objavi na
pozareport.si
Politika

Sobota, 19. december 2020 ob 06:00

Dan potem: Novi porazi Erjavca, kaj se je zares zgodilo med poslanci SMC, a nezaupnica bo. In kako bodo potolažili Damijana?
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE

Sorodne vsebine

Teme
jože damijan karl erjavec SMC Koalicija KUL zdravko počivalšek Gregor Golobič desus Franc Jurša Sandra Damijan Hermina Golob Janja Sluga Branislav Rajić Jože Podgoršek Tomaž Gantar robert polnar Jurij Lep Miha Rebolj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir :

1.2.2023 10:40

Ko se vse resne in odgovorne vlade v naši soseščini ukvarjajo z gospodarskimi in družbenimi posledicami vojne v Evropi in mrzlično, a operativno in učinkovito iščejo alternativne energetske, surovinske in prehranske vire, s katerimi se bodo osvobodile odvisnosti od osvajalske, posesivne in sovražne Ruske federacije, se naša vladajoča koalicija ukvarja z izumljanjem "feministične zunanje politike", sanjarjenjem o "solidarni prihodnosti", z nerazumno drznim napovedovanjem celostne in hkratne zdravstvene, plačne, pokojninske, davčne reforme itd., ipd. Kot je videti, tudi "nikogaršnje hlapce" med uredniki in novinarji na državnem Radiu Slovenija v osrednji jutranji informativni oddaji ta čas najbolj vroče zanima, kdo od najvišjih državnih funkcionarjev je "feminist" in kdo ne. Seveda so vsi izprašani predsedniki/predsednice (države, vlade in parlamenta) pričakovano ponosno priznali, da so "feministi", predsednik vlade se je pod to opredelitev v pisni izjavi menda celo pomenljivo podčrtal. Kaj pomeni biti "feminist", seveda ne urednikom, ne novinarjem, ne izvoljencem vladajoče koalicije in ne profesorici dr. Gaber v večni novinarski naglici ter tradicionalni površnosti ni uspelo pojasniti in opredeliti. Naravnost šokantno je spremljati nepredstavljive strateške spremembe v politikah nemške, francoske, španske ali italijanske vlade, ki skrajno resno doma in na tujem iščejo znosne strateške razvojne izhode na področju ohranjanja doseženega razvoja na področjih gospodarstva, energetike, prehrane, finančne trdnosti, obrambne varnosti itd., medtem ko se pri nas vlada ukvarja z eksotičnimi družbeno marginalnimi vprašanji možnosti posvajanja otrok v istospolnih partnerstvih, z mednarodnim diplomatskim promoviranjem "državnega feminizma", s prenosom dela policijskih pooblastil na funkcionarje in uradnike FURS brez nadzora sodišč, s prenosom dela policijskih pooblastil na posebno in neodvisno varnostno službo pod nadzorom kabineta predsednika Vlade RS, itd., itn. In ko ob vsem tem Predsednica RS javno zaključi svoj govor z Balaševićevo jugoslovenarsko uspešnico iz časov SFRJ, "Računajte na nas!", ne vemo več, ali smo mi sanjali o svobodni in samostojni državi Sloveniji, ali z odprtimi očmi sanjajo in sanjarijo o zgodovinsko nepovratnih časih naši aktualni najvišji izvoljeni voditelji.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dan potem: Novi porazi Erjavca, kaj se je zares zgodilo med poslanci SMC, a nezaupnica bo. In kako bodo potolažili Damijana?