objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 13. september 2019 ob 05:06

Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Iz vladne koalicije pa je slišati tudi naslednje: med drugimi ministri Šarčeve vlade nimajo nobene podpore - Bratuškove namreč menda nihče (več) ne mara, ker vedno nekaj izsiljuje. In da ji zdaj zato vsi privoščijo "to štalo" ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek se je pravkar udeležila svetovnega energetskega kongresa v Abu Dhabiju, sicer znanega po tem, da mu Evropa ne posveča preveč pozornosti, vsaj kar zadeva udeležbo na vrhunski ravni. (foto: STA)

Pred dnevi, 7. septembra, smo že poročali o tem, kdo je famozna Mojca Soža, predsednica nadzornega sveta SODO in tudi zaveznica ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek v SODO (vir: Zapiski o škandalu SODO). No, po naših informacijah naj bi bila Mojca Soža tudi kandidatka Alenke Bratušek za novi direktorico SODO, postala naj bi torej "lovke Alenke Bratušek" v SODO. Danes pa podrobneje razkrivamo početje Mojce Soža v Elektru Gorenjska.

- Spomnimo: Mojca Soža je bila med drugim, v letih 2010 in 2011, tudi članica nadzornega sveta državnega podjetja Elektro Gorenjska.

- Zdaj je direktorica podjetja "Vitar u krmu", registriranega na naslovu Vukovac 5 v hrvaškem mestecu Primošten, kjer ima prijavljeno tudi stalno bivališče.

- Kot nekdanja nadzornica je leta 2018 za Elektro Gorenjska opravila svetovalne storitve (študijo) pod naslovom "Primerjalna analiza poslovanja Elektra Gorenske d.d. in izbranih reguliranih podjetij za distribucijo električne energije v nekaterih državah EU", za kar je Elektro Gorenjska plačala 12.700 evrov. Kot je razvidno iz priložene dokumentacije, je študijo pridobilo podjetje Mojce Soža z malce nenavadnim poslovnim naslovom Vitar u krmu iz Primoštena:

- Elektro Gorenjska je denar za plačilo študije nakazalo 29. maja 2018 (faksimile):

... toda podjetje Vitar u krmu leta 2018 naj ne bi imelo nobenih finančnih transakcij?! Zato sledi logično vprašanje, kam je šel ta denar podjetja Elektro Gorenjska?!

Vitar u krmu, Primošten.pdf

- Mojca Soža je bila sicer nekaj časa zaposlena tudi v podjetju Elektro Energija, ki ga je od Elektra Ljubljana prevzelo podjetje Gen-I. Bolj očitnih povezav med Mojco Soža, Andrejem Ribičem, direktorjem Elektro Ljubljana, in Robertom Golobom, prvim človekom Gen-I, tako praktično ni več mogoče najti.

- Podjetje Eco Consulting, d. o. o., kjer je bila prej direktorica Mojca Soža, pa je končalo v stečaju. Toda pozor, po naših informacijah je Soževa iz propadlega podjetja Eco Consulting na svoje sedanje hrvaško podjetje Vitar u krmu prenesla vse poslovne reference.

- Čeprav je Alenka Bratušek na posebni tiskovni konferenci ob izbruhu afere SODO dejala, da se z Mojco Soža ne poznata, je s facebooka razvidno, da sta Soževa in Bratuškova najmanj facebook prijateljici, sicer pa, kot že omenjeno, Mojca Soža velja za kandidatko Alenke Bratušek za novo direktorico SODO.

- Na tej tiskovni konferenci je Bratuškova tudi povsem napačno primerjala UKC Ljubljana in SODO. Ljubljanski klinični center je namreč javni zavod, SODO pa gospodarska družba - d. o. o. In medtem ko za javne zavode, torej UKC, velja zakon o javnih zavodih, za SODO velja zakon o gospodarskih družbah. In res je prav neumno, da ministrica in celo nekdanja predsednica vlade tega ne ve.

Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah je Komisija za preprečevanje korupcije včeraj dopoldne "odprla" postopek zaradi spornega političnega kadrovanja v SODO. Sicer pa je iz vladne koalicije slišati, da naj bi Alenka Bratušek šla prehitro v napad, ker so jo preveč napumpali, najbolj pa naj bi jo pumpala Robert Golob in Jernej Pavlič, šef njenega kabineta in generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek. Med preostalimi ministri Šarčeve vlade pa nima nobene podpore, saj je menda nihče več ne mara, ker vedno nekaj izsiljuje. In da ji zdaj zato vsi privoščijo "to štalo" ...

ALENKA BRATUŠEK IN ABU DHABI

Abu Dhabi Abu Dhabi Mimogrede, ministrica Alenka Bratušek se je pravkar udeležila svetovnega energetskega kongresa v Abu Dhabiju, sicer znanega po tem, da mu Evropa ne posveča preveč pozornosti, vsaj kar zadeva udeležbo na vrhunski ravni (vir), kar smo pred dnevi razkrili na twitterju. Poleg Bratuškove so po naših informacijah v Abu Dhabi odpotovali še Jernej Pavlič, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, Bojan Kumer, sicer tudi skupni prijatelj Bratuškove in Mojce Soža, ter še neimenovana uradnica tega ministrstva. Na spletni strani ministrstva za infrastrukturo o tej udeležbi Bratuškove & Co. v Abu Dhabiju še vedno ni nobenega uradnega sporočila, čeprav naj bi šlo za svetovni kongres, je pa zato z ministrstva slišati cinične pripombe, da naj bi šli tja dol "poparčkani", da naj bi organizatorji kongresa plačali stroške bivanja za dve osebi, preostali del stroškov in vse potne stroške (odleteli so minulo nedeljo prek Istanbula), menda okoli 10 tisoč evrov, pa je pokrilo ministrstvo oziroma davkoplačevalci.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Mojca Soža SODO Elektro Gorenjska Vlada Marjana Šarca komisija za preprečevanje korupcije Jernej Pavlič Robert Golob Andrej Ribič Bojan Kumer ministrstvo za infrastrukturo Abu Dhabi Primošten

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!