objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 5. maj 2017 ob 06:54

Ta kabinet je kot telenovela. Vroče tudi med Cerarjevo spremljevalko Mojco Stropnik in Tijano Arih.
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE
nalagam...

Sorodne vsebine

Teme
mojca stropnik miro cerar Tijana Arih Igor Arih Tanja Kranjec Miško Kranjec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

anki polajnko :

25.05.2020 14:14

Ni mi sicer jasno, zakaj je Slovenec ponosen, da ima slovensko ime napisano v srbščini. Dobro, tudi to je mogoče, a je nenavadno. Sedaj pa k resnejšim temam. Vlda ima več kot odlično podporo.če pomislimo, koliko inštitucij jo namenoma rušij in za to ne izbirajo sredstev. Prednjači sicer državna RTV, ki jo moram plačevati, da mi laže in da želi maniulirati z menoj. No z nekim Iztokom, oprosti Istokom, pa lahko. Uspešnost vlade se kaže z zmago v prvi bkti s koronavirusom. Nesporno je Slovenija ena najuspešnejših držav. Ko gledamo, kako umirajo Brazilci smo lahko veslei, da smo jo tako pceni odnesli. Prav gotovo ima pri tem velike zalsuge vlada. Tudi druge države imajo vlade, pa kljub vsemu niso bile tako uspešne. Nihče se namreč ne vpraša, koliko naporov je vlada posvetila reševanju krize. Se je kateri kritik, tudi Istok ti, vprašal, kaj vse je vlada počela, da je zajezila krizo? Si se vprašal, ali se upaš vprašati, kaj so počeli ministri? koliko noči so prebedeli, da je bila kriza ukročena? Seveda je kritizirati lahko. Še lažje je pozvati vlado, da ostopi. Pred vsem na kolesu in se zabavati ter vpiti na ves glas. Kdo pa naj prevzame vlado? Tisti, ki je zelo glasen, je odstopil. Ali tisti, ki ščuajo kolesarje naj uganjajo kraval? Vladati ni enostavno. Najglasnejši so poslanci Levice. Imeli so možnost vstopiti v vlado, pa si niso upali prevzeti odgovornosti. Lahko je bevskati iz varnega zavetja, težko pa prevzeti odgovornost. Rezultat je jasen in mednarodno primerljiv. O njem nima smisla razpravljati. Sedaj, ko nasprotnikom vlade zmanjkuje argumentov, pa se sklicujejo, da so ljudje rešili krizo. Zakaj pa potem vlado napadajo? Malo se strezni in premisli, pa boš videl da bevskaš.ker so ti pač tako naročili. Na kolesu pač ne moreš vladati. O zaščitni opremi še noben kompetentni organ ni rekel nič. Če pa je Erika takšna kapaciteta, da lahko preiskuje sodi in obtoži, se je pa potrebno resno vprašati, kdo vlada v Sloveniji? Ko bodo preiskave končane, bo marsikomu postalo vroče. Ne mislim, da se bo opravičil prizadetim, vroče jim bo, ker bodo izgubili službo. Med temi bo prav gotovo Erika, ki jo čakajo težki dnevi. Pojasniti bo morala, kdo ji je napisal scenarij za nadaljevako, kdo ji je priskrbel sumljive priče, kdo je avtor pamfleta. Preveč prizadetih je pi tem pamfletu, da bi požrli žaljitvje. Tožbe sledijo in sledila bo temeljita preiskava, kdo je pripravil državni udar. Neosnovane obtožbe so namreč tako žaljive, da terjajo razjasnitev. Ko bo resnica prišla na dan, bo tudi tebi nerodno, pa ali si Iztok, ali Istok!
Istok Potočnik :

25.05.2020 07:38

Polajnko, vso pravico imaš meniti, da je vlada uspešna. Sicer tu polemiziraš z nekim IZtokom, ki ga jaz ne poznam, bi se pa malo vmešal, če dovoliš. Več kot polovica ljudstva meni, da vlada ni uspešna. Njen predsednik je po priljubljenosti neuspešen. Ampak tudi ta podpora vladi ni tako slaba, je kar solidna. Trend je pa nekoliko slabši. Moje mnenje je, da je bila vlada uspešno pomagala zajeziti virus. Uspeli smo vsi skupaj, ker smo spoštovali ukrepe vlade in priporočila stroke. Uspeli smo, ker imamo zelo dobro zdravstvo, zelo dobro civilno zaščito, zelo dobro policijo. Rečt, da nas je virusa rešila vlada, iz obzirnosti pa še malo pohvalit zdravstvo, cz in policijo je bahaštvo in bla bla. Z ukrepi po ukinitvi pandemije so nezadovoljni skoraj vsi. Malo spremljaj dogajanje okoli sebe. Zakonodaja za po virusu se bo še morala izkazati. Za zdaj se še ni in zadovoljstva z njo ni. To je šele golob na strehi. Tvoj sklep o uspešnosti je bolj ali manj ceneno agitatorstvo. O zaščitni opremi čivkajo že vrabci. Vlada je ob tem napolnila blagajne skoraj vsem, ki so sodelovali. Tudi požar je tule izračunaval, koliko je oprema navrgla Pečečniku. Potem je sicer nehal z izračunavanjem, ker ni šlo v dobro vlade, ampak pustimo Požara. Kruhoborec pač. Oprema je v prevelikem obsegu slaba, neuporabna v kleteh, zdravstvo jo vrača, ker ne ščiti osebja. Ni ustrezna, razumeš? Hvalabogu je bila vmes tudi dobra oprema, tako da smo zvozili. Zdaj bo treba to vse pregledat, vrnit kar je zanič in popolnit, kar je potrebno. Kar se tiče delitve miljard, so že razdeljene. Kdor bo vladal v prihodnosti bo moral te miljarde vračati. Delit ni več kaj. Tako da si tudi tu povsem falil. Fprašuješ, kdo je tu nor. Ne gre za norost pri tvojih napačnih zaključkih. To je težka beseda. Gre preprosto za napačne ocene v želji agitirati za svojega vodjo. Ali bo opeharjen IZtok, ki ga omenjaš, ne vem, ker ga ne poznam. Za sebe vem, da ne bom. Ne zanimajo me dobički, blagostanje, stanje na računu, materialne dobrine. Zdaj me zadovoljujejo povsem druge stvari. Tako da, jaz ne bom opeharjen. Je pa ta vlada v kratkem času opeharila mnoge. Ampak glede teh reči so si vlade zelo podobne. Polajnko, ljudje na protestih točno vedo kaj hočejo in še bolj, česa nočejo. Niso zaslepljeni. Tebe pa nekaj močno slepi. A tudi tebi sosed pošilja kako čudno svetlobo? Ker mafija je očitno povsod.
anki polajnko :

25.05.2020 05:21

Pustimo nevšečno razsvetljevanje splanice in se posvetimo vladi. Imamo uspešne in neuspešne vlade. Vlada, ki jo je sestavil Janez Janša je uspešna. V dveh mesecij je preskrbela manjkajočo zaščitno opremo in organiziral državo, da je uspešno prebrodila coronakrizo. Slovenija je ena najuspešnejših držav, o tem ni dvoma. Hkrati z reševanjem krize je vlada pripravila zakonodajo, ki rešuje in bo reševala gospodarsko in finančno krizo. Glede na sprejeto zakonodajo je pričakovati, da bo tudi na tem področju Slovenija med najuspešnejšimo državami. Vlada je uspešna. Kritiki vlade pa si prizadevajo, da bi uspehe čim bolj minimalizirali, celo več, želijo prikazati, da je vlada neuspešna zato, da bi se sami polastili oblasti, pred vsem pa denarja, ki ga vlada namenja sanaciji krize. Tukaj je pravzaprav vzrok za silne napade in zahteva, po zamenjavi vlade. Važno je , kdo bo delil milijarde. Nasprotniki, med katerimi je očitno tudi IZtok Potočnik, si prizadevajo da vlada pade. Med nasprotniki je večina ovc, ki ne vedo, zakaj so jih zvabili na kolesa, zakaj protestirjo. Ne vedo, da če vlada pade, se bo silnih milijard polastila mafija, ki bo odnesla dobršen del pomoči namenjane za odpravo krize in lajšanje težav prebivalcem., tudi večini kolesarejev. Prav neverjetno je, kako propaganda deluje. Ljudje, ki jih želi mafija opehariti protestirajo v njeno korist, protestirajo zato, da se mafija dokoplje do oblasti in jih opehari. Prvič je mafija množice opeharila, ko jim je privatizirala tovarne in jih vrgla na cesto. Ja Drnovšek je vodil mafijo. Drugič je mafija opeharila ljudstvo takrat, ko je izpraznila banke in najela drage kredite , da je zapolnila bančno luknjo. Takrat je vladala Alenka Bratušek, ki je ponosna na to, da je mafija okradla ljudstvo. Sedaj mafija želi vreči vlado,da se polasti denarja namenjenega za lajšanje krize. In če zmaga, bo opeharjen tudi IZtok Potočnik. Prav želi si, da mu mafija izprazni žepe. Kdo je tukaj nor?.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
pozareport
Ta kabinet je kot telenovela. Vroče tudi med Cerarjevo spremljevalko Mojco Stropnik in Tijano Arih.