objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 12 urami
Jasnič le še stečajni upravitelj, DeSUS pa policijska stranka pod kontrolo kadrov Draga Kosa Včeraj sta se pravzaprav zgodili zadnje čase povsem običajno kaotični seji izvršnega odbora in sveta stranke DeSUS, a tokrat vendarle z nekaj dramatičnimi izjemami, ki pišejo slovensko politično zgodovino:
- Že med sejo sveta so se preostali trije poslanci Desusa javno, prek twitterja, distancirali od vodstva stranke, kar je nedvomno nov unikatni dosežek naše politične scene.

Vir: Twitter

- Vodenje stranke prevzemajo (bivši) policisti, kot so Drago Kocbek, Vlado Bezjak*, Srečko Felix Krope, pri čemer je slednji - po odstopu Antona Urha, ki je skupaj z drugimi predstavniki gorenjskega odbora stranke DeSUS tudi zapustil sejo - postal celo novi predsednik sveta stranke.
Viri znotraj Desusa ob tem sporočajo, da je zdaj - po odstopu Urha - lov na Juršo, Simonoviča in Hršaka povsem odprt. Je pa zato seveda čisto resno vprašanje, kje bo sedanje vodstvo stranke potem dobilo najmanj tri poslanske podpise, potrebne za vložitev kandidature stranke DeSUS na prihodnjih parlamentarnih volitvah?!
No, s Kropetom na čelu svetu in drugimi policijskimi kadri se znotraj Desusa ne krepi samo neposredni vpliv še enega znanega bivšega kriminalista - Draga Kosa, ampak se Desusa lahko upravičeno prijema ime "Policijska stranka".
- In še nekaj je zdaj povsem jasno: aktualni predsednik stranke Ljubo Jasnič je dejansko le še stečajni upravitelj Desusa, ta stranka pa učni primer, kako omrežje tranzicijske levice neko stranko po sistemu uporabi in zavrzi brez milosti pošlje v stečaj ... (Požareport)
* Vlado Bezjak je tudi oče Petre Bezjak Cirman, ene od vodilnih poklicnih sindikalistk na RTV Slovenija, in tast Primoža Cirmana, urednika portala Necenzurirano.
7 DNI V TEDNU
pred 5 dnevi
Ko Bergant, voditelj Odmevov, prek sp služi dodatni denar državnih firm in zakaj je to problem Igor E. Bergant, nekdanji športni novinar in komentator, zdaj pa že vrsto let voditelj informativne oddaje Odmevi na TV Slovenija in novopečeni borec za vsestransko ohranitev statusa quo na javni RTV, ima poleg redne zaposlitve v javnem zavodu RTV tudi svoj s. p.: IEBergant.me, Igor Evgen Bergant drugo informiranje s. p. (vir), ustanovil pa ga je septembra 2014, ko je, seveda, že vodil Odmeve.
Kar zadeva zakonodajo, to seveda ni sporno, je pa glede na dejstvo, za koga in za kaj gre, vsaj (zelo) problematično. Zakaj?
- Ker se za voditelja paradne informativne oddaje, še toliko bolj, če gre za oddajo na javni RTV, resnično ne spodobi, da dodatni denar služi z vodenjem različnih komercialnih prireditev. Pri čemer, tukaj verjetno ni dvomov, mu vrata do teh "zasebnih" poslov odpirajo služba, vpliv in popularnost voditelja Odmevov. In ti Bergantovi zasebni posli, za nameček, z novinarstvom nimajo veliko skupnega.
- Ker Igor E. Bergant, ki je kot redno zaposlen na javnem zavodu RTV del javnega sektorja, z vsemi privilegije vred, velik del svojih dodatnih prihodkov - doslej skoraj 40 tisoč evrov, kar je približno toliko, kot Bergant zasluži s plačo novinarja RTV v letu dni - zasluži na račun državnih institucij oziroma podjetij v državni lasti (vir: Erar):- In ker so te institucije (podjetja) tudi teme poročanja oddaje Odmevi, kar pa pri novinarskem poročanju pomeni direktno navzkrižje interesov.
A da navzkrižja interesov pri novinarju Bergantu niso pravzaprav noben problem, je (ne)nazadnje zelo nazorno in praktično pokazal pred nekaj tedni, ko je med vodenjem Odmevov nonšalantno poročal o nekem napol političnem stališču Slovenskega sodniškega društva, ki ga vodi njegova žena in sodnica Vesna Rakočević Bergant.
V luči vsega tega je verjetno tudi bolj jasno, zakaj si Igor E. Bergant tako prizadeva, da na javni RTV ostane vse tako, kot je bilo doslej. (Požareport)
7 DNI V TEDNU
Nov 26, 2021
Ko se Hojs na Tarči "strga s ketne", tudi Robertu Golobu zmanjka obraznih grimas Stranka SDS dolgo časa ni imela pravega odgovora na oddajo Tarča na TV Slovenija, ki temelji na značilnem vodenju oddaje, kjer se nekatere - načrtno in politično motivirano - ves čas prekinja in se jim jemlje besedo, drugim pa se dopuščajo neznanski monologi in zadnji komentarji pred koncem oddaje, sestava in razmerje sogovornikov pa je podobna včerajšnji Tarči, trije (opozicijski) proti enemu (vladnemu), dokler se ni pojavil Aleš Hojs, danes podpredsednik SDS in minister za notranje zadeve, po novem pa stalni komentator te stranke na - Tarči. Skoraj zadetek v polno, pri čemer je praktično nepomembno dejstvo, da Hojs znotraj mehurčka trde levice velja za - poleg Janeza Janše - najbolj osovraženega politika te vlade, saj le-teh stranka SDS tako ali ne more ničesar prepričati in jih tudi ne nagovarja.
Da politiku Hojsu, ki ima precej izkušenj iz gospodarstva in je tudi dober retorik, koncept Tarče očitno zelo leži, je pokazala tudi sinočnja izdaja Tarče na temo političnega kadrovanja po državnih podjetjih. Ko je Hojs tako rekoč retorično "ubil" Roberta Goloba (Gen-I), med drugim z navedbami najnovejših ponujenih brutalnih cen elektrike Gen-I za - v boju s covidom - že povsem izčrpano slovensko javno zdravstvo. Oziroma - kot duhovito ugotavlja Miran Videtič, sicer odličen poznavalec državne energetike in komentator oddaje Ura moči na Planetu TV, ko se "Hojs strga s ketne, tudi Robertu Golobu zmanjka obraznih grimas".
Je pa včerajšnja Tarča pokazala še nekaj: Robert Golob je bistveno manj medijsko spreten takrat, ko na televiziji ni čisto sam, z vnaprej pripravljenimi vprašanji, ampak ima motivirano konkurenco. Tokrat, na Golobovo žalost, je bil to pač Hojs. (Požareport)
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico