objavi na
pozareport.si
Posli & finance

Četrtek, 6. Februar 2020 ob 06:54

Danes gre za Počivalška. Mu bo Šarec zaradi LMŠ in SMC pomagal do turističnega holdinga in povezanih zasebnih poslov?
Državna koncentracija turizma in kopica povezanih - in tudi spornih - poslov kot Šarčeva usluga Zdravku Počivalšku za utopitev SMC v LMŠ ... Ni izključeno!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Počivalšek naj bi seveda računal, da ga bo Marjan Šarec pri tem prisiljen podpreti, saj si Šarec po drugi strani želi, da se Počivalškova SMC pridruži Šarčevi LMŠ, ne pa da gre v vlado z Janšo. (foto: STA)

ŠIFRA: TERME OLIMIA

Po famoznem odstopu predsednika vlade Marjana Šarca lider SMC ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek doživlja svojevrstne zvezdniške trenutke. Toda danes je zanj dan D, pa ne samo politični, ampak predvsem poslovni. Danes se gre torej osebno za - Počivalška. Poglejmo podrobnosti:

- Šarčeva vlada bo na današnji seji, če ne pride kaj vmes, obravnavala tudi "Letni načrt upravljanja kapitalskih naložb za leto 2020 in Merila za merjenje uspešnosti poslovanja Slovenskega državnega holdinga in poslovanja s kapitalsko naložbo države". Gre sicer za načrt, ki ga sprejme uprava SDH ob soglasju nadzornega sveta in vlade.

Dnevni red 60. seje vlade RS.pdf

- Toda pozor: vlada je obravnavo le-tega doslej že večkrat prestavila, češ, načrt, ki predvideva tudi 60 milijonov evrov za državne naložbe, ni primeren, ampak danes, pravijo viri, naj bi na dnevnem redu vlade pristal na podlagi posebnega dogovora med Šarcem in Počivalškom, povezanega z najnovejšo politično situacijo po Šarčevem odstopu. Toda milijoni za državne naložbe, konkretno za formiranje famoznega državnega turističnega holdinga, naj bi bili sporni, saj ne gre za tekoče posle vlade v odstopu, ampak za podržavljanje podjetij in ne nazadnje očitno zapravljanje proračunskega denarja.

- Šlo pa naj bi tudi za povsem zasebne interese ministra Počivalška, ki menda cilja na prodajo Term Olimia, poslovni fevd Zdravka Počivalška, kjer naj bi bil (ostal) skriti lastnik, govori pa se tudi o denarju oziroma provizijah, povezanih z načrtovano prodajo turističnih objektov po državi. In širijo se tudi govorice, da naj bi Furs iz "neznanega razloga" ustavil postopek proti Počivalšku, postopek, ki naj bi ga uvedli zaradi suma Počivalškove domnevno navidezne prodaje delnic Term Olimia. Spomnimo:

Preberite tudi:

Počivalšek še hujši od Stepišnika. In že drugi, ki je gospodarski minister zaradi svoje firme. (vir: Požareport, 14. maja 2015)

- Celjske mesnine, ki jih obvladuje Počivalškov osebni prijatelj Izidor Krivec, pa naj bi postale dobavitelj vseh slovenskih hotelov znotraj morebitnega državnega turističnega holdinga.

- No, kljub temu pa se tudi govori, da Agencija za varstvo konkurence za tovrstno koncentracijo turističnega posla pod kapo države ne bo dala soglasja, čeprav minister Zdravko Počivalšek obljublja, da soglasje kakor bo.

KONCENTRACIJA TURIZMA IN KOPICA POSLOV KOT ŠARČEVA USLUGA POČIVALŠKU ZA UTOPITEV SMC V LMŠ?!

Zdravko Počivalšek naj bi zdaj seveda računal, da ga bo Marjan Šarec pri tem prisiljen podpreti, saj si Šarec po drugi strani želi, da se Počivalškova SMC pridruži Šarčevi LMŠ, ne pa da gre v vlado z Janezom Janšo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek marjan šarec slovenski državni holding Vlada Izidor Krivec Celjske mesnine SMC LMŠ Terme Olimia Agencija za varstvo konkurence

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Danes gre za Počivalška. Mu bo Šarec zaradi LMŠ in SMC pomagal do turističnega holdinga in povezanih zasebnih poslov?