objavi na
pozareport.si

forum

Pravosodje

Torek, 22. oktober 2019 ob 06:32

Ekskluzivno, začelo se je: na tožilstvu že prva ovadba zoper Accetta. Toda pozor, v Nemčiji takšni sodniki gredo v zapor.
Nove dimenzije afere #Accetto: nad ustavnega sodnika, ki je dokazano lagal, zavajal, se je sprožil val kazenskih tožb, Šarec, ki se je zaradi afere Lepa N. in Sova precej izgubil in je videti paničen, pa temu pravi vihar v kozarcu vode ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

18. oktobra je na specializirano državno tožilstvo prispela prva kazenska ovadba zoper Mateja Accetta zaradi kršitve 288. člena kazenskega zakonika, to je poštenega sojenja. Kot je razvidno iz vsebine ovadbe, gre za ovadbo v razvpitem primeru nezakonite prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru, kjer so na vseh ravneh prepovedi koncerta odločali vidni predstavniki SMC, na koncu pa tudi Matej Accetto, ki bi se moral iz odločanja na ustavnem sodišču izločiti.

Začelo se je! Medtem ko večinski mediji še vedno obupno poskušajo reševati podpredsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta, ki je dokumentirano in dokazano lagal o svojem poznanstvu z Mirom Cerarjem ter sodelovanju pri programu nastajajoče stranke SMC, z medijsko diskreditacijo drugega ustavnega sodnika Klemna Jakliča (kar, spomnimo, javno obsoja tudi nekdanji vplivni ustavni sodnik Matevž Krivic, ki meni, da bi Accetto zaradi laganja in zavajanja kolegov ustavnih sodnikov, udeležencev v postopkih pred ustavnim sodiščem in javnostjo, moral odstopiti - vir), se je zoper Mateja Accetta že sprožil napovedani val kazenskih ovadb in tožb.

PRVA OVADBA - ZARADI PRIMERA THOMPSON

Tako je 18. oktobra na specializirano državno tožilstvo prispela prva kazenska ovadba zoper Mateja Accetta zaradi kršitve 288. člena kazenskega zakonika, to je poštenega sojenja, kjer je zagrožena kazen do treh let zapora. Kot je razvidno iz vsebine ovadbe, ki jo v celoti objavljamo v nadaljevanju ...

Matej Accetto - ovadba2019.pdf

... gre za ovadbo v razvpitem primeru nezakonite prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru, kjer so na vseh ravneh prepovedi koncerta odločali vidni predstavniki SMC, na koncu pa tudi Matej Accetto, ki bi se moral iz odločanja na ustavnem sodišču izločiti. Na prvi stopnji je o prepovedi koncerta odločila tedanja direktorica mariborske upravne enote Ksenija Klampfer, danes ministrica Šarčeve vlade za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na listi SMC, na drugi stopnji ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, spet na listi SMC, toda kršitev je povzročil zgolj ustavni sodnik Matej Accetto, saj se zaradi laganja in zavajanja o svojih povezavah s Cerarjem in SMC - ni izločil. Vidni politiki SMC, med njimi, recimo, tudi Milan Brglez, torej tisti, s katerimi se je maja 2014 dopisoval sedanji ustavni sodnik Matej Accetto, pa so prepoved koncerta javno in politično podpirali.

SE BO ACCETTO SKLICEVAL NA SODNIŠKO IMUNITETO?!

Ker se kazniva dejanja po 288. členu kazenskega zakonika preganjajo po uradni dolžnosti, mora tožilstvo, ko dobi takšno ovadbo, postopek nadaljevati po - uradni dolžnosti. Ker pa gre v tem primeru za ustavnega sodnika, ki ga varuje sodniška imuniteta, mora državno tožilstvo za nadaljevanje postopka pridobiti dovoljenje državnega zbora, kjer bo zato sledila parlamentarna razprava o imuniteti ustavnega sodnika Mateja Accetta, seveda če se bo Accetto nanjo skliceval.

Iz priložene kazenske ovadbe je razvidno tudi predvideno zaslišanje Cerarja, Milana Brgleza, Erika Kopača, Petra Jamnikarja oziroma vseh tistih, ki so navedeni v objavljeni korespondenci med Accettom in politiki, takrat, maja 2014 nastajajoče SMC (vir) ...

PADEC. ZATON?!

Mimogrede, predsednik vlade Marjan Šarec se je včeraj obregnil zoper afero #Accetto in dejal, da gre "za vihar v kozarcu vode". Toda pozor, zaradi takšnih početij gredo v Nemčiji - po pravu Sveta Evrope - sodniki v zapor.

Vir: Večer Vir: Večer

Afera Lepa N. in Sova ter očitno tudi afera #Accetto sta sicer na zadnjih anketah javnega mnenja povzročili velik padec Šarčeve vlade in Liste Marjana Šarca. Hkrati je opaziti, kako je Šarec, predvsem zaradi afere Lepa N. in Sova, vidno paničen ter precej izgubljen.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Accetto Ustavno sodišče Specializirano državno tožilstvo državni zbor Marko Perković Thompson SMC

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ekskluzivno, začelo se je: na tožilstvu že prva ovadba zoper Accetta. Toda pozor, v Nemčiji takšni sodniki gredo v zapor.