objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 2 urama
Zakaj je pismo Evropske judovske skupnosti najmanj trojno nevarno za Socialne demokrate in Tanjo Fajon Evropska judovska skupnost je na Tanjo Fajon naslovila posebno pismo, kjer predlaga (zahteva), naj se ji vrne meščanska vila na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani, torej tista hiša, kjer je danes sedež stranke SD. Pismo je podpisal predsednik EJS Rabbi Menachem Margolin, celotno pismo pa si lahko preberete tukaj.
Rabbi Menachem Margolin med drugim navaja, da bi Socialni demokrati lahko popravili zgodovinsko napako in vrnili hišo, ki je bila do leta 1943 v lasti Felixa Moskovića, kasneje z družino odpeljanega v koncentracijsko taborišče Azuschwitz, in da je bila hiša po vojni prodana pod vprašljivi pogoji, podržavljena ter uporabljena za komunistično partijo. Zato menijo, da bi predlagani prenos vile na Slovensko judovsko skupnost "bila primerna, pravična in moralna uporaba doma gospoda Moskoviča" in tako tudi "popravljena zgodovinska napaka."
No, če je stranka SD že znane izjave, zapise in teze o "ukradeni vili" ob aktivni pomoči medijev doslej zavračala kot politične, namenjene spopadom na domači politični sceni, je to pismo nekaj povsem drugega, in za Tanjo Fajon ter njeno stranko pomeni vsaj "trojno nevarnost":
- Zahteva Evropske judovske skupnosti namreč vsebuje močno moralno noto, tako rekoč moralno obvezo, ki jo je na evropskem parketu, glede na znana zgodovinska dejstva, praktično nemogoče izpodbijati. A Fajonova slučajno računa, da bi ji pri zavračanju takšnega popravljanja zgodovinske napake lahko, na primer, pomagali nemški socialni demokrati?!
- Pismo je naslovljeno na Fajonovo kot evropsko poslanko (Dear MEP Fajon), prav zaradi prej poudarjenega evropskega in zgodovinskega konteksta, kar pomeniti dodatni pritisk prav na Fajonovo - osebno. A prvi odgovor Tanje Fajon na pismo ter njeno zavračanje predloga EJS tudi čisto nič ne presega njen siceršnji politični domet (vir).
- Socialni demokrati, ki že beležijo precejšnje finančne dolgove, bi brez hiše ostali finančno na suhem ter zelo verjetno celo bankrotirali.
Da pa vila na Levstikovi 15 v roke SD ni prišla ravno po tržni ceni ter običajnih tržnih razmerah, je tudi - verjetno - lahko vsakomur jasno, zato so nadaljne poteze odvisne predvsem od zagnanosti ter vztrajnosti Evropske judovske skupnosti ... (Požareport)
7 DNI V TEDNU
pred 5 dnevi
Razkrivamo: Zamolčana skrivnost uspeha Zakaj so nekateri ljudje uspešni, drugi ne? Zakaj nas v osnovni šoli učijo matematiko, slovenščino, fiziko ipd., nihče pa nam ne pove, kako uspeti, kaj je resnična skrivnost uspeha? Pozor: Skrivnost vašega uspeha se ne skriva v tem, kar veste, da ne veste, temveč v tem, kar sploh ne veste, da še ne veste. Ali res drži teza, da so nekateri preprosto rojeni pod srečno zvezdo?
Kaj vi mislite?
Ko pobliže pogledamo, kaj loči neuspešne in uspešne ljudi, lahko ugotovimo, da je razlika na prvi pogled neopazna, vendar uspešni ljudje počnejo nekaj, kar drugi ne.
Uspešni ljudje sebi in drugim postavljajo dobra vprašanja. Dobra vprašanja vodijo v pozitivno, konstruktivno in proaktivno razmišljanje in delovanje. Dobra vprašanja vodijo v dobro, pozitivno čustveno stanje. Dobra vprašanja vodijo k dobrim odločitvam. Slaba vprašanja po drugi strani vodijo v slabo čustveno stanje, v smer razmišljanja, ki vodi proč od ciljev. Slaba vprašanja največkrat prinesejo tudi slabe odločitve. Uspešni ljudje imajo k uspehu naravnano t. i. temeljno vprašanje. Gre za eno in isto vprašanje, na katerem temelji tako rekoč vse vaše življenje in ki ima lahko sicer več različnih variacij, vendar si ga ljudje postavljamo večji del časa.
Temeljno vprašanje je največkrat krivec za naš neuspeh in vir naše slabe volje. Kadarkoli se nekaj zgodi (dobrega ali slabega), je temeljno vprašanje tisto, ki si ga najprej zastavimo. O tem vprašanju razmišljamo, razglabljamo. Včasih ga tudi izrečemo na glas. Temeljno vprašanje ima lahko več različnih odtenkov, ki vse vodijo bolj ali manj v isto smer. Kakšna so slaba temeljna vprašanja? "Zakaj se to meni dogaja?" "Kaj sem naredila takšnega?" "Kdaj bo tega konec?" Dobro temeljno vprašanje je vaša formula za uspeh. Slabo temeljno vprašanje pa vaša garancija za neuspeh.
Kdo so ljudje, ki so uporabljali dobra temeljna vprašanja kot temelj svojega uspeha?
Bill Gates je čisto vsako jutro, ko je bil še zaposlen na Microsoftu, namenil nekaj časa za viharjenje možganov in pretresanje ključnih vsebin podjetja z uporabo dobrih vprašanj. Steve Jobs je pri svojemu delu uporabljal vprašanja za odličen dizajn in poenostavitev proizvodnje. Michael Phelps, dobitnik kar 28 olimpijskih medalj, je uporabljal dobra vprašanja za to, da je zbral okrog sebe najboljšo ekipo in da je motiviral sebe za trdo delo. Uspešni imajo temeljno vprašanje, ki jih usmerja k cilju in uspehu.
Ko opazujete ljudi okrog sebe in opazite tiste, ki so uspešni, pozitivni, samozavestni, je skoraj čisto vedno razlog v kvaliteti vprašanj, ki si jih postavljajo.
Slaba vprašanja, slabi odgovori. Dobra vprašanja, dobri odgovori. Dobra vprašanja so ključ do vašega uspeha.
Na kaj morate biti še posebej pozorni pri izbiri vašega temeljnega vprašanja:
- Katero vprašanje izberete glede na svoje trenutno stanje?
- Kakšna je lahko negativna posledica tega vprašanja?
- V kakšno čustveno stanje vas vprašanje usmerja?
- Ali obstaja vprašanje, ki bi lahko bilo bolj primerno za vaš uspeh ali preboj?
Če vas zanima, kako lahko uporabite dobra vprašanja, kako izberete oz. sestavite svoje temeljno vprašanje, vabljeni na brezplačen webinar:
SKRIVNOST USPEHA.
Teza, da so nekateri ljudje rojeni pod srečno zvezdo, preprosto NE drži. Uspešni ljudje uporabljajo vprašanja in svoje temeljno vprašanje pravilno, v smeri želenih ciljev, medtem ko se neuspešni ljudje zaradi slabih vprašanj največkrat vrtijo v začaranem krogu.
Na webinarju se boste naučili:
- kdo so ljudje, ki znajo postavljati dobra vprašanja,
- zakaj je "zakaj" vprašanje največkrat napačno uporabljano,
- kdaj uporabljati zaprta, kdaj odprta vprašanja,
- kako lahko z dobrimi vprašanji sebe in druge premaknete k uspehu, ki si ga želite oz. želijo,
- kaj je zamolčana skrivnost uspeha, ki bi jo vsak moral vedeti.
Če v svojem življenju trenutno nimate toliko denarja oziroma financ, kot bi si želeli, če si želite več na področju kariere ali celo samostojno podjetniško pot, če vas zanima, kako z vprašanji pomagati svojemu otroku, če bi radi našli partnerja oziroma izboljšali obstoječ partnerski odnos, se prijavite na brezplačni webinar Skrivnost uspeha.
Webinar bo potekal V ŽIVO, tako da boste lahko postavljali tudi vprašanja. Webinar je namenjen vsem, ki bi radi:
- naredili preboj na področju financ,
- izboljšali svoje karierno področje ali celo začeli lastno podjetniško pot,
- našli partnerja, ki si ga želite, ali izboljšali odnos z obstoječim partnerjem,
- izboljšali odnose z otroki, starši, prijatelji, sodelavci,
- postali bolj samozavestni, disciplinirani, motivirani itd.
Ta brezplačni webinar je za vas, če bi radi naredili preboj v svojem življenju in uporabili zamolčano skrivnost uspeha, ki bi jo morali izvedeti že v osnovni šoli. Prijavite se tukaj.
O predavatelju:Dr. Aleksander Šinigoj je predavatelj in strokovnjak za osebnostno in poslovno rast. Predaval je že v 22 državah na štirih celinah. Je avtor knjige Preboj ZDAJ, ki pomaga ljudem narediti premik oz. preboj v življenju. Spoznajte skrivnost uspeha in se naučite postaviti svoje lastno temeljno vprašanje. Na brezplačni webinar dr. Aleksandra Šinigoja se lahko prijavite na tej povezavi. (Reklamna informacija)
7 DNI V TEDNU
Apr 08, 2021
Po članku o sindikalistu-taksistu-podjetniku Jefimu, ki hoče ohraniti monopol - grožnje z nasiljem, zato prijava na policijo Že pred objavo včerajšnjega članka z naslovom "Kaj je narobe pri Dejanu Jefimu, ki igra Jimmyja Hoffo slovenskih taksistov? Da Uber pomeni konec njegovega biznisa", kjer razkrivamo, kako Dejan Jefim, predsednik Sindikata taksistov pri SDPZ ter solastnik in direktor družbe Ne-Informatika, "pumpa" slovenske taksiste pred "izkoriščevalskim" Uberjem, da mu pomagajo pri ohranjanju monopola nad digitalnimi platformami, ki jih prvi sindikalist kot produkte svojega podjetja prodaja svojim taksistom oziroma taksi službam, smo se zavedali, da bo članek izjemno odmeval (no, ob tem nas je vendarle malo presenetila visoka stopnja žaljivosti, primitivizma in spremljajočih bizarnih političnih etiketiranj, kar so na družabnih omrežjih nad avtorjem članka Bojanom Požarjem - članek sicer temelji na preverljivih dejstvih in javno dostopnih podatkih, kot po tekočem traku stresali Jefim in cela vrsta (ne)trolov, očitno povezanih in usklajenih z njim), nismo pa mogli predvideti, da bodo sledile celo javne grožnje s fizičnim nasiljem?!
No, Dejan Jefim je napovedal tudi tako imenovano taktično tožbo zoper portal Požareport, s katero pa poskuša pred javnostjo zgolj omiliti naša razkritja in preprečiti, da bi o tem poročali še naprej. No, glede na zapisano v članku je tovrstna tožba seveda že vnaprej obsojena na neuspeh in bo zato, toliko izkušenj že imamo, zelo verjetno tudi ostalo zgolj pri napovedi tožbe.
Smo pa zaradi groženj z nasiljem že včeraj na generalno policijsko upravo pisno podali naznanilo (ovadbo) zoper (ne)znanega storilca, saj tovrstnega početja ne nameravamo (več) tolerirati (Požareport):

Vir: Twitter
Vir: Facebook

7 DNI V TEDNU
Apr 07, 2021
Sprenevedavi Janković blefira, ko se hvali, da zanj ni težkih novinarskih vprašanj. Seveda so, objavljamo dokaze. Ljubljanski župan Zoran Janković se v intervjuju za mariborski Večer (6. 4.) med drugim pohvali, da zanj "ni težkih (novinarskih) vprašanj" ...Toda sprenevedavi Janković pri tem znova zgolj - samo in kot običajno - blefira. In to zelo blefira. Ker ne samo da se Janković posameznih medijev boji ter izogiba kot hudič križa, boji in izogiba se tudi posameznih - zanj očitno (pre)težkih novinarskih vprašanj.
Tako smo Jankoviću oziroma Mestni občini Ljubljana prek našega portala že 17. marca poslali naslednji dve vprašanji:
- Ali držijo informacije, da se je 23. 2. 2021 (oziroma drug datum, blizu navedenega) župan Janković srečal z g. Nasserjem Al-Khelaifijem, sicer tudi predsednikom nogometnega kluba PSG, zraven pa naj bi bil predsednik Uefe Aleksander Čeferin?
- In če to drži, kaj je bila tema pogovora?
Toda namesto korektnega odgovora smo sprva prejeli neko bizarno sprenevedanje, zakaj Janković ne bi odgovoril na ta postavljena vprašanja, na koncu, po krajši izmenjavi elektronskih sporočil, pa so v županovem kabinetu zavzeli stališče, da ne gre za vprašanje v javnem interesu.
Zato smo (30. marca) na podlagi zakona o dostopu do informacij javnega značaja Mestno občino Ljubljana pisno pozvali, naj nam v zakonitem roku predložijo:
- uradno evidenco obiskov pri županu MOL za mesec januar, februar in marec, kar je informacija javnega značaja.
In zdaj čakamo, čakamo, čakamo ... (Požareport)
7 DNI V TEDNU
Apr 05, 2021
Platforma: ko se Zorčič tudi simbolično vrača domov, pa se znova ponudi Golobiču (in Jožetu Damijanu) "Želim ostati v politiki, saj me zanima ... Če bo mogoče najti ali ustvariti neko platformo, ki bo zagotavljala politične vrednote, ki jih sam nosim, torej kakšno liberalno, sredinsko ali levosredinsko platformo, potem se vidim v takšni zgodbi. Pogovori na to temo so se že začeli."
Tako je Igor Zorčič, predsednik državnega zbora in po izstopu iz poslanske skupine in stranke SMC nepovezani poslanec, povedal v intervjuju za Odlazkov tabloid Svet24, zato za poznavalce politične scene ni dvoma: gre za zelo jasno in celo javno sporočilo Gregorju Golobiču in Jožetu P. Damijanu, ki ustvarjata platformo, v kateri se vidi Zorčič, češ, jaz sem zdaj tukaj na voljo, moje usluge so na politični tržnici.
Da bi bilo sporočilo še bolj jasno, je Zorčič, ki te dni že čuti povsem spremenjeni in značilno ljubkovalni objem večinskih medijev (za nagrado, ker je zapustil Janševo vladno koalicijo), pri tem uporabil povsem enako besedo, kot jo kot eden od trenutnih Golobičevih javnih govorcev uporablja Damijan pri snovanju nove levosredinske stranke - da gre za "platformo".
Kolikšen je (še) Zorčičev politični kapital, potem ko ni dostoj(anstve)no odstopil z mesta predsednika državnega zbora (in tako posledično nesporno dokazal, da mu je predvsem ogromno do te funkcije ter pripadajočih privilegijev), je seveda stvar ocene in ugibanj, je pa verjetno precej vredno dejstvo, da je poleg njega SMC zapustil tudi cel občinski odbor te stranke iz Brežic, vključno z vsemi šestimi občinskimi svetniki SMC. Tudi ti so zdaj skupaj z Zorčičem na politični tržnici.
Mimogrede, Igor Zorčič sicer že izhaja iz kroga ustanoviteljev stranke Zares, zato se na nek način tudi simbolično vrača domov, proti Gregorju Golobiču ...
7 DNI V TEDNU
Apr 03, 2021
Pečečnik odpušča Jureta Lebna in napoveduje stečaj. Slednji brez službe, pa zato še bolj rine v politiko. Po znanih aferah z dobavo mask in druge nujne zaščitne medicinske opreme ter aktualni odločbi ministrstva za okolje in prostor, da projekt prenove Plečnikovega stadiona za ljubljanskim Bežigradom ostaja brez gradbenega dovoljenja, znani podjetnik Joc Pečečnik - po naših informacijah - odpušča Jureta Lebna, češ, tako sta bila dogovorjena. Ker mu Leben, ki ga je Pečečnik najel prav za projekt obnove Plečnika, ni dostavil vseh potrebnih dovoljenj za gradnjo.
Hkrati naj bi Joc Pečečnik že razlagal v ožjih krogih, da so ga "maske in Plečnik uničila" in da bo "verjetno moral v stečaj".
Spomnimo: poslovni model oddajanja igralnih avtomatov v najem, katerih izdelavo zdaj že brutalno zakreditirani Pečečnik financira z velikanskimi bančnimi posojili, zavarovanimi s (prihodnjim) prometom teh istih igralnih avtomatov, se je zrušil že na začetku epidemije covida-19. Nato se je Pečečnik poskušal reševati z dobavo mask in druge nujne zaščitne medicinske opreme, zdaj pa naj bi ga pri življenju ohranjali zgolj še zakonsko razglašeni moratoriji na kredite.
Jure Leben, ki ustanavlja zeleno stranko, pa naj bi zdaj, ko je ostal brez službe, še bolj rinil nazaj v politiko.
Jure Leben
In mimogrede, župan Kočevja Vladimir Prebilič je v enem od svojih zadnjih intervjujev že potrdil naše navedbe, pred časom objavljene na tem portalu, da ne namerava sodelovati z Lebnom. (Požareport)
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico