objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 24. oktober 2019 ob 06:44

Pivčeva in DeSUS se norčujeta iz ljudi: njeni volivci imajo 640 evrov penzije, ona pa 10x večjo plačo in fuš za 70 jurjev.
70 tisoč evrov na leto, postrani, ob funkcionarski plači?! Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec presegla dodatne zaslužke padle šolske ministrice Stanke Setnikar Cankar, ki jo je odplaknila afera z 11-letnimi honorarji ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Aleksandro Pivec tudi javno pozivamo, naj predloži oziroma javno pokaže celotno dokumentacijo, povezano s projektom SRIPT. Takšno prošnjo ji bomo posredovali tudi pisno, uradno, sicer bomo, če bo ministrica našo prošnjo zavrnila, vse to zahtevali prek informacijske pooblaščenke. (foto: STA)

Si predstavljate, da bi državna sekretar ali minister v sosednji Avstriji, Nemčiji ali kje drugje v zahodni Evropi - poleg državne funkcije, ki zahteva delo 24 ur na dan - dodatno zaslužil več kot 100 odstotkov svoje letne plače s "fušanjem" na projektih, ki jih financirata državni ali evropski proračun, torej davkoplačevalci, in pri tem - za nameček - ne bi oddal niti ene same pisne študije?! Ne, to po evropskih merilih, prvič, preprosto ni mogoče, in drugič, če bi do tega vendarle kje prišlo, bi izbruhnil velik politični in medijski škandal in tak visoki funkcionar bi po javnem razkritju tovrstnega početja nemudoma odstopil, sicer bi ga odnesli.

MINISTRICI 70 TISOČ EVROV, NAJVEČJEMU ZASLUŽKARJU IZ PROJEKTA SRIPT, TURISTIČNEMU DEKANU IZ BREŽIC, PA NEVERJETNIH 150 TISOČ EVROV

Pri nas pa se to ravno zdaj dogaja ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec, ki - za nameček - prihaja iz "socialno čuteče" stranke DeSUS, katere volivci dobivajo povprečno mesečno pokojnino v višini 640 evrov, njihova ministrica pa ima skoraj 10-krat višjo mesečno plačo in še fuša za 70 tisoč evrov na leto?!

Znesek oziroma zneski, ki smo jih dokumentirani razkrili ter objavili že včeraj (vir):

Boštjan Brumen (77.682,72 evra),
Maja Uran Maravič (66.392,50 evra),
Aleksandra Pivec (35.609,09 evra),
Ljubica Kneževič Cvelbar (15.487,41 evra),
Emil Juvan (8.433,48 evra),
Suzana Pavlin (2.165,72 evra),
Ksenija Dvorščak (2.165,72 evra),
Vasja Čretnik (2.165,72 evra),
Tatjana Juriševič (2.165,72 evra),
Jana Apih (1.586,02 evra) ...

... so dejansko namreč enkrat (1x) višji, vendar (še) niso bili v celoti izplačani, ker so na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo na srečo in pravočasno ugotovili, da pri projektu SRIPT goljufajo, ter zaustavili plačilo druge polovice predvidenih honorarjev. Toda mediji ob tem molčijo, v molk pa sta se zavila tudi predsednik vlade Marjan Šarec in predsednik stranke DeSUS ter minister za obrambo Karl Erjavec.

MINISTRICA ZA KMETIJSTVO ŠE HUJŠA OD CERARJEVE SMC

Za primerjavo: 70 tisoč evrov na leto - ob redni ministrski plači oziroma plači državne sekretarke za zamejce in Slovence po svetu, funkcije, ki jo je Aleksandra Pivec opravljala ob začetku projekta SRIPT - je več denarja, kot ga je pokasirala Stanka Setnikar Cankar, padla šolska ministrica Cerarjeve vlade, z 11-letnimi honorarji na izrednem in podiplomskem študiju, medtem ko niti ni bila ministrica. Če je Stanka Setnikar Cankar v 11 letih zaslužila okroglih 635 tisoč evrov, to na leto znese 57 tisoč evrov, Pivčeva pa bi dobila, če Počivalškovi ne bi ustavili druge tranše izplačil, več kot 70 tisoč evrov - za eno samo leto! Toda kot že rečeno, Stanka Setnikar Cankar je pod hudim medijskim pritiskom marca 2015 odstopila, danes pa so taisti mediji potuhnjeno tiho?!

KAKO JE SPLOH MOGOČE OB DELU DRŽAVNE SEKRETARKE ALI MINISTRICE DODATNO ZASLUŽITI ŠE 70 TISOČ EVROV LETNO? TO SO VPRAŠANJA ZA PIVČEVO, ŠARCA IN ERJAVCA

Ker ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec prej in po včerajšnjem javnem razkritju svojih dodatnih zaslužkov iz proračunskega denarja, še vedno ni pojasnila, kaj konkretno je ona za ta denar pri projektu trajnostnega turizma SRIPT dejansko naredila, jo zato tudi javno pozivamo:

- naj v roku 3 dni predloži oziroma javno pokaže celotno dokumentacijo, povezano s projektom SRIPT. Takšno prošnjo ji bomo posredovali tudi pisno, uradno, sicer bomo, če bo ministrica našo prošnjo zavrnila, vse to zahtevali prek informacijske pooblaščenke.

Marjan Šarec Marjan Šarec

Karl Erjavec Karl Erjavec

Za komentar postranskih zaslužkov ministrice za kmetijstvo iz proračunskega denarja oziroma odgovor na vprašanje, kako je ob resnem delu državne sekretarke ali ministrice sploh mogoče - postrani, in to še celo iz proračuna - na leto zaslužiti dodatnih 70 tisoč evrov, smo seveda zaprosili tudi predsednika vlade Marjana Šarca in prvaka stranke DeSUS, torej strankarskega šefa Aleksandre Pivec in obrambnega ministra Karla Erjavca. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih dobimo.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec desus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pivčeva in DeSUS se norčujeta iz ljudi: njeni volivci imajo 640 evrov penzije, ona pa 10x večjo plačo in fuš za 70 jurjev.