objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 10. december 2019 ob 06:56

Tempirane bombe afere Lepa N. - Sova: dekleta v naročju?! Pravijo: Črnčec je Šarčevo vlado sestavil in jo bo tudi zrušil.
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE
nalagam...

Sorodne vsebine

Teme
Rajko Kozmelj marjan šarec Nataša Hribar sova KNOVS Ivan Jordan državni zbor Občina Škofljica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

anki polajnko :

2.06.2020 15:21

Potočnik, pa gremo po vrsti: Sem pritaš demokratskih strank. Prav gotovo izključevanje ni demokracija. Kolkor ti je znano, je padla koalicija odklanjala sodelovanje s SDS in seveda Janezom Janšo. To je bil pogoj za sestavo vlade. Je normalno, da stranka ki zmaga z izrazito večino ne more niti v vlado kot koalicijska partnerica? Ni potrebno biti posebno bister, da ugotoviš, da Šarec pač ni material za vodenje vlade. Ni se znašel, lahko rečem, če sem prizanesljiv. Očitno je vodil vlado po navodilih. Malo potez je bilo njegovih izvirnih. Da ni obvladoval položaja se je lepo videlo, da je zbral pod svoj vpliv skoraj ustavno večino. Le dve stranki od devetih se mu nista pridružili. Sposoben politik bi izkoristil tak poklon. To se zgodi redkokdaj v demokraciji. Šareč ni uspel povezati niti toliko poslancev, da bi si zagotovil večino. Šarec ni kdorkoli. Bil je tudi moj predsednik vlade in skrbelo me je, kako lahko tak šarlatan vodi vlado? Dolg je seznam napak, kiskov in ostalih neumnosti je, ki so kazale na to, da nas vodi Šarec v pogubo. Končno se je zgodilo, kar se je moralo zgditi in kar so napovedovali vsi trezni analitiki. Šarec je odstopil. Že sam odstop je po svoje slaba poteza politika na njegovem mestu, saj sproža politično krzo. Upam,da se s tem strinjaš. Pustimo korona krizo ob strani. Odstop bi v normalnih razmerah pomenil vsaj pol leta zastoja politike. S tem nastaja škoda, ki je merljiva. In Šarec je naredil z odstopom vsaj mlijardno škodo. Če ne verjameš, izračunaj. Vsaka menjava vlade povzroči škodo. To je cena demokracije, ki jo plačujemo. Če pa je po nepotrebnem izzvana, jo lahko mirne duše pripišemo povzročitelju. Bo Šarec za to škodo odgovarjal? Pa gremo k vladi Janeza Janše. Objektivno je vlada garala dva meseca in uvedla vse potrebne ukrepe za premagovanje korona krize in nastavlila vse potrebno za premagovanje gospodarkse krize. Nihče, prav nihče ob dvomesečni paralizi države ni stradal in trpel pomanjlkanja. Za vse to je poskrbel vlada. In reakcija nestrpnežev. Demonstracije, protesti, iterpelacja, zahteva po uboju Janše in njegovih somišljenikov, zahteva po padcu vlade in , spomnim naj te, sprožitev dodatne škode v višini milijarde. To pa je pogeld opozicije. Če trezno presodim, sem za koalicijo, za Janšo, ker je pokazal da zna, med tem, ko protestniki niti ne vedo, kaj hočejo. Če rušijo vlado, bi morali vsaj vedeti, kdo bo naslednji mandatar. Pa še tega ne vedo. Bo to Erika, ali Gale? Bo to miki miška, ali Batman? Bo Čeferin, ali tovarišica Tanja? Tako se vendar ne dela politika. Najmanj pa s kolesi. Politika se dela z glavo. Ampak ne s prazno, karšna je tvoja.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
pozareport
Tempirane bombe afere Lepa N. - Sova: dekleta v naročju?! Pravijo: Črnčec je Šarčevo vlado sestavil in jo bo tudi zrušil.