objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 8. avgust 2019 ob 06:55

Glinščica in to. Nekateri posvečeni so postali tako močni, da nas kradejo vsem na očeh, ostali pa smo čreda za molzenje.
Marjan Šarec pa je tiho. In ravno zato, ker je v takšnih primerih tiho, je (lahko) predsednik vlade. Milan Kučan je že vedel, kaj govori in dela, ko je (naj bi) Stojanu Petriču obljubil največji gradbeni kolač iz drugega tira ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To so akterji afere Glinščica: ministrica Alenka Bratušek ...

... upravc družbe 2TDK na čelu z Dušanom Zorkom ... ... uprava družbe 2TDK z Dušanom Zorkom na čelu ...

... in zraven je spet Nataša Pelko, znana iz zloglasne afere Maketa, tokrat v vlogi tiskovne predstavnice 2TDK. Eni pač nič ne pride do živega, so preprosto ... posvečeni! (foto: STA) ... in zraven je spet Nataša Pelko, znana iz zloglasne afere Maketa, tokrat v vlogi tiskovne predstavnice 2TDK. Nekaterim pač čisto nič ne pride do živega, so preprosto ... posvečeni! (foto: STA)

Najnovejša (včerajšnja) dogajanja ob pričakovani razveljavitvi javnega razpisa za gradnjo mostu čez Glinščico (kot sestavni del projekta 2. tir), kar si je privoščila uprava državne družbe 2TDK, d. o. o., na kratko in lucidno najboljše ilustrirajo naslednji trije tviti. Tviti Mateja Lahovnika, profesorja ekonomije na ljubljanski Ekonomski fakulteti in bivšega gospodarskega ministra, Boštjana Perneta, strokovnjaka za varnost in nekdanjega direktorja vojaške obveščevalne službe OVS, ter publicista in političnega komentatorja Mitje Iršiča. Ob njih pravzaprav ni kaj dosti dodati!

Razen morda neverjetnih vlog, ki jih tukaj igrajo Dušan Zorko, predsednik uprave 2TDK, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in predsednik vlade Marjan Šarec.

DUŠAN ZORKO

Za Dušana Zorka, recimo, se lahko pravzaprav zelo čudimo, da je sploh šel v to (le kaj mu je bilo tega treba, pravijo nekateri njegovi znanci?!), zdaj pa tone vedno globlje. Kot nekdanji šef uprave pivovarskega koncerna Pivovarna Laško-Union, ki je pristal v rokah svetovnega pivovarskega giganta Heineken, je zagotovo prejel dovolj veliko odpravnino, poleg tega sestop na funkcijo direktorja neke državne firme pri njegovih letih ni ravno karierni korak navzgor. Po drugi strani se bo - ali pa se je že - objektivno zapletel v posle z gradbenimi baroni, kjer ne more zmagati. Če bo Zorko na 2TDK delal usluge Stojanu Petriču (Kolektor), se bo zameril Stanku Polaniču (Pomgrad) in obratno, na koncu pa utegne - kar se sicer že zdaj govori na ljubljanski sceni, zaradi poslov, kot je tale z Glinščico, in tole je pravzaprav šele samo začetek - še pristati v zaporu. Če Zorko seveda ne bo prej pravočasno odstopil in pobegnil nazaj domov v Laško.

ALENKA BRATUŠEK

Alenka Bratušek, ministrica za poplačilo starih struktur, dela ravno nasprotno, kot javno govori. Ravno ona je namreč tista, ki brutalno servisira gradbene lobije in ravno to je njena prava vloga v Šarčevi vladi. Da si potem še celo upa takole nastopiti na (včerajšnji) tiskovni konferenci, ko bi morala skupaj z upravo družbe 2TDK predvsem takoj odstopiti (in to bi moralo biti prvo novinarsko vprašanje, včeraj postavljeno Alenki Bratušek - ali boste odstopili, in če ne, zakaj ne?!), pa gre ravno zasluga politiki in taistim lobijem, ki obvladujejo medije. In da ne bo kakšnega dvoma, spomnimo: zgolj "razlika v ceni" pri javnem razpisu Glinščica je skorajda enaka znesku, ki ga je Stojan Petrič pred leti, po dogovoru s Kučanovim krogom, odštel za nakup časopisne hiše Delo! In zato tudi imamo takšne medije in takšno novinarstvo. In zato namesto da bi novinarji Bratuškovi, ki je bila včeraj sicer vidno živčna (ki bi jo iz politike že davno morala odnesti koruptivna afera Brdo - vir), in drugim akterjem afere Glinščica včeraj postavili kopico neprijetnih vprašanj, enostavno ponatisnejo in tako z naslovi člankov dobesedno butasto promovirajo njene bizarne izjave, ki nimajo nobene zveze z realnostjo ...

Vir: Siol.net Vir: Siol.net

MARJAN ŠAREC

Marjan Šarec pa je tiho. In ravno zato, točno zato, ker je v takšnih primerih tiho, je (lahko) predsednik vlade. Milan Kučan je že vedel, kaj govori in dela, ko je (naj bi) Petriču ob neki ožji priložnosti obljubil največji gradbeni kolač iz drugega tira ...

Za osvežitev spomina: zgolj "razlika v ceni" pri javnem razpisu Glinščica je skorajda enaka znesku, ki ga je Stojan Petrič pred leti odštel za nakup časopisne hiše Delo!

Več o tem, vključno z nekaterimi ekskluzivnimi razkritji in podrobnostmi, pa v jutrišnji kolumni Aljuša Pertinača z naslovom: Za Karavanke gre! Tam, kjer pravimo, da se konča globoka država. Spin off.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Dušan Zorko 2tdk drugi tir Glinščica marjan šarec Milan Kučan stojan petrič Stanko Polanič GP Pomgrad kolektor matej lahovnik Mitja Iršič Boštjan Perne OVS ekonomska fakulteta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-26 10:06:41


Šarčeva vlada je sinonim ravno za takšne posebneže, nastopače in primitivce kot je princ v beli obleki, na beli vespi. Ljubi nedolžnost beline, čeprav se zdi, da je v življenju vseeno pojedel preveč kislega mleka Zato me čudi to strahospoštovanje vladajočega, ki veje iz članka v smislu, takšnih kot je Vizjak pač v stranki visokih standardov ne podpirajo in niso primeren kader zanje. Morda res, tipom kot je Vizjak je denar preveč stopil v glavo in jim zamračil um, ne znajo se primerno vesti, zato povzročajo škodo vsem tistim, ki se tudi mastijo v državnih institucijah in na milijonskih projektih. Serpentinšek, recimo, je vedno in še danes zanika, da bi se dobival s Kučanom, čeprav so mu vaški fantje iz spremstva padali v trans in nezavest ter potrebovali psihiatrično pomoč od karizme in vsemogočnosti botra. Vizjak se je, nasprotno, hvalil s tem, da je sedel za isto mizo s tistim, ki odloča o življenju in smrti v deželi na napačni strani Alp. Sam bistvene razilke med modeloma, učečima se visoke politike pri istih mentorjih , ne vidim in poudarjam, da je Vizjak, glede na kadrovsko zasedbo LMŠ-ja, dober, najboljši kader za njih, pobrane s ceste, za potrebe, že vnaprej določene vladajoče stranke...Kalacunka, pa tudi kakšna, ki jo Telekomov kandidat prevaža naokrog z vespo ali maseratijem, me utrjuje v prepričanju, da tisto ni samo šala ali vic, kot je nekoč dejal nekdo ob šanku, da je torej ženska le okras okrog pičke. Ta na sliki, definitivno. Frajer se lepi na takšne. Ni lepotec, ima pa keš.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Glinščica in to. Nekateri posvečeni so postali tako močni, da nas kradejo vsem na očeh, ostali pa smo čreda za molzenje.