objavi na
pozareport.si

forum

Zvezde & izjave

Ponedeljek, 26. marec 2018 ob 06:55

Bil bi že skrajni čas, da o novem Goranu Janusu ne odloča več Ljubo Jasnič
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE
nalagam...

Sorodne vsebine

Teme
Goran Janus Smučarska zveza Slovenije Ljubo Jasnič matej lahovnik Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hauptman :

28.09.2020 08:48

49 zaposlenih na ARRS, dključno z v.d. direktorja in PR-ovko, pretedentko za novo direktorico. Njena sedanja vloga na agenciji je natančno takšna, kot jo opiše spodnji komentar dr. Jožeta Duhovnika, ki ve o čem piše. Da je obstoječi model financiranja znastvenega raziskovalnega dela, katerega delovanje adminmistrativno podpira teh 49 uslužbencev, pri nas do kraja in še čez izpet se tudi ve že dolgo. Ni pa volje, da bi se spremenil. Te volje, od tistih, ki na ta račun vlečejo materialne koristi zase in jih bodo dokler bodo živi ni pričakovati, jo pa mora pokazati vlada ter začeti posamezne podsisteme spreminjati, vse po vrsti. Ne bo dovolj le ne podpisovati pred časom sproduciranih dokumentov o financiranju že odobrenih vseh mogočih projektov s tega ali onega področja ter razlagati kakšno je v tem ali onem družbenem podsistemu, ali pa na primer na javni RTV stanje. Začeti je potrebno s konkretnimi spremembami. Pred leti je bil s strani SAZU že podan predlog o ustanovitvi neodvisnih komisij s področja znanstvene integritete, ki lahko na videz nerešljive zagate obstoječega administrativnega in zbirokratiziranega modela zbiranja znanstvenih točk, ki omogoča vsemogoče manipulacije, učinkovito odpravijo tako, da bodo vsebinsko ocenjevale posamezne predloge in konkretne dosežke. Ali so stari dedi, modreci s SAZU mislili resno , ali ne, ni pomembno. Predlog je pravi, torej na delo. Pa še mimogrede, kredibilnosti na ljubo, če že zaradi drugega ne, naj minister Vizjak delnice Petrola proda na ljubljanski borzi, kjer jih je pred kratkim tudi kupil, ustvarjeni dobiček nameni dobrodelnim ustanovam, davek od ustvarjenega dobička, ki mu ga bo FURS odmeril v naslednjem letu pa naj mu bo v opomin, da tega ne bo več počel.
Jože Duhovnik :

28.09.2020 07:40

Model financiranja je razdelan do podtankosti. Določeno je kdo mora denar dobiti in pika. Poznan je primer, da pri subjektivnih ocenah majhne razlike ne bi smele veljati. Pa so, tudi iz vrst akademikov SAZU in raznih nagrajencih. Ko kakšen med temi velemožmi reče, da ta in ta raziskovalec ne more dobiti nobenega denarja gfe resnično in preprosto ne dobi. Sistem točkovanja je razdelan po 25 letih do potankosti tako da se sistematično med seboj citirajo, dodajajo članke pri recenzijah ipd. Nekaj primerov je bilo takih da so popravljali ocene, seveda je sistema tako dodelan, da tega ne moreš dokazati. Primeri kjer tehtajo subjektivne ocene ob 0 do 4 na stotinko natančnosti in seveda zmaga projekt od vsemogočnih je veliko. Znanstveni svet dobi vedno samo v potrditev, administracija pa melje in melje in če je treba spremeni COBISS z novim prepisom pa ti tako uide kakšnih petdeset zapisov v COBISSU v nepovrat, ker je RAČUNALNIK tako naredil. Tistim, ki pridejo dokaj blizu malverzacij nato včasih dodelijo kakšen manjši projekt. Nekaterim ukinejo program in si ga nato med prijatelji kot vojni dobičkarji razdelijo, tisti ki dobijo plan so tiho, ostalim pa obljubijo naslednjič kakšen 0,1 FTE-ja. Vse znano vse videno ! To da pa PR zasedajo mesta odgovornih ki so v bistvu služnostne dejavnosti pa samo dokazuje, da se je sistem izpel in da ljudje ki z znanostjo nimajo nič se lahko na banketih delajo norca iz znanstvenikov. Slika pove vse!

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
pozareport
Bil bi že skrajni čas, da o novem Goranu Janusu ne odloča več Ljubo Jasnič