objavi na
pozareport.si

forum

Pravosodje

Petek, 18. oktober 2019 ob 06:57

Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE
nalagam...

Sorodne vsebine

Teme
Matej Accetto Ustavno sodišče klemen jaklič Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

jane svet :

26.05.2020 07:35

Počivavšek je v Delu razkril, da se vlada Marjana Šarca z vsebinskimi zadevami ni ukvarjala. Vse skupaj je bilo videti kot nekakšno gledališče: glavni igralec je igral, da zgodbo vodi, za njim pa je režiser peljal zadeve. Ti režiserji iz Murgel in Kotnikove sedaj nadaljujejo z ofenzivo za rušenje vlade in ugleda modrega predsednika republike. Pri tem režirajo bicikl demonstrante, MSM in ankete javnega mnenja. Prestopi poslancev naj bi sledili rezultatom anket in izsiljevanjem na osnovi vpogledov v policijske kartoteke. POP TV je objavil intervju z Pahorjem potem ko ga je prehitel Faktor in pokazal kako novinar lahko manipulira z predsednikom in mu vsiljuje mnenje režiserjev. RTV pa stopnjuje z zahrbtnim kučanovskim primitivizmom in namesto tega objavi intervju z Ambrožičem, ki že v napovedniku skrajno neokusno komentira predsednika. O morali Ambrožiča največ pove dejstvo, da se je odrekel dvema sinovoma. V demonstracijah so udeleženi večinoma proračunski porabniki in paraziti, ki krize sploh ne čutijo. Vplačnikom v proračun je jasno, da potrebujemo operativno vlado, zato ne bodo demonstrirali. Pozitiven primer je Kolektor, ki z vlado uspešno usklajuje ukrepe za premostitev gospodarske krize. Posledično je tudi Delo normaliziralo poročanje in objavilo intervju z Počivavškom. Koalicija dela dobro, a ima problem, ker jo državni uradniki nastavljeni v levih vladah sabotirajo kjer le morejo, tako da učinkoviti ukrepi izgubljajo na času. ZBR in Davčna sta najbolj očiten primer. Vse skupaj kaže na to kako kriza ogroža sistemsko korupcijo.
anki polajnko :

25.05.2020 14:14

Ni mi sicer jasno, zakaj je Slovenec ponosen, da ima slovensko ime napisano v srbščini. Dobro, tudi to je mogoče, a je nenavadno. Sedaj pa k resnejšim temam. Vlda ima več kot odlično podporo.če pomislimo, koliko inštitucij jo namenoma rušij in za to ne izbirajo sredstev. Prednjači sicer državna RTV, ki jo moram plačevati, da mi laže in da želi maniulirati z menoj. No z nekim Iztokom, oprosti Istokom, pa lahko. Uspešnost vlade se kaže z zmago v prvi bkti s koronavirusom. Nesporno je Slovenija ena najuspešnejših držav. Ko gledamo, kako umirajo Brazilci smo lahko veslei, da smo jo tako pceni odnesli. Prav gotovo ima pri tem velike zalsuge vlada. Tudi druge države imajo vlade, pa kljub vsemu niso bile tako uspešne. Nihče se namreč ne vpraša, koliko naporov je vlada posvetila reševanju krize. Se je kateri kritik, tudi Istok ti, vprašal, kaj vse je vlada počela, da je zajezila krizo? Si se vprašal, ali se upaš vprašati, kaj so počeli ministri? koliko noči so prebedeli, da je bila kriza ukročena? Seveda je kritizirati lahko. Še lažje je pozvati vlado, da ostopi. Pred vsem na kolesu in se zabavati ter vpiti na ves glas. Kdo pa naj prevzame vlado? Tisti, ki je zelo glasen, je odstopil. Ali tisti, ki ščuajo kolesarje naj uganjajo kraval? Vladati ni enostavno. Najglasnejši so poslanci Levice. Imeli so možnost vstopiti v vlado, pa si niso upali prevzeti odgovornosti. Lahko je bevskati iz varnega zavetja, težko pa prevzeti odgovornost. Rezultat je jasen in mednarodno primerljiv. O njem nima smisla razpravljati. Sedaj, ko nasprotnikom vlade zmanjkuje argumentov, pa se sklicujejo, da so ljudje rešili krizo. Zakaj pa potem vlado napadajo? Malo se strezni in premisli, pa boš videl da bevskaš.ker so ti pač tako naročili. Na kolesu pač ne moreš vladati. O zaščitni opremi še noben kompetentni organ ni rekel nič. Če pa je Erika takšna kapaciteta, da lahko preiskuje sodi in obtoži, se je pa potrebno resno vprašati, kdo vlada v Sloveniji? Ko bodo preiskave končane, bo marsikomu postalo vroče. Ne mislim, da se bo opravičil prizadetim, vroče jim bo, ker bodo izgubili službo. Med temi bo prav gotovo Erika, ki jo čakajo težki dnevi. Pojasniti bo morala, kdo ji je napisal scenarij za nadaljevako, kdo ji je priskrbel sumljive priče, kdo je avtor pamfleta. Preveč prizadetih je pi tem pamfletu, da bi požrli žaljitvje. Tožbe sledijo in sledila bo temeljita preiskava, kdo je pripravil državni udar. Neosnovane obtožbe so namreč tako žaljive, da terjajo razjasnitev. Ko bo resnica prišla na dan, bo tudi tebi nerodno, pa ali si Iztok, ali Istok!
Istok Potočnik :

25.05.2020 07:38

Polajnko, vso pravico imaš meniti, da je vlada uspešna. Sicer tu polemiziraš z nekim IZtokom, ki ga jaz ne poznam, bi se pa malo vmešal, če dovoliš. Več kot polovica ljudstva meni, da vlada ni uspešna. Njen predsednik je po priljubljenosti neuspešen. Ampak tudi ta podpora vladi ni tako slaba, je kar solidna. Trend je pa nekoliko slabši. Moje mnenje je, da je bila vlada uspešno pomagala zajeziti virus. Uspeli smo vsi skupaj, ker smo spoštovali ukrepe vlade in priporočila stroke. Uspeli smo, ker imamo zelo dobro zdravstvo, zelo dobro civilno zaščito, zelo dobro policijo. Rečt, da nas je virusa rešila vlada, iz obzirnosti pa še malo pohvalit zdravstvo, cz in policijo je bahaštvo in bla bla. Z ukrepi po ukinitvi pandemije so nezadovoljni skoraj vsi. Malo spremljaj dogajanje okoli sebe. Zakonodaja za po virusu se bo še morala izkazati. Za zdaj se še ni in zadovoljstva z njo ni. To je šele golob na strehi. Tvoj sklep o uspešnosti je bolj ali manj ceneno agitatorstvo. O zaščitni opremi čivkajo že vrabci. Vlada je ob tem napolnila blagajne skoraj vsem, ki so sodelovali. Tudi požar je tule izračunaval, koliko je oprema navrgla Pečečniku. Potem je sicer nehal z izračunavanjem, ker ni šlo v dobro vlade, ampak pustimo Požara. Kruhoborec pač. Oprema je v prevelikem obsegu slaba, neuporabna v kleteh, zdravstvo jo vrača, ker ne ščiti osebja. Ni ustrezna, razumeš? Hvalabogu je bila vmes tudi dobra oprema, tako da smo zvozili. Zdaj bo treba to vse pregledat, vrnit kar je zanič in popolnit, kar je potrebno. Kar se tiče delitve miljard, so že razdeljene. Kdor bo vladal v prihodnosti bo moral te miljarde vračati. Delit ni več kaj. Tako da si tudi tu povsem falil. Fprašuješ, kdo je tu nor. Ne gre za norost pri tvojih napačnih zaključkih. To je težka beseda. Gre preprosto za napačne ocene v želji agitirati za svojega vodjo. Ali bo opeharjen IZtok, ki ga omenjaš, ne vem, ker ga ne poznam. Za sebe vem, da ne bom. Ne zanimajo me dobički, blagostanje, stanje na računu, materialne dobrine. Zdaj me zadovoljujejo povsem druge stvari. Tako da, jaz ne bom opeharjen. Je pa ta vlada v kratkem času opeharila mnoge. Ampak glede teh reči so si vlade zelo podobne. Polajnko, ljudje na protestih točno vedo kaj hočejo in še bolj, česa nočejo. Niso zaslepljeni. Tebe pa nekaj močno slepi. A tudi tebi sosed pošilja kako čudno svetlobo? Ker mafija je očitno povsod.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
pozareport
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!