objavi na
pozareport.si

Sreda, 5. Januar 2022 ob 06:00

Golob ne ve, ali je brigadir Krkovič dvojni agent, a to je njegov, Golobov problem
Špekulativna Mediana, naključja okrožnega sodišča v Krškem in dvojna agentura za (povolilno) veliko koalicijo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vsaj troje zadnje dni, okoli prehoda v novo leto 2020, močno pretresa globoko zakulisje slovenske politike (tam, kjer novinar, ki ima dobre zveze in vire, vse izve in vse - se - lahko uporabi, le virov ne sme citirati!), povezano z Robertom Golobom:

Špekulativna Mediana

- Ankete Inštituta Mediana, objavljene na TV Slovenija, kjer prihaja do skrajno nenavadne situacije, saj javni zavod objavlja tako imenovane "špekulativne ankete", ki jih tudi po mnenju stroke ne smemo jemati resno (vir: Mediana ima za vas novega Luko Dončića slovenske politike), toda objavlja jih - kot rečeno - javna RTV, ne pa neki obskurni aktivistični spletni portal.

Gre namreč za ankete javnega mnenja, kjer Janja Božič Marolt, direktorica in lastnica Mediane, ki je pred tremi leti, spomnimo, Marjana Šarca bizarno razglasila za Luko Dončića slovenske politike, danes v isti anketni koš nonšalantno meče obstoječe politične stranke in "politične stranke", ki sploh ne še obstajajo in je tudi veliko vprašanje, ali bodo sploh kdaj ustanovljene, recimo "stranko Roberta Goloba" in "stranko Tomaža Vesela", sicer aktualnega predsednika računskega sodišča?!

Po naših zanesljivih informacijah je za poslovanje z Mediano na RTV Slovenija odgovorna Vesna Zadravec, nekdanja novinarka in pomočnica generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatomugha (sicer pristojna za program in trženje), čeprav bi si lahko predstavljali, da to sodi pod pristojnost vršilca dolžnosti direktorja TVS Valentina Areha ali vršilke dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa TVS Jadranke Rebernik. No, zakaj se je novo vodstvo RTV odločilo, da bo ravno zdaj začelo objavljati špekulativne ankete, je pa spet drugo, zelo resno vprašanje?!

Naključja sodišča v Krškem

- Spremembe lastništva znotraj družbe Gen EL (kjer je Gen postal polovični (50-odstotni) lastnik Gen EL, iz lastništva Gen EL pa je izpadel Elektro Ljubljana) ...

... ki so se, po šestih mesecih ležanja na Okrožnem sodišču v Krškem, zgodile tik pred novim letom, torej zgolj nekaj dni pred odločitvijo istega sodišča v Krškem, kjer sodnica Pavlina Čepin že več tednov odlaša z odločitvijo (več na tej povezavi), kdo naj začasno vodi Gen-I, Robert Golob ali Martin Novšak, sicer predsednik uprave državne družbe Gen. Tem lastniškim spremembam naj bi sledila skorajšnja zamenjava nadzornika Andreja Ribiča, nekdanjega direktorja Elektra Ljubljana, tesnega zaveznika Roberta Goloba in po novem tudi "potrčka" na Golobovi politični poti (vir).

A verjetno ni naključje, da se je to zgodilo praktično tik pred petkovo (7. 1.) nejavno obravnavo vseh deležnikov Gen-I na sodišču v Krškem, ki jo je sklicala Čepinova. Nekateri viri sicer pravijo, da se možnosti Roberta Goloba, da bi še naprej vodil Gen-I, drastično zmanjšujejo.

Dvojna agentura za veliko koalicijo

In vse bolj se širijo govorice, da naj bi bil brigadir Tone Krkovič, ki je, prek službe v Gen-I, kjer se je zaposlil kmalu po nastopu Janševe vlade, prestopil h Golobu ter začel "napadati" posameznike znotraj stranke SDS, tako imenovani "dvojni agent" (karkoli naj bi že to pomenilo), pri čemer še zdaleč ni nujno, da Golob to sploh ve. Kot argument v prid tej tezi se med drugim trži resnično dejstvo, da Krkovič med svojimi dosedanjimi javnimi nastopi v korist Golobu res ni nikoli "napadel" Janeza Janše in da bi se lahko v ozadju te dvojne agenture brigadirja Krkoviča igrala skrita igra za povolilno veliko koalicijo med Janšo in Golobom.

Da govorice o dvojnem agentu Krkoviču resno krožijo, dokazuje tudi Janez Šušteršič, nekdanji minister za finance v drugi Janševi vladi in vidni član propadle Virantove Državljanske liste, ki je minuli ponedeljek med oddajo Faktor na TV3 - kot očitno dobro obveščeni insajder - izustil naslovne besede pričujočega članka: "Golob ne ve, ali je Tone Krkovič dvojni agent, a to je njegov, Golobov problem" ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Robert Golob tone krkovič Janez Janša Inštitut Mediana rtv slovenija Vesna Zadravec Andrej Grah Whatmough valentin areh jadranka rebernik Gen Martin Novšak GENI Gen EL Andrej Ribič Okrožno sodišče v Krškem Pavlina Čepin janez šušteršič Faktor na TV3

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Golob ne ve, ali je brigadir Krkovič dvojni agent, a to je njegov, Golobov problem