objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 19. september 2019 ob 07:00

Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Saj, če kdo ogromno ve o Marjanu Šarcu kot predsedniku vlade, potem to danes ve Damir Črnčec. In tega se zdaj zaveda in boji - Marjan Šarec ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec že od ponedeljka zjutraj molči na vprašanja, povezana z njegovo vlogo v tej aferi.

Damir Črnčec na sceni slovi tudi po tem, da po vsakem njegovem sporu z njegovim aktualnim gospodarjem v medije in javnost prihajajo umazane podrobnosti. Damir Črnčec na sceni slovi tudi po tem, da po vsakem sporu z njegovim "aktualnim gospodarjem" v medije in javnost prihajajo umazane podrobnosti.

Zadnje izjave Borisa Štefaneca, predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, da je KPK uradno odprla preiskavo zoper Damirja Črnčeca, državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade (vir - MMC RTV Slovenija):

... in poročanje tujih medijev odpirajo novo poglavje afere Črnčec-Iglu-Westinghouse. Premier Marjan Šarec pa hkrati od ponedeljka zjutraj še vedno molči na vprašanja, povezana z njegovo vlogo v tej aferi:

MOLK PREDSEDNIKA VLADE!

- Ali je predsednik vlade vedel, da je Zvonka Truden, direktorica inštituta Iglu, ki ga vodi njegov državni sekretar, hkrati tudi direktorica Westinghousa v Sloveniji?

- Ali se predsednik vlade zaveda vseh tveganj za nacionalno varnost, povezanih s temi dejstvi?!

- Ali je Damir Črnčec morda tisti, ki je predsedniku vlade predlagal nedavni "nepričakovani" obisk Nuklearne elektrarne Krško ter je avtor Šarčeve izjave, da potrebujemo NEK2?

- In kakšna je vloga državnega sekretarja za nacionalno varnost pri oblikovanju energetske politike v državi?

Ob molku predsednika vlade in uradnih sporočil KPK pa smo zdaj dobili zatečeno stanje, ko državnega sekretarja za nacionalno varnost in še pristojnega za občutljivo implementacijo arbitražne odločbe s Hrvaško preiskuje Komisija za preprečevanje korupcije, o tem poročajo celo tuji mediji, Šarec pa se dela, kot da tega ni?! Zato, pravijo poznavalci, ker se Šarec očitno in resnično boji odsloviti Damirja Črnčeca?! Zakaj? Poglejmo nekatera dejstva:

KABINETNE OPERACIJE

- Damir Črnčec je nekdanji tesni sodelavec Janeza Janše, bivši direktor obeh slovenskih obveščevalnih služb, Sove in OVS, ter medijsko razvpit po svojih radikalnih antimigrantskih zapisih na twitterju.

- Zakaj točno se je Črnčec razšel z Janšo, še ni povsem jasno (o tem namreč obstajajo nasprotujoča si pričevanja), prav tako ni točno znano, kdaj in kako se je Črnčec približal Marjanu Šarcu, saj javnim pripovedim Črnčeca o tem ni mogoče ravno najbolj verjeti. Se je pa to zagotovo zgodilo že med zadnjo volilno kampanjo za predsednika republike, ko je Šarec kandidiral proti Borutu Pahorju, Črnčec pa se je takrat po Ljubljani intenzivno družil s tistimi, ki naj bi bili "blizu Pahorja", se predstavljal za Pahorjevega simpatizerja, informacije o tem pa - kot se je izkazalo kasneje - prenašal Šarcu. Pač vse v slogu (nekdanjega) obveščevalca. Šarca pa je, sklepamo, fasciniral s poznavanjem obveščevalnega dela in slovenske politične scene pa tudi z osebnim laskanjem, kar je Šarcu kot velikemu ljubitelju biografij zloglasnih svetovnih diktatorjev s Hitlerjem na čelu vsekakor močno godilo.

- Toda že pred imenovanjem Črnčeca za državnega sekretarja naj bi Šarca nekateri prijateljsko opozarjali, naj za svojega zaupnika ne vzame človeka, ki je "zamenjal gospodarja" in ki se menda že po nekaj mesecih pri novem gospodarju sam sebi zdi sposobnejši od njega, toda Šarec tega takrat ni hotel slišati.

- Damir Črnčec je po imenovanju za državnega sekretarja začel širiti svoj vpliv po vladnih pisarnah na Gregorčičevi ulici in Šarca počasi povsem obkrožil s filtriranimi obveščevalnimi podatki, načrti in zakulisnim kadrovanjem po državnih podjetjih, skladih in agencijah. Pod vplivom Damirja Črnčeca je Šarec kadroval na policiji, NPU in paradržavnih medijih, kot sta spletni portal Siol.net in Planet TV, kjer je Črnčec iz uradniško-obrambnih in obveščevalnih struktur za direktorja medijske hiše pripeljal medijsko povsem neizkušenega človeka - Rolanda Žela. Med takšnim kadrovanjem je prihajalo tudi do občasnih trenj med Črnčecem in zdaj že padlim generalnim sekretarjem LMŠ Branetom Kraljem, famoznemu spopadu z Borutom Jamnikom, predsednikom uprave Modre zavarovalnice, kar znotraj LMŠ in kabineta predsednika vlade po zanesljivih informacijah koordinira prav Črnčec, pa naj bi se odrekla minister za finance Andrej Bertoncelj in Šarčev državni sekretar za gospodarstvo Vojmir Urlep.

- Pod filtriranim vplivom Damirja Črnčeca naj bi se Šarec kot predsednik vlade začel ukvarjati izključno s temi zakulisnimi zadevami in tudi zato, pravijo naši viri blizu tem dogajanjem, ga ne zanimajo zdravstvo, reforme in podobno ...

- Črnčec naj bi za Šarca opravljal tudi umazano delo "rezanja koalicijskih partnerjev kot salame". Tako naj bi v zadnjih tednih prek posameznih intertočno določenih in skrbno izbranih medijev preventivno sesuval gospodarskega ministra in kandidata za novega predsednika SMC Zdravka Počivalška in ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, po izbruhu afere Črnčec-Iglu-Westingouse pa naj bi prek Siola in Pop TV dosegel močno "nabijanje" po Zoranu Jankoviću, predvsem zaradi odvračanja pozornosti od afere, povezane z Damirjem Črnčecem, pri čemer se vsi tudi dobro zadevajo, da Jankoviću ne morejo ravno škoditi. Glavni strateški cilj vseh teh kakor ločenih medijskih tarč in napadov v enih in istih medijih s praviloma recikliranimi starimi članki pa naj bi bilo vnašanje razdora med koalicijo in sporov med opozicijo, kar naj bi koristilo Marjanu Šarcu.

- Po nekaterih zanesljivih informacijah naj bi Črnčec imel prste zraven tudi pri aferi Kralj, ne nazadnje, padec Braneta Kralja je znotraj Šarčevega kroga okrepil prav - Damirja Črnčeca. Pravzaprav njega edinega. Črnčec naj bi bil namreč tisti, ki je po javni obavi prijave Irene Prijović na twitterju dal zeleno luč in pospešek nekaterim medijem, da so nemudoma na veliko pograbili afero.

NJEGOV SLOVES IN PRSTNI ODTISI

- Toda Damir Črnčec je, kar je dokončno razkrila tudi afera Črnčec-Iglu-Westingouse, v svoji, kot pravijo njegovi bivši kolegi iz obveščevalne srenje, najnovejši samovšečnosti, češ, nič nam ne morejo, tudi izjemno površen, ni preveč luciden, dela velike napake in pušča neverjetne prstne odtise. To je demonstrirala že "afera Pater Tolj", ko se je Črnčec najprej javno pojavil z velikim intervjujem na Siol.net, kjer se je samozavestno samozreklamiral kot "pošast Nessie" (vir), potem celo javno napovedal nove prijeme zoper Hrvaško (mimogrede, takrat naj bi novinarka Siola Vesna Vuković po telefonu panično poklicala zdaj že bivšega predsednika uprave Telekoma Slovenije Rudolfa Skobeta, ali on ve, kakšen intervju bo objavil Siol.net?!), nato pa čez dva ali tri tedne izbruhne afera s prisluhi patru Ivanu Tolju, ki jih je objavil Pop TV?! Ko se je čez nekaj dni bolj ali manj javno odkrilo, da so posnetki tajnih prisluhov iz Sove na Pop TV prišli prek Črnčeca, je afera zelo hitro poniknila. Toda velika diplomatska škoda za državo je o(b)stala. Zaradi površnosti in napak Damirja Črnčeca ste se Listi Marjana Šarca zgodila primera Karmen Dietner in Andreja Božiča, "novih obrazov" LMŠ na Slovenskem državnem holdingu.

Zdaj, po razkritju afere Črnčec-Iglu-Westinghouse, pa se je Marjan Šarec zaradi Črnčeca znova znašel v skrajno neprijetnem položaju, saj afera lahko dobi še neslutene razsežnosti. Najmanj, kar je, Šarčev glavni državni sekretar se je znašel v preiskavi Komisije za preprečevanje korupcije.

HUDE ZAGATE IN VELIKE DILEME MARJANA ŠARCA

Toda Šarec, ki bi Črnčeca te dni moral že odsloviti, se je znašel v hudi zagati in velikih dilemah. Ne samo da mu Črnčec vodi praktično vse kabinetne operacije, brez Kralja in zdaj še Črnčeca bi se Šarec resnično znašel na popolni čistini, Črnčec pa na sceni slovi tudi po tem, da po vsakem sporu z njegovim aktualnim gospodarjem v medije in javnost prihajajo umazane podrobnosti. Kar nedvoumno dokazujeta vsaj dva razvpita primera - razkol Črnčeca z Janšo ter njegov spor in razkol s Petrom Jambrekom, potem ko je bil Črnčec nekaj časa dekan Jambrekove Evropske pravne fakultete (vir).

Saj, če kdo ogromno ve o Marjanu Šarcu kot predsedniku vlade, potem danes to ve Damir Črnčec. In tega se zdaj zaveda in boji - Marjan Šarec.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
damir crnčec marjan šarec Lista Marjana Šarca Janez Janša Borut Pahor komisija za preprečevanje korupcije Jedrska elektrarna Krško Westinghouse Inštitut Iglu Zvonka Truden

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Natalija Chvatal

2019-10-19 10:20:48


Kakšen obliž na ranjeno dušo je branje vaših kolumen in gledanje Faktorja, ker si upate. Pred 4 leti sem se umaknila iz Slovenije, ker nisem več mogla dihati (pa ne zaradi bolezni) in iz tropske daljave spremljam propadanje in uničevanje države, ki smo se je tako veselili. Srečujem ljudi iz celega sveta, mnogi, ki so že bili v Sloveniji me sprašujejo, kaj delam tukaj, ko pa imam tako lepo domovino. In moj odgovor: glede na to, da sem videla veliko sveta, si upam trditi, da na tako majhnem koščku ni nikjer na svetu toliko lepot. Slovenija je dragulj Evrope: prekrasna narava, gozdovi, čiste reke, morje, gore, vinogradi, odlična hrana, odlično vino, izjemna geografska lokacija, delovni in pošteni ljudje, pa vendarle... ko je bog delil naravo, jo je vsul na ta majhen košček sveta iz velike vreče, ko pa je delil pogum, samozavest in ponos, pa je bila vreča že očitno prazna. Po vsem, kar slovenski narod dovoli krokarjem in krvosesom pa mislim, da si države niti ne zaslužimo, ker je ne znamo ceniti, sicer pa je tako in tako že ukradena od mafije. Ko smo se osamosvojili, sem mislila, da bomo rabili 5 let, da uskladimo zakonodajo in se navadimo na demokracijo, kakšna zmota, verjetno niti 50 let ne bo dovolj, kar pomeni, da je komunizem ukradel narodu najmanj 100 let!! Koliko zavrtih generacij! Največjo škodo narodu pa so naredili in jo še delajo presstituti in presstitutke ter šolski sitem. Ko ni več morale, je dovoljeno vse. Zato mi je toliko bolj toplo pri srcu, ko se vedno več posameznikov na vseh področjih upa izpostavljati z resnico in pri tem je vajina vloga gospoda Požar in Pertinač neprecenljiva. Še je upanje, pogumno naprej in hvala obema.
Radolf Mitler

2019-10-19 09:21:50


Gnoji!
borut rojc

2019-10-19 08:23:00


Vsak režim enoumja uporablja propagandno mašinerijo kot najmočnejše orožje,tako tudi ta, nekoliko modificirani v Sloveniji danes. Zato Šarec daje vtis lagodnosti in brezbrižnosti, ker so zadeve pod nadzorom, četudi mu ni nič jasno in sploh ne ve, za kaj gre pri vodenju države. Vajen je, da tisto, česar ne zna, drugi postorijo namesto njega. ..Opažam tudi nekaj karakterne norosti pri njem, zato uživa, ko igra na karto strahovlade . Nekoč so se ga bali zaposleni na kamniški občini ; vem, ker sem od tam. Pravzaprav je Šarec od tam, od koder sem jaz. Z žrtvami je obračunaval na način, po izpovedi ene od njih, da so končale praktično na psihiatrični kliniki. Verjamem, da so tudi ti, komiku dali glas podpore na državnozborskih volitvah, le, da je odšel od tam. Razlika od tistih časov do danes je zgolj ta, da se gospoda iz Šmarca danes boji tudi žena. Sposoben je marsičesa od tistega, kar so počeli njegovi vzorniki, morda tudi sorodniki po partijski liniji, s tremi razredi osnovne šole. Po končanem izobraževanju, so pasli ovce in ubijali ljudi...Po nobeni logiki zdrave kmečke pameti, ne more država, kjer se prirejajo volitve, množično znotraj pravosodnega sistema, obsoja nedolžne ljudi, brani pa stokrat dokazane kriminalce, kjer se o človekovih pravicah izrekajo zakrknjeni komunistični zločinci in stare , odslužene partijske kurbe, imeti kdajkoli pomembne vloge v EU-ju in nasploh postati del civiliziranega zahoda. ..Šarec je zgolj ministrant te mafije. Kamničani pač vemo, kako ga je boter, pa ne tisti, birmanski, uvajal in pripravljal za vlogo, ki jo igra danes. Potrebuje le široko divizijsko podporo režimskih medijev, da utiša tiste, ki bi radi prebili dvojni obroč. Mladim uspeva, bežijo preko meje, starodobniki ostajamo in hranimo zadnji naboj v cevi zase. Čeprav niti on ni več tako mlad, poveljnik murgelske divizije. Z vsakim dnem, ko je starejši, se bolj kaže, da ni iz teh krajev, da ni naš. Prišel pa je po isti poti kjer danes vdirajo in obroč prebijajo orientalski divjaki in zamorci. Pa ravno v Šmarco.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!