objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
Požareport
pred 1 dan
Ko na uradnem listu Roberta Goloba napadejo Bobnarjevo, a hkrati pomotoma potunkajo Goloba in blamirajo še sami sebe Novinar se mora pri svojem poročanju - tako narekujejo poklicni standardi profesionalnega novinarstva - strogo izogibati vsem okoliščinam, ki pomenijo navzkrižje interesov, ali pa svoje občinstvo na to navzkrižje interesov vsaj opozoriti, vendar hkrati s poročanjem. Temu pravimo "disclaimer", razkritje, sicer trpi novinarjeva kredibilnost in kredibilnost medija, za katerega novinar dela.
Avtor teh vrstic, denimo, nikoli ne poroča o delu upravnega odbora Prešernovega sklada, k(j)er je članica njegova zasebna partnerka. Pa je, verjemite, marsikaj za povedati. Pred kratkim smo lahko tudi prebrali, kako je eden od nemških medijev odpustil novinarko, ki je intervjuvala nekega nogometnega trenerja, ko se je izkazalo, da je njegova ljubimka.
Primožu Cirmanu, uredniku in novinarju portala Necenzurirano, ki lastniško sodi med hobotnico smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka, sicer pa velja za uradni list ožjega kroga Roberta Goloba (torej ne vlade ali vladne koalicije, ampak samo predsednika vlade in Gibanja Svoboda ter njegovih zaupnikov), pa je za navzkrižje interesov in posledično za novinarske standarde očitno popolnoma vseeno. Saj si večjega navzkrižja interesov za novinarja, ki piše o dogajanju znotraj Golobove vlade, čeprav je njegova žena Petra Bezjak Cirman zaposlena kot direktorica vladnega urada za komunicranje (Ukom), skorajda ni mogoče predstavljati.

Saj, ko gre za politične interese, se slovenski novinarji praviloma spremenijo v poulične politične aktiviste, novinarski standardi pa krepajo kot muhe.

In tako je Cirman, zdaj, med eskalacijo afere Bobnar-Golob-Črnčec, moral, tako rekoč po službeni dolžnosti - včeraj popoldne, malo pred začetkom neposrednega prenosa izločilne tekme osmine finala med Hrvaško in Japonsko na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju - silovito napasti ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar, ki jo namerava odstopiti Golob (čeprav bi Golob mnogo raje, da bi ministrica odstopila sama), pri tem pa Cirman ni samo javno dokazal naših navedb, da pod medijsko in drugo fasado Golobove vlade tam res vlada prava vojna, ampak je pomotoma potunkal tudi Goloba, na koncu pa blamiral še samega sebe.
- Hja, Cirman šele po štirih letih modro ugotovi, da je bila Tatjana Bobnar pod vlado Marjana Šarca za generalno direktorico policije nastavljena politično in kako so novinarji o tem aktivistično molčali (češ, "vse je bilo tiho"):Seveda, takrat je Cirman delal na provladnem Siolu, pod strogo kontrolo zgoraj omenjenega Damirja Črnčeca, tedanjega Šarčevega sekretarja za nacionalno varnost, ki je za direktorja TSmedie (Siol - Telekom Slovenije) takrat postavil svojega človeka - Rolanda Žela, danes, pod Črnčecem in Golobovo vlado, pa direktorja direktorata za obrambno politiko.
Potunkajo Goloba ...
- Cirman zdaj tudi (pomotoma) priznava, da se Golobu med sestavljanjem vlade in pri njegovih "osebnih izbirah"* ni postavljalo (neprijetnih) vprašanj, ker je bilo - očitno - tako politično dogovorjeno tudi med sindikati, nevladniki in mediji:... čeprav smo eni, recimo eksplicitno na tem portalu, seveda jih, podobno kot takrat, ko je vlado, po odstopu Šarca, sestavljal Janez Janša (več na tej povezavi).
... In blamirajo še samega sebe

Vir: vse Necenzurirano, 5. 12. 2022

- In zdaj Cirmanu mimogrede tudi uide, da naj bi se vse to okoli Boštjana Lindava na vladi "vedelo že mesec dni"?! Toda Primož Cirman, ki je to očitno tudi vedel, je kot novinar in urednik o tem cenzurirano molčal, čeprav je nesporno šlo za informacijo, pomembno za javnost, kar je še dodatna močna novinarska blamaža. A je bil tiho, kot očitno vedno pri Bobnarjevi, dokler se ni Bobnarjeva - pravkar - razšla z Golobom, ker je pač aktivist in ker piše za Golobov uradni list. (Bojan Požar)

* Med poznavalci politične scene se sicer še vedno ugiba in tuhta, kdo je tisti, ki je dejansko svetoval Golobu, naj za notranjo ministrico vzame Tatjano Bobnar.


Požareport
pred 3 dnevi
Depolitizacija: po referendumu poslanka Svobode Mojca Pašek Šetinc kliče svetnike RTV, naj razrešijo generalnega direktorja Čeprav naj bi - po referendumu in famoznem sklepu Državne volilne komisije - novela zakona o RTV Slovenija, ki bo čez noč odplaknila celotno vodstvo RTV, začela veljati še ta mesec, se ta konec tedna, skratka, pravkar, potihoma zbirajo podpisi programskih svetnikov RTV - za takojšnjo zamenjavo generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatmougha. Te podpise zbira svetnik Branimir (Brane) Piano, nekdanji novinar Dela, programske svetnike pa, tako naš viri, v duhu t. i. "depolitizacije", osebno kliče kar poslanka Gibanja Svobode Mojca Pašek Šetinc, naj takoj zamenjalo AGW-ja.

Pri tem naj bi poslanka Svobode nekaterim svetnikom celo grozila ali pa jim obljubljala ponovno izvolitev v programski svet.

Ali bo Mojci Pašek Šetinc in Branetu Pianu, ki se je, že znano, za programskega svetnika prijavil na podlagi kadrovskega dogovora znotraj Gibanja Svobode, uspelo zbrati najmanj petnajst (15) svetniških glasov od devetindvajsetih (29), kot jih je minimalno potrebnih za zamenjavo generalnega direktorja, še ni znano, se pa imena teh svetnikov zelo verjetno večinsko ujemajo z enajstimi podpisi pod nedavno zahtevo po sklicu izredne seje programskega sveta:Motivi za tokratno zamenjavo Graha Whatmougha naj bi bili sicer trojni: povsem osebni, politični in praktični. Osebni zato, ker gre za številna mala osebna maščevanja, politične itak poznamo, praktični pa, ker se mu želi na tak način onemogočiti vložitev zahteve za presojo ustavnosti novele zakona o RTV - na ustavno sodišče. Češ, če ni več generalni direktor, pač ne more imeti potrebnega pravnega pravnega interesa, kar je seveda pogoj za začetek postopka pred US. (Bojan Požar)
Požareport
pred 6 dnevi
In danes je prišel tudi ta dan: Ribiču res služba na Darsu, toda moral je malo skloniti glavo O čemer smo na tem portalu poročali pred dnevi ...

"Na Darsu že pišejo sporazumne odpovedi, a vse kaže, da je Novi Sloveniji uspelo zadržati Hajdinjaka" (Požareport, 25. 11. 2022)

... danes, vsaj po naših zadnjih informacijah, postaja tudi uradno. Valentin Hajdinjak ostaja predsednik uprave Darsa, nadzorni svet Darsa pa naj bi za člana uprave - na današnji seji - imenoval Andreja Ribiča, nekdanjega vodjo volilnega štaba Gibanja Svoboda, sicer pa dolgoletnega tesnega partnerja Roberta Goloba - pri enem od največjih spornih poslov slovenske državne energetike doslej (več na tej povezavi).
To pomeni najmanj dvoje:
- Da je Novi Sloveniji res uspelo zadržati Hajdinjaka na vrhu Darsa.
- In da je Ribič, kot pravijo naši viri iz Gibanja Svoboda, "moral malo skloniti glavo" in postati samo član, ne pa tudi predsednik uprave velikega državnega podjetja.
Ribič je namreč že pred časom znotraj GS prišel na stranski tir, na nek način so ga odstranili, češ, saj vsaka revolucija žre svoje otroke, in ves ta čas, tudi zadnje dni, prihajajo različne informacije, kje bo pristal, mu bo uspelo na Darsu ali ne, saj je prevladovalo mnenje, da mu bo Golob na koncu, zaradi njune skupne zgodovine, nekaj vendarle moral dati. Toda nekateri viri pri tem opozarjajo, da bo Andreju Ribiču na Darsu "treba res močno gledati pod prste", četudi bo "samo član uprave", zlasti pri Darsovih gradbenih poslih in svetovalnih pogodbah.
Zdaj oba brata na Darsu
Bosta pa zdaj na Darsu - kot vse kaže - zaposlena oba brata Ribič, saj poleg Andreja tam namreč že sedi tudi njegov mlajši brat Branko (Brane) Ribič ... (Bojan Požar)

"Elita Gibanja Svoboda, kjer denar ni problem: prestižna vina, jahte, elitna smučišča in gole zadnjice" (Požareport, 10. 6. 2022)
Požareport
Nov 26, 2022
Najprej so prišli po Geriča, Jančiča in Siol, zdaj prihajajo celo po članke o televizijcih, Fotopubu, Vesni Vuković in Golobu
Liki te zgodbe niso izmišljeni.
To dogajanje ni fikcija.
Vsaka asociacija pa je na lastno odgovornost.

Ker jim še ni uspelo priti po RTV Slovenija*, saj jim je to začasno onemogočil jutrišnji referendum (o noveli zakona o RTV, katerega edini namen je takojšnja zamenjava celotnega vodstva javne televizije in radia), so najprej prišli po Rajka Geriča, Petra Jančiča in spletni portal Siol (Telekom Slovenije).
Kako je bil fizično videti prihod po Geriča, smo podrobno opisali že tukaj.
Ker avtor teh vrstic tudi precej dobro ve, kako so - sredi uredniškega mandata - zamenjali Jančiča, lahko povemo, da so mu pri tem plačali vse, kar mu je - za odpravnino - pripadalo, pa menda še nekaj več, samo naj spakira že naslednji dan (to ga je, sreča v nesreči ali malo za šalo in malo zares, trenutno naredilo tudi za enega od najbolje plačanih slovenskih novinarjev), kar znova dokazuje, da novi vladni koaliciji proračunski denar za dosego svojih kadrovskih ciljev ne pomeni nič. Itak pa jim pri tem nihče ne gleda pod prste, zato jih to tudi nič ne skrbi.
No, Jančiča so sredi mandata zamenjali zato, ker je na Siol prišel pod vlado Janeza Janše, ker je novinar desne provenience, ker so se mu, vsaj nekateri, hoteli tudi osebno maščevati za posamezne članke in ker "jim ne bodo", kot naj bi pred časom v neki ožji družbi zagrozil Robert Golob, "pustili niti dva (2) procenta medijev".
Koga in zakaj so potem nastavili na Siol, pa tudi vemo. Več na tej povezavi.
Zdaj so pa začeli prihajati celo po posamezne članke, pod krinko tako imenovanega "arhiviranja" (vir). Toda njihov cilj, verjemite, ni samo cenzuriranje člankov o televizijcih (Sašu Kranjcu) in Fotopubu, ampak tudi/predvsem članki o prikritem paradržavnem financiranju novinarke in piarovke Gibanja Svoboda Vesne Vuković ter Siolovi teksti o Golobovih vrhunskih plačah in milijonskih nagradah pri vodenju državnega podjetja. Česa takšnega, brisanje - za politike in pripadajoče medijske aktiviste - neprijetnih novinarskih tekstov, pa samostojna Slovenija skorajda še ni doživela. To žal ni fikcija, to žal ni izmišljeno, to lahko zapišemo kot tisti, ki se z novinarstvom in mediji poklicno ukvarjamo že od slavnih 90. let naprej.
Po novem letu, predvidoma sicer šele v drugi polovici januarja, če se jim jutri izide, in potem še na ustavnem sodišču pa seveda pridejo tudi po RTV. (Bojan Požar)

* Stranke levice že danes kadrovsko obvladujejo okoli 90 odstotkov vodilnih pozicij na RTV Slovenija (da jih je "jebeno več", tako ali tako priznavajo sami), toda očitno želijo obvladovati čisto vse.

Požareport
Nov 22, 2022
Komaj verjetno: nizozemska vlada deli državna priznanja Mukiju, Niki Kovač in Jenullu, ker so demonstrirali proti Janši Si predstavljate, da bi vlada Janeza Janše podeljevala slovenska državna priznanja kakšnim skrajno desnim nevladnim organizacijam (NVO-jem) na Nizozemskem, ki bi se pod plaščem nevladnikov v resnici ukvarjali predvsem z nizozemsko politiko?! Pravzaprav ne, saj je to komaj verjetno, če pa slučajno že, bi sledili škandal, razprave v evropskem parlamentu, siloviti pamfleti v slovenskih in tujih medijih in podobno.
Toda nizozemska vlada zdaj počne prav to, kar dokazuje tudi pričujoče vabilo na dogodek ambasade Kraljevine Nizozemske v Ljubljani, 8. decembra:Podelili bodo namreč nizozemska državna priznanja (tulipane 2022) dvema slovenskima skrajno levima nevladnima organizacijama, ki se praktično ves čas ukvarjata predvsem s politiko, aktivno sodelujeta v političnih kampanjah (Danes je nov dan, Inštitut 8. marec), njihovi liderji (Filip Dobranič Muki, Nika Kovač) se javno predstavljajo kot politični aktivisti, eno od njih, Inštitut 8. marec, seveda, po so celo ustanovili politiki Levice, in tako imenovani Protestni ljudski skupščini, nastali med petkovimi demonstracijami proti Janševi vladi, pod vodstvom Jaše Jenulla. Priznanja tistim, ki so protestirali proti Janšo, bodo sicer podeljena pod krinko "izvenserijske in pogumne obrambe človekovih pravic", gre pa, brez dvoma, za neposredni aranžma ene od držav Evropske unije v slovensko notranjo politiko ... (Bojan Požar)
Požareport
Nov 19, 2022
Učinek metulja: kako bo Franjo Bobinac v zahvalo pomagal Golobu osvoboditi RTV, tepci, ovce in najmanj 12 specialcev Minulo sredo je bil nekdanji dolgoletni prvi človek Gorenja (danes kitajski Hisense) Franjo Bobinac*1 v državnem zboru z navadno večino izvoljen za novega člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, in to kljub vidnemu razkolu znotraj vladne koalicije, saj sta stranki SD in Levica temu nasprotovali. Bobinac je na glasovanju dobil 42 glasov (zanj so glasovali poslanci Golobovega Gibanja Svoboda in oba poslanca narodnosti), poslanci Socialnih demokratov, Levice in tudi Nove Slovenije so se vzdržali, prisotni poslanci SDS in Miha Kordiš iz Levice pa so glasovali proti.
Ker pa utegne Franjo Bobinac kmalu postati tudi novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (na prihajajočih volitvah ima sicer resno konkurenco, Tomaža Barado in Janeza Sodržnika, sedanja podpredsednika OKS), lahko seveda samo največji tepci ali politične ovce dvomijo, da Bobinac potem kot predsednik OKS v novi svet RTV Slovenija (če bo sedanja novela zakona o RTV, ki jo predlaga vlada Roberta Goloba in katere edini, ampak res edini namen je paketna zamenjava sedanjega vodstva RTV), preživela referendum - prihodnjo nedeljo, 27. novembra), skozi OKS, enega od tistih politično določenih izbrancev, ki skozi to novelo pridobijo ekskluzivno pravico imenovati člane sveta RTV, za člana novega sveta RTV ne bo spravil nekoga, ki ne bo izrazito naklonjen Robertu Golobu?!
In tako hvaležno poplačal svojo izrazito sporno prijateljsko-politično-interesno izvolitev na SDH in Robertu Golobu pomagal "osvoboditi" (beri: politično prevzeti in zakleniti) javno RTV. Učinek metulja*2! Ali roka roko umije. No, Franjo Bobinac, tako naši viri, tudi računa na podporo lobistov sedanje vladne koalicije pred volitvami predsednika OKS.
Najmanj dvanajst specialcev, levih, kakopak
Poznavalci sicer ocenjujejo, da bi/bo v primeru, če Golobov zakon ostane ...

Sestava sveta RTV, kot jo predvideva novela zakona vlade Roberta Goloba. (vir: RTV)

... novi svet RTV zasedlo najmanj 12 radikalnih (levih, kakopak) aktivistov, tako rekoč političnih specialcev, sicer prikritih, in to skozi - že omenjeni OKS, zaposlene na RTV, torej razne Ksenije, Helene, Ilinke in Bergante (kar sedanja struktura zaposlenih, skozi vsa ta leta z redkimi izjemami popolnjena z družinskimi, prijateljskimi, interesnimi ali političnimi navezami, tudi zlahka omogoča), nacionalni svet za kulturo (postavi ga politika), informacijskega pooblaščenca (izvoli ga politika), svet za trajnostni razvoj in varstvo okolja (imenuje ga politika), varuha človekovih pravic (ki ga prav tako izvoli politika) in seveda SAZU, kjer po možnosti pride celo kakšen iz ZRC SAZU, in tako bi levica imela na vrhu javnega zavoda RTV Slovenija ne samo zajamčeno večino (9 članov sveta), ampak celo absolutno oblast ... (Bojan Požar)

*1 Franjo Bobinac je zdaj podpredsednik Hisense International Co. Ltd, s pisarno v ljubljanskem BTC, in se, vsaj po naših informacijah, tudi zasebno seli iz Velenja v Ljubljano, v elitno stanovanje pod Ljubljanskim gradom.
*2 Učinek metulja - vir.
Požareport
Nov 13, 2022
Roman Jakič se rine h Golobu, kot se je nekoč rinil k Drnovšku, toda mediji ga preventivno zbrišejo: postane samo tri pikice To je že res prav zabavno: portal N1, ki je v lasti znanega srbskega poslovneža Dragana Šolaka (Telemach, United Media), dan pred sobotnim (včerajšnjim) mariborskim združitvenim kongresom Gibanja Svobode, LMŠ in SAB, objavi predkongresni tekst (petek, 12.11.), kjer spornega Romana Jakiča eksplicitno navedejo med t.i. "bolj prepoznavnimi kandidati" za svet stranke:No, potem, tik pred samim kongresom, se na Požareportu pojavi članek o Jakičevi že sedmi stranki, tako rekoč svetovnem rekordu (več na tej povezavi), in glej za zlomka, na N1 se po kongresu pojavi praktično identični tekst o izvoljenih članih sveta stranke, kjer pa Jakiča - med bolj prepoznavnimi - nenadoma izbrišejo. Roman Jakič postane samo tri pikice:Kot bi jim, medijem namreč, v tem primeru Šolakovem portalu N1, nekdo naročil, naj za vsak slučaj, preventivno, ne omenjajo več spornega Romana Jakiča.
Je pa Jakič na mariborskem kongresu upravičil še en svoj znani zakulisni sloves: ta politik namreč slovi tudi po tem, da se ob pravem trenutku pred fotografi in kamerami vedno prerine do svojega aktualnega šefa, da ujame snemalni kot. In kot se je nekoč, pred leti, vsem na očeh bizarno rinil k Janezu Drnovšku, se danes očitno rine v bližino Roberta Goloba. Potem pa vse to sam objavlja na socialnih omrežjih ...... zraven pa precej patetično opravičuje svoje strankarske prestope. (Bojan Požar)
Požareport
Nov 12, 2022
Danes svetovni rekord - že sedma stranka Romana Jakiča. Pa Golobič jim prodira v Gibanje Svoboda, pa tako so se ga otepali. Ob današnjem združitvenem kongresu Gibanja Svoboda (GS), Liste Marjana Šarca (LMŠ) in Stranke Alenke Bratušek (SAB) v Mariboru (vir), ki bo sicer boljkone samo formaliziral dejansko stanje, nastalo po aprilskih parlamentarnih volitvah (ko so volivci LMŠ in SAB dobesedno nagnali iz parlamenta, Robert Golob pa je potem z GS in sestavo nove vladne koalicije brez težav konzumiral obe propadli politični stranki), sicer pa je kongres del predvolilne kampanji za lokalne volitve (prihodnjo nedeljo, 20. novembra), so za boljše poznavalce slovenske politične scene zato - pravzaprav - še najzanimivejše naslednji tri ugotovitve:
- To bo (Gibanje Svoboda, namreč) že sedma (7.!) politična stranka notornega Romana Jakiča (po LDS, Zares, Listi Zorana Jankovića, Pozitivni Sloveniji, Zavezništvu Alenke Bratušek in SAB), kar je nedvomno svojevrstni svetovni rekord. Jakič pa bo danes, skozi tako imenovano zaprto listo, postal tudi član sveta GS.
- Jakič, sicer tudi nekdanji minister za obrambo, postaja član vodstva oziroma sveta Golobovega Gibanja Svoboda, čeprav mu na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo zaradi zlorabe položaja in oškodovanja evropskih sredstev (razvpiti primer Stožice), pri čemer mu grozi celo zaporna kazen:- Z Romanom Jakičem pa v GS transparentno prodirajo tudi Gregor Golobič in njegovi, čeprav so se znotraj Svobode ravno tega menda tako otepali. (Bojan Požar)
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

ivan maček :

6.12.2022 17:21

""""Izredni nadzor je potrdil hude kršitve policistov na protestih""""" """""Kršitve Policije v času protestov ocenjujem kot hude, kar izhaja tudi iz ugotovitev iz pritožbenih postopkov in izvedenega nadzora. Težko je reči, da je bil v večini protestov in primerov huje kršen javni red in da je le-ta zahteval tako hudo ukrepanje Policije. Ukrepanje Policije je bilo nesorazmerno ugotovljenim kršitvam, v nekaterih primerih do kršitve sploh ni prišlo in so bili posamezniki deležni hudih posegov v človekove pravice in temeljne svoboščine s tem, da so zoper njih uporabili telesno silo, sredstva za vklepanje in vezanje ter da so jim odvzeli prostost in uporabili druga pooblastila ali prisilna sredstva. Policisti so izstreljevali plinske naboje tudi na mirno množico oziroma na kraje, kjer sploh ni bilo kršitve javnega reda, vodni curek s primesjo plina so uporabili tudi proti posameznikom, celo proti vidno bolni osebi – invalidu na berglah. Kaj je bil razlog za takšno ravnanje, ni znano, lahko le rečem, da so bile sprejete določene odločitve vodstva, ki ne bi smele biti," pojasnjuje naš sogovornik."""" """"Policisti, ki so iz pušk izstreljevali plinske naboje, niso spoštovali načela sorazmernosti, uporaba pa je bila celo nestrokovna. Tudi o tem ravnanju bo odločalo Specializirano državno tožilstvo, Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili."""" """""Lani ob tem času nismo smeli na fitnes brez pct pogoja. Sramota. Na petrol nismo smeli. Na pošto. Na banko. Rezultat dandanes....izgubljene parlamentarne, predsedniške, lokalne volitve in vsi referendumi. Narod si je zapomnil vse in vrnil udarec. Bravo narod!""""" """"Na začetku protestov je Hojs obkrožen z robokopi v centru kričal na novinarje in jih obtožil, da so krivi za proteste. Hojs nas je zaprl za 4 mesece v blok po 21 uri kot pse. Aleš Hojs. Kje.so danes ti ljudi ??? Vsi poniknili. KONEC JE JANEZ. Vsemu pride konec oziroma vse se enkrat konča. Ajde Janez, pospravi kable, ugasni luč in v penzijo! Če nebi bilo tebe, tvojega razmišljanja, tvoje korupcije in tvojega obnašanja, bi bil Logar mogoče danes predsednik države! Ampak dokler ne bodo mladi na desni strani tega ugotovili, ne boš dobil nobenih volitev več! Vse vas mlade na desnici pa pozivam da se enkrat že rešite teh starih okostnjakov ki vas vlečejo nazaj! Slovenija potrebuje močno in zdravo desnico! Dokler pa v vaših vrstah Janša, Grims, Gorenak, koprive, vodenoglavi itd. je pa desnica v tej državi večna poraženka! Zato pamet v roke, pa postavit nove temelje, zdrave, brez korupcije in brez obsedenosti z zgodovino, pa boste lahko spremenili vaše rezultate! Pa srečno Janez."""" Zakaj je dark evil lord golokron in njegova sekta spušila volitve? A je treba dodati še kaj? Aja, še en emper zastonj zelo učinkovitega cepiva, karton kafe filtrov za na gobec in printer za printanje vseh vrst "ausvajssof". Vse volitve ste popušili, če bi odšli na glasovanje še tisti ki smo ostali doma, in glasovali samo da ni komikronska sekta, bi imeli ljeteći pingići plebiscitarno večino. To bi bilo šele zastrašujoče. Tako da, tišina. Recite hvala za neudeležbo. Nismo vsi v glavo zjebani in komunisti. Temne sile zla so preteklost. Zdaj je svoboda. Je pa draga. https://youtu.be/Ehr4uHR78to
slavko pezdir :

6.12.2022 09:46

Težko si je predstavljati še hujše ne-dostojno in ne-zakonito vmešavanje v delo ustavno avtonomne in neodvisne Policije, kot je bila javno izrečena neposredna ultimativna zahteva predsednika Vlade RS in prvaka vladajočega Gibanja svoboda, dr. Roberta Goloba, da njemu osebno v. d. direktorja Policije, Boštjan Lindav, do določenega roka poroča in razkrije, kdo iz vladajoče politike da je kdaj pritiskal nanj. Predsednik vlade ima v vladi ministrico za notranje zadeve, ki je politično, po funkciji in osebno odgovorna in pristojna za zakonito delovanje ministrstva in Policije. Nima pa kot najvišji funkcionar izvršne veje oblasti nikakršnih pooblastil, da bi neposredno ter celo mimo pristojne in odgovorne ministrice posegal in se politično vmešaval v delo Policije ter celo neposredno usmerjal in ukazoval legalno in legitimno imenovanemu funkcionarju avtonomne Policije, ga neposredno nagovarjal h kakršnim koli pojasnilom, razkritjem in drugim dejanjem v okviru njihovih strokovnih profesionalnih pristojnosti. Zanimivo je, da se ob tem primeru flagrantnega političnega pritiska na avtonomnega in neodvisnega funkcionarja Policije s strani najvišjega funkcionarja izvršne veje oblasti javno ni oglasil nihče od stalno "dežurnih" kritikov prejšnje vlade in prejšnjega notranjega ministra (npr. Žaberl, Pirnat, itd.) ter nihče od nekdaj dežurnih "čuvajev" veljavnega ustavnega reda in temeljnih človekovih svoboščin (npr. Teršek, Toplak, itd.). Seveda ni in ne more biti nobenega dvoma, da je funkcija ministrice za notranje zadeve politična, da je bila politično izbrana in izvoljena ter da bo, kadar bo, tudi politično odpoklicana, odstranjena. Kakor je tudi res, da je tudi vsaka izbira njenih najbližjih profesionalnih sodelavcev politična. V resnici gre v Vladi RS ter na ministrstvu za notranje zadeve torej le za večen in trajen ter različno intenziven in javnosti viden spopad različno močnih in različno brezobzirnih političnih interesov in opcij znotraj vlade in vladajoče koalicije, a vzporedno in sočasno tudi za spopad različnih političnih interesov in različnih političnih opcij znotraj različnih organov in enot Policije. Da gre za značilen in tipičen poskus "re-politizacije" pod populistično masko "de-politizacije" Policije, kažejo tudi javno objavljeni aktivistični politični glasovi predstavnikov policijskih sindikatov in nevladne organizacije Pravna mreža za demokracijo, ki se presenetljivo glasno in eno-stransko tokrat postavljajo na stran politično napadene policijske ministrice in izrecno proti neposrednemu političnemu pritisku ter vmešavanju predsednika vlade in prvaka vladajoče politične stranke GS ter za njegovim hrbtom tudi neposrednim pritiskom in vmešavanjem nedotakljivih političnih mogočnežev iz zamegljenih labirintov politično-kriminalnega podzemlja vzporedne in globoke države. .
Facebook
Twitter
prikaži časovnico