objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 26. julij 2019 ob 06:53

Sporni Vizjak iz Dubaja res na Telekom Slovenije?! Pol Ljubljane se smeji, druga polovica, tudi politika, pa ne ve, kaj bi.
Razkrivamo "enigmo Andrej Vizjak". Kdo na vrhu ga podpira, kdo vse ne in kdo se distancira ...?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Andrej Vizjak, ki živi v Dubaju, je tudi ljubitelj dragih avtomobilov, s čimer se on in njegova tretja žena Sonja Vizjak tudi javno postavljata na Facebooku ...

... njegovo kandidaturo za nadzorni svet Telekoma Slovenije pa naj bi sforsirala Karmen Dietner, novopečena predsednica nadzornega sveta SDH, ki je na to funkcijo prišla znotraj kvote LMŠ, čeprav z Listo Marjana Šarca, kot pravijo naši viri iz LMŠ, nima pravzaprav nič skupnega. ... njegovo kandidaturo za nadzorni svet Telekoma Slovenije pa naj bi sforsirala Karmen Dietner, predsednica nadzornega sveta SDH, ki je na to funkcijo prišla znotraj kvote LMŠ, čeprav z Listo Marjana Šarca, kot pravijo naši viri iz LMŠ, nima pravzaprav ničesar skupnega. (foto: STA)

ENIGMA VIZJAK. KDO GA PORIVA?!

Naše napovedi, da bo Slovenski državni holding za nova dva člana nadzornega sveta Telekoma Slovenije predlagal Andreja Vizjaka in Igorja Rozmana (RTV Slovenija), kar smo objavili že 12. julija (vir), so ta teden, kot izhaja iz javno objavljenega gradiva za sklic Telekomove skupščine - ta bo 30. avgusta, postale resničnost.

Je pa vendarle presenetljivo, da SDH še vedno vztraja pri kandidaturi strahotno spornega Andreja Vizjaka, ki naj bi po tem scenariju postal celo predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije?! Zakaj in kako je sporen Andrej Vizjak, od neplačevanja preživnine za svojo hčerko iz drugega zakona do očitkov podkupovanja, smo prav tako že podrobno poročali (vir), zato pa tokrat poglejmo, kdo so tisti ljudje iz ozadja, ki Andreja Vizjaka na vsak način "porivajo" na vrh državnega Telekoma.

Pri tem je najzanimivejše naslednje:

- Andrej Vizjak je za Telekom Slovenije predlagan v paketu iz Igorjem Rozmanom, ki ga, slednjega namreč, res podpira Lista Marjana Šarca in ki naj bi - po očitno spretno lansiranih govoricah - podpirala tudi Vizjaka, vendar naši viri iz LMŠ zatrjujejo ter dokazujejo, da temu ni tako. Še več, ključni akterji kadrovanja po državnih podjetjih znotraj LMŠ oziroma iz kabineta predsednika vlade Marjana Šarca naj bi Vizjaku celo odločno nasprotovali. To so, spomnimo, Damir Črnčec, državni sekretar za nacionalno varnost v Šarčevem kabinetu, Brane Kralj, generalni sekretar LMŠ, in Tomaž Besek, novi predsednik upravnega odbora DUTB.

- Andrej Vizjak naj bi se že pred dvema mesecema v Dubaju, kjer ima stalno oziroma začasno bivališče, v ožjih družbah hvalil, da bo postal šef Telekoma Slovenije in da je to že vse dogovorjeno.

- Te dni pa naj bi se po Ljubljani hvalil, da bo agencija Pristop poskrbela, da se o njem ne bo (več) negativno poročalo in da bo to plačal Telekom?!

- In kdo ga torej podpira: po naših informacijah naj bi Vizjakovo kandidaturo za nadzorni svet Telekoma Slovenije (s)forsirala Karmen Dietner, novopečena predsednica nadzornega sveta SDH, ki je na to funkcijo prišla v okviru kvote LMŠ, čeprav z Listo Marjana Šarca, kot pravijo naši viri iz LMŠ, nima pravzaprav ničesar skupnega. Za Vizjaka naj bi lobiral še Metod Dragonja, državni sekretar na ministrstvu za finance in vidni član Stranke Alenke Bratušek, nekateri pa v ozadju čutijo tudi oziroma zlasti poteze Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice. Jamnik sicer pri Marjanu Šarcu in pri tej vladi nima pravih pozicij, to se že ve, razen pri ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku, bi pa naj prek Karmen Dietner že in še poskušal kadrovati na Telekomu Slovenije, kjer je bil Jamnik predprejšnji predsednik nadzornega sveta (pred Lidio Glavina), predvsem Andreja Božiča (SDH) in Mateja Potokarja, ki naj bi - Potokar namreč - po enem od prvih scenarijev tudi prevzel vodenje Telekomove uprave.

- Andrej Vizjak naj bi, no, vsaj po mnenju nekaterih naših sogovornikov, po tem scenariju na Telekom Slovenije prihajal z določeno misijo, ki jo dobro obveščeni povezujejo celo s finančnimi mahinacijami, ki naj bi jih Vizjak za določene vplivne ljudi iz Slovenije izvajal v Dubaju. Spomnimo: na Andreja Vizjaka je že vsaj enkrat padel sum podkupovanja in prelivanja denarja skozi davčno oazo Belize, v primeru Tuš Holdinga (vir: Dnevnik, november 2013, spodaj).

IN PO VSEM TEM JE ON ŠE VEDNO KANDIDAT?!

Je pa zdaj tudi že jasno, da spopad sredi poletne vročine za novi nadzorni svet Telekoma Slovenije še zdaleč ni končan in da bo na skupščini 30. avgusta skoraj zanesljivo prišlo tudi do tako imenovanih nasprotnih kandidatur za člane nadzornega sveta. Andreja Vizjaka se namreč vse vodilne politične stranke iz vladne koalicije tako rekoč otepajo, od LMŠ do Socialnih demokratov in SMC, nihče ga ne podpira, še več, vsi se od njega celo distancirajo (povedano drugače: pol Ljubljane, ki Vizjaka poznajo, se ob tem smeji, druga polovica, torej tudi politika, ki naj bi odločala, pa ne ve, kaj bi), je pa - celo na papirju, kar je najbolj bizarno - še vedno uradni kandidat?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Vizjak Karmen Dietner slovenski državni holding Lista Marjana Šarca Socialni demokrati SMC damir crnčec Tomaž Besek marjan šarec Brane Kralj Andrej Božič Matej Potokar Tuš Holding Belize telekom slovenije DUTB Agencija Pristop borut jamnik Stranka Alenke Bratušek dubaj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-26 10:06:41


Šarčeva vlada je sinonim ravno za takšne posebneže, nastopače in primitivce kot je princ v beli obleki, na beli vespi. Ljubi nedolžnost beline, čeprav se zdi, da je v življenju vseeno pojedel preveč kislega mleka Zato me čudi to strahospoštovanje vladajočega, ki veje iz članka v smislu, takšnih kot je Vizjak pač v stranki visokih standardov ne podpirajo in niso primeren kader zanje. Morda res, tipom kot je Vizjak je denar preveč stopil v glavo in jim zamračil um, ne znajo se primerno vesti, zato povzročajo škodo vsem tistim, ki se tudi mastijo v državnih institucijah in na milijonskih projektih. Serpentinšek, recimo, je vedno in še danes zanika, da bi se dobival s Kučanom, čeprav so mu vaški fantje iz spremstva padali v trans in nezavest ter potrebovali psihiatrično pomoč od karizme in vsemogočnosti botra. Vizjak se je, nasprotno, hvalil s tem, da je sedel za isto mizo s tistim, ki odloča o življenju in smrti v deželi na napačni strani Alp. Sam bistvene razilke med modeloma, učečima se visoke politike pri istih mentorjih , ne vidim in poudarjam, da je Vizjak, glede na kadrovsko zasedbo LMŠ-ja, dober, najboljši kader za njih, pobrane s ceste, za potrebe, že vnaprej določene vladajoče stranke...Kalacunka, pa tudi kakšna, ki jo Telekomov kandidat prevaža naokrog z vespo ali maseratijem, me utrjuje v prepričanju, da tisto ni samo šala ali vic, kot je nekoč dejal nekdo ob šanku, da je torej ženska le okras okrog pičke. Ta na sliki, definitivno. Frajer se lepi na takšne. Ni lepotec, ima pa keš.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Sporni Vizjak iz Dubaja res na Telekom Slovenije?! Pol Ljubljane se smeji, druga polovica, tudi politika, pa ne ve, kaj bi.