objavi na
pozareport.si
Necenzurirano

Torek, 24. november 2015 ob 06:33

UKC Ljubljana. Baričič, Glažar in ministrica Milojka & Co. se delajo norca iz ljudi.
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE

Sorodne vsebine

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir :

30.1.2023 11:05

Zasebne agencije javnega mnenja in njihovi profitoljubni direktorji/direktorice, ki so običajno hkrati še kar samoumevno medijsko in politično samo-zlorabljani vplivni politični analitiki in aktivistični promotorji svojih političnih in komercialnih naročnikov in plačnikov, niti slučajno v medijih niso tako zasmehovani, zasramovani in osovraženi, kot npr. zasebni zdravniki, psihiatri, izumitelji, inovatorji ... Kar je zelo pomenljivo klavrna aktualna podoba dvojnih kriterijev in meril strokovno, politično, etično ter moralno zmedene in sprevržene slovenske družbe ter, žal, tudi njene številčno omejene in oprezno zadržane intelektualne elite. Nasprotno; lastniki in šefi zasebnih agencij za proizvajanje ter potvarjanje javnega mnenja so medijsko predstavljeni kot avtorji in interpreti mukoma pridobljenih empiričnih oz. domnevno že kar znanstveno tehtnih resnic, na katerih zmorejo kot starosvetne ciganke iz kavne usedline napovedovati celo prihodnost posameznih politikov, političnih strank, vladajočih koalicij in slovenske nacije. Pri njihovih samovoljnih in drznih "ekspertnih" prognozah in diagnozah jim nihče ne šteje v škodo, če kdaj koga navijaško pretirano aktivistično razglasijo ali etiketirajo za "političnega Dončića", ali "slovenskega Trumpa/Orbana", ali "slovensko Margareth Tatcher" itd. S svojimi navijaškimi interpretacijami in politično lizunskimi ali ovaduško sovražnimi pretiravanji so agencije za proizvajanje in potvarjanje javnega mnenja vključno z njihovimi govorci že zdavnaj postale del najbolj predvidljive in pregovorno ziheraške politične in medijske estrade (info-zabavljaštva) in nemalokrat tudi najbolj rumene in brezsramne politične pornografije, ki vztrajno in zanesljivo deluje kot sestavni del najbolj nazadnjaških in reakcionarnih političnih sil ultimativno branjenega družbenega "statusa quo". A najbolj žalostno in zaskrbljujoče je, da se slovenski medijski uredniki in operativni dreserji javnega mnenja ter samo-oklicani politični analitiki mnogo pogosteje in z mnogo več vsaj navideznega profesionalnega entuziazma in strasti lotevajo vsakomesečnih rutinskih medijskih objav in aktivističnih interpretacij virtualno proizvedenega ter potvorjenega javnega mnenja. Namesto, da bi se odprtih čutov in zaznav neodvisno ter brez vnaprejšnjih pričakovanj profesionalno odprto in strastno zazrli v otipljivo družbeno in gospodarsko sočasno resničnost, se poglobili v kritične analize množice preverljivih statističnih podatkov (v primerjavah s primerljivimi podatki iz preteklosti ter s primerljivimi aktualnimi dosežki drugih držav in drugih družbenih skupnosti) in poskušali nepodkupljivo kritično in analitično raz-ločevati sporočilna zrnja od plev, preverjene resnice od populističnih agit-propovskih limanic, resnične podvige in resnična junaštva posameznikov od puhlega in praznega medijskega ništrca spektakularizirane in škandalizirane mrtvoudnosti in pozabe.
slavko pezdir :

28.1.2023 12:30

Izkušeni in preverjeni poznavalci in razlagalci ustavnega prava ter celo nekdanji ugledni in spoštovani predsednik ustavnega sodišča dr. Testen so javnost opozorili na nezaslišan pravno-politični škandal, pri katerem so vladajoče stranke GS, SD in Levice ustavno sporni zakon najprej veljavno sprejele, ga potem po vetu Državnega sveta RS še enkrat veljavno potrdile, a hkrati že tudi alibično napovedale lastno poslansko pobudo za ustavno presojo zakona, ki so ga same dvakrat veljavno potrdile. Ker je nekdanji predsednik US RS dr. Testen napovedal, da bodo v takem primeru ustavni sodniki pobudo za ustavno presojo zaradi nepristojnosti predlagateljev najverjetneje zavrgli, so vladajoči aparatčiki Gibanja svoboda očitno iskali in našli para-državno ustanovo Varuha človekovih pravic, ki ima ustreznejši status in ustreznejšo pristojnost za učinkovito vložitev pobude za ustavno presojo, ki bo verjetneje sprejeta. Prvaki in vodstva vladajočih strank GS, SD in Levice bodo videti nekoliko bolj resni in verodostojni, saj ne bodo sami z vložitvijo pobude za ustavno presojo lastnih podvojenih zakonskih odločitev izražali odkritega in nedostojnega dvoma v lastno ustavno-pravno korektnost in v ustavno-pravno korektnost pristojnih svetovalnih specializiranih pravnih služb vlade ter parlamenta. Se pa velja ob tej nesporni pragmatični politično-pravni uslugi Varuha človekovih pravic aktualni vladi in aktualni vladajoči koaliciji vprašati, ali je takole politično spodbujeno, zaželeno in motivirano ravnanje para-državne ustanove sploh še v okvirih absolutne samostojnosti, avtonomije, svobode in neodvisnosti ne-vladne ustanove Varuha človekovih pravic ter v pričakovanih okvirjih njegove pričakovane institucionalne in osebne neodvisnosti ter integritete. Ne glede na uspeh ustavne pobude v zvezi s sprejetim zakonom je za državljane RS srhljivo, da omenjeni zakon omogoča državnim uradnikom FURS tajno sledenje. Kar pomeni, da zakon daje državnim funkcionarjem in uslužbencem FURS več pristojnosti in pooblastil na področju poseganja v temeljne človekove pravice in svoboščine pravnih in fizičnih oseb, kot jih imajo pristojni organi Policije ter ministrstva za notranje zadeve. Kot vemo, je za vse tajne posege v zasebnost pravnih in fizičnih oseb s strani pristojnih preiskovalnih organov MNZ oz. Policije nujen sklep oz. veljavna odločba pristojnega sodišča. Ali hočejo glasniki "svobode" iz FURS ustvariti novo policijo kot nekakšno "finančno stražo" z več pravicami in pooblastili na področju proti-ustavnega in proti-pravnega poseganja v zasebnost državljanov? Ali je to po prenosu posebne službe varovanja predsednika Vlade RS s Policije na njegov urad zdaj še en otipljiv dokaz sistemskega nezaupanja aktualne Vlade RS v organe MNZ, Policije in njihove zakonske, doktrinarne, organizacijske in kadrovske okvirje delovanja?

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

UKC Ljubljana. Baričič, Glažar in ministrica Milojka & Co. se delajo norca iz ljudi.