objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 10. avgust 2019 ob 06:51

Pismo SMC-jevca: Matić za okoljskega inšpektorja?! Zmešalo se jim je, me pa čudi, da vsaj Šarec ne ustavi te norosti.
Ali pa pač Marjanu Šarcu to celo ustreza, saj bo tako lahko stranko SMC znova raztreščil na njenih napakah in na očeh javnosti scvrl pod žarometi ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dragan Matić je aroganten, povzpetniški, maščevalen, žaljiv, konflikten, len, z bolj ali manj rednimi padci v alkoholizem (in zatem za zasvojence značilnimi kontra tekaškimi epizodami), predvsem pa človek, ki se je v politiki proslavil z malimi osebnimi boji za oblast in lastno korist (ali rit, če hočete). (vir: Pismo dolgoletnega podpornika SMC)

Simon Zajc, minister za okolje in prostor ter po mnenju številnih poznavalcev slovenske politike eden od največjih bleferjev med ministri vlade Marjana Šarca, se je včeraj, vsaj po naših zanesljivih informacijah, interno sestal z Dragico Hržica, glavno inšpektorico na Inšpektoratu RS za okolje in prostor, in ji sporočil, da jo bo zamenjal. Namesto nje pa bo za novega glavnega okoljskega inšpektorja postavil nikogar drugega kot Dragana Matića, vidnega politika SMC, torej svojega strankarskega kolega, nekdanjega poslanca in ljubljanskega mestnega svetnika, sicer zaposlenega na Arhivu Slovenije. Čeprav gre pri tem za komajda verjetno in tudi za eno od najbolj norih kadrovskih potez SMC in Šarčeve vlade (no, saj smo ob naši ekskluzivni napovedi aprila letos pri kadrovanju Lilijane Kozlovič na čelo Agencije RS za okolje - Arso sprva mislili in upali, da gre samo za neslano šalo, a se je potem spet vse izkazalo za resnično), pa kaže, da nameravana kadrovska poteza ministra Zajca razburja tudi še nekaj preostalih treznih glav med člani ali podporniki SMC.

PISMO

Tako vsaj priča pismo razočaranega "dolgoletnega simpatizerja SMC", ki do obisti ter brez šparanja jezika razgalja Zajčevo potezo in dosedanjo agendo Dragana Matića ("Danes, ko je jasno, da je njegov (Matićev; op. u.) domet na volitvah, ko je dobesedno izsiljeval svoje večkratne kandidature in stranko vsaj v Ljubljani potopil na dno, enak ofucanemu kolesu, če bi le-to lahko kandidiralo, in je pristal tam, kjer mu je mesto, v sicer dobro plačani javni službi ene od arhivskih ustanov, od tam je slišati, da je sicer bolj kot na delovnem mestu prisoten po ljubljanskih kafičih, se je znova prebudil, morda iz še ene alkoholne omame. Odločil se je, da bi postal šef okoljskih inšpektorjev. Človek bi rekel, da se mu je zmešalo ...") in se hkrati čudi predsedniku vlade Marjanu Šarcu, da te norosti ne zaustavi. Ali pa pač, kot dopušča avtor tega pisma, Šarcu to celo ustreza, saj bo tako lahko stranko SMC "znova raztreščil na njenih napakah ter na očeh javnosti scvrl pod žarometi ..."

Daljše pismo dolgoletnega simpatizerja SMC zaradi avtentičnosti in aktualnosti objavljamo v celoti, brez lektorskih ali uredniških posegov:

 

ZMEŠALO SE JIM JE - V SMC

Avtor pisma med drugim ugotavlja, da se "ni zmešalo le Draganu Matiću, ampak se je - očitno - zmešalo tudi pomembnim ljudem v SMC, ki to kadrovsko rošado zagovarjajo. V prvi vrsti ministru Simonu Zajcu, ki je na ministrski funkciji povsem izgubljen in brez rednega prišepetovanja nekdanjega ministra Jureta Lebna najbrž sploh ne bi zmogel niti dnevnih opravil. Zatem pa vodstvu stranke, ki v Draganu Matiću vidi pravega človeka za tako zahtevno mesto in ne sprevidi, da so jo točno take poteze v preteklosti stale zaupanja in položaja. Koliko ljudi je v stranki ali blizu nje, ki bi si zaslužili priložnost, da se dokažejo, pa zaradi tako pokvarjenih in nenasitnih ljudi, kot je Matić, ne pridejo na vrsto?"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dragan Matić Simon Zajc SMC jure leben Lilijana Kozlovič arso ministrstvo za okolje in prostor marjan šarec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-15 08:06:26


Niso zjebani v glavo na način kot ta iz Komende, ki smeti na portalu, a privilegiranci, otroci in pankrti komunizma, kateri upravljajo s Slovenijo, imajo do te mere pomračen um, da nikoli ne bodo doumeli poanto demokracije, razsodnosti in predvsem civiliziranosti, kulture bivanja. Zanje, tudi za osla, katerega oče je jahal lesenega konja je vladavina prava tisto, kar jim napolni bančne račune. Ljudje, ki jih pri tem oškodujejo, okradejo ali ubijejo, so v tem pogledu le kolateralna škoda teh, ki v cilju zasledovanja višjih interesov, zase menijo, da jim ne smrdi iz polnih riti... Predsednik vlade sicer ni pravnik, vztrajal je le do šestih popravnih v srednji šoli. Po tem so mu strici uredili zadeve. Vsekakor je presegel vzornike po partijski liniji, s tremi razredi osnovne šole, kar pa ne zadostuje modernemu času in se vsesplošno kaže v precejšnji mentalni zaostalosti, zaradi česar nas nikjer več kot države, ne jemljejo resno. Izjemi sta morda Severna Makedonija in Kosovo. ..SMC je bila vseskozi le podaljšana roka nedotakljivih kriminalnih združb, ki obvladujejo državo. Preko sodstva vodijo vse poti in na ustavnem sodišču se jim je največkrat zataknilo. Zato so ukrepali... Tudi sam imam izkušnjo mafijske države, kjer se je ustavna presoja na sodiščih nižjih stopenj ignorirala. Ob šanku so se pač dogovorili in zmenili drugače... LMŠ zgolj nadaljuje tam, kjer je SMC, ki v bistvu ne obstaja več, končala. Njihova težava se kaže v tem, da kot nekoč v šoli, ne sledijo snovi; kako bi, komiki, hišniki, prodajalci, vulkanizerji in bleferji. Žepe si pa vseeno polnijo in to šteje.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pismo SMC-jevca: Matić za okoljskega inšpektorja?! Zmešalo se jim je, me pa čudi, da vsaj Šarec ne ustavi te norosti.