objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 28. oktober 2019 ob 07:43

Ministrica Aleksandra Pivec vpletena v ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufije - proračunski denar pa v žep?!
Kriminalna zloraba projekta SRIPT, primer za policijo in državno tožilstvo. Bo Slovenija ostala celo brez kohezijskih sredstev za turizem? Pri Počivalšku obmolknili, prvi odstopi se že vrstijo in danes naj bi padla direktorica turistične zbornice ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ministrica Aleksandra Pivec, ki je že padla v popolno paniko, naj bi minule dni začela v ožjih družbah dopovedovati, da naj bi njene podpise pri tem projektu - pozor - ponaredili, čeprav je denar prej mirno pokasirala?! Kar pa samo dokazuje, za kako umazano zgodbo gre. (foto: STA)

Ko smo prejšnjo sredo objavili nenormalno visoke postranske zaslužke Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo (DeSUS), znotraj projekta SRIPT na Turistično-gostinski zbornici Slovenije (TGZS), in to iz proračunskih sredstev (vir), smo lahko samo slutili, za kako velike, srhljive in celo kriminalne stvari gre v ozadju te zgodbe. Uradni dokumenti, ki smo jih pridobili kmalu po tem, pa razkrivajo in dokazujejo, da gre za popolno zlorabo projekta SRIPT in celo za ponarejanje listin, krajo intelektualne lastnine in goljufijo, kar pomeni, da gre za primer, ki ga bosta morala prevzeti policija in državno tožilstvo. Poleg tega se že vrstijo posamezni odstopi in danes naj bi dokončno "padla" tudi Klavdija Perger, širši javnosti bolj znana kot nekdanja šolska ministrica Cerarjeve vlade - Klavdija Markež, saj naj bi jo razrešili še kot direktorico TGZS. Zelo verjetno lahko pričakujemo tudi skorajšnji odstop oziroma zamenjavo ministrice Pivčeve, toda posledice teh zlorab so lahko še bistveno hujše; po naših informacijah z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se je po novem sicer zavilo v molk, lahko celo pričakujemo, da bo Slovenija zaradi tega ostala brez evropskih kohezijskih sredstev na področju turizma. Neverjetno. Poglejmo podrobnosti:

- Ministrica Šarčeve vlade Aleksandra Pivec je na projektu SRIPT, ki ga je opravljala ob delu državne sekretarke na uradu za Slovence po svetu in zamejstvu, doslej prejela okoli 36 tisoč evrov honorarja. Predvidoma naj bi sicer dobila 70 tisoč evrov, toda gospodarsko ministrstvo je - junija letos - vsa plačila začasno zaustavilo, ker so, kot navajajo, "zaznali določene nepravilnosti". Zadnjo tranšo plačila je Pivčeva prejela novembra 2018, ko je že bila ministrica Šarčeve vlade.

- Dokumenti, ki smo jih pridobili, pa nesporno dokazujejo naše sume, objavljene že minulo sredo, da Pivčeva svojega dela dejansko sploh ni opravila, vsaj v celoti ne, in da si je  - ob pisanju poročila in obračunavanju honorarjev - nesramno prisvojila tuje delo oziroma opravljeno delo drugih sodelavcev na projektu. Pri tem pa je - očitno - šlo za ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufijo, s čimer se bosta zdaj morala ukvarjati policija in državno tožilstvo. Po naših zanesljivih informacijah bo namreč tudi vodstvo TGZS vso dokumentacijo predalo policiji in tožilstvu.

KAJ VSE JE ZGOLJUFALA MINISTRICA?!

Ker je teh dokumentov preveč, da bi jih lahko objavili (gre namreč za več deset strani), poglejmo primer poročila Aleksandre Pivec za opravljeno delo po avtorski pogodbi številka 04-2018-AP. Po tej pogodbi je Pivčeva dobila 3.670 evrov, kar je, spomnimo, približno 10 odstotkov od celotnega zneska, ki ga je doslej pokasirala za SRIPT.

In to je poročilo o delu in faksimile dela avtorske pogodbe, ki ga je ministrica Aleksandra Pivec podpisala z direktorico TGZS Klavdijo Perger:

Zdaj pa pozor: sledijo, po vrstnem redu, posamezne strani poročila o delu Aleksandre Pivec, gre pa za aktivnosti in študije, ki jih - po naših zanesljivih informacijah - ni opravila ona, ampak drugi udeleženci v projektu SRIPT, z imeni in priimki, konkretno, po tem vrstnem redu objave.

1 Jana Apih, znana kot "prva zelena dama" in ustanoviteljica Goodplacea:

2 Boštjan Brumen, dekan Fakultete za turizem iz Brežic:

3 In Ljubica Knežević Cvelbar z ljubljanske Ekonomske fakultete. Aleksandra Pivec pa si je vse to tuje intelektualno delo naštetih enostavno prisvojila, iz vsega tega sestavila svoje poročilo in ga tudi podpisala ter zanj pokasirala honorar.

Dokaz, da je res šlo za načrtno ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in nesramno goljufijo, pa najdemo, črno na belem, celo v samem poročilu Aleksandre Pivec. Sestavni del tega poročila je namreč tudi elektronsko sporočilo Klavdije Perger, poslano posameznim udeležencem projekta, v katerem Pergerjeva navaja, da je "navodila, ki sledijo nadaljevanju dopisa, sestavila strokovna sodelavka v projektu SRIPT, ga. Rebeka Koncilja Žgalin iz Ekonomske fakultete Ljubljana ..." (faksimile spodaj), toda pozor, taista navodila je kot svoje delo v istem poročilu navedla - Aleksandra Pivec.

In je prav lepo razvidno, da gre za popolnoma enake stavke (faksimile spodaj)?!

KLAVDIJO PERGER ŽE RAZREŠILI IZ SRIPTA, ODSTOPIL TUDI BATAGELJ, ZAPOSLENI NA TGZS PRIZNALI ...


				Klavdija Perger, prej Markež, zdaj odhaja tudi iz TGZS.			Klavdija Perger, prej Markež, zdaj odhaja tudi iz TGZS.

- Po naših zanesljivih informacijah je bila Klavdija Perger minuli petek, torej dva dni po objavi našega članka, že odstavljena kot koordinatorka projekta SRIPT, še prej pa je kot predsednik SRIPT nepreklicno odstopil Marjan Batagelj, znani poslovnež iz Postojne, ki je sicer ostal podpredsednik TGZS. Čeprav mu številni zamerijo, ker je odstopil kot prvi nadzornik Sripta, saj bi moral začeti zadeve reševati, ne pa, kot pravijo, "pobegniti".

- Zaposleni na TGZS naj bi minuli petek tudi že priznali, da so morali po izrecnih navodilih Pergerjeve, ki se jim je po objavi našega članka celo hvalila, da je vse pod nadzorom, pripravljati gradiva za druge udeležence v projektu, in to zastonj, medtem ko so "avtorji projekta" za svoje nedelo prejemali honorarje (vir).

- Klavdijo Perger pa naj bi tekom današnjega dne razrešili tudi kot direktorico TGZS.

POČIVALŠKOVI PO NOVEM MOLČIJO. IN KAJ PRAVI DESUS?

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se je po prvi uradni izjavi, ki smo jo objavili že minulo sredo, da so izplačila zaustavili, ker so zaznali nepravilnosti, zdaj zavilo v molk. Na naša dodatna vprašanja:

- kakšne so te nepravilnosti, ki so jih zaznali ...

- in pri kom so jih zaznali ...

... (še) niso odgovorili, prav tako še niso odgovorili na vprašanja, povezana z informacijami:

- da naj bi Slovenija zaradi opisanih zlorab projekta SRIPT ostala celo brez evropskih kohezijskih sredstev?!

Zdravko Počivalšek se je zavil v molk, čeprav je Erjavcu razlagal, da je vse v redu. Zdravko Počivalšek se je zavil v molk, čeprav je Erjavcu razlagal, da je vse v redu.

Je pa gospodarski minister Zdravko Počivalšek menda povedal Karlu Erjavcu, prvaku stranke DeSUS in ministru za obrambo, da je glede Pivčeve vse v redu?! In podobno naj bi Erjavcu zagotovila tudi Pivčeva, no, tako so nam, po našem poizvedovanju, vsaj uradno sporočili iz stranke DeSUS: "Opravili smo opravili pogovor z ministrico dr. Aleksandro Pivec in tudi z ministrom za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo g. Zdravkom Počivalškom ter prejeli zagotovilo, da je bilo projektno delo in vsi postopki vezani na projektno delo opravljeno korektno v skladu z veljavnimi predpisi."

Vendar dokumenti, pričevanja in dejstva kažejo drugače.

ZELO UMAZANA ZGODBA:

PIVČEVA SE UTEGNE BRANITI TAKO, ČEŠ, PONAREDILI SO MOJ PODPIS, TODA DENAR JE KLJUB VSEMU-TEMU VZELA

Ministrica Aleksandra Pivec, ki je po naših zanesljivih informacijah že padla v popolno paniko, pa naj bi minule dni začela v ožjih družbah dopovedovati, da naj bi njene podpise pri tem projektu - pozor - ponaredili, čeprav je denar prej mirno pokasirala?!

Kar pa samo dokazuje, za kako zelo umazano zgodbo gre ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec SRIPT Klavdija Perger Klavdija Markež ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnolog TGZS marjan batagelj zdravko počivalšek SMC desus karl erjavec miro cerar marjan šarec urad za slovence po svetu in v zamejstvu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ministrica Aleksandra Pivec vpletena v ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufije - proračunski denar pa v žep?!