objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 25. maj 2019 ob 06:52

Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Stojan Petrič naj bi imel dovolj tega, da se vsi delajo norca iz njega, kakšen časopis ima ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Petrič naj bi jezno pridrvel na Delo in postrojil vodilne. Češ, rezultati so porazni, sledi rezanje stroškov.

KONSOLIDACIJA MEDIJSKE SCENE (III.)

V senci oziroma zakulisju volilne kampanje pred evropskimi volitvami je te dni skrajno napeto tudi v posameznih medijskih hišah. To so nekatere podrobnosti:

- Po navedbah virov iz časopisne hiše Delo je Stojan Petrič, lastnik Dela in Kolektorja, pred dnevi jezen pridrvel v stavbo Dela na Dunajski cesti 5 in postrojil vse vodilne, glavnega direktorja Andreja Krena, glavno direktorico Natašo Luša, odgovornega urednika časopisa Delo Uroša Urbasa, ter vpil nanje. Da so rezultati Dela porazni, da pri poslu ni imel nobene koristi od njih, da se ne bo nikomur več prilizoval in, pozor, da ima dovolj tega, da se vsi delajo norca iz njega, kakšen časopis ima ... Potem jim je naročil cost cotting (rezanje stroškov), načrt pa mora biti narejen do jeseni, sicer letijo.

Petrič naj bi sicer po naših informacijah tudi končno ugotovil in pogruntal, da so ga Martin Odlazek (Salomon, d. o. o., Media24), Uroš Hakl (Večer) in Leo Oblak (nekdanji večinski lastnik radijske mreže Infonet Media - vir) s svojimi najnovejšimi potezami konsolidacije medijev "malo izigrali". Tiskarna Delo med drugim tako ne bo več tiskala časopisa Večer. Toda še nekaj dni nazaj se je na spletni strani Dela zgodilo, da so po treh urah izbrisali članek o pozivu okoljevarstvenega združenja Rovo, naslovljenega pristojnim državnim organom, da morajo preklicati obratovalna dovoljenja sporni in do okolja škodljivi Odlazkovi sortirnici odpadkov v Lenartu. In verjetno ni dvoma, da so članek na Delu umaknili zato, da bi ugodili Martinu Odlazku.

Uroš Urbas pa se medtem po Delovi stavbi kakor hvali, da je on "odnesel" Rudolfa Skobeta, pred kratkim odstopljenega predsednika uprave Telekoma Slovenije, in da je zdaj na vrsti Tina Česen, direktorica Telekomove hčerinske medijske družbe TSMedia (Planet TV in Siol.net), pa je on svoje opravil.

TRAVEN RAČUNA(L) NA LMŠ, SMC NAJBOLJ PROTI

				Mirku Mayerju naj bi Blaž Jarc poskušal ukiniti oddajo Argument.			Mirku Mayerju naj bi Blaž Jarc poskušal ukiniti oddajo Argument.

Na Planet TV pa je izbruhnil spopad med Bojanom Travnom, Blažem Jarcem in Mirkom Mayerjem za funkcijo odgovornega urednika Telekomove televizije Planet TV in spletnega portala Siol.net, ki jo zdaj zaseda Jarc. Toda spopad te trojice ima tudi posebne osebne in politične dimenzije. Bojana Travna (prej Kanal A in TV Slovenija, je pa tudi lokalni politik v Bohinju) je namreč na Planet TV za svetovalca pred kratkim pripeljal Jarc, Mayer in Jarc pa sta bila donedavnega tudi velika prijatelja. No, zdaj naj bi se vse to razletelo, saj naj bi Jarc poskušal Mayerju celo ukiniti oddajo Argument. Pri tem naj bi Traven računal na podporo Liste Marjana Šarca, imenovanju Bojana Travna za urednika, kar naj bi hoteli potihoma izpeljati te dni (in to naj bi uredila prej omenjena Tina Česen), pa naj bi najbolj nasprotovala SMC. Na politični sceni je bilo včeraj, zadnji dan pred današnjim volilnim molkom, sicer slišati, da se to ne bo zgodilo, med vladno koalicijo pa, da bi moralo imenovanje novega urednika Planet TV priti celo na kadrovski kolegij generalnih sekretarjev vladnih strank, saj gre vendar za paradržavni medij ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
stojan petrič časopisna hiša delo Uroš Urbas planet tv telekom slovenije Tina Česen Mirko Mayer Blaž Jarc Bojan Traven

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.