objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 8. januar 2020 ob 06:58

Iz Kranjske Gore z ljubeznijo: Berločnik pozabljen, nova bitka za Petrol. Vodi NDP, kdo so drugi kandidati in kako stojijo?
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE
nalagam...

Sorodne vsebine

Teme
Petrol

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Andrej Magajna :

3.07.2020 23:19

Istok! Praviš, da bi rad videl oz, prebral vse papirje. Tudi, če bi jih zdajle imel na mizi (no, tam ne bi bilo dovolj placa) , "ode ti ferije". Samo vloga naslovljena na Lada Bradača oddana leta 2017 obsega 15 strani. Tudi sicer gre za spornih 15 zadev. Od njih se je Bradač le malo bolj razpisal o tem, da so odgovorne za izginotje računalnikov (in tudi vseh forenzičnih kopij) dali na disciplinsko. Govori tudi, da je bila zadeva predana tožilcu za javne funkcionarje, a to je bil moj postopek proti neodgovornim osebah pri varovanju računalnikov. To s tožilstvom tudi ni bilo nič. P 9 mesecih , ko sem urgiral kaj delajo, so mi odgovorili, da pri storilcu niso našlo naklepa (halooo, kaj pa dejanja zaradi velike malomarnosti) No, zakaj so "izgubili" računalnike (n vse forenzične kopije za tem , ko sem zahteval forenzični pregled zapečatenih diskov je zanimiva razlaga. He, pravzaprav sem ti na nek način že odgovoril, za vejico »za tem«. Skratka, če se ozrem na polico so tam štirje zajetno fascikli. Danes bom posredoval le zbirni list 15 zadev. Po želji pa lahko osvetlim katero od njih tudi bolj podrobno. Z veseljem pa celotno gradivo nesem Bradaču. To sem mu tudi že predlagal, a je odklonil sestanek. Prejšnjemu ministru sem tudi že dal prijavo zaradi njegove OPUSTITVE DOLŽNIH RAVNANJ. S tem hočem tudi povedati, da od vseh petnajstih zadev, ki sem jih izpostavil ni odgovoril praktično nič. Pa bom res morda skeniral njegove "odgovore", a najprej napovedan popis zadev, ki je romal na njegov naslov, torej naslov glavnega nadzornika policije. Prej ali slej ga bom zbezal na plano, da bo zadeve prevzel v presojo. Ne mislim odnehati. Delam počasi in vztrajno
Andrej Magajna :

3.07.2020 19:58

Če še malo prekomentiram svoj komentar : Ključno pri tej aferi je torej to, da so zatajile VSE NADZORNE INSTANCE; vključno z raziskovalnimi novinarji. Vsa čast g. Bojanu Požarju, ki se je že na začetku zanimal za zadevo in sva kmalu po izbruhu afere posnela oddajo. Molk ostalih pa je zaskrbljujoč. Vemo da , se na policiji dogajajo napake – kot jih delamo vsi mi - problem pa je, če se jih ne razišče; če v sistemu odpovedo nadzorniki. To je vedno takrat ko je med deklarirano »avtonomnimi«nivoji sprega; po domače: če so vsi v žlahti. Tekom preiskave so se pokazale take zadeve, ki bi zahtevale odločno ukrepanje, pa nič. Verjetno bi udarilo preveč visoko in so se vsi potuhnili. Dogajale so se prehude stvari, da bi bil tiho, čeprav sem zadevo na sodišču gladko dobil in bi lahko čepo »miroval« v penziji. Na primer, kot sem že navedel, inštitut za forenziko je ugotovil, da je med podatki iz Luksemburga in temi kar je zavedel kriminalist bistven razkorak . V avtentičnem dokumentu tujega varnostnega organa je pisalo, da slika dekleta v hlačah zgoraj brez ni bila prenesena (glejte prilogo) , da je bil po sredi le poizkus, ki ni bil dovršen. Kriminalist pa kategorično trdi, da je bil prenos opravljen. Zakaj je to bistvena razlika? Originalno obvetilo so torej na policiji potvorili. Naklepno ali po pomoti je drugo vprašanje. Če bi bil »prevod« pravilen, hišne preiskave sploh ne bi bilo !!! A gospoda Bradača, ki za svoje (ne)delo prejema zelo lepo plačo, očitno to ne zanima. Prav rad bi se z njim soočil. Predlagam Bojanu Požarju, da ga pozove. Da skupaj pregledamo vseh 15 zadev, ki sem jih izpostavil in skupaj ugotovimo na katere je sploh odgovoril. Tu v članku sem navedel le ključne. Naj me toži, če bo to prebral: »Je velik strahopetec in ni opravi dela kot ga bi moral«. Kot rečeno ključno je nedelovanje NADZORNIH INSTANC in tu je podobnost afero Iran-gate.
Andrej Magajna :

3.07.2020 19:23

Vprašanje, ki ga je postavil g. Istok Potočnik, kaj se se delalo v vmesnem času eno in leto čovnega zamika (od obvestilom tujega varnostnega organa in sprožitvijo akcije) je vsekakor zelo umestno. Pravzaprav ključno. Tudi sam sem hotel dobiti informacijo od pristojnih, kaj se je dogajalo v tem letu in pol, a mi niso odgovorili. Postavil sem ga tako vodstvu policije , oddelku, ki je delal na zadevi; kasneje tudi direktorici Tatjani Bobner, .... na to opozoril tudi direktorja Direktorata za nadzor policije mag. Miroslava Žamrla in naslednika mag. Lada Bradača / in : NIČ. V sodnem spisu (sem ga osebno pregledoval, saj sem se zagovarjal v glavnem sam) je bila zavedena kronologija dogodkov, ki se je nanašala tudi na delo policije. Vse natančno: Od pošte, ki je priromala iz Luksemburga, do .... Tam ni bilo zavedeno nič kar bi kazalo, da so spremljali naš domači IP, razen, kot je bilo navedeno, da so se pozanimali na strežniku za ime latnika internetnega priključkov. Glede na to, da sem to vprašanje postavil večkrat in na več mestih, nisem dobil nobenega pojasnila. Ker tudi, kot v rečeno, v spisu ni bilo tovrstnih zaznamkov sklepam, da so imeli dejansko zadevo v predalu, na lagerju, kot se reče. Verjetno je bila zadeva manj pomembna. Vemo, da preiskovalci ne sprožijo akcije za vsako zadevo, ki nam jo kdo pošlje. Najprej presodijo njen pomen in težo. Od pristojnih nisem zahteval podrobnosti, le to ali so delali na zadevi ali ne. Tudi zaveden datum kriminalista , ki je prevzel zadevo je razvidno (če pogledate prilogo), da so uradni zaznamek o zaznavi kaznivega dejanja naredili šele jeseni 2010. Kriminalist zapiše, da je izveden (od koga ? se sprašujem), da imajo na generalni upravi dokument tujega varnostnega organa. Ni pa - zanimivo - navedel starosti dokumenta. Te podatek sem dobil od inštituta za forenziko. Na osnovi njih in suma, da se v časovnem zamiku ni dogajalo sem predlagal interno policijsko preiskavo- Izrecno pa sem na to opozoril oba direktorja (bivšega in aktualnega ) direktorata za nadzor policije a, so se vsi po vrsti e "branil z molkom". Morda ste g. Potočnik in ostali s tem pojasnilom zadovoljni, v nasprotnem postavite dodatno vprašanje. Pravzaprav tudi sam nisem zadovoljen in sem ponovno, tudi novemu direktorju policijske naslovil pobudo za interno policijsko preiskavo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
pozareport
Iz Kranjske Gore z ljubeznijo: Berločnik pozabljen, nova bitka za Petrol. Vodi NDP, kdo so drugi kandidati in kako stojijo?