objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 6. februar 2020 ob 06:54

Danes gre za Počivalška. Mu bo Šarec zaradi LMŠ in SMC pomagal do turističnega holdinga in povezanih zasebnih poslov?
Državna koncentracija turizma in kopica povezanih - in tudi spornih - poslov kot Šarčeva usluga Zdravku Počivalšku za utopitev SMC v LMŠ ... Ni izključeno!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Počivalšek naj bi seveda računal, da ga bo Marjan Šarec pri tem prisiljen podpreti, saj si Šarec po drugi strani želi, da se Počivalškova SMC pridruži Šarčevi LMŠ, ne pa da gre v vlado z Janšo. (foto: STA)

ŠIFRA: TERME OLIMIA

Po famoznem odstopu predsednika vlade Marjana Šarca lider SMC ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek doživlja svojevrstne zvezdniške trenutke. Toda danes je zanj dan D, pa ne samo politični, ampak predvsem poslovni. Danes se gre torej osebno za - Počivalška. Poglejmo podrobnosti:

- Šarčeva vlada bo na današnji seji, če ne pride kaj vmes, obravnavala tudi "Letni načrt upravljanja kapitalskih naložb za leto 2020 in Merila za merjenje uspešnosti poslovanja Slovenskega državnega holdinga in poslovanja s kapitalsko naložbo države". Gre sicer za načrt, ki ga sprejme uprava SDH ob soglasju nadzornega sveta in vlade.

Dnevni red 60. seje vlade RS.pdf

- Toda pozor: vlada je obravnavo le-tega doslej že večkrat prestavila, češ, načrt, ki predvideva tudi 60 milijonov evrov za državne naložbe, ni primeren, ampak danes, pravijo viri, naj bi na dnevnem redu vlade pristal na podlagi posebnega dogovora med Šarcem in Počivalškom, povezanega z najnovejšo politično situacijo po Šarčevem odstopu. Toda milijoni za državne naložbe, konkretno za formiranje famoznega državnega turističnega holdinga, naj bi bili sporni, saj ne gre za tekoče posle vlade v odstopu, ampak za podržavljanje podjetij in ne nazadnje očitno zapravljanje proračunskega denarja.

- Šlo pa naj bi tudi za povsem zasebne interese ministra Počivalška, ki menda cilja na prodajo Term Olimia, poslovni fevd Zdravka Počivalška, kjer naj bi bil (ostal) skriti lastnik, govori pa se tudi o denarju oziroma provizijah, povezanih z načrtovano prodajo turističnih objektov po državi. In širijo se tudi govorice, da naj bi Furs iz "neznanega razloga" ustavil postopek proti Počivalšku, postopek, ki naj bi ga uvedli zaradi suma Počivalškove domnevno navidezne prodaje delnic Term Olimia. Spomnimo:

Preberite tudi:

Počivalšek še hujši od Stepišnika. In že drugi, ki je gospodarski minister zaradi svoje firme. (vir: Požareport, 14. maja 2015)

- Celjske mesnine, ki jih obvladuje Počivalškov osebni prijatelj Izidor Krivec, pa naj bi postale dobavitelj vseh slovenskih hotelov znotraj morebitnega državnega turističnega holdinga.

- No, kljub temu pa se tudi govori, da Agencija za varstvo konkurence za tovrstno koncentracijo turističnega posla pod kapo države ne bo dala soglasja, čeprav minister Zdravko Počivalšek obljublja, da soglasje kakor bo.

KONCENTRACIJA TURIZMA IN KOPICA POSLOV KOT ŠARČEVA USLUGA POČIVALŠKU ZA UTOPITEV SMC V LMŠ?!

Zdravko Počivalšek naj bi zdaj seveda računal, da ga bo Marjan Šarec pri tem prisiljen podpreti, saj si Šarec po drugi strani želi, da se Počivalškova SMC pridruži Šarčevi LMŠ, ne pa da gre v vlado z Janezom Janšo ...

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek marjan šarec slovenski državni holding Vlada Izidor Krivec Celjske mesnine SMC LMŠ Terme Olimia Agencija za varstvo konkurence

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander :

28.09.2020 11:53

Požarčina se na tviteri nekaj hvali, da se je pot ovim članko nekaj fsulo... LOL Ja. Fsulo se je edino na Nov(r)a. Oglaso se je Gale f prvi osebi. ---------------------- Ivan Gale > anzek • 33 minutes ago Gospod Bojan je na svojem portalu objavil kazensko ovadbo ovaditelja Vilija Kovačiča, v kateri se mi očita storitev dveh kaznivih dejanj, in sicer zlorabe uradnega položaja in pravic ter neupravičenega zvočnega snemanja. Gospod Vili je očitno zelo prizadet, ker se ne pojavlja v medijih. Lahko tudi, da so imeli na Trstenjakovi upokojenski bonus ta teden. Najverjetneje pa je s svojo ovadbo napovedal vstop v Podobnikovo stranko. G. Marjan je namreč konec avgusta leto obljubljal zveneča imena. Potrebno je »vstati od mrtvih«. Vili po svoji EMŠO, ki jo je navedel v ovadbi, praznuje svoj rojstni dan ravno na Dan mrtvih. Očitno misli, da se je z ovadbo zoper mene ponovno rodil. Seveda sem si ovadbo pogledal in jo celo prebral. Njena vsebina je na nivoju risanke Vili Ga Ga, ki sem jo rad gledal kot otrok. Naslovljena je na Generalno policijsko upravo Ljubljana, kasneje pa ovaditelj navaja, da jo vlaga pri pristojnem državnem tožilstvu. Dne 13. marca naj bi jaz sestavil in sklenil 22 pogodb in 6 aneksov za dobavo zaščitne opreme. Na ta dan ni bilo sklenjene nobene pogodbe za dobavo zaščitnih sredstev. Zavod je bil formalno zadolžen za nabave s strani Vlade RS dne 17.3.2020. Za tiste pogodbe in anekse, ki sem jih po tem datumu podpisal, sem imel ustrezno pooblastilo. Ovaditelj si niti vladnega poročila, na katerega se sklicuje in ga je tudi priložil k ovadbi , ni dobro prebral. Če pa bi bil Vili dosleden, bi lahko ovadil še ministra Počivalška, saj sem sam vse pogodbe in anekse lahko podpisal šele potem, ko sem prejel k njim predhodno soglasje ministra oz. njegovega pooblaščenca. Za očitano kaznivo dejanje neupravičenega zvočnega snemanja po drugem odstavku 137. člena KZ-1 pa je Vili očitno spregledal, da ne gre za uradno pregonljivo kaznivo dejanje. Po četrtem odstavku 137. člena se namreč pregon začne na zasebno tožbo, Vili pa ni domnevni oškodovanec. Vili se tudi dela nevednega. Sicer pa NPU že vodi postopek v zvezi s posnetkom, sem bil tudi zaslišan pred kratkim (ne kot osumljenec). Vir: Nova24

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
pozareport
Danes gre za Počivalška. Mu bo Šarec zaradi LMŠ in SMC pomagal do turističnega holdinga in povezanih zasebnih poslov?