objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 8. avgust 2019 ob 06:55

Glinščica in to. Nekateri posvečeni so postali tako močni, da nas kradejo vsem na očeh, ostali pa smo čreda za molzenje.
Marjan Šarec pa je tiho. In ravno zato, ker je v takšnih primerih tiho, je (lahko) predsednik vlade. Milan Kučan je že vedel, kaj govori in dela, ko je (naj bi) Stojanu Petriču obljubil največji gradbeni kolač iz drugega tira ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To so akterji afere Glinščica: ministrica Alenka Bratušek ...

... upravc družbe 2TDK na čelu z Dušanom Zorkom ... ... uprava družbe 2TDK z Dušanom Zorkom na čelu ...

... in zraven je spet Nataša Pelko, znana iz zloglasne afere Maketa, tokrat v vlogi tiskovne predstavnice 2TDK. Eni pač nič ne pride do živega, so preprosto ... posvečeni! (foto: STA) ... in zraven je spet Nataša Pelko, znana iz zloglasne afere Maketa, tokrat v vlogi tiskovne predstavnice 2TDK. Nekaterim pač čisto nič ne pride do živega, so preprosto ... posvečeni! (foto: STA)

Najnovejša (včerajšnja) dogajanja ob pričakovani razveljavitvi javnega razpisa za gradnjo mostu čez Glinščico (kot sestavni del projekta 2. tir), kar si je privoščila uprava državne družbe 2TDK, d. o. o., na kratko in lucidno najboljše ilustrirajo naslednji trije tviti. Tviti Mateja Lahovnika, profesorja ekonomije na ljubljanski Ekonomski fakulteti in bivšega gospodarskega ministra, Boštjana Perneta, strokovnjaka za varnost in nekdanjega direktorja vojaške obveščevalne službe OVS, ter publicista in političnega komentatorja Mitje Iršiča. Ob njih pravzaprav ni kaj dosti dodati!

Razen morda neverjetnih vlog, ki jih tukaj igrajo Dušan Zorko, predsednik uprave 2TDK, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in predsednik vlade Marjan Šarec.

DUŠAN ZORKO

Za Dušana Zorka, recimo, se lahko pravzaprav zelo čudimo, da je sploh šel v to (le kaj mu je bilo tega treba, pravijo nekateri njegovi znanci?!), zdaj pa tone vedno globlje. Kot nekdanji šef uprave pivovarskega koncerna Pivovarna Laško-Union, ki je pristal v rokah svetovnega pivovarskega giganta Heineken, je zagotovo prejel dovolj veliko odpravnino, poleg tega sestop na funkcijo direktorja neke državne firme pri njegovih letih ni ravno karierni korak navzgor. Po drugi strani se bo - ali pa se je že - objektivno zapletel v posle z gradbenimi baroni, kjer ne more zmagati. Če bo Zorko na 2TDK delal usluge Stojanu Petriču (Kolektor), se bo zameril Stanku Polaniču (Pomgrad) in obratno, na koncu pa utegne - kar se sicer že zdaj govori na ljubljanski sceni, zaradi poslov, kot je tale z Glinščico, in tole je pravzaprav šele samo začetek - še pristati v zaporu. Če Zorko seveda ne bo prej pravočasno odstopil in pobegnil nazaj domov v Laško.

ALENKA BRATUŠEK

Alenka Bratušek, ministrica za poplačilo starih struktur, dela ravno nasprotno, kot javno govori. Ravno ona je namreč tista, ki brutalno servisira gradbene lobije in ravno to je njena prava vloga v Šarčevi vladi. Da si potem še celo upa takole nastopiti na (včerajšnji) tiskovni konferenci, ko bi morala skupaj z upravo družbe 2TDK predvsem takoj odstopiti (in to bi moralo biti prvo novinarsko vprašanje, včeraj postavljeno Alenki Bratušek - ali boste odstopili, in če ne, zakaj ne?!), pa gre ravno zasluga politiki in taistim lobijem, ki obvladujejo medije. In da ne bo kakšnega dvoma, spomnimo: zgolj "razlika v ceni" pri javnem razpisu Glinščica je skorajda enaka znesku, ki ga je Stojan Petrič pred leti, po dogovoru s Kučanovim krogom, odštel za nakup časopisne hiše Delo! In zato tudi imamo takšne medije in takšno novinarstvo. In zato namesto da bi novinarji Bratuškovi, ki je bila včeraj sicer vidno živčna (ki bi jo iz politike že davno morala odnesti koruptivna afera Brdo - vir), in drugim akterjem afere Glinščica včeraj postavili kopico neprijetnih vprašanj, enostavno ponatisnejo in tako z naslovi člankov dobesedno butasto promovirajo njene bizarne izjave, ki nimajo nobene zveze z realnostjo ...

Vir: Siol.net Vir: Siol.net

MARJAN ŠAREC

Marjan Šarec pa je tiho. In ravno zato, točno zato, ker je v takšnih primerih tiho, je (lahko) predsednik vlade. Milan Kučan je že vedel, kaj govori in dela, ko je (naj bi) Petriču ob neki ožji priložnosti obljubil največji gradbeni kolač iz drugega tira ...

Za osvežitev spomina: zgolj "razlika v ceni" pri javnem razpisu Glinščica je skorajda enaka znesku, ki ga je Stojan Petrič pred leti odštel za nakup časopisne hiše Delo!

Več o tem, vključno z nekaterimi ekskluzivnimi razkritji in podrobnostmi, pa v jutrišnji kolumni Aljuša Pertinača z naslovom: Za Karavanke gre! Tam, kjer pravimo, da se konča globoka država. Spin off.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Dušan Zorko 2tdk drugi tir Glinščica marjan šarec Milan Kučan stojan petrič Stanko Polanič GP Pomgrad kolektor matej lahovnik Mitja Iršič Boštjan Perne OVS ekonomska fakulteta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-15 08:06:26


Niso zjebani v glavo na način kot ta iz Komende, ki smeti na portalu, a privilegiranci, otroci in pankrti komunizma, kateri upravljajo s Slovenijo, imajo do te mere pomračen um, da nikoli ne bodo doumeli poanto demokracije, razsodnosti in predvsem civiliziranosti, kulture bivanja. Zanje, tudi za osla, katerega oče je jahal lesenega konja je vladavina prava tisto, kar jim napolni bančne račune. Ljudje, ki jih pri tem oškodujejo, okradejo ali ubijejo, so v tem pogledu le kolateralna škoda teh, ki v cilju zasledovanja višjih interesov, zase menijo, da jim ne smrdi iz polnih riti... Predsednik vlade sicer ni pravnik, vztrajal je le do šestih popravnih v srednji šoli. Po tem so mu strici uredili zadeve. Vsekakor je presegel vzornike po partijski liniji, s tremi razredi osnovne šole, kar pa ne zadostuje modernemu času in se vsesplošno kaže v precejšnji mentalni zaostalosti, zaradi česar nas nikjer več kot države, ne jemljejo resno. Izjemi sta morda Severna Makedonija in Kosovo. ..SMC je bila vseskozi le podaljšana roka nedotakljivih kriminalnih združb, ki obvladujejo državo. Preko sodstva vodijo vse poti in na ustavnem sodišču se jim je največkrat zataknilo. Zato so ukrepali... Tudi sam imam izkušnjo mafijske države, kjer se je ustavna presoja na sodiščih nižjih stopenj ignorirala. Ob šanku so se pač dogovorili in zmenili drugače... LMŠ zgolj nadaljuje tam, kjer je SMC, ki v bistvu ne obstaja več, končala. Njihova težava se kaže v tem, da kot nekoč v šoli, ne sledijo snovi; kako bi, komiki, hišniki, prodajalci, vulkanizerji in bleferji. Žepe si pa vseeno polnijo in to šteje.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Glinščica in to. Nekateri posvečeni so postali tako močni, da nas kradejo vsem na očeh, ostali pa smo čreda za molzenje.