitev, po domače položnic za mariborsko Snago. O tem bo danes na izredni seji razpravljal tudi mariborski mestni svet. Kasneje bo Arsenovič, tudi zato, da bi opravičil takšno podražitev, najverjetneje sprožil predčasno zamenjavo direktorja Snage Cveta Žalika.

SPOR Z BRATOM IN GOSTILNA PRI TREH RIBNIKIH?!

Sicer pa iz tabora Saše Arsenoviča prihajajo zanimive informacije. Da naj bi se sprla z bratom Markom Arsenovičem in da Saša Arsenovič premišljuje o nakupu znane mariborske gostilne Pri treh ribnikih, ki je prek Term Maribor ter podjetja Platanus in finančnega holdinga Factoring Finans v lasti ruskega poslovnega giganta Gazprom. Rusi so pred kratkim že prodali mariborsko Fontano, in sicer Diagnostičnemu centru Bled, prodajajo pa tudi hotel Bellevue na Pohorju. Če bo Arsenovič na koncu res kupil gostilno Pri treh ribnikih, bo prišel v zgodovino tudi kot prvi novodobni mariborski župan, ki je med svojim županskim mandatom prišel do (še ene) - restavracije.

In vse to medtem ko se dražijo mariborske položnice ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saša Arsenovič Snaga Terme Maribor Gazprom Mestni svet občine Maribor Cveto Žalik furs

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Arsenovič še vedno ni pokazal potrdila o plačilu švicarskih davkov, Mariborčanom pa dramatično draži položnice