objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 8. november 2019 ob 06:45

Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat
Vodstvo policije pa - na dodatno zaprosilo našega portala - razkriva kandidate za policijskega atašeja v Zagrebu, med katerimi je resnično tudi Bruno Blažina ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vodstvo policije pravi, da minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar ni izbral nobenega od kadrovskih predlogov za policijskega atašeja v Zagrebu. (foto: STA)

Potrjeno: govor Marjana Šarca na kongresu PSS je bil res eno samo navadno blebetanje in nabiranje političnih točk, je pa menda, tako vidni član PSS Primož Cuznar, hvalil oba policijska sindikata ...?!

Po včerajšnji izjemno odmevni objavi pisma insajderja - "policista Andreja" (tukaj) se nam je med drugimi oglasil tudi Primož Cuznar, eden od vidnih članov Policijskega sindikata Slovenije (PSS - vir) in nam potrdil večino navedb iz pisma insaderja, trdi pa, da predsednik vlade Marjan Šarec, čigar govor je bil, tako navaja tudi Cuznar, res "eno samo navadno blebetanje in nabiranje političnih točk" - ni blatil konkurenčnega policijskega sindikata SPS, ampak hvalil oba sindikata (?!), res pa je, da je - spet po navedbah Primoža Cuznarja - pismo policista Andreja, objavljeno na Požareportu, med oba sindikata "vneslo nemir". Zdaj pa pozor: Cuznar misli in sporoča, da insajder, ki se predstavlja z imenom policist Andrej, v resnici ni Andrej, ampak M. G. oziroma Mitja Gregorc, ki se je ob zadnjem razpisu prijavil, resda neuspešno, celo za direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (vir).

Vir: Požareport, 7. april 2015 Vir: Požareport, 7. april 2015

Gregorc pa naj bi to počel zato, ker naj bi po navedbah Primoža Cuznarja ustanavljal še tretji policijski sindikat v državi, in sicer Sindikat kriminalistov Slovenije (SKS)?!

Objavljamo pa tudi oba odziva vodstva Generalne policijske uprave, ki je potem na naše dodatno zaprosilo razkrilo tudi imena kandidatov za policijskega atašeja v Zagrebu. Imena kandidatov hkrati potrjujejo navedbe iz pisma policista Andreja, da je (bil) med kandidati tudi Bruno Blažina, ki pa ga generalna direktorica policije Tatjana Bobnar očitno ni predlagala za imenovanje.

POKLUKAR NI IZBRAL NOBENEGA ...

"V povezavi z vašim člankom, ki ste pod naslovom Pismo Insajderja, poglejte, kaj se gre Šarec: skrivaj prišel na kongres enega policijskega sindikata in ščuval proti drugemu objavili danes, 7. novembra 2019, vam posredujemo spodnje pojasnilo in vas pozivamo, da ga zaradi objektivne obveščenosti javnosti in skladno z medijsko zakonodajo, čim prej objavite.

Vodstvo Policije suvereno, brez upoštevanja kakršnihkoli pritiskov, vodi delo Policije kot tudi njeno kadrovsko politiko. Dva primera, ki ju v prispevku izpostavljate, dokazujeta prav to.

V primeru razpisanega prostega delovnega mesta policijskega atašeja za Republiko Hrvaško je izbirna komisija v Policiji izmed sprva sedmih prijavljenih kandidatov generalni direktorici policije predlagala seznam najprimernejših kandidatov. Komisija je primernost kandidatov ocenila na zelo transparenten način in na podlagi dosedanjih strokovnih dosežkov in
kompetenc, prijavne dokumentacije, preizkusa poznavanja jezika,
informacijsko telekomunikacijskega sistema policije, predvsem pa končnega razgovora s člani izbirne komisije. Le ta je vseboval selekcijski intervju (osebnostna predstavitev s poudarkom na izbrana vprašanja članov komisije) in odgovarjanje kandidatov na splošna pravna in druga naključno izbrana vprašanja s področja mednarodnega policijskega sodelovanja, vprašanja s področja dela uniformirane in kriminalistične policije s poudarkom na mednarodnem sodelovanju.

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar je soglašala s predlogom izbirne komisije in ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju v končni izbor posredovala po usposobljenosti pet najprimernejših kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje za zasedbo mesta policijskega atašeja v Republiki Hrvaški. Pravilnik o policijskih atašejih namreč določa, da je končna izbira ministrova.

Tudi v drugem izpostavljenem primeru domnevnega vplivanja na kadrovanje na založbi je Policija, skladno z veljavno zakonodajo in stroko preverila vse okoliščine primera. Ne le z vidika obstoja razlogov za sum kaznivega dejanja nezakonitega posredovanja, temveč tudi kaznivega dejanja zlorabe položaja pri gospodarski dejavnost.

Razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilec
preganja po uradni dolžnosti, se niso potrdili, zato smo z vsemi
ugotovitvami seznanili državno tožilstvo. Za razliko od laičnega
ocenjevanja primera, ki je podvrženo zgolj vtisu o dogodku, pa mora policija odkriti in potrditi objektivne znake, ki jih za konkretno kaznivo dejanje natančno določa Kazenski zakonik Republike Slovenije.

Lep pozdrav, mag. Vesna Drole, vodja Sektorja za odnose z javnostmi, policijska svetnica"

"Na podlagi vašega zaprosila vam pojasnjujemo, da je generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar za delovno mesto atašeja v Republiki Hrvaški ministru na notranje zadeve Boštjanu Poklukarju kot najprimernejšega kandidata predlagala mag. Srečka Jarca, kar je bila tudi ocena izbirne komisije Policije.

Ker pa je skladno s Pravilnikom o policijskih atašejih končna izbira ministrova, mu je na podlagi razvrstitev glede na dosežene rezultate predlagala v izbor spodnjih pet kandidatov.

Kadidati, razen prvonavedenega, so razvrščeni po abecednem vrstnem redu.

- mag. Srečko Jarc,

- Andrej Zakrajšek,

- Anton Štubljar,

- dr. Bruno Blažina,

- Damijan Apollonio.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar ni izbral nobenega od predlogov.

Lep pozdrav, mag. Vesna Drole, vodja Sektorja za odnose z javnostmi, policijska svetnica"

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

 

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tatjana Bobnar policija Boštjan Poklukar marjan šarec PSS SPS Mitja Gregorc Bruno Blažina

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat