objavi na
pozareport.si
Mediji

Ponedeljek, 14. December 2020 ob 06:00

Mediji so senca politike, zgodovina pa nas uči o preteklosti in hkrati tudi o prihodnosti
Spoštovana Bojan Požar in Aljuš Pertinač, veliko priznanje vama, ustvarjalcema oddaje Faktor, in izjemnim gostom, zaradi katerih je Faktor vrh žurnalizma v Sloveniji ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Danes ob 19. uri in 15 minut je na sporedu že 500. oddaja Faktor, ekskluzivno na TV3.

Spoštovana Bojan Požar in Aljuš Pertinač,

veliko priznanje vama, ustvarjalcema oddaje Faktor (*), in izjemnim gostom, zaradi katerih je Faktor vrh žurnalizma v Sloveniji.

Današnji razkol Slovenije je zgodovinsko utemeljen, razumljiv in pričakovan. Na eni strani revolucionarna stran s sedemdesetletnimi monopoli, dednimi rentami, ki je z revolucijo presekala Slovence na dva dela leta 1941, ter z negativno selekcijo tretje generacije in mentaliteto novega razreda obvladuje Slovenijo. Na drugi strani pa tradicionalna stran, ki nadaljuje stoletni razvoj Slovencev, nadaljuje meščansko tradicijo dedov, ki so bili nosilci intelektualnega in gospodarskega razvoja Slovencev do vojne ter danes s pozitivno selekcijo intelektualno dominirajo v Sloveniji in v svetu.

Izjemen odziv javnosti in uspeh pogovorne oddaje Faktor je v dejstvu, da pri vaju, Bojan Požar in Aljuš Pertinač, odličnih voditeljih oddaje, sodeluje cvetober slovenskih intelektualcev z vseh področij življenja, ki jim publika verjame in zaupa, ker so svobodni ljudje in niso prisesani na državne jasli in privilegije.

Dominantni mediji pa so v zadnjem letu od februarja, ko so takoj v času nastajanja nove vlade Janeza Janše odprli totalno medijsko vojno v imenu globoke države, izgubili vso verodostojnost in profesionalnost. Njihova uredništva in novinarji so postali PR-mašine, spin doktorji in manipulatorji za politiko in kapital ter brezsramno ščitijo degenerirano globoko državo. Vodilni uredniki in novinarji mainstream medijev ter njihovi izbori tretjerazrednih političnih komentatorjev in strokovnih gostov postajajo kalejdoskop medijske nepismenosti in posmeh profesionalnosti novinarjev in komentatorjev. Mediji in levi pol Slovencev so se očitno vrnili h koreninam, v čas začetka revolucije, saj med načinom in metodami delovanja Kardelja, Kidriča, Mačka, Ribičiča in Fajonove, Šarca, Mesca in Erjavca ni nikakršen razlike. In mediji so senca politike. Zgodovina nas uči o preteklosti in hkrati tudi o prihodnosti.

Čestitke, veselim se prihodnjih oddaj in lep pozdrav,

dr. Teo Zor iz Ljubljane

*1 Danes ob 19. uri in 15 minut je na sporedu že 500. oddaja Faktor, ekskluzivno na TV3. (opomba ur.) 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan požar aljuš pertinač Faktor na TV3

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Mediji so senca politike, zgodovina pa nas uči o preteklosti in hkrati tudi o prihodnosti