objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 22. maj 2019 ob 06:43

Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo
Marko Bošnjak se je pred objavo članka potuhnil, po objavi pa prek odvetniške pisarne vse zanika, vendar brez najmanjšega dokaza ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Viceguverner Banke Slovenije Marko Bošnjak zahteva takojšnje prenehanje novinarskega poročanja o tej zadevi.

Vse kaže, da se je Marko Bošnjak, viceguverner Banke Slovenije, že znašel v davčnem postopku zaradi prijave, da naj bi svoje stanovanje na Grablovičevi ulici v Ljubljani več oddajal na črno, denar pa kasiral na roko. Prijavo z vsemi podrobnostmi in tudi dokazi zoper Bošnjaka smo objavili včeraj (vir).

Spomnimo: iz prijave suma davčne utaje izhaja, da naj bi viceguverner Marko Bošnjak z oddajanjem stanovanja na črno, kar naj bi počel že od leta 2014, utajil približno 7 tisoč evrov davka.

FURS, BANKA SLOVENIJE, POLICIJA

Iz Fursa so nam namreč sporočili, da "zaradi varovanja davčne tajnosti odgovorov na vprašanja v zvezi s konkretnim davčnim zavezancem in vodenjem postopkov zoper njega ne moremo posredovati". Na Banki Slovenije pa na naša vprašanja, povezana s prijavo zoper Bošnjaka, odgovarjajo, "da Banka Slovenije z vsebino pisne prijave ni seznanjena in torej razpolaga zgolj z informacijami iz nekaterih medijev. Vsekakor pa Banka Slovenije takšne primere, v kolikor se izkažejo za resnične, prouči z vidika pravil delovanja BS. Na tej podlagi se tudi odloča o morebitnih nadaljnjih korakih. Tako bomo ravnali tudi v tem primeru". Naša vprašanja, povezana z Bošnjakom, smo včeraj sicer naslovili na guvernerja Banke Slovenije Boštjana Vasleta, odgovorili pa so nam iz službe za odnose z javnostmi. Na odgovore generalne policijske uprave, povezane s sumom davčne utaje oziroma morebitnega kaznivega dejanja, še čakamo.

BOŠNJAK ZDAJ ZANIKA, DOKAZOV PA NE POKAŽE

Odzval pa se je tudi Marko Bošnjak, toda prek celjske odvetniške pisarne Stušek. V daljšem dopisu, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti, viceguverner Banke Slovenije med drugim zahteva takojšnje prenehanje novinarskega poročanje o tej zadevi (!?) in umik našega včerajšnjega članka v roku 24 ur, sicer grozi s tožbo. Bošnjak v odvetniškem odgovoru tudi navaja, da so vsi njegovi dohodki iz naslova premoženja napovedani in prijavljeni v skladu z zakonodajo.

Poziv Marka Bošnjaka prek odvetniške pisarne Stušek.pdf

Toda viceguverner Marko Bošnjak, ki se je pred objavo članka, ko smo ga pravočasno prosili za komentar, pa se je potuhnil, za svoje trditve tudi po objavi članka ni predložil niti najmanjšega dokaza! Pa bi moral, da bi mu lahko verjeli, pokazati svoje davčne napovedi oziroma vsaj tiste dele svojih davčnih napovedi, ki zadevajo prihodke iz naslova oddaje stanovanje na Grablovičevi, in to za obdobje od leta 2014 do 2018. Njegovi podnajemniki pa bi morali pokazati tudi prijave za stalno bivališče na Grablovičevi ulici.

Tako davčna afera viceguvernerja Marka Bošnjaka postaja podobna zgodbi padlega politika Petra Vilfana, ki je, prav tako po našem razkritju suma davčne utaje, moral kot državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca  odstopiti. Tudi Peter Vilfan je ves čas javno vse zanikal, toda dokazov za svoje trditve nikoli ni predložil, na koncu pa se je izkazalo, da je ves čas lagal. Njegovo Športno društvo košarkarska šola Peter Vilfan ima namreč še vedno blokirane račune.

Drugi mediji, čeprav gre za viceguvernerja Banke Slovenije in sum davčne utaje, pa - vsaj za zdaj - še molčijo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bošnjak banka slovenije furs policija Odvetniška pisarna Stušek Peter Vilfan marjan šarec Boštjan Vasle

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir

2019-06-23 10:14:02


Ko se bodo naši politiki, medijski dreserji javnega mnenja in običajni volivci naslednjič ponovno zgražali nad nizko volilno udeležbo, naj se spomnijo, da je ta vse nižja prav zaradi splošno prepoznanega neustavnega sorazmernega volilnega sistema (po veljavni presoji Ustavnega sodišča RS), ki generira od volivcev odtujeno in nedemokratično strankokracijo poslancev v Državnem zboru RS. Le od volilne baze popolnoma odtujeni in neodvisni poslanci, ki jih skrbijo le lastni osebni in strankarski partikularni interesi ter njihova obramba za vsako ceno, so sposobni na tako bizaren in prozoren način, kot smo ga lahko doživeli, reševati samopašnega in prezirljivega "multipraktik ministra s teflonsko kožo - vojaka Erjavca", zato da bi branili in utrjevali še naprej predvsem svoje partikularne osebne in strankarske interese ter interese vladajočega politično-kriminalnega podzemlja "ugrabljene države", Za odtujeno in nikomur odgovorno vladajočo strankokracijo v DZ RS, ki v skladu s svojimi partikularnimi interesi samovoljno izbira in postavlja še za razred bolj odtujeno in samopašno izvršilno vejo oblasti, niso ne pomembni in ne veljavni nikakršni politični, strokovni in etični argumenti opozicije. Za aktualno izvršilno in zakonodajno vejo oblasti v RS so le samovoljno in arbitrarno veljavne in izvršljive celo veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS, kar pomeni, da je vladajoča strankokracija na Slovenskem, kakor jo poosebljata "manjšinska" vlada Marjana Šarca in vladajoča koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB in Desusa s konstitutivno podporo koalicijsko-opozicijske Levice, temeljni in najbolj poguben generator neustavnosti in protiustavnosti, najmogočnejši kršitelj in ogroževalec demokracije, vladavine prava in dobesedno sistemski sovražnik univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin v RS kot (vsaj formalno) enakopravni in enakovredni članici skupnosti EU. Dokler bo vladajoča kleptokracija in nedemokratično izvoljena strankokracija lahko na tako perverzno pristran(kar)ski način branila in ubranila svoje najbolj politično, strokovno in etično kompromitirane funkcionarje ter z njimi sistematično nižala zaupanje v vladajočo politiko in politike ter s tem posredno tudi v formalno demokratični in pluralni večstrankarski sistem, bo volilna udeležba padala kot izraz vse poraznejšega nezaupanja v veljavni politični sistem in njegove najvidnejše kreatorje in nosilce.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo