objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Čet, 28. maj 2020 ob 06:43

Odpri galerijo

Zlatan Čordić - Zlatko

Ljubljanski raper Zlatan Čordić, bolj znan kot Zlatko, se je, kot vse kaže, odločil, da prek tako imenovanih petkovih kolesarskih protestov vstopi na politično sceno. Do tega ima vso pravico, tako do protestov kot biti politik. Mora pa pri tem seveda računati, da bo, kot vsi drugi, ki se tako ali drugače ukvarjajo s politiko, dobival in doživljal politične udarce. Ki ga sicer, kot pravi sam na svojem facebook profilu, itak samo še dodatno motivirajo.

Torej ni problem, da raper Zlatko protestira proti Janševi vladi (četudi je malo nemoralno, da protestiraš proti vladi, hkrati pa od te iste vlade mirno pokasiraš denar in plačane prispevke ter enkratne finančne dodatke za čas epidemije - več kot 3 tisoč evrov, in da se greš ekologa, si pa ponižno tiho ob Magni, Kemisu, Moravčah in Jankovićevi kanalizaciji?!), je pa problem v tem, da kot komercialni raper prejema državno pomoč (plačo). Država mu namreč iz proračuna - kot "samozaposlenemu v kulturi" (vir) - plačuje prispevke za socialno in zdravstveno zavarovanje, menda okoli 400 evrov mesečno, kar pa je glede na to, s čim se Zlatko ukvarja - komercialno glasbo, rapom, najmanj zelo hecno in sporno, če ne celo skrajno butasto. Vsaj za vse nas, ki to plačujemo.

Komercialni rap namreč ni tisto, kar naj bi država oziroma davkoplačevalci  financirali skozi denar za kulturo. Namreč, če je Zlatko res tako uspešen raper, kot poročajo tabloidi ali Zlatku naklonjeni mediji, potem si lahko Zlatko svojo plačo daje sam. Ne nazadnje je skozi aplikacijo Erar lepo razvidno, da država (so)financira tudi številne njegove komercialne nastope, recimo po osnovnih šolah (vir).

Zlatko je tako verjetno edini komercialni raper na zahodni polobli, ki živi (tudi) na račun davkoplačevalcev. To je nekaj podobnega, kot če bi ameriški davkoplačevalci dajali plačo JAY-Z-ju ali 50-Centu ...

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO