objavi na
pozareport.si

Ponedeljek, 28. Marec 2022 ob 06:00

Sneli smo rokavice: poskusu nezakonitega pripora sledi zahteva za izločitev in kazenska ovadba sodnikov
Ker takšne in podobne eklatantne zlorabe pravosodja je treba ustaviti, tukaj in zdaj, takoj, a predvsem zato, da se ne bi dogajale še drugim ljudem. Saj to se ne sme več ponoviti, nikomur!
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je člen veljavnega kazenskega zakonika, na podlagi katerega bo vložena kazenska ovadba zoper vse tri člane sodnega senata, z višjim sodnikom Igorjem Mokorelom na čelu.

Dogajalo se je minuli petek zvečer (več na tej povezavi), kot bi šlo za kakšno mafijsko agendo: medtem ko je elita Društva novinarjev Slovenije* pila, jedla, rajala, žurala in si med seboj delila novinarske nagrade, Marcel Štefančič jr., moderator Studia City (TV Slovenija), se je smeje zabaval na snemanju razvedrilne oddaje Kva dogaja? (na isti televiziji), Gibanje Svoboda pa je imelo okroglo mizo na temo pravne države (vir), je vrhovno sodišče razveljavljalo odredbo o priporu avtorja teh vrstic.

Da je bila odredba višjega sodišča o priporu nesporno nezakonita, je zdaj, po sklepu vrhovnega sodišča, ki ga v celoti objavljamo tukaj ...

Sklep Vrhovnega sodišča - razveljavitev pripora.pdf

... seveda povsem jasno, črno na belem.

Toda številna druga dejstva tudi žal povsem nedvoumno potrjujejo, da je odredba o priporu novinarja, ki so jo odredili trije višji sodniki, Igor Mokorel kot predsednik senata v tem kazenskem postopku na pritožbeni stopnji (kjer je avtor teh vrstic, spomnimo, sicer oproščen!), Katarina Turk Lukan kot sodnica poročevalka in sodnik Boris Gabrijel Hrovat kot član sodnega senata, celo namerno nezakonita.

Zato skupaj z odvetnikom Francijem Matozom že danes zahtevamo takojšnjo izločitev kompromitiranega sodnega senata, v prihodnjih dneh pa zoper vse tri člane tega senata vlagamo tudi kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma "protizakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja" (288. člen kazenskega zakonika), na podlagi katerega lahko sodnik dobi tudi do tri (3) leta zapora.

Skratka, "sneli smo rokavice". Ker takšne in podobne eklatantne zlorabe pravosodja je treba ustaviti, tukaj in zdaj, takoj, a predvsem zato, da se ne bi dogajale še drugim ljudem. Saj to se ne sme več ponoviti, nikomur!

* Ne psi čuvaji (watch dogi), ampak šakali lakaji ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan požar Požareport Franci Matoz vrhovno sodišče Višje sodišče v Ljubljani Igor Mokorel Katarina Turk Lukan Boris Gabrijel Hrovat društvo novinarjev slovenije Marcel Štefančič jr Kva dogaja rtv slovenija studio city Gibanje Svoboda

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Sneli smo rokavice: poskusu nezakonitega pripora sledi zahteva za izločitev in kazenska ovadba sodnikov